forum.gif
DOFu cīņu rezultāts !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / DOFu cīņu rezultāts !
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.12.09 15:39
 citēt
Ne visus bāleliņus mātes dod karā vai parauj vells. Daži paši sevi pazaudē dzīves līkločos.
Ne visus bāleliņus pa nakti vellatas nojāj. Daži ierauj mantību pikseļos un vairs nedabū to ārā.

Baiss skats, teikšu atklāti. Jūs visus kopā tagad kādā plenērā tik palaist...
Publicēts: 09.12.09 15:43
 citēt
Muļķības tas viss, patiesībā ir otrādi. :D
Publicēts: 09.12.09 16:16
 citēt
Gudris:Viss sākās ar to ka kaut kāds lohs ar niku "Gudris" uzrakstīja ka FF un crop fočika DOFs neatšķiras vienādos apstākļos pie ekvivalentiem milimetriem un vienādas fragmas !

Pēc vienas dienas murgiem testiem un linkiem lohs "Gudris" saprata ka tomēr DOFs vienādos apstākļos ar ekvivalentiem mm un vienādu f uz FF būs seklāks bet cropam dziļāks!

Respektīvi lai diviem džekiem stāvot blakus vienam ar FF 100mm otram ar 50mm 2xcrop sanāktu līdzvērtīgs DOFs 2xcrop kameras loham vaig 2x gaišāku fragmu !

Secinājums! Par cik 2xcrop objektīvi reti kad ir 2x gaišāki par FF objektīviem priekšrocība lai dabūtu labāku/seklāku DOfu ir FF kameras īpašniekam! Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !

P.S. Taisnība ir tur ārā

bļeģ. biju pusotru stundu prom, atnāku un šitas. Gandrīz vai jāiet uzpīpēt. Nē, es toč ahujel. Labi, ka nesmēķēju vispār.
Izdrukāju, pie sienas likšu. Kolēģi nesapratīs, bet man pohuj.
Ā, izdrukāju bez sava komenta - bez tām jēlībām smukāk.

Gudri, apsveicu. Tev vel jasavac kadi 99999999999 neironinji, saliksi smadzenes.
Publicēts: 09.12.09 16:20
 citēt
jums veel vajag izkauties kas ir 2x gaishaaks stikls. cipars daliits ar divi vai par stopu... arii te bija dazhaadas versijas.....
Publicēts: 09.12.09 16:21
 citēt
Laciz:jums veel vajag izkauties kas ir 2x gaishaaks stikls. cipars daliits ar divi vai par stopu... arii te bija dazhaadas versijas.....

davaj riit? man shodienai pietiek.
Publicēts: 09.12.09 16:27
 citēt
Olympus ir gaišāks, jo tur jebkurš parametrs ir 3/4 no Canon vērtības - tātad mazāks.
Kur Canon f1,4. tur Olympus f1,05.

:D
Publicēts: 09.12.09 16:31 labots
 citēt
WTF? A kur palikusi interese par fotogrāfiju? Te tikai tehnika vien tiek apspriesta. Tas būtu tas pats kas nopirkt ūberkrutāsģitāras, nemācēt spēlēt, toties zināt pastiprinātāju jaudas un stīgu,. brendu kvalitāti :) Galvenais lai ir par ko mēlet patrīt :)
Publicēts: 09.12.09 16:39
 citēt
wit_boy:WTF? A kur palikusi interese par fotogrāfiju? Te tikai tehnika vien tiek apspriesta. Tas būtu tas pats kas nopirkt ūberkrutāsģitāras, nemācēt spēlēt, toties zināt pastiprinātāju jaudas un stīgu,. brendu kvalitāti :) Galvenais lai ir par ko mēlet patrīt :)

Normāla pikseļdrāšana! Fočēšana sūkā! :(
Publicēts: 09.12.09 16:46 labots
 citēt
labāk taisat derības kurš visradošāk nobildēs tukšumu :) Dmāju, ka te FF kameru īpašniekiem nav lielākas prieksrocības ar savu seklāku DOF :)
Publicēts: 09.12.09 16:48
 citēt
wit_boy:WTF? A kur palikusi interese par fotogrāfiju? Te tikai tehnika vien tiek apspriesta. Tas būtu tas pats kas nopirkt ūberkrutāsģitāras, nemācēt spēlēt, toties zināt pastiprinātāju jaudas un stīgu,. brendu kvalitāti :) Galvenais lai ir par ko mēlet patrīt :)

Īsteniem māksliniekiem tā visa tehnika pie kājas....:)
Publicēts: 09.12.09 17:12
 citēt
Friidis:

Tas tikai kaut kaadiem muuzikjiem ir pie kaajas (arii tik dazhiem stiigu instrumentiem, piem, gjitaarai, kontrabasam). Piem., puuteejiem tehnika ir pie mutes, fotograafiem pie acs, bet podniekiem starp kaajaam :)
Publicēts: 09.12.09 17:15
 citēt
Frīdi, vai kā nevajadzēja šitā teikt. Visi uzreiz apklusa, jo kurš gan nav īsts mākslinieks!
Publicēts: 09.12.09 20:30
 citēt
Bzh:
Friidis:

Tas tikai kaut kaadiem muuzikjiem ir pie kaajas (arii tik dazhiem stiigu instrumentiem, piem, gjitaarai, kontrabasam). Piem., puuteejiem tehnika ir pie mutes, fotograafiem pie acs, bet podniekiem starp kaajaam :)

Fotošopistiem starp acīm (monitors) un pie pakaļas (krēsls) :D
Publicēts: 09.12.09 20:40
 citēt
Gudris:Viss sākās ar to ka kaut kāds lohs ar niku "Gudris" uzrakstīja ka FF un crop fočika DOFs neatšķiras vienādos apstākļos pie ekvivalentiem milimetriem un vienādas fragmas !

Pēc vienas dienas murgiem testiem un linkiem lohs "Gudris" saprata ka tomēr DOFs vienādos apstākļos ar ekvivalentiem mm un vienādu f uz FF būs seklāks bet cropam dziļāks!

Respektīvi lai diviem džekiem stāvot blakus vienam ar FF 100mm otram ar 50mm 2xcrop sanāktu līdzvērtīgs DOFs 2xcrop kameras loham vaig 2x gaišāku fragmu !

Secinājums! Par cik 2xcrop objektīvi reti kad ir 2x gaišāki par FF objektīviem priekšrocība lai dabūtu labāku/seklāku DOfu ir FF kameras īpašniekam! Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !

P.S. Taisnība ir tur ārā

macro, kā likums, tikai dabas fani bildē bez papildgaismas, tāpēc te pie vienas vietas cik ir dof - piegaismo kaut līdz F 32

uz garaakiem stikliem tieši ir ieguvums - uz FF 70 -200 telpās ir gana lietojams, kamēr uz crop kameras mazākā telpā tikai galvas un labi vēl ja ar kakliem :)
par asuma dziļumu vispār nav vērts satraukties, aizgriezt var vienmēr.
Publicēts: 09.12.09 21:00
 citēt
izskatās ka Gudris brendu nemainīs, visi dofu kari velti
Publicēts: 09.12.09 21:04
 citēt
Laciz:jums veel vajag izkauties kas ir 2x gaishaaks stikls. cipars daliits ar divi vai par stopu... arii te bija dazhaadas versijas.....

tas jau ir cits stāsts...līdz tam gudrim vel kā rāpus līdz ķīnai
Publicēts: 09.12.09 21:25
 citēt
Gudris:
negatIvs:izskatās ka Gudris brendu nemainīs, visi dofu kari velti
krāju naudu Leica S2
aparāts nav slikts www.luminous-landscape.com... , bet vai sakrāsi?.....
Publicēts: 09.12.09 21:46
 citēt
Olympus, Canon, cro vai ff, bet celjgali kraksk visiem pilnigi vienadi... :D
Publicēts: 09.12.09 21:49
 citēt
ritikoff:Olympus, Canon, cro vai ff, bet celjgali kraksk visiem pilnigi vienadi... :D
kārtīgs fotogrāfs, kurš fotografē KĀRTĪGI pozējošas modeles, strādā SPECTĒRPĀ, ar ceļu un elkoņu sargiem......slinkums bildi meklēt, kaut kur bija
Publicēts: 09.12.09 22:11
 citēt
:D:D:D...
Publicēts: 09.12.09 22:18
 citēt

Šis pasākums vairāk izskatās pēc, kā Alloxa teica, masturarbaiterēsanas :D

Fotografēt nemāku, bet kāpēc gan mācīties, ja daudz interesantāk ir smalki pieķēpāt forumu, būs i komentāri i kašķis pa vidu, sazin vēl arī reklāma. Šādas bonusus pie viduvējiem foto negadās saņemt, jo neviens neievēro centienus ;)
Publicēts: 09.12.09 22:29
 citēt
Tā gudris ja jau saprati ka ar FF kamerām lielāka variēšanas iespēja ar DOF,

BET

Gudris:
Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !

P.S. Taisnība ir tur ārā

Tad nākamie temati :
FF kamerām mazāki trokšņi
stiklu kvalitāte bildējot piemēram ar 12Mpix FF un matricu kurai krops ir 2 (stikla izšķirtspējas robeža)
Publicēts: 10.12.09 07:12
 citēt
Labāk parunājam par to kāpēc darbadienu rītos nāk miegs, bet brīvdienu ne?
Publicēts: 10.12.09 08:48 labots
 citēt
Karlis70:Labāk parunājam par to kāpēc darbadienu rītos nāk miegs, bet brīvdienu ne?

Man arī brīvdienu rītos nāk...

Es tik gribēju lai Gudris apdomājas par šiem jautājumiem...
Publicēts: 10.12.09 08:58
 citēt
Luxferre:Tā gudris ja jau saprati ka ar FF kamerām lielāka variēšanas iespēja ar DOF,

BET

Gudris:
Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !

P.S. Taisnība ir tur ārā

Tad nākamie temati :
FF kamerām mazāki trokšņi
stiklu kvalitāte bildējot piemēram ar 12Mpix FF un matricu kurai krops ir 2 (stikla izšķirtspējas robeža)

Bet pac pac galvenais-lai apskatās un salīdzina cenu ! :D :D :D
Publicēts: 10.12.09 09:07
 citēt
forelljjanka:

Bet pac pac galvenais-lai apskatās un salīdzina cenu ! :D :D :D

Nu nez 5D jau manuprāt pa normālu ciparu var atrast...

Ja nesanāk 5D tad filmu aparāti pilna pasaule....
Publicēts: 10.12.09 09:22
 citēt
Gudra gadijumā un viņam interesējošā sfērā-pilnīgi noteikti.Manā-bezcers! :( Gribētu es gan redzēt to dullo kas ar 5D braukātu agri no rīta pa dīķi ar aparātu 5-7 cm no vaterlīnijas ,pie kam no elpas viss tā noraso, ka katreiz lai palūkotos foča actiņā ar īkšķi jānolaiž pāri actiņai. :D
Publicēts: 10.12.09 09:40
 citēt
Luxferre:
Ja nesanāk 5D tad filmu aparāti pilna pasaule....

tas jau ir PAVISAM cits stāsts. maldīgs uzskats ir tiem, kas liek vienādības zīmi starp FF un filmu.
Publicēts: 10.12.09 10:22 labots
 citēt
forelljjanka:Gudra gadijumā un viņam interesējošā sfērā-pilnīgi noteikti.Manā-bezcers! :( Gribētu es gan redzēt to dullo kas ar 5D braukātu agri no rīta pa dīķi ar aparātu 5-7 cm no vaterlīnijas ,pie kam no elpas viss tā noraso, ka katreiz lai palūkotos foča actiņā ar īkšķi jānolaiž pāri actiņai. :D

šite, toties, MARK II reportieru 1.3 crop versijā būtu īstais !
Cena lietotiem ap 650 ls, 10 kadri sekundē, af tiešām labs, izcili ātrs, korpuss blīvēts utt
Vienīgā putnugrāfa nelaime - dārgi garie stikli, bet tie jau visiem brendiem dārgi
Publicēts: 10.12.09 10:56
 citēt
NilsS:
forelljjanka:Gudra gadijumā un viņam interesējošā sfērā-pilnīgi noteikti.Manā-bezcers! :( Gribētu es gan redzēt to dullo kas ar 5D braukātu agri no rīta pa dīķi ar aparātu 5-7 cm no vaterlīnijas ,pie kam no elpas viss tā noraso, ka katreiz lai palūkotos foča actiņā ar īkšķi jānolaiž pāri actiņai. :D

šite, toties, MARK II reportieru 1.3 crop versijā būtu īstais !
Cena lietotiem ap 650 ls, 10 kadri sekundē, af tiešām labs, izcili ātrs, korpuss blīvēts utt
Vienīgā putnugrāfa nelaime - dārgi garie stikli, bet tie jau visiem brendiem dārgi

Patreiz manu ikdienas komplektu ss-ā (liekas visam bija pat vēl garantija )E-3 +50-200 F2.8-3.5+ EC14(1.4 konvertors)var salasīt pa 1.050.-LVL.Domāju ka var arī kaulēties.
Mraks pa tādu naudu būs atstrādāts pēc pillas programmas(nu nepērk šamos svētdiennieki lai pablieztu un apgreidotos uz labāku pēc pusgada).Rumpis tīr neko ir kaut vai 40D,arī daļēji mitrumdrošs.Problēma ir stiklos !Slavenais 100-400 diemžēl labākajā gadijumā ir līdzvērtīgs Oly 50-200,tikai cena...
Vēl sīka nianse kas nav mazsvarīga -jebkuri Oly konvertori darbina AF ar jebkuriem Oly derošiem stikliem,kaut vai tā ir sigma 135-400 + EC20 ;) Cita lieta ka bildēt var tikai gaiša ziemas dienā! :D Atliek baigi labais Can fiksis 400-ks F5.6 bet tam cipars analoģisks kā 100-400,nav IS (kas nav mazsvarīgi),un neskatoties uz visu fikša fantastiskumu,zūmam ir savas priekšrocības,īpaši sēžot slēpnī .Un vēl-svars! Ja es pēdējos divus mēņešus meklējot vistilbes līdz ceļiem dubļos,dažreiz skrienot tām pakaļ staipītu līdz fantastisko AK34 komplektu... :D :D :D
Publicēts: 10.12.09 18:22 labots
 citēt
teoretizēt par MARK salīdzinājumua r 40 D utaml var tikai tik ilgi, kamēr neiznāk kārtīgi pabildēt ar abiem.
Un es jau neaģitēju, tikai skaļi paprātoju
Publicēts: 10.12.09 21:39
 citēt
Gudris: Es labpāt paarietu uz Canon bet man besī ka viņam slēdzis reaģe uz pogas nospiešanu lēnak kaa olympus :(

Tu varbūt ne to pogu spied Canonam ...;)
Ja man iedotu Olympus, droši vien līdzīgi besītu, ka Oly reaģē lēnak ...;)
Bet ja Tu tā saki, ka tā ir, varbūt man pāriet uz ātrāku Oly pogspiešanslēdzi ...;)
Publicēts: 10.12.09 22:17
 citēt
Gudris: Ja Tu man netici vari uztaisīt testus kurai kamerai sleedzis ātrak reaģē uz pogas nospiešanu ;)

Ticu, ticu, tāpēc jau domāju nomainīt Canon pret Oly ...;)
Publicēts: 10.12.09 23:05
 citēt
Gudris:Ja Tu man netici vari uztaisīt testus kurai kamerai sleedzis ātrak reaģē uz pogas nospiešanu ;)

Tikai ar šitiem testiem nevajag izvērsties pa 17 diskusijām vairāku dienu garumā tā pat, kā ar DOFu :D :D :D
Publicēts: 10.12.09 23:10
 citēt
smartins: Tikai ar šitiem testiem nevajag izvērsties pa 17 diskusijām vairāku dienu garumā tā pat, kā ar DOFu :D :D :D

Tā jau ir - būtu vismaz viena DOFa un varētu to tēmu normāli izrunāt - a tagad n-tās par dofu - nekāda pārskata ... :(
Publicēts: 11.12.09 08:09 labots
 citēt
Gudris:Es labpāt paarietu uz Canon bet man besī ka viņam slēdzis reaģe uz pogas nospiešanu lēnak kaa olympus :(

pilnīgs bulšits. Aizej uz Maskavas ielu un nospied pogu kādam no MARKiem, diez vai vēl prātuļosi. Pat 40-50 D ir ok šajā ziņā.

Izņēmums ir 5D un viņa pēctecis, taču šīs nav zembrunču reportiera kameras.

saprastu ja Haseli lielītos te
Publicēts: 14.12.09 12:35
 citēt
Patiesība ir tāda, ka Oly lietotāji ir apjāti ...

Jo ...
Oly stiklam ir x2 mazākas izmakas kā FF cameras stiklam... toties pārdod par tādām pašām cenām... ;)
Publicēts: 14.12.09 12:54
 citēt
Atkal Gudris baigo gudrību izspļāva... :D
Publicēts: 14.12.09 12:56
 citēt
Nu jā...tad visvairāk ir apjāti Nikonisti, kam vispābā der stikli no kāda 65. gada...bēdīgi..
Publicēts: 14.12.09 12:58
 citēt
Gudris:Visvairāk apjāti šajā ziņā ir kanonisti kuri peerk vecos analogos stiklus un skrūvē uz digitālajām matricām :D

bet olympus džeki skruvē digitālos objektīvus ar visiem šķūrišiem, lāpstiņām, turbiniņām un robotiņiem kas savāc gaismu aparātā un tad to digitalizē :D

Kas vainas vecajiem labajiem stikliem?
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas