Nonaca man rokas 70-200 f/4 IS stikls un problema tada, ka man sanak asakas bildes, kad IS ir izslegts. Testeju nekustigu objektu ar mode 1 pie 200mm un 1/40 sek.
cik vecs objektīvs? Vai jūti IS darbību? neesmu lietojis 70-200, bet ar 100-400 ir tā, ka ja es nesagaidu kāmēr nostrādā IS tad arī gadās miglu bilde. IS strādā atkarībā no situācijas, gadās ka ilgāk par to, kā es pielieku pie acs un nospiežu slēdzi. Tagad esmu sapratis IS darbību un gaidu, kad tas nostrādās.
nu jā, pat kanona L stiklam ir mazliet jāpagaida. nezinu kā uz 200mm, bet uz 400mm ļoti labi var redzēt IS darbībā, skatās uz vienu vietu un var manīt, ka tomēr kustās tas objekts un pēc kāda laika IS nostrādā un objekts paliek nekustīgs.
+ vēl der paklausīties arī.Vismaz manam 18-55 un senāk arī 28-135 IS bija skaidri dzirdams darbībā.Tāda kā čirkstoņa.Ja izslēdz AF,tad citiem trokšņiem nevajadzētu būt.
cik nāk prātā, tad kaut kur pat bija minēts ka 1 sekunde jānogaida kamēr tas IS riktīgi ieslēdzas. Tad nu tā arī sanāk, kad steidzīgos brīžos IS nedarbojas