Es teiktu, ka pilnīgi vienādi izplūst. Vai vismaz tik dažādi, ka ar aci to nevar konstatēt...
Eu, a nav tagad tā, ka tu uzbildēji ar vienu aparātu, paņēmi izkropoji un uztiasīji itkā vēl atsevišķi bildētu ar cropu? Es šopā uzliku pa layeriem - bildes identiskas.
Bildēji no statīva?
Rekur izkropots - flipots un uzlikt virsū. Mainās ik pa sekundei. Ar sarkano rāmi ir krops.
briedis:Es teiktu, ka pilnīgi vienādi izplūst. Vai vismaz tik dažādi, ka ar aci to nevar konstatēt...
Eu, a nav tagad tā, ka tu uzbildēji ar vienu aparātu, paņēmi izkropoji un uztiasīji itkā vēl atsevišķi bildētu ar cropu? Es šopā uzliku pa layeriem - bildes identiskas.
Bildēji no statīva?
Rekur izkropots - flipots un uzlikt virsū. Mainās ik pa sekundei. Ar sarkano rāmi ir krops.
Nu BĻ....s , tak par to jau visu laiku iet runa ka NEVAJAG mainīt izmērus . NEVAJAG !. Citādi visi sie testi vienā maisā bāžami/ un ta jau var pierādīt ka mob. telefons ar labaku izšļirtspeju ka FF. Mēs salīdzinām VIENĀDA IZMĒRA bildes!!! Tu tak kad izdrukā bildi arī neskrien viņu apgraizīt vai izstiept
Bet neko, ir jau labi redzu ka BŪS tomēr pasākums ar ieinteresētajam personām
Bildēju no kino statīva, precīzi salāgojot matricas atrašanās vietas plakni. Kapēc gan lai bildes atšķirtos? Es taču statīvu un lapu nepārvietoju, objektīvā arī nekas nemainījās. Vienīgi kontrastu pieregulēju, lai krāsas sakristu.
Augšā ir vienāda izmēra bildes, vari izdrukāt! Tavuprāt asuma dziļums tajās atšķiras?
Tu augšā salīdzini, bet Brieža versija kaut ka neredzu vairs atšķirīgos izmerus, kuriem tur ir jabūt. Es jau paskaidroju - NEVEIKSMĪGI izvēlēts objekts, kur grūti salīdzināt un noteikt neasās zonas sākumu Es varetu šo visu uz pirxtiem izstastīt, tas ir vienkārši kā 2x2, bet vai tev to vajag? Tu taču pats zini ka Tev ir taisnība
Laciz:es tieshaam nesaprotu... ko Tu Onkuli gribi pieraadiit??????
Nu, viņš ķipa grib teikt, ka izdrukājot VIENU UN TO PAŠU attēlu 2 x lielāku, arī asuma dziļums izskatīsies savādāk, vai kaut ko tamlīdzīgu...
Portreti, nu nejauc dažādas lietas - ķipa, izskatīsies, kaut kā , savādāk.... Ta tu lielako tiesu dari. Es šobrīd pastavu uz to ka salīdzinam BEZ jebkādiem "varbūt", "apmeram" utt. Tā netaisa salīdzinajumus. DOFs nav kaut kads mistisks radījums, kuru nevar skaitļos parverst. Ja nevaretu, tad formulas neraxtītu.
Portreti:Nu, šitais velk jau uz konkrētām auzām...
un ko darīsi ja auzās būsi tu ?? man tad būs jāsaka ka tev d.. acis? reku te jau atkal sākās ūdens liešana - bļaut viena balsī ka tas ir nepareizi visi var, betnu tak camon, parādiet man taustami uz papīra, lai es beidzot saprotu ka esmu auns.
Šobrīd izskatās, ka tikai Tev tas nepielec... Vai Tev to patiešām vajag?
Un kā tur palika ar to pīpējamo - kur pērc, par cik?
nu a kolai dara ja tik ciets pauris - ne velti no skolas izmeta bet vajag , vajag, lai vismaz citiem macība kā nevajag darīt. Man laikam visu vajag ar pirxtu parādīt un mute ieliet Pie kam es tak saderēju - būs pavisam nesmuki ja es tagad tā izdarīšos a par pīpēm švaki - es nepīpoju
Nu davai, es te pasaku tad gala vārdu un visi var nomierināties
Bildējot ar vienādiem parametriem (objektīva fokusa atālums, diafragma, attālums līdz objektam utt), mēs iegūsim vienādu asuma dziļuma rezultātu uz dažādām kamerām (šinī gadījuma - crop un FF), asuma dziļums būs identisks, vienīgā atšķirība tā, ka FF kamerai būs lielāks redzes leņķis, tas ir, būs papildus attēls gar malām.
Iedomājamies, ka šāds ir attēls ko var uzzīmēt konkrētais objektīvs:
Un tad iedomājamies, ka attēls, ko iegūst FF ir zilā kontūra, un attēls ko iegūst crop ir sarkanā. BILDES IR IDENTISKAS, tikai vienam bikīt apgrieztas malas...
Un VISSSSSS....
...bet, ja mēs gribam ar kropu iegūt tādu pašu attēlu, tas ir, tik pat lielu redzes leņķi, mums vajadzēs atkāpties pāris soļus atpakaļ - un tad mēs iegūsim bikīt švakāku perspektīvu (viss būs nedaudz plakanāks) un asuma dziļums arī izskatīsies nedaudz lielāks...
briedis: BILDES IR IDENTISKAS, tikai vienam bikīt apgrieztas malas... ...
par traktoru un mersi - Tošno takoi toļko zeļonij i boļšije koļosa briedi, nejauc p.. ar p.., ja man nebūs slinkums paprovēsu uzrakstīt saprotama valodā KĀPĒC šaja gadījumā DOFs ir mazāks cropam nevis ka parasti pieņemts FF. Jā, jā tie būs pavisam slima cilvēka murgi, kuri diemžēl ir gandrīz katra fotogrāfa ikdienā, ja vien vini fotografē un bildes karina pie sienas.
versatile:ragainais - tu tak ar midformatu njemies, nu saki, tiesham f/2.8 tev izskatas tads pats uz 6x7 ka uz 35mm? http://www.bobatkins.com/photography/technical/digitaldof.html
Ja midi formātam pieliktu pretī tādu pašu objektīvu, tad domāju, ka jā, izskatītos tāpat (tikai nez vai tiktu noklāts viss kadrs) Vienīgi, nav jau vairs tas pats attālums starp objektīvu un sensoru, un CoC vērtība midi formātam jau arī praktiski div tik lielāka nekā FF...
Eu, bet iečekojiet, spams beidzies šajā tēmā. Toč gala vārdu izdevās pateikt
briedis:Nu davai, es te pasaku tad gala vārdu un visi var nomierināties
Bildējot ar vienādiem parametriem (objektīva fokusa atālums, diafragma, attālums līdz objektam utt), mēs iegūsim vienādu asuma dziļuma rezultātu uz dažādām kamerām (šinī gadījuma - crop un FF), asuma dziļums būs identisks, vienīgā atšķirība tā, ka FF kamerai būs lielāks redzes leņķis, tas ir, būs papildus attēls gar malām.
Iedomājamies, ka šāds ir attēls ko var uzzīmēt konkrētais objektīvs:
Un tad iedomājamies, ka attēls, ko iegūst FF ir zilā kontūra, un attēls ko iegūst crop ir sarkanā. BILDES IR IDENTISKAS, tikai vienam bikīt apgrieztas malas...
Un VISSSSSS....
...bet, ja mēs gribam ar kropu iegūt tādu pašu attēlu, tas ir, tik pat lielu redzes leņķi, mums vajadzēs atkāpties pāris soļus atpakaļ - un tad mēs iegūsim bikīt švakāku perspektīvu (viss būs nedaudz plakanāks) un asuma dziļums arī izskatīsies nedaudz lielāks...
Urā! Cerams onkulim arī pieleca un man nevajadzēs kratīties uz Rīgu pēc naudas?
Karlis70: Urā! Cerams onkulim arī pieleca un man nevajadzēs kratīties uz Rīgu pēc naudas?
Man arī liekas ka tev kratīties uz Rīgu nevajadzēs, jo ir taču elektroniskie naudas pārvedumi Onkulim pieleca ka Karlis70 laikam neizlasīja www.fotoblog.lv... ja esi spējīgs pierādīt pretējo, resp. ka lielāks palielinājums dod mazāku punkta izplūdumu - koroč apgāzt matematiku, tad ar interesi tevi uzklausīšu. Ja ne tad vari paziņot ka esi kļūdījies