forum.gif
Saderam uz 250 Latiem?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Saderam uz 250 Latiem?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.09 14:28
 citēt
Portreti:
"a es paņemšu full frame kameru, nofočēšu bildi. Tad tie, kuri apgalvo, ka asuma dziļums ar crop kameru neatšķirsies, nofočēs TIEŠI TĀDU PAŠU vai tuvu tam bildi no tā paša punkta, kur stāvēju es, ar to pašu diafragmas vērtību, tādā pašā kadrējumā (fokālais attālums var atšķirties) un manā bildē ar full frame kameru asuma dziļums būs acīmredzami mazāks, kā piemēra bildē"...
Publicēts: 09.12.09 14:31
 citēt
Bildes centrā. kur notiks mērījums, jau arī nekas neatšķirsies pie vienāda fokālā attāluma:D
Publicēts: 09.12.09 14:37
 citēt
Karlis70:Bildes centrā. kur notiks mērījums, jau arī nekas neatšķirsies pie vienāda fokālā attāluma:D

Ja centru uzskata par vienu pikseli tad jā.... bet citādi atšķirsies gan....
Publicēts: 09.12.09 14:38
 citēt
+1
Onkulis:
"situācijas ir dažādas:
1) stikls ar nekustīgu aizmug. lecu - attalumi vienadi,
2) stikls ar kustīgu aizm lēcu - pie ekvivalentiem (35mm) fokusa attalumiem - dažādi,
3) EF-s mazāks"

ne visi EF-s der uz EF - var sasist spoguli!
Māri P~~
Publicēts: 09.12.09 14:39
 citēt
Karlis70:Bildes centrā. kur notiks mērījums, jau arī nekas neatšķirsies pie vienāda fokālā attāluma:D

---------
jā gan!
tikai abos gadījumos (FF un CROP), Jums abiem ir jādabū tā omulīgā tante kadrā un ko Tu darīsi? Atkāpsies (mainīsi attālumu līdz objektam) vai zoomēsi?
Publicēts: 09.12.09 14:42
 citēt
ne visi EF-s der uz EF - var sasist spoguli!
..........................

cik nu atceros no seniem krievu forumiem, tad gudrinieki taču nelikās mierā un izmēģināja pirmo kitinieku ar E-FS uz Canon 10D. Izņemot to, ka slīpēja un līmēja aizmugures riņķi, nekādas citas problēmas tur nebija.
Publicēts: 09.12.09 14:49
 citēt
ImkaSm:KĀDS MAN VAR PATEIKT ?
vai Canoniem, crop bodijam un FF bodijam attālums līdz matricai/sensoram no objektīva iekšējās lēcas ir vienāds ???

situācijas ir dažādas:
1) stikls ar nekustīgu aizmug. lecu - attalumi vienadi,
2) stikls ar kustīgu aizm lēcu - pie ekvivalentiem (35mm) fokusa attalumiem - dažādi,
3) EF-s mazāks
bet tas tak nemazina atrumu :)

Publicēts: 09.12.09 14:49 labots
 citēt
Karlis70:Onkul, vēlies saderēt, ka ja vienīgais mainīgais lielums sistēmā būs matricas izmērs, tad DOF būs nemainīgs?:D

Pats uzprasies - kāda likme??? Tik nenobīsties un vēlāk nepārdomā :)
Varbūt tas kādam liksies dīvaini, un padomās ka tagad gāžas visi optikaslikumi, bet šai gadījumā Cropam būs MAZAKS DOF neka FF
Kārli , kārli, kas tev putra galva vai ?? :D
Publicēts: 09.12.09 14:51
 citēt
Onkulis:
Karlis70:Onkul, vēlies saderēt, ka ja vienīgais mainīgais lielums sistēmā būs matricas izmērs, tad DOF būs nemainīgs?:D

Pie šī nosacījuma nav iespējams iegūt VIENĀDU ATTĒLU no crop un fullframe bez fotošopēšanas.

Visi topiki ir par dažādo asuma dziļumu vienādos attēlos no vienādiem attālumiem.
Publicēts: 09.12.09 14:52 labots
 citēt
Nu portreti jau nosauca 250 Ls

Kurš te runā par vienādu attēlu???? Nemainīgs būs ASUMA DZIĻUMS :D
Publicēts: 09.12.09 14:53
 citēt
+1
Onkulis:

Portreti - esi pārak bagāts?! Aiz mēles tevi neviens nevilka, jā kas... ;)
Publicēts: 09.12.09 14:54 labots
 citēt
Karlis70:Nu portreti jau nosauca 250 Ls

Kurš te runā par vienādu attēlu???? Nemainīgs būs ASUMA DZIĻUMS :D

Nu tad sarunats? - 250 Ls
tieši ta neko namzinam tikai matricas izmēru. Mēram Dofu.
Publicēts: 09.12.09 14:54 labots
 citēt
Onkulis:

Varbūt tas kādam liksies dīvaini, un padomās ka tagad gāžas visi optikaslikumi, bet šai gadījumā Cropam būs MAZAKS DOF neka FF :D
Kārli , kārli, kas tev putra galva vai ?? :D

Nu tad sarunāts:) Kad, kur, cikos?
Publicēts: 09.12.09 14:57
 citēt
Kurš te runā par vienādu attēlu????

Topika autors runā :D
Portreti: "...nofočēs TIEŠI TĀDU PAŠU vai tuvu tam bildi.... (fokālais attālums var atšķirties)..."
Publicēts: 09.12.09 14:59 labots
 citēt
Nē nu tas jau zirgam skaidrs, ka ja mainās objektīvs, mainās dofs...bet ir pacienti, kas uzskata, ka dofs mainās tikai no matricas izmēra...:D

p.s.
Ir jau vēl pacienti, kas domā, ka uz kropa stikls patiesi rāda ciktur milimetru vairāk, nevis tas ir skata leņķis mm ekvivalents 35mm formātam...bet tas tā, laikam jau par sarežģītu bišķi..;)
Publicēts: 09.12.09 15:03
 citēt
uzliec uz statīva, un nomaini tikai body, ko var ņemties ar "tuvu tam"
jezgu sacēla nezinīši.
Publicēts: 09.12.09 15:06 labots
 citēt
Karlis70:
Nu tad sarunāts:) Kad, kur, cikos?

Es saprotu ka tu esi kārtīgs čalis un no saviem vardiem neatsakies. Vai es pareizi sapratu?
Kurs pieskās par tiesnesi????? Lai visa tā nav tukša d.... Tiesnesim 10%
Publicēts: 09.12.09 15:09
 citēt
Onkulis:
Es saprotu ka tu esi kārtīgs čalis un no saviem vardiem neatsakies. Vai es pareizi sapratu?

gaidu reportaazhu ar visu ievadu un kulminaaciju un protams nosleegumu - kad 250Ls tiek atdoti "forshaakajam" :)
Publicēts: 09.12.09 15:10 labots
 citēt
Kā jau teicu, noliekam vienādu attālumu, vienu stiklu, divus bodijus pēc kārtas, bildējam mērlenti gareniski, bišķiņ lēņķī, fragma līdz galam vaļā...lieku priekšā 85mm1.8d fiksu
Un jā, neatsakos, ja dofs neatšķirsies varēsi man ieskaitīt 250 Ls kontā, kuru norādīšu vēlāk.

p.s.
vispār pat kauns kaut kā pārņem, dažs tagad visu mēnesi strādā lai tādu naudu nopelnītu, bet te nopelnīšu to 15 minūtēs:)
Publicēts: 09.12.09 15:17
 citēt
LŪDZU, testējat cik uziet ar kalkulatoru:
www.dofmaster.com...
Publicēts: 09.12.09 15:20
 citēt
Nu bet lai tak cilvēks mētājas ar naudu...:D
Publicēts: 09.12.09 15:22 labots
 citēt
Karlis70:Kā jau teicu, noliekam vienādu attālumu, vienu stiklu, divus bodijus pēc kārtas, bildējam mērlenti gareniski, bišķiņ lēņķī, fragma līdz galam vaļā...lieku priekšā 85mm1.8d fiksu
Un jā, neatsakos, ja dofs neatšķirsies varēsi man ieskaitīt 250 Ls kontā, kuru norādīšu vēlāk.

p.s.
vispār pat kauns kaut kā pārņem, dažs tagad visu mēnesi strādā lai tādu naudu nopelnītu, bet te nopelnīšu to 15 minūtēs:)

un tu arī APSOLIES te visa fotobloga priekšā smaksāt man 250 Ls, ja gdījuma DOFs tomēr atšķirsies?
Nu vai neviens nepieteiksies par tiesnesi?
Publicēts: 09.12.09 15:32 labots
 citēt
Onkulis:
Karlis70:Kā jau teicu, noliekam vienādu attālumu, vienu stiklu, divus bodijus pēc kārtas, bildējam mērlenti gareniski, bišķiņ lēņķī, fragma līdz galam vaļā...lieku priekšā 85mm1.8d fiksu

p.s.

un tu arī APSOLIES te visa fotobloga priekšā smaksāt man 250 Ls, ja gdījuma DOFs tomēr atšķirsies?
Nu vai neviens nepieteiksies par tiesnesi?

Kāpēc tu domā, ka atšķirsies asuma dziļums, ja ar vienādu fokālo attālumu, no vienāda attāluma, ar vienādu diafragmu? Atšķirsies tikai attēla izmēri starp ff un crop. Lineāls attēla vidū vienā bildē būs lielāks (aizņems lielāku attēla daļu), otrā mazāks, bet rādīs vienādus milimetrus asuma dziļumā.
Publicēts: 09.12.09 15:34
 citēt
Nja, tas fuck-ālais lielums kļūst arvien lielāks, nu jau knapi 4 lpp. ietilpst.
Kas to būtu domājis, ka apgraizītam Olympusam tādu godu veltīs ...
Publicēts: 09.12.09 15:35 labots
 citēt
Portreti:
Kāpēc tu domā, ka atšķirsies asuma dziļums, ja ar vienādu fokālo attālumu, no vienāda attāluma, ar vienādu diafragmu? Atšķirsies tikai attēla izmēri starp ff un crop. Lineāls attēla vidū vienā bildē būs lielāks (aizņems lielāku attēla daļu), otrā mazāks, bet rādīs vienādus milimetrus asuma dziļumā.

Portreti - man tak sava pārliecība, vai nesi pamanījis :D
Ja gribi pievienoties derībām un doma tāpat ka Kārlis70, tad laipni lūgti - bet tikai bez liekiem komentāriem. Rezultātus izvertēs neatkarīgie experti, ja te tadi pieteiksies ;)
Tik man aizdomas ka te drošie džeki sāks visādas otmazkas meklēt vai pēkšņi nikus nomainīs :D
Publicēts: 09.12.09 15:37
 citēt
Publicēts: 09.12.09 13:01
smartins:
"Es saprotu tā - ja ar vienādiem objektīviem bildēs uz FF un crop matricām, tad asuma dziļumam jābūt vienādam, taču atšķirsies kadrējums. Savukārt, ja grib dabūt vienādu kadrējumu, tad jāņem objektīvi ar dažādiem fokusa attālumiem, kā rezultātā uz abam matricām atšķirsies asuma dziļums."

Viss pateikts, bet tauta strīdās...
Publicēts: 09.12.09 15:38
 citēt
kasnukas:Publicēts: 09.12.09 13:01
smartins:
"Es saprotu tā - ja ar vienādiem objektīviem bildēs uz FF un crop matricām, tad asuma dziļumam jābūt vienādam, taču atšķirsies kadrējums. Savukārt, ja grib dabūt vienādu kadrējumu, tad jāņem objektīvi ar dažādiem fokusa attālumiem, kā rezultātā uz abam matricām atšķirsies asuma dziļums."

Viss pateikts, bet tauta strīdās...

tak nestrīdās - piedalies derībās !
Publicēts: 09.12.09 15:42
 citēt
nu čaļi, beidz tak virtuālu herņu dzīt. Satiekās, nauda galdā, bildes ar un darīts.
Publicēts: 09.12.09 15:45 labots
 citēt
Jēga derēt, ja Potreti pastāv uz dažādu objektīvu lietošanu (vienādu kadrējumu)? Fizika ir neapgāžama. Lasīt smartina kvintesenci!
Publicēts: 09.12.09 15:47
 citēt
Onkulis:
Portreti:

Portreti - man tak sava pārliecība, vai nesi pamanījis :D
Ja gribi pievienoties derībām un doma tāpat ka Kārlis70, tad laipni lūgti - bet tikai bez liekiem komentāriem. Rezultātus izvertēs neatkarīgie experti, ja te tadi pieteiksies ;)
Tik man aizdomas ka te drošie džeki sāks visādas otmazkas meklēt vai pēkšņi nikus nomainīs :D

Nu, es nezinu, ko tu esi iedomājies kā savu viltību, bet pie dotajiem nosacījumiem asuma dziļums bildēs neatšķirsies.
Publicēts: 09.12.09 15:49 labots
 citēt
kasnukas:Jēga derēt, ja Potreti pastāv uz dažādu objektīvu lietošanu (vienādu kadrējumu)? Fizika ir neapgāžama. Lasīt smartina kvintesenci!

priekškam dažādi objektīvi - ja ir vēlēšanās, tad lietojam vienu objektīvu.
Jēga deret - nu bet vai ta 250 Ls spiedīs kabatu?
Publicēts: 09.12.09 15:51
 citēt
Kaut ko čalis viltīgu sadomājis savā galviņā...:D

Būs tāpat kā ar Pētersonu- cīnās, lai pierādītu, ka bildes neatšķiras...bet viņas ATŠĶIRAS!!!!!!!!!!!!!!!! Onkuls cīnīsies, lai pierādītu, ka vienādas bildes tomēr IR ATŠĶIRĪGAS. :)
Publicēts: 09.12.09 15:51
 citēt
Portreti:
Nu, es nezinu, ko tu esi iedomājies kā savu viltību, bet pie dotajiem nosacījumiem asuma dziļums bildēs neatšķirsies.

tur jau tas āķis ka NAV nekādas viltības, ja nu vienīgi Karlis70 te kaut ko muhļī. Tāpēc jau teicu vajag expertus - piesakies!
Publicēts: 09.12.09 15:52 labots
 citēt
Onkuli, lasi Portreti rakstīto mazliet augstāk!

Publicēts: 09.12.09 15:53
 citēt
Onkulis:
Portreti:

tur jau tas āķis ka NAV nekādas viltības, ja nu vienīgi Karlis70 te kaut ko muhļī. Tāpēc jau teicu vajag expertus - piesakies!

Un ko, bildes nopublicēsi šiten, un mēs redzēsim, ka atšķiras, ja!? :D
Publicēts: 09.12.09 15:53 labots
 citēt
Portreti: Onkuls cīnīsies, lai pierādītu, ka vienādas bildes tomēr IR ATŠĶIRĪGAS. :)

nu ja bildes ar 1.6x atšķirīgu DOFu tev liksies vienādas, tad ... :(
Publicēts: 09.12.09 15:55
 citēt
Onkulis:
Portreti: Onkuls cīnīsies, lai pierādītu, ka vienādas bildes tomēr IR ATŠĶIRĪGAS. :)

nu ja bildes ar 1.6x atšķirīgu DOFu tev liksies vienādas, tad ... :(

Kāpēc tad lai dof atšķirtos? Safārējies esi!!!??? :D:D:D:D
Publicēts: 09.12.09 15:56
 citēt
Portreti:
Kāpēc tad lai dof atšķirtos? Safārējies esi!!!??? :D:D:D:D

nu ko lai dara tads esmu dzimis /// :D
Pag, bet es redzu ka tu labpratak piedalītos derības lai vinnetu tos 250 Ls, neka tikai experta statusā ??
Publicēts: 09.12.09 15:58
 citēt
Potreti tomēr fiziku rubī, bet Onkulis laikam nē... :(
Publicēts: 09.12.09 15:59 labots
 citēt
ups.. sorry veči vairs nav laika, bet vakara NOTEIKTI tiksiies atkal .
Ja kādam nav slinkums, tad ātri noorganizē totalizatoru - uzvarētājam 30% no peļņas ;)
.. P.S. baac, kur es visu to naudu likšu? jāieskrien pa ceļam pēc lielāka maka :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info:

Forum saīsnes: