forum.gif
FULL FRAME vs CROP asuma dziļuma foto.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / FULL FRAME vs CROP asuma dziļuma foto.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.12.09 15:28 labots
 citēt
Bildēts ar 5D un 450D no 2 metriem ar 200 mm un vienādu 7.1 diafragmas atvērumu. Nav kropēts- bildes kā no fočuka. Variet izdrukāt.
Publicēts: 10.12.09 15:29
 citēt
Paši variet izlemt- "8" izplūst vienādi vai dažādi!
Publicēts: 10.12.09 15:31 labots
 citēt
nulles sviitra nav vienaa liimenii. turpinam draazt pikseljus :D ja shaadi skataas, tad ff ir mazaaks dofs :D :D :D :D
Publicēts: 10.12.09 15:34
 citēt
Laciz:nulles sviitra nav vienaa liimenii. turpinam draazt pikseljus :D

Asuma dziļums ir jāmēra nevis vidū, bet no- līdz, tā kā tam nav nozīmes!
Publicēts: 10.12.09 15:35
 citēt
da labi - es njirgaajos :D tuuliit saaksies kautinsh - kaa var saliidzinaat divas dazhaadas bildes???
Publicēts: 10.12.09 15:37
 citēt
Laciz:da labi - es njirgaajos :D tuuliit saaksies kautinsh - kaa var saliidzinaat divas dazhaadas bildes???

Tu vari kreiso izdrukāt 1,6 reizes lielāku, tad bildes izskatīsies vieglāk salīdzināmas!

Mēs nesalīdzinām bildes, bet asuma dziļumu tajās, kā abi Onkuļi gribēja!
Publicēts: 10.12.09 15:45
 citēt
Portreti:
Laciz:da labi - es njirgaajos :D tuuliit saaksies kautinsh - kaa var saliidzinaat divas dazhaadas bildes???

Tu vari kreiso izdrukāt 1,6 reizes lielāku, tad bildes izskatīsies vieglāk salīdzināmas!

Mēs nesalīdzinām bildes, bet asuma dziļumu tajās, kā abi Onkuļi gribēja!
da nu man poh - man taapat viss skaidrs :D
Publicēts: 10.12.09 16:07 labots
 citēt
Es teiktu, ka pilnīgi vienādi izplūst. Vai vismaz tik dažādi, ka ar aci to nevar konstatēt...

Eu, a nav tagad tā, ka tu uzbildēji ar vienu aparātu, paņēmi izkropoji un uztiasīji itkā vēl atsevišķi bildētu ar cropu? :)
Es šopā uzliku pa layeriem - bildes identiskas.

Bildēji no statīva? :)

Rekur izkropots - flipots un uzlikt virsū. Mainās ik pa sekundei. Ar sarkano rāmi ir krops.
Publicēts: 10.12.09 16:10
 citēt
+Briedis
Publicēts: 10.12.09 16:54 labots
 citēt
briedis:Es teiktu, ka pilnīgi vienādi izplūst. Vai vismaz tik dažādi, ka ar aci to nevar konstatēt...

Eu, a nav tagad tā, ka tu uzbildēji ar vienu aparātu, paņēmi izkropoji un uztiasīji itkā vēl atsevišķi bildētu ar cropu? :)
Es šopā uzliku pa layeriem - bildes identiskas.

Rekur izkropots - flipots un uzlikt virsū. Mainās ik pa sekundei. Ar sarkano rāmi ir krops.

Nu BĻ....s , tak par to jau visu laiku iet runa ka NEVAJAG mainīt izmērus . NEVAJAG !. Citādi visi sie testi vienā maisā bāžami/ un ta jau var pierādīt ka mob. telefons ar labaku izšļirtspeju ka FF.
Mēs salīdzinām VIENĀDA IZMĒRA bildes!!! Tu tak kad izdrukā bildi arī neskrien viņu apgraizīt vai izstiept :D

Bet neko, ir jau labi redzu ka BŪS tomēr pasākums ar ieinteresētajam personām ;)
Publicēts: 10.12.09 17:01
 citēt
briedis:

Bildēju no kino statīva, precīzi salāgojot matricas atrašanās vietas plakni.
Kapēc gan lai bildes atšķirtos? Es taču statīvu un lapu nepārvietoju, objektīvā arī nekas nemainījās. Vienīgi kontrastu pieregulēju, lai krāsas sakristu.
Publicēts: 10.12.09 17:01
 citēt
Onkuli, par ko tu tur runā? Es tikai veicu salīdzināšanu, vai izmiglotās vietas atšķiras.

Es godīgi sakot, neticu, ka bildes bildētas ar diviem dažādiem aparātiem - neticu tam, ka identiski toņi, perspektīva arī identiska...
Publicēts: 10.12.09 17:02
 citēt
Onkulis:
Mēs salīdzinām VIENĀDA IZMĒRA bildes!!!

Augšā ir vienāda izmēra bildes, vari izdrukāt! Tavuprāt asuma dziļums tajās atšķiras?
Publicēts: 10.12.09 17:03
 citēt
briedis:Onkuli, par ko tu tur runā? Es tikai veicu salīdzināšanu, vai izmiglotās vietas atšķiras.

Es godīgi sakot, neticu, ka bildes bildētas ar diviem dažādiem aparātiem - neticu tam, ka identiski toņi, perspektīva arī identiska...

Perspektīvai nav nekāda iemesla mainīties. Toņi nebija īsti identiski, pieregulēju, kad liku kopā kontrastu/braitness.
Publicēts: 10.12.09 17:12 labots
 citēt
Portreti:
Onkulis:
Mēs salīdzinām VIENĀDA IZMĒRA bildes!!!

Augšā ir vienāda izmēra bildes, vari izdrukāt! Tavuprāt asuma dziļums tajās atšķiras?

Tu augšā salīdzini, bet Brieža versija kaut ka neredzu vairs atšķirīgos izmerus, kuriem tur ir jabūt.
Es jau paskaidroju - NEVEIKSMĪGI izvēlēts objekts, kur grūti salīdzināt un noteikt neasās zonas sākumu
Es varetu šo visu uz pirxtiem izstastīt, tas ir vienkārši kā 2x2, bet vai tev to vajag? Tu taču pats zini ka Tev ir taisnība ;)
Publicēts: 10.12.09 17:15
 citēt
es tieshaam nesaprotu... ko Tu Onkuli gribi pieraadiit??????
Publicēts: 10.12.09 17:17
 citēt
Laciz:es tieshaam nesaprotu... ko Tu Onkuli gribi pieraadiit??????

Nu, viņš ķipa grib teikt, ka izdrukājot VIENU UN TO PAŠU attēlu 2 x lielāku, arī asuma dziļums izskatīsies savādāk, vai kaut ko tamlīdzīgu...
Publicēts: 10.12.09 17:17
 citēt

es neko negribu PIERĀDĪT, bet gan izskaidrot un ar piemēriem (vai uz pirxtiem) parādīt, ka šaja gadījuma Cropam būs mazāks DOFs ;)
Publicēts: 10.12.09 17:18
 citēt
Onkulis:

es neko negribu PIERĀDĪT, bet gan izskaidrot un ar piemēriem (vai uz pirxtiem) parādīt, ka šaja gadījuma Cropam būs mazāks DOFs ;)
Tu esi akls vai izliecies?
Publicēts: 10.12.09 17:19
 citēt
Nu, šitais velk jau uz konkrētām auzām...
Publicēts: 10.12.09 17:21
 citēt
Neveiksmīgi izvēlēts laiks šādiem eksperimentiem. Naivi cerēt uz citu rezultātu, kamēr nav noticis ziemassvētku brīnums.
Publicēts: 10.12.09 17:21
 citēt
Portreti:

Nu, viņš ķipa grib teikt, ka izdrukājot VIENU UN TO PAŠU attēlu 2 x lielāku, arī asuma dziļums izskatīsies savādāk, vai kaut ko tamlīdzīgu...

Portreti, nu nejauc dažādas lietas - ķipa, izskatīsies, kaut kā , savādāk.... Ta tu lielako tiesu dari. Es šobrīd pastavu uz to ka salīdzinam BEZ jebkādiem "varbūt", "apmeram" utt. Tā netaisa salīdzinajumus. DOFs nav kaut kads mistisks radījums, kuru nevar skaitļos parverst. Ja nevaretu, tad formulas neraxtītu.
Publicēts: 10.12.09 17:22
 citēt
Onkulis:

Ko Tu pīpē un kur to var dabūt?
Publicēts: 10.12.09 17:22 labots
 citēt
Portreti:Nu, šitais velk jau uz konkrētām auzām...

un ko darīsi ja auzās būsi tu ?? man tad būs jāsaka ka tev d.. acis? :D
reku te jau atkal sākās ūdens liešana - bļaut viena balsī ka tas ir nepareizi visi var, betnu tak camon, parādiet man taustami uz papīra, lai es beidzot saprotu ka esmu auns.
Publicēts: 10.12.09 17:23
 citēt
Onkulis:

Kā tu komentētu Brieža GIF animāciju?
Publicēts: 10.12.09 17:24 labots
 citēt
Onkulis:

Izklausās labs pīpējamais materiāls... Padalīsies, kur ko tik krutu, kas vēljoprojām neatlaiž, var dabūt? :D
Publicēts: 10.12.09 17:28 labots
 citēt
Onkulis: lai es beidzot saprotu ka esmu auns.

Šobrīd izskatās, ka tikai Tev tas nepielec...
Vai Tev to patiešām vajag?

Un kā tur palika ar to pīpējamo - kur pērc, par cik?
Publicēts: 10.12.09 17:40 labots
 citēt
palaidniex:

Šobrīd izskatās, ka tikai Tev tas nepielec...
Vai Tev to patiešām vajag?

Un kā tur palika ar to pīpējamo - kur pērc, par cik?

nu a kolai dara ja tik ciets pauris - ne velti no skolas izmeta :( bet vajag , vajag, lai vismaz citiem macība kā nevajag darīt. Man laikam visu vajag ar pirxtu parādīt un mute ieliet :( Pie kam es tak saderēju - būs pavisam nesmuki ja es tagad tā izdarīšos
a par pīpēm švaki - es nepīpoju ;)
Publicēts: 10.12.09 17:44
 citēt
Uzrauj labāk [url=woodgears.ca... spēlīti... ;)
Publicēts: 10.12.09 17:55
 citēt
palaidniex:Uzrauj labāk [url=woodgears.ca... spēlīti... ;)

Labs
Average error: 6.09; ar otro reizi uz fikso 7.89 :D
Publicēts: 10.12.09 17:56
 citēt
Onkulis:
palaidniex:Uzrauj labāk [url=woodgears.ca... spēlīti... ;)

Labs
Average error: 6.09; ar otro reizi uz fikso 7.89 :D

švaki Tev... :(
man ar pirmo 3.89
ar otro 3.05...
Ja tāds rezultts tad ko cīnies par DOFa atšķirībām šā topika piemērā? :D
Publicēts: 10.12.09 18:05
 citēt
- tu esi stulbs, vai izliecies?
- Nē, tēt, es nēesmu izliecies…
Publicēts: 10.12.09 18:10 labots
 citēt
Nu davai, es te pasaku tad gala vārdu un visi var nomierināties :D

Bildējot ar vienādiem parametriem (objektīva fokusa atālums, diafragma, attālums līdz objektam utt), mēs iegūsim vienādu asuma dziļuma rezultātu uz dažādām kamerām (šinī gadījuma - crop un FF), asuma dziļums būs identisks, vienīgā atšķirība tā, ka FF kamerai būs lielāks redzes leņķis, tas ir, būs papildus attēls gar malām.

Iedomājamies, ka šāds ir attēls ko var uzzīmēt konkrētais objektīvs:

Un tad iedomājamies, ka attēls, ko iegūst FF ir zilā kontūra, un attēls ko iegūst crop ir sarkanā. BILDES IR IDENTISKAS, tikai vienam bikīt apgrieztas malas...

Un VISSSSSS.... :)

...bet, ja mēs gribam ar kropu iegūt tādu pašu attēlu, tas ir, tik pat lielu redzes leņķi, mums vajadzēs atkāpties pāris soļus atpakaļ - un tad mēs iegūsim bikīt švakāku perspektīvu (viss būs nedaudz plakanāks) un asuma dziļums arī izskatīsies nedaudz lielāks...
Publicēts: 10.12.09 18:18 labots
 citēt
briedis: BILDES IR IDENTISKAS, tikai vienam bikīt apgrieztas malas...
...

par traktoru un mersi - Tošno takoi toļko zeļonij i boļšije koļosa
briedi, nejauc p.. ar p.., ja man nebūs slinkums paprovēsu uzrakstīt saprotama valodā KĀPĒC šaja gadījumā DOFs ir mazāks cropam nevis ka parasti pieņemts FF.
Jā, jā tie būs pavisam slima cilvēka murgi, kuri diemžēl ir gandrīz katra fotogrāfa ikdienā, ja vien vini fotografē un bildes karina pie sienas.
Publicēts: 10.12.09 18:20
 citēt
ragainais - tu tak ar midformatu njemies, nu saki, tiesham f/2.8 tev izskatas tads pats uz 6x7 ka uz 35mm?
www.bobatkins.com...
Publicēts: 11.12.09 01:10 labots
 citēt
versatile:ragainais - tu tak ar midformatu njemies, nu saki, tiesham f/2.8 tev izskatas tads pats uz 6x7 ka uz 35mm?
http://www.bobatkins.com/photography/technical/digitaldof.html

Ja midi formātam pieliktu pretī tādu pašu objektīvu, tad domāju, ka jā, izskatītos tāpat (tikai nez vai tiktu noklāts viss kadrs) :) Vienīgi, nav jau vairs tas pats attālums starp objektīvu un sensoru, un CoC vērtība midi formātam jau arī praktiski div tik lielāka nekā FF...

Eu, bet iečekojiet, spams beidzies šajā tēmā. Toč gala vārdu izdevās pateikt :D :D :D
Publicēts: 11.12.09 03:46
 citēt
Šis jau sāk kļūt par absurdu.
Publicēts: 11.12.09 09:11
 citēt
briedis:Nu davai, es te pasaku tad gala vārdu un visi var nomierināties :D

Bildējot ar vienādiem parametriem (objektīva fokusa atālums, diafragma, attālums līdz objektam utt), mēs iegūsim vienādu asuma dziļuma rezultātu uz dažādām kamerām (šinī gadījuma - crop un FF), asuma dziļums būs identisks, vienīgā atšķirība tā, ka FF kamerai būs lielāks redzes leņķis, tas ir, būs papildus attēls gar malām.

Iedomājamies, ka šāds ir attēls ko var uzzīmēt konkrētais objektīvs:

Un tad iedomājamies, ka attēls, ko iegūst FF ir zilā kontūra, un attēls ko iegūst crop ir sarkanā. BILDES IR IDENTISKAS, tikai vienam bikīt apgrieztas malas...

Un VISSSSSS.... :)

...bet, ja mēs gribam ar kropu iegūt tādu pašu attēlu, tas ir, tik pat lielu redzes leņķi, mums vajadzēs atkāpties pāris soļus atpakaļ - un tad mēs iegūsim bikīt švakāku perspektīvu (viss būs nedaudz plakanāks) un asuma dziļums arī izskatīsies nedaudz lielāks...

Urā! Cerams onkulim arī pieleca un man nevajadzēs kratīties uz Rīgu pēc naudas?:D
Publicēts: 11.12.09 09:16
 citēt
Vai Onkulis publicees maksaauma uzdevuma kopiju?
Publicēts: 11.12.09 09:55 labots
 citēt
Karlis70:
Urā! Cerams onkulim arī pieleca un man nevajadzēs kratīties uz Rīgu pēc naudas?:D

Man arī liekas ka tev kratīties uz Rīgu nevajadzēs, jo ir taču elektroniskie naudas pārvedumi :)
Onkulim pieleca ka Karlis70 laikam neizlasīja
www.fotoblog.lv...
ja esi spējīgs pierādīt pretējo, resp. ka lielāks palielinājums dod mazāku punkta izplūdumu - koroč apgāzt matematiku, tad ar interesi tevi uzklausīšu. Ja ne tad vari paziņot ka esi kļūdījies ;)
Laciz:Vai Onkulis publicees maksaauma uzdevuma kopiju?

ja Karlis70 izteiks šādu vēlēšanos :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas