Man jautājums zinošajiem. Ir pasākums telpā. Kā bildējot būs labāks iznākums. Ar tele obj., un atrodoties tālu visu pietuvināt vai tomēr kadu citu obj (kādu?) un tomēr tuvāk virzīties pie konkrēta objekta (-tiem). Ar teli biezhi vien bildes sanāk neasas, bet ne miglainas. Un mūžīgi tāš sarkanās acis, kautgan un mana canoniņa ir uzlikta opcija, lai acis noņemtu.
Vislabāk ar Canon 28-300 uz FF kameras ... Tad gandrīz vispār nekas nav jādara - stāvi vienā vietā un ar platleņķi paņem cilvēkus visā augumā. Ja vajag, tad ar tele pievelc sev tuvāk tos, kuriem netiek klāt ...
dansiga:jasaak jau ar to - kaadas telpas! cik liels pasaakums!
A to ne vienmēr zin - kādas telpas, kādi griesti, cik cilvēku piedalisies, kādas gaismas, kāds pasākuma scenārijs. Tāpēc jāņem pietiekoši daudz un maz, lai spētu fočēt jebkur ...
un perforatoru,ja vajag atiet tālāk bet vispār,pa labam ieciklēties uz viena veida kadrējumu nevajag. viena pasākuma ietvaros var ij 10-20 ij 70-200 izmantot (abi uz crop)
Vilberto, tu runaa par +/- profesionaali (tam jau vienmeer pilna soma ar visu iespeejamo) ... bet te, cik saprotu, cilveeks ar to tikai saak un vinjam nav visi iespeejamie objektiivi....
ja tu ar 250 mm bliezīsi, Tev vajadzēs vismaz 1/500 sek. tad kādu atvērumu varēsi piedāvāt... droši vien f5,6, tad ISO cik ??? kas tas tev par canonu, kas acis noņem
ImkaSm:ja tu ar 250 mm bliezīsi, Tev vajadzēs vismaz 1/500 sek. tad kādu atvērumu varēsi piedāvāt... droši vien f5,6, tad ISO cik ??? kas tas tev par canonu, kas acis noņem
a cik vajag iso, man graudainas bildes nevajadzetu.
ImkaSm:ja tu ar 250 mm bliezīsi, Tev vajadzēs vismaz 1/500 sek. tad kādu atvērumu varēsi piedāvāt... droši vien f5,6, tad ISO cik ??? kas tas tev par canonu, kas acis noņem
a cik vajag iso, man graudainas bildes nevajadzetu.
ImkaSm:Iso vajag tik cik Tev rāda fočuka exponometrs
pedejo vardu gan dzirdu un redzu pirmo reizi
aa un vel. mosh kads var atbildet. vai ar manis mineto aparatu var nobildet piem 10 cilvekus sedoshus viena rinda, bet lai visi butu vienadi asi, ar parastro ziepi tas sanak, ar shito nevisai.
Ledija_Gita:Ar teli biezhi vien bildes sanāk neasas, bet ne miglainas. Un mūžīgi tāš sarkanās acis, kautgan un mana canoniņa ir uzlikta opcija, lai acis noņemtu.
Šim stikliņam (f/4-5.6) nevarētu būt vainas pie neasuma, nesenā praksē bi` gadījiens, kad kolēga uz 450-tā arīdzan sūkstījās - asuma naff, miglains arī nee, bet pietrūkst... uzlika uz 40-tā, ij sapriecājās - asums kā ar nazi. Līdzīgi pašam ir gadījies arī ar 75-300mm budžeta objektīvu Nu, bet telpām, ja tas vien nenotiek sporta zālē, jebkurā gadījienā par garu...
shvaboc: bet vispār, pa labam ieciklēties uz viena veida kadrējumu nevajag ...
Es ceru, ka Ledija Gita saprot, ka stāvēt uz vietas - ka tas nav nopietni domāts ...
Ledija_Gita:aa un vel. mosh kads var atbildet. vai ar manis mineto aparatu var nobildet piem 10 cilvekus sedoshus viena rinda, bet lai visi butu vienadi asi ...
Var. Te nu mēs atkal nonākam pie asuma dziļuma un to ietekmējošiem parametriem ...
Ledija_Gita:aa un vel. mosh kads var atbildet. vai ar manis mineto aparatu var nobildet piem 10 cilvekus sedoshus viena rinda, bet lai visi butu vienadi asi, ar parastro ziepi tas sanak, ar shito nevisai.
Uz 450 uzliec A-DEP un sadabū tos tūkstots cilvēkus starp malējiem fokusa punktiem uz ekrāna
Ja telpās notiek vēl dejas, tad forši momenti ķerami ar 17-40 ...
ar zivsaci piestiprini kameru pie griestiem, pa vidu, un visa vakara garumā tik ar pulti rokās taisi mākslu. pats vari dancāt, dziedāt, dzert, smiet, un laiku pa laikam - pogu spied.
50mm uz pilna kadra. Bez zibspuldzes, sliktā gaismā, tiesa, ar staipāmu HP5+. Šis ir skenējums, kad būs slapjais variants, kaut kas jau mainīsies, protams.
Protams, izlases kārtā, savam priekam un nesteidzīgi ar 50-nieku dabīgā gaismā var gana daudz smuku bilžu sataisīt. Bet runa jau IMHO par pasūtījuma reportāžu, kad klients gaida ne tik daudz mākslu, cik max. pilnu info (kas, kad un kā) notika viņa sponsorētajā pasākumā. Un tad bez dažāda fok.att. optikas, dažādu zibeņu u.c mākslīgās gaismas komplektu pielietošanas neiztikt, citādi nākamreiz paliksi bez klientiem (ja tas peļņas darbiņš).
Šeit tad arī tādas gaismiņas tieši nebija. Baidos, ka manas digitālās apstrādes iemaņas nebūtu pietiekamas, lai tiktu galā ar RAW kadra krāsām u.c. šajos apstākļos. Tumšs, ļaužu pilns gaitenis un mākslīgā apgaismojuma laukumiņš. Zibspuldze tajos zemajos griestos neļautu tik izteikti nodalīt melno, ņurdošo fona masu no GO. Būtu parādīti arī plastmasas šķīvji viesu rokās. Kaut kā tā.
alvils: ar zivsaci piestiprini kameru pie griestiem, pa vidu, un visa vakara garumā tik ar pulti rokās taisi mākslu. pats vari dancāt, dziedāt, dzert, smiet, un laiku pa laikam - pogu spied.
Te nu man jāizskaidro savi principi. Ja esi līgts kā pasākuma fotogrāfs, tad dejošana pasākuma laikā nebūtu labākais darba tonis. Ja esi pasākumā kā tās dalībnieks, tad gan vari dejot un focēt, kā pats vēlies. Manā uztverē izklaide pasākuma laikā līgtam fotogrāfam nolīgtajās darba stundās nav pieņemama. Bet var jau mēģināt - pasūtītājs maksā fotogrāfam, ka viņš ne tikai šad tad fočē, bet arī dejo un citādi izklaidējas ...
alvils: ar zivsaci piestiprini kameru pie griestiem, pa vidu, un visa vakara garumā tik ar pulti rokās taisi mākslu. pats vari dancāt, dziedāt, dzert, smiet, un laiku pa laikam - pogu spied.
Te nu man jāizskaidro savi principi. Ja esi līgts kā pasākuma fotogrāfs, tad dejošana pasākuma laikā nebūtu labākais darba tonis. Ja esi pasākumā kā tās dalībnieks, tad gan vari dejot un focēt, kā pats vēlies. Manā uztverē izklaide pasākuma laikā līgtam fotogrāfam nolīgtajās darba stundās nav pieņemama. Bet var jau mēģināt - pasūtītājs maksā fotogrāfam, ka viņš ne tikai šad tad fočē, bet arī dejo un citādi izklaidējas ...
Kādēļ gan neapvienot? Vismaz man vislustīgākās bildes no kāzu banketa dančiem sanāk, kad mūzikas ritmā grozos dancotāju barā ar uzliktu Sigma 12-24 un bliežot no augšup izstieptām rokām "uz dullo", pēc tam, protams, atlase...
Es tele telpās nelietoju nekad. Pamatnieku, ja lielākas, platleņķi ja mazākas telpas. Vienmēr salieku tālākajos stūros arī pāris studijas zibspuldzes vergu modē.
Portreti:Es tele telpās nelietoju nekad. Pamatnieku, ja lielākas, platleņķi ja mazākas telpas. Vienmēr salieku tālākajos stūros arī pāris studijas zibspuldzes vergu modē.
Telpas mēdz būt dažādas... Piemēram, baznīcā- laulāšanas procedūrai pa vidu (kamēr iet garās runas vai dziedāšana) , nereti uzlieku 70-200 teleobjektīvu un pabildēju "sērojošo pakaļpalicēju" apgarotos tuvplāna portrejus. Tautai patīk...
Portreti:Es tele telpās nelietoju nekad. Pamatnieku, ja lielākas, platleņķi ja mazākas telpas. Vienmēr salieku tālākajos stūros arī pāris studijas zibspuldzes vergu modē.
Telpas mēdz būt dažādas... Piemēram, baznīcā- laulāšanas procedūrai pa vidu (kamēr iet garās runas vai dziedāšana) , nereti uzlieku 70-200 teleobjektīvu un pabildēju "sērojošo pakaļpalicēju" apgarotos tuvplāna portrejus. Tautai patīk...
Ļoti reti un ļoti gaišās baznīcās. Un parasti tikai tad, ja jaunie čammājas kaut kur...