kāpēc vispār vajag pirkt sūdīgu krāsu negatīvu filmu? pats filmas rullītis ir tik viena daļa no izdevumiem, kas saistīti ar kadru dabūšanau no filmiņas
toties ieekonomējot uz šo vienu daļu ir garantija, ka visi 36+1 būs misenei
kristaps_l: Kodak lētie nepatīk, Fuji vel pieņemams,
pat Brežņevs laikam tik dūšīgi vispārināt neprata
šis ir no sērijas ''lasu - /V.Rapas/ drukātās grāmatas jo saturs patīk labāk par /J.Rozes/ drukātajām''
ja cilvēks var sev noformulēt ko no filmas gaida, tad vēlamo tak var piemeklēt izlasot filmas aprakstu un pačolējot sampļus (tas nekas, ka tudoram šādas iespējas nav - citiem ir) nevajag pirkt filmas kuru raksturības neder/nepatīk
Esi skatijies Flērā uz Barona ielas? Tur parasti viņas bija, bet ja uz turieni aizstaigā, tad varbūt pajautā Provia 400F bija pa 2Ls
Protams Provia nav salīdzināma ar Tudora psihopātiskajām krāsām, kuru dēļ arī iemantots nosaukums Tudor in flamezz. Protams tavus mērķus nezinu, varbūt tas ir tieši tas ko vajag. Adrese Krišjāņa Barona 83
Ko peraties , cilvēks ir Tumši zilā cienītājs melnā vietā un Zalganorandza dzeltenā vietā fans UN ISTENĪBĀ mazas izsķiršanas spējas metereāls ieskanēts uz cietā aiznem mazāk vietas
Vanderfons:Es dzirdēju, ka viens redzējis, kā CSI Miami savām vajadzībām to Tudor 200 pie kases pirkuši.
Es dzirdēju, ka viens redzējis, ka Kodak Multi-Speed esot maijami bīčā andelējuši priekš ziepenēm, kurām ekspozīcija nav maināma. ar instrukciju "nebildējiet pirms 7:00 un pēc 22:00". laba filma bija.
ak34:nekad nav bijusi vēlme ar to eksperimentēt
es reiz 1 kantorī nojautāju - man teica īsi - Jums ne. filmu DOSJA manuprāt "Konica".
khm... tā ''taisīšana'' ir atdošana noritsu automātam, lai noskenē?
kā redzam histērija jau ir klāt, bet tudor kā nav tā nav - tad varbūt var ieteikt slaidiem taisīt cross'u? (tur der arī veci/lēti - nu a notecējušu termiņu)
rezultāts nav īsti prognozējams - parasti ļoti koši kontrastains, sarkanais parādās tik tur kur tā daudz u.t.t.
histērijā nekrītu, bet, vecīt, tev tāpat nepieleks kā no malas izskatās braukšana pilnīgā sviestā.
ja "atdošana" Noritsu nozīmē automatiskas korekcijas, tad nesaprotu par ko cepies, tāpat labos gan tavu uberprecīzo filmu, gan manu tudoru, bez tam filmas skenēju pats, tākā tiešām taisu kā pats vēlos.
p.s. lasīt pirmo rindiņu. mīņājiet savas kakas kā gribat, nepiedalos.
kam ta citam tas forums domāts? Labākā fotobloga sadaļa!
Par tēmu runājot. Kādu laiku Tudor films tirgoja iekš Super netto pie kasēm. Tad vēl tiku viņas manījis pretī Cirkam ir viens filmu tīstīšanas kantoris un tirgotama. Precīzāk nevis tieši pretī Cirkam, bet uz MC Donalds pusi un padziļi pagalmā, bet uz ielas ir norāde. Tur gan tā filma maksāja divreiz vairāk nekā lielveikalā, bet bija dabūjama
Es novembra sākumā estos vienā fotobodē redzēju un atcerējos ka vienreiz jau te bija saruna par tudorenēm. Ja interesē tad sestdien braucu uz estiem varu arī paņemt, ja tur būs.
One of the most famous Tudor quotes is the following. At her execution, Anne Boleyn said: "And thus I take my leave of the world and of you all, and I heartily desire you all to pray for me." Now, isn't that sweet!
pa burzmu, filmu skalojot, pamēģini paskalot nedaudz siltākā ūdenī, lai emulsiju sarauj "desiņās" , interesants efekts - dīvains grauds, tikai jāuzmanās, lai pavisam nenolido nost....
kristaps_l:es tikai nesaprotu kapēc visi uzspiež savu viedokli par darīšanu pēc grāmatas. man nāk smiekli par visiem vienādi domājošajiem īpatņiem, kas neko citu kā sausu standartu nepazīst un baidās izmantot citu pieeju. domāju, ka neesmu pirmais, kas tā uzskata, jo visur plaši izsludināts kaut vai tas pats cross processing. ja visi dzīvotu pēc literatūras, kuram ambālim prātā ienāktu mērcēt c41 procesam domāto filmu e6 zupā... un redz, ka cilvēki to dara un priecājas.
kur vajag, taisu pēc grāmatas, bet ikdienas darbā ražojot parastu standartu pienāk arī brīdis, kad ir svarīgi paskatīties citādāk, lai nezajobītu šie debilie standarti. ja runa iet par savām idejām un vēlmēm apmierināt tās, man ir dziļi pie potītes ko raksta grāmatās un vel mazāk rausta tas, ko raksta šajā forumā. internets tiešām ir pārpildīts ar bezjēdzīgiem viedokļiem.
čo ta darbi neliecina pat par labu sākuma levelu, kur nu vēl par skatīšanos citās dimensijās taču visus nosaucot par idiotiem vismaz savās acīs laikam paliec foršāks
Man protams nav jēgas tev ko stāstīt jo tu gan jau visus zini par visiem labāk BET ši tavs texsts nodod ka tava velme izgudrot velsipēdu ir neskatoties uz to ka tādi jau braukā visapkārt un resējumi dabonami visās malās un rūpnīcas un tehnaloģiju apraksti ar uz katra stūra Latvija ir ĻOTI īpatnēja valsts būtībā uz VISSU Valsti var attiecināt "Mucā dzimis pa spundi barots" , šeit cilvēki kuri sevi dēvē par "Lomogrāfiem" ATŠKIRĪBĀ no pārējās pasaules savā starpā sacenšās KURŠ iegūs TEHNISKI NEKVALITATĪVĀKO attēlu , visi pārējie mēģina uztasit kautko UXX KRUTU INTRESANTU mūsejiem JO TEHNISKI SŪDĪGĀKA bilde jo LIELĀKS MEISTARS kas uz tās bildes PIĻNIGI PX vienīgasi kritērijs KĀDA SŪDĪGA FILMA / KAMERA es tevi pārspļaušu MĒS ATRĀDĀM VĒL SŪDIGAKU!!! Visas tevis pieminētās TENNALOĢIJAS C-41 E-6 ir OFICIĀLI šo procesu aprakstos APRAKSTĪTAS TEHNALOĢIJAS visiespējamākie Push , Cross un vēl visādi STANDARTA MODIFICĒTIE PROCESI! Agrāk pat FILMAS ražoja kurām UZ KASESTES / KASTĪTES bija šis tabulas SAZĪMĒTAS Kādreiz pat varēja atrast TABULAS kurās bija minēts ATTIECĪBAS jāutībā un krāsu nobīdēs APSTRĀDĀJOT E-6 matereālu iekš C-41 procesa un C-41 matereālu iekš E-6 procesa! Vēl pirms gandrīz 20 Gadiem Laimas Vaikules pirmais CD iznāca ar USA tasitiem REKLĀMAS METEREĀLIEM tie visi 100% bija tasita TIBRĪD populārā C-41 120Filma apstrādātā E-6 Procesā ar speciālām korekcijām . BILDES bija tādas specifiskas "Kafija @ pienu " krāsā tāds zilonākaula efekts" tas viss ir OFICIĀLI apsteiprinātas un ISTRĀDĀTAS tehnaloģijas kurās GALVENAIS kas tiek garantēts ka ŠĀDI APSTRĀDĀJOT metereālus netieks bojāta NEDZ ĶIMIJA nedz MATERĒĀLS Ekpspermantātors zinies , neesi meginājis sevi parliecinat ka REIZĒRĶINA TABULAS ar mož var "Ekspermentāli" kautķā uzmuģīt , tās kuras pirms gadiem 30-40 bija uz Rūtiņu burtnīcām NAV KRUTA tu tad nebiji dzimis un neesi redzējis DERĒTU IZGUDROT ko "Nestandarta" no jauna šito pašu tabulu veidā!
Katrs protams var atklāt "Savu ameriku" tik nevaig domat ka tais ir BAIG KRUTA pārejiem jākrit ģibonī no sajsumas VIŅŠ BEIDZOT UZINĀJA , neee Kolumbu viņš nepazina jo skolā nebija gājis kur par tādu mācija
TAS NAV UZBRAUCIENS , es vienkarši stāstu KĀ IR paskats no malas
Pilns nets ar jauniem materiāliem/bilžu paraugiem un spēj tik izvēlēties...Man filma patīk dēļ DD, attēla struktūras ( tas pats grauds tomēr smukāks liekas, detaļas ēnās, pēdējiem darbiem izstādei vispār faktiski pēcapstrāde minimāla tik cik pieraut leveļus bik ). Ja šīs lietas atņem tad vai ir vērts vispār bildēt ar filmu? Ja negribi taisīt pēc standarta tak ieprērc normālu materiālu un taisi pēc citiem tehniskajiem risinājumiem. www.fotoblog.lv...
kristaps_l:NilsS, paldies par neargumentēto viedokli
Luni, ehh, padomju skola... mūsdienās nav nevienam jāatskaitās par to ko un kapēc dari (nerunāsim par ekstremāliem, pretlikumīgiem noziegumiem). tapēc neredzu vajadzību to darīt. ceru, ka saproti, ka jebkurā gadijumā darīšu pēc SAVAS izpratnes, un bez variantiem - būs, kas skatīsies šķībi un nodirsīs tapēc, ka atšķiras no šaurajā uztverē iedzītiem standartiem un būs tie, kas ir elastīgāki. moš lielā mēra tās ir paaudžu domstarpības... no sērijas "zāle bij zaļāka, debesis zilākas, visi izdzīvoja bez datoriem, mobilajiem, bērni bija paklausīgāki, blablabla..."
+ joprojām neredzu jēgu runāt pret sienu ar jau uzrakstītiem tekstiem.
puišeliska augstprātība un tikai varu tikai vēlreiz atkārtot, ka galvenokārt par autoriem spriež pēc darbiem, nevis gailiski izriestas sekstītes domāju, ka lielākajai daļai ir piedrāzt ar ko darbojās augstāk minētais TUDOR fans, ļaudis tikai vēlējās dalīties pārdomās. Un neviens nespiež tās vispār lasīt, un uztraukties, ja kas. Ignorē da i kaķis.....