Labrīt Kārli! Domāju jau ka būsi pazudis nekā nesaprotu angliski - ieraksti te to frāzi no ta linka, kas uz to norāda. -- Ieskaitīšu, kad būšu zaudējis, tik tu neesi vēl atbildējis vai tu APSOLIES te visa fotobloga priekšā smaksāt man 250 Ls, ja gadījumā DOFs tomēr atšķirsies? Par īpašu samaksu varētu tev parādīt ka pretēji daudzu viedoklim - ar minetajiem uzstādījumiem (stikls, f, attālums) DOFs būs mazāks (!) kamerai ar mazāku matricu !!!
Es tā kā jau vienreiz pateicu, ka esmu gatavs saderēt uz tādu naudiņu, lasīt māki? Cik saprotu, tad esi gatavs likt tādu pašu naudiņu pretī? Labi!
Visas tās tavas formulas ar dofiem un cociem ir pareizas...., BET ir viena lieta, fokālais attālums tur tiek ņemts nevis ekvivalens 35mm kadram(kā ir uzdrukāts uz katra objektīva un kā mēs to stiklu arī lietosim - identisku), bet gan pēc leņķa, kurš attēlojas uz konkrētās matricas attiecinot to uz ekvivalentu 35mm kadram...
Pie kam, varbūt spēj uztvert atšķirību leņķis, kuru redz un leņķis kuru dod stikls?
Here’s the same lens, shooting the same subject at the same distance, but with a Super 16mm film gate or 2/3” sensor. All that’s changed is that we’re now sampling a smaller section of the image projected by the lens. We’ve gone from a wide shot to a close up just by changing film or sensor size, but the depth of field remains the same for a subject that distance from a 25mm lens.
Ja nesaproti, paprasi padomu, kādam, kam tu uzticies