forum.gif
Saderam uz 250 Latiem?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Saderam uz 250 Latiem?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.09 17:18
 citēt
Karlis70:Ir jau vēl pacienti, kas domā, ka uz kropa stikls patiesi rāda ciktur milimetru vairāk, nevis tas ir skata leņķis mm ekvivalents 35mm formātam...bet tas tā, laikam jau par sarežģītu bišķi..

ja jau, ta jau:):) negribu aizvainot, tikai prasu vai es sapratu pareizi, ka tie mm, kas uz jebkura objektīva nozīmē skata leņķi attiecībā uz 24x36 pareizi sapratu??
Publicēts: 09.12.09 17:27
 citēt
bro-tip:
Karlis70:Ir jau vēl pacienti, kas domā, ka uz kropa stikls patiesi rāda ciktur milimetru vairāk, nevis tas ir skata leņķis mm ekvivalents 35mm formātam...bet tas tā, laikam jau par sarežģītu bišķi..

ja jau, ta jau:):) negribu aizvainot, tikai prasu vai es sapratu pareizi, ka tie mm, kas uz jebkura objektīva nozīmē skata leņķi attiecībā uz 24x36 pareizi sapratu??

mm nozīmē fokālo attālumu. Kur tu esi redzējis uz objektīva skata leņķi rakstītu?
Publicēts: 09.12.09 17:31 labots
 citēt
piedošan, pēc tā teksta tāsapratu
Publicēts: 09.12.09 17:37 labots
 citēt
bro-tip:piedošan, pēc tā teksta tāsapratu

Runa gāja par vienādiem skata leņķiem. Vienkārši VIENĀDIEM.
Publicēts: 09.12.09 17:40 labots
 citēt
milimetri ir vieglāk iegaumējami, bet jā objektiva pamatā ir skata lenķis (field of view/angle of view), un mm rēķina pret FF.
drizak panjem stikla miliemtrus/diafragmu un taisa pec tiem parametriem un tad jau rekjina attiecigus radiusu arejam lecam

en.wikipedia.org...
Publicēts: 09.12.09 17:43
 citēt
Mandalay:milimetri ir vieglāk iegaumējami, bet jā objektiva pamatā ir skata lenķis (field of view/angle of view), un mm rēķina pret FF.
drizak panjem stikla miliemtrus/diafragmu un taisa pec tiem parametriem un tad jau rekjina attiecigus radiusu arejam lecam

http://en.wikipedia.org/wiki/Field_of_view_%28image_processing%29

Man nav neviena objektīva, kuram virsū būtu rakstīti skata leņķi. Tad jau pretī tiem jāraksta arī imagineera (matricas) izmērs!
Publicēts: 09.12.09 17:44
 citēt
Portreti:
bro-tip:piedošan, pēc tā teksta tāsapratu

Runa gāja par vienādiem skata leņķiem. Vienkārši VIENĀDIEM.

Matemātiskās leņķu vērtības vari aprēķināt šeit imaginatorium.org...

*Neattieksies uz fisheye. 8 mm var rādīt 180 grādus.

zinu. īstenībā var elementāri izrēķināt. laikam pārāk sarežģīti uzrakstīja puis, ka nevar saprast
Publicēts: 09.12.09 17:46
 citēt
Portreti:mm nozīmē fokālo attālumu. Kur tu esi redzējis uz objektīva skata leņķi rakstītu?

rakstīts nav, bet katalogi pārsvarā jau sadalīti "pēc leņķa"!! = platleņķis, standarta, telephoto, super-telephoto un zoom kā hibrīds (atsevisks gadijums)

Vienkarsi mm ir labak iegaumejams, tik pat labi vareja buut 90gr / 8gr / 5gr
Publicēts: 09.12.09 17:48
 citēt
Portreti:Man nav neviena objektīva, kuram virsū būtu rakstīti skata leņķi. Tad jau pretī tiem jāraksta arī imagineera (matricas) izmērs!

ari tas tiek darit - DX / EF-S / DC ....
Publicēts: 09.12.09 17:48
 citēt
mandalay gan iedeva!! reku īzī formula: 1. pēc izmēriem uzzīmē 24x36 kluci, 2. novelk diagonāli, 3. no diagonāles centra novelk perpendikulu cik tur mm vajg, 4. diagonāles abus galus savieno ar perpendikulu, 5. izmēra leņči...piuv
Publicēts: 09.12.09 17:54
 citēt
bro-tip:mandalay gan iedeva!! reku īzī formula: 1. pēc izmēriem uzzīmē 24x36 kluci, 2. novelk diagonāli, 3. no diagonāles centra novelk perpendikulu cik tur mm vajg, 4. diagonāles abus galus savieno ar perpendikulu, 5. izmēra leņči...piuv

Es saku, ka ne vienmēr- dažas lēcas ir izliektas, kropļo skata leņķi.
Publicēts: 09.12.09 17:55
 citēt
Mandalay:
Portreti:Man nav neviena objektīva, kuram virsū būtu rakstīti skata leņķi. Tad jau pretī tiem jāraksta arī imagineera (matricas) izmērs!

ari tas tiek darit - DX / EF-S / DC ....

A ja es uzlieku EF uz EF-S bajonetes, ko tad?:)
Publicēts: 09.12.09 18:07 labots
 citēt
kasnukas:Potreti tomēr fiziku rubī, bet Onkulis laikam nē... :(

cik labi ka kāds te ir kas saliek visu pa plauktiņiem :D
-
eu, kur tad Karlis70 palicis - drīz jau nosalis būšu gaidot viņu, kad nāks no manis paņemt 250 Ls? Vai būs tomēr beigās nobijies :(
Publicēts: 09.12.09 18:39 labots
 citēt
Tātad - kādi ir galīgie derību nosacījumi?
Publicēts: 09.12.09 19:10
 citēt
Gudris:ja neskaita fišaju kas kropļo bildi
kropļo jau arī šis- 7-14mm

tāpat kā Sigma 10-20mm, Canon 10-22mm un taml. bilde ņemta no www.cameralabs.com... ...
Publicēts: 09.12.09 19:18
 citēt
5 lapas sarakstītas - slinkums lasīt visu - bet tad ir noslēgtas derības vai nav?
Alloxa kaut ko sākumā teica, ka gatavs derēt un dabūt 250 Ls no Portreti ...;)
Nu tātad - kas notiek - būs kino vai nebūs ...;)
Publicēts: 09.12.09 19:25 labots
 citēt
Vilberto:
Nu tātad - kas notiek - būs kino vai nebūs ...;)

Publicēts: 09.12.09 14:54

Karlis70:
Onkul, vēlies saderēt, ka ja vienīgais mainīgais lielums sistēmā būs matricas izmērs, tad DOF būs nemainīgs?

Nu tad sarunāts Kad, kur, cikos?
Publicēts: 09.12.09 15:22
Onkulis:
un tu arī APSOLIES te visa fotobloga priekšā smaksāt man 250 Ls, ja gdījuma DOFs tomēr atšķirsies?

pēc šī texta Kārlis70 pazuda nezināma virzienā :D
eh.., izjuka man viss bizness :D
Publicēts: 09.12.09 19:28
 citēt
Vieglāk būtu katram pašam atbildēt uz savām pārliecībām.Kāpēc FF ir mazāks asuma dziļums,kāpēc ir vienāds ar crop...
Jautājums pa tēmu-vai f 2 ir arī f 2 uz crop?Kāpēc?
Publicēts: 09.12.09 19:48
 citēt
Vai zini kapēc pieņemts rakstīt f2,f2,8,f5,6....un ko tas izsaka reāli?Visi zin tikai to,ka f2 ir gaišs,bet kapēc gaišs?
Publicēts: 09.12.09 19:49
 citēt
Onkulis: pēc šī texta Kārlis70 pazuda nezināma virzienā :D eh.., izjuka man viss bizness :D

Karlis aizgāja pēc naudas. Tās ir Onkulis - Karlis70 derības. bet ar Portreti kāds ir saderējis? ...;)
Es tik tā domāju - kāda hrena pēc salīdzināt divu kameru un objektīvu asuma dziļumus? Fotogrāfējot izvēlēties to vai citu kameru tāpēc, ka tai vai citai ir dažāds asuma dziļums un fona blūrs. Un vispār cik daudziem ir divas kameras un kurš vispār tā domā - izvēleties kādu to kameru pēc asuma dziļuma parametriem.
Bez tam kā noteikt, kad attēli ir vienādi kadrēti. Acīmredzot tikai pēc bildēm, jo piemēram salīdzinot skatu meklētājā redzamo (Canon 40D ir 95%, bet Canon 5DMII ir 98%) veidojas jau 3% kļūda ...;)
Publicēts: 09.12.09 21:23
 citēt
ekoists:Vai zini kapēc pieņemts rakstīt f2,f2,8,f5,6....un ko tas izsaka reāli?Visi zin tikai to,ka f2 ir gaišs,bet kapēc gaišs?

--
tas nav gaišums, tas ir atvērums. Uzliec ND filtru un fragmu f2, un kur gaišums?
Publicēts: 09.12.09 21:25
 citēt
Atšķirība taču nav 3%, bet gan 1,6 reizes!!!

:)

Bučas, karoč!:)
Publicēts: 09.12.09 21:38 labots
 citēt
oms:
ekoists:Vai zini kapēc pieņemts rakstīt f2,f2,8,f5,6....un ko tas izsaka reāli?Visi zin tikai to,ka f2 ir gaišs,bet kapēc gaišs?

tas nav gaišums, tas ir atvērums. Uzliec ND filtru un fragmu f2, un kur gaišums?

Tas nav atvērums, bet gan attiecība starp objektīva fokusa attālumu un diafragmas atvēruma izmēru ...;)
Publicēts: 09.12.09 21:40
 citēt
Portreti:Atšķirība taču nav 3%, bet gan 1,6 reizes!!! Bučas, karoč!:)

98% - 95% = 3% ... Tev arī bučas ...;)
Publicēts: 09.12.09 22:39 labots
 citēt
Cik liels būs atvērums 100mm objektīvam ar f2,8 centimetros?
Kā nosaka cik liels fokusa attālums objektīvam-mēra ar lineālu?
Pēc kādiem parametriem nosaka to?
Kāpēc 24x36 mm kamerām 50mm objektīvu uzskata par pamatnieku?
Publicēts: 09.12.09 22:49
 citēt
Vilberto:
oms:quote]

Tas nav atvērums, bet gan attiecība starp objektīva fokusa attālumu un diafragmas atvēruma izmēru ...;)

------------------
attiecība ir gan, bet tas var skanēt pārlieku sarežģīti. Tomēr ar šo skaitļmaiņu tiek atvērta vai pievērta pirmām kārtām fragma un tad attiecīgi ielaizta gaisma. Bet te, nāksies padomāt, kā tad ir ar to "gaišumu" 2,8 f uz platleņķa un 2,8 f uz teleobjektīva...?
Publicēts: 09.12.09 22:49
 citēt
ekoists:Cik liels būs atvērums 100mm objektīvam ar f2,8 centimetros?
Kā nosaka cik liels fokusa attālums objektīvam-mēra ar lineālu?
Pēc kādiem parametriem nosaka to?
Kāpēc 24x36 mm kamerām 50mm objektīvu uzskata par pamatnieku?

bet šito tak iemāca jau iesācēju grupā gandrīz vai jebkura fotoskolā!!!
...es tak visu laiku domāju ka ekoists laiž muļķi, bet tagad sāku aizdomāties.... :D
Publicēts: 09.12.09 23:07
 citēt
bet Onkulis, kāpēc domā, ka te visi ir bijuši fotoskolā? Es piemēram esmu lauzies pats kā pa džungļiem un vēl joprojām mācos to, kas daudziem šķiet tik saprotams un sen zināms. Man ir cita izglītība, cita maizes pelnīšanas joma.
Publicēts: 09.12.09 23:15
 citēt
Te lieliski var redzēt,ka ļoti daudzi nav iemācījušies,neviens tik vienkāršas lietas nevar paskaidrot.Baigi grūti izrēķināt,vai nezin kā rēķināt.Ja ir pieņemts,ka ff kamerai kadra diognāle ir 50mm(patiesībā 44) un pamatobjektīvs 50mm,tad crop 1,6 diognāle ir 31mm tātad pamatobjektīvs būtu 35mm,lai ietilpinātu kadrā to pašu objektu no tā paša attāluma.Diafragmas atvērumu liekam uz 2(atvērums 2,5cm 50mm objektīvam un 1,7cm 35mm objektīvam)To,ka pie mazāka cauruma ir lielāks asuma dziļums,saprot visi(es ceru)
Publicēts: 09.12.09 23:24
 citēt
ekoists:Te lieliski var redzēt,ka ļoti daudzi nav iemācījušies,neviens tik vienkāršas lietas nevar paskaidrot.Baigi grūti izrēķināt,vai nezin kā rēķināt.Ja ir pieņemts,ka ff kamerai kadra diognāle ir 50mm(patiesībā 44) un pamatobjektīvs 50mm,tad crop 1,6 diognāle ir 31mm tātad pamatobjektīvs būtu 35mm,lai ietilpinātu kadrā to pašu objektu no tā paša attāluma.Diafragmas atvērumu liekam uz 2(atvērums 2,5cm 50mm objektīvam un 1,7cm 35mm objektīvam)To,ka pie mazāka cauruma ir lielāks asuma dziļums,saprot visi(es ceru)

------------

šis teksts bija jau pirms gada vai diviem iepostēts te blogā.
Publicēts: 09.12.09 23:28
 citēt
Piedod,nezināju...:)nebūtu rakstījis.
Publicēts: 09.12.09 23:34
 citēt
50 mm uz ff tiek uzskatīts par identisku skata leņķi cilvēka acs skatienam.
Es tam nepiekrītu, manas acis rāda platāku leņķi un ļoti mazu asuma dziļumu. Kādu f 0,5, apmēram...
Publicēts: 09.12.09 23:37
 citēt
ja ir probleemas ar aciim , tad jaalieto brilles;-ppp
Publicēts: 09.12.09 23:37
 citēt
Portreti:manas acis rāda platāku leņķi ...

es a nepiekrītu. bet laikam perifēro redzi atrēķinājuši nost. :(
Publicēts: 09.12.09 23:51 labots
 citēt
Es tam nepiekrītu, manas acis rāda platāku leņķi /Portreti/

............
es ar tā domāju, līdz te, šķiet tas bija Sandijs, kurš rakstīja, ka tas ir katrai acij jeb vienas acs leņķis, un tad toč tas ir stipri tuvu patiesībai
Publicēts: 10.12.09 00:00
 citēt
A jūs domājāt,ka optiku izdomāja par paraugu ņemot citplanētiešus?
Publicēts: 10.12.09 00:02 labots
 citēt
Portreti: manas acis rāda ........... Kādu f 0,5, apmēram...

WOW!!! Vai tev acis nesāp ja redzi gaismu par 2 stopiem gaišāku nekā tā ir īstenībā? :D
Publicēts: 10.12.09 00:19
 citēt
ekoists:A jūs domājāt,ka optiku izdomāja par paraugu ņemot citplanētiešus?

............
itkā jau nē, bet tajā pašā laikā 35 mm filmas apzīmējums taču nav korekts?
Publicēts: 10.12.09 00:23
 citēt
arī 220V nav korekti, 365 dienas nav korekti, 1L piena nav korekti - tie nebūt nav spilgtākie piemēri.
bet tak dzīvojam un sadzīvojam
Publicēts: 10.12.09 07:09
 citēt
Labrīt:)

Onkul, kad vari naudu ieskaitīt?;)

provideocoalition.com...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3