Ne visus bāleliņus mātes dod karā vai parauj vells. Daži paši sevi pazaudē dzīves līkločos. Ne visus bāleliņus pa nakti vellatas nojāj. Daži ierauj mantību pikseļos un vairs nedabū to ārā.
Baiss skats, teikšu atklāti. Jūs visus kopā tagad kādā plenērā tik palaist...
Gudris:Viss sākās ar to ka kaut kāds lohs ar niku "Gudris" uzrakstīja ka FF un crop fočika DOFs neatšķiras vienādos apstākļos pie ekvivalentiem milimetriem un vienādas fragmas !
Pēc vienas dienas murgiem testiem un linkiem lohs "Gudris" saprata ka tomēr DOFs vienādos apstākļos ar ekvivalentiem mm un vienādu f uz FF būs seklāks bet cropam dziļāks!
Respektīvi lai diviem džekiem stāvot blakus vienam ar FF 100mm otram ar 50mm 2xcrop sanāktu līdzvērtīgs DOFs 2xcrop kameras loham vaig 2x gaišāku fragmu !
Secinājums! Par cik 2xcrop objektīvi reti kad ir 2x gaišāki par FF objektīviem priekšrocība lai dabūtu labāku/seklāku DOfu ir FF kameras īpašniekam! Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !
P.S. Taisnība ir tur ārā
bļeģ. biju pusotru stundu prom, atnāku un šitas. Gandrīz vai jāiet uzpīpēt. Nē, es toč ahujel. Labi, ka nesmēķēju vispār. Izdrukāju, pie sienas likšu. Kolēģi nesapratīs, bet man pohuj. Ā, izdrukāju bez sava komenta - bez tām jēlībām smukāk.
Gudri, apsveicu. Tev vel jasavac kadi 99999999999 neironinji, saliksi smadzenes.
WTF? A kur palikusi interese par fotogrāfiju? Te tikai tehnika vien tiek apspriesta. Tas būtu tas pats kas nopirkt ūberkrutāsģitāras, nemācēt spēlēt, toties zināt pastiprinātāju jaudas un stīgu,. brendu kvalitāti Galvenais lai ir par ko mēlet patrīt
wit_boy:WTF? A kur palikusi interese par fotogrāfiju? Te tikai tehnika vien tiek apspriesta. Tas būtu tas pats kas nopirkt ūberkrutāsģitāras, nemācēt spēlēt, toties zināt pastiprinātāju jaudas un stīgu,. brendu kvalitāti Galvenais lai ir par ko mēlet patrīt
wit_boy:WTF? A kur palikusi interese par fotogrāfiju? Te tikai tehnika vien tiek apspriesta. Tas būtu tas pats kas nopirkt ūberkrutāsģitāras, nemācēt spēlēt, toties zināt pastiprinātāju jaudas un stīgu,. brendu kvalitāti Galvenais lai ir par ko mēlet patrīt
Īsteniem māksliniekiem tā visa tehnika pie kājas....
Tas tikai kaut kaadiem muuzikjiem ir pie kaajas (arii tik dazhiem stiigu instrumentiem, piem, gjitaarai, kontrabasam). Piem., puuteejiem tehnika ir pie mutes, fotograafiem pie acs, bet podniekiem starp kaajaam
Tas tikai kaut kaadiem muuzikjiem ir pie kaajas (arii tik dazhiem stiigu instrumentiem, piem, gjitaarai, kontrabasam). Piem., puuteejiem tehnika ir pie mutes, fotograafiem pie acs, bet podniekiem starp kaajaam
Fotošopistiem starp acīm (monitors) un pie pakaļas (krēsls)
Gudris:Viss sākās ar to ka kaut kāds lohs ar niku "Gudris" uzrakstīja ka FF un crop fočika DOFs neatšķiras vienādos apstākļos pie ekvivalentiem milimetriem un vienādas fragmas !
Pēc vienas dienas murgiem testiem un linkiem lohs "Gudris" saprata ka tomēr DOFs vienādos apstākļos ar ekvivalentiem mm un vienādu f uz FF būs seklāks bet cropam dziļāks!
Respektīvi lai diviem džekiem stāvot blakus vienam ar FF 100mm otram ar 50mm 2xcrop sanāktu līdzvērtīgs DOFs 2xcrop kameras loham vaig 2x gaišāku fragmu !
Secinājums! Par cik 2xcrop objektīvi reti kad ir 2x gaišāki par FF objektīviem priekšrocība lai dabūtu labāku/seklāku DOfu ir FF kameras īpašniekam! Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !
P.S. Taisnība ir tur ārā
macro, kā likums, tikai dabas fani bildē bez papildgaismas, tāpēc te pie vienas vietas cik ir dof - piegaismo kaut līdz F 32
uz garaakiem stikliem tieši ir ieguvums - uz FF 70 -200 telpās ir gana lietojams, kamēr uz crop kameras mazākā telpā tikai galvas un labi vēl ja ar kakliem par asuma dziļumu vispār nav vērts satraukties, aizgriezt var vienmēr.
Šis pasākums vairāk izskatās pēc, kā Alloxa teica, masturarbaiterēsanas
Fotografēt nemāku, bet kāpēc gan mācīties, ja daudz interesantāk ir smalki pieķēpāt forumu, būs i komentāri i kašķis pa vidu, sazin vēl arī reklāma. Šādas bonusus pie viduvējiem foto negadās saņemt, jo neviens neievēro centienus
Tā gudris ja jau saprati ka ar FF kamerām lielāka variēšanas iespēja ar DOF,
BET
Gudris: Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !
P.S. Taisnība ir tur ārā
Tad nākamie temati : FF kamerām mazāki trokšņi stiklu kvalitāte bildējot piemēram ar 12Mpix FF un matricu kurai krops ir 2 (stikla izšķirtspējas robeža)
Luxferre:Tā gudris ja jau saprati ka ar FF kamerām lielāka variēšanas iespēja ar DOF,
BET
Gudris: Taču bildējot macro vai ar garākiem objektīviem FF DOFs varbūt pārāk sekls un tad jau priekšrocība ir 2x crop fočikiem...cik garš tik plats !
P.S. Taisnība ir tur ārā
Tad nākamie temati : FF kamerām mazāki trokšņi stiklu kvalitāte bildējot piemēram ar 12Mpix FF un matricu kurai krops ir 2 (stikla izšķirtspējas robeža)
Bet pac pac galvenais-lai apskatās un salīdzina cenu !
Gudra gadijumā un viņam interesējošā sfērā-pilnīgi noteikti.Manā-bezcers! Gribētu es gan redzēt to dullo kas ar 5D braukātu agri no rīta pa dīķi ar aparātu 5-7 cm no vaterlīnijas ,pie kam no elpas viss tā noraso, ka katreiz lai palūkotos foča actiņā ar īkšķi jānolaiž pāri actiņai.
forelljjanka:Gudra gadijumā un viņam interesējošā sfērā-pilnīgi noteikti.Manā-bezcers! Gribētu es gan redzēt to dullo kas ar 5D braukātu agri no rīta pa dīķi ar aparātu 5-7 cm no vaterlīnijas ,pie kam no elpas viss tā noraso, ka katreiz lai palūkotos foča actiņā ar īkšķi jānolaiž pāri actiņai.
šite, toties, MARK II reportieru 1.3 crop versijā būtu īstais ! Cena lietotiem ap 650 ls, 10 kadri sekundē, af tiešām labs, izcili ātrs, korpuss blīvēts utt Vienīgā putnugrāfa nelaime - dārgi garie stikli, bet tie jau visiem brendiem dārgi
forelljjanka:Gudra gadijumā un viņam interesējošā sfērā-pilnīgi noteikti.Manā-bezcers! Gribētu es gan redzēt to dullo kas ar 5D braukātu agri no rīta pa dīķi ar aparātu 5-7 cm no vaterlīnijas ,pie kam no elpas viss tā noraso, ka katreiz lai palūkotos foča actiņā ar īkšķi jānolaiž pāri actiņai.
šite, toties, MARK II reportieru 1.3 crop versijā būtu īstais ! Cena lietotiem ap 650 ls, 10 kadri sekundē, af tiešām labs, izcili ātrs, korpuss blīvēts utt Vienīgā putnugrāfa nelaime - dārgi garie stikli, bet tie jau visiem brendiem dārgi
Patreiz manu ikdienas komplektu ss-ā (liekas visam bija pat vēl garantija )E-3 +50-200 F2.8-3.5+ EC14(1.4 konvertors)var salasīt pa 1.050.-LVL.Domāju ka var arī kaulēties. Mraks pa tādu naudu būs atstrādāts pēc pillas programmas(nu nepērk šamos svētdiennieki lai pablieztu un apgreidotos uz labāku pēc pusgada).Rumpis tīr neko ir kaut vai 40D,arī daļēji mitrumdrošs.Problēma ir stiklos !Slavenais 100-400 diemžēl labākajā gadijumā ir līdzvērtīgs Oly 50-200,tikai cena... Vēl sīka nianse kas nav mazsvarīga -jebkuri Oly konvertori darbina AF ar jebkuriem Oly derošiem stikliem,kaut vai tā ir sigma 135-400 + EC20 Cita lieta ka bildēt var tikai gaiša ziemas dienā! Atliek baigi labais Can fiksis 400-ks F5.6 bet tam cipars analoģisks kā 100-400,nav IS (kas nav mazsvarīgi),un neskatoties uz visu fikša fantastiskumu,zūmam ir savas priekšrocības,īpaši sēžot slēpnī .Un vēl-svars! Ja es pēdējos divus mēņešus meklējot vistilbes līdz ceļiem dubļos,dažreiz skrienot tām pakaļ staipītu līdz fantastisko AK34 komplektu...
teoretizēt par MARK salīdzinājumua r 40 D utaml var tikai tik ilgi, kamēr neiznāk kārtīgi pabildēt ar abiem. Un es jau neaģitēju, tikai skaļi paprātoju
Gudris: Es labpāt paarietu uz Canon bet man besī ka viņam slēdzis reaģe uz pogas nospiešanu lēnak kaa olympus
Tu varbūt ne to pogu spied Canonam ... Ja man iedotu Olympus, droši vien līdzīgi besītu, ka Oly reaģē lēnak ... Bet ja Tu tā saki, ka tā ir, varbūt man pāriet uz ātrāku Oly pogspiešanslēdzi ...