forum.gif
Pērku Bowens Gemini
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku Bowens Gemini
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.12.09 23:03
 citēt
Pērku Bowens Gemini 500 studijas zibspuldzes.
Pirkšanas cena ap 40-50% (150-175 Ls) no jaunas zibspuldzes cenas:
- www.mdfoto.lv...
Publicēts: 16.12.09 09:41 labots
 citēt
Varu par 150 piedāvāt Powerlux VC500. 29510016.
Publicēts: 16.12.09 10:50
 citēt
nopērc jaunas auroras 400w-190ls
Publicēts: 16.12.09 14:15
 citēt
Ekoist, kur tās auroras tirgojas?
Publicēts: 16.12.09 14:20
 citēt
PowerLux jauna cena- 120!
Publicēts: 16.12.09 15:35
 citēt
Gudris:400W tas ir gan driiz tik daudz ka parastajai lielajai oncamera zipenei....ārpus studijas no tādas jēgas mazas

esi pārliecināts?
Publicēts: 16.12.09 16:05 labots
 citēt
karli-osy.lv Dominā.
Luxferre-galvenais jau pārliecinoši uzrakstīt.
Publicēts: 16.12.09 16:20
 citēt
Gudris:
Luxferre:

esi pārliecināts?
par ko ? par jaudu ? jaa

bezcerīgs gadījums...
Eh nu labi, labāk nemaz nesākšu... citādi fotoblogā būs ņemšanās vairākas nedēļas....
Publicēts: 16.12.09 16:42
 citēt
Lux, nu nomierini mani, duraku, nav tak kā Gudris saka a?
Publicēts: 16.12.09 16:49
 citēt
Karlis70:Lux, nu nomierini mani, duraku, nav tak kā Gudris saka a?

Nezinu 'pēc kādiem parametriem gudris salīdzina... visticamāk jau pēc vadošā skaitļa....

Lieta tāda ka mazajās zipenēs kas lielas uz kamerām ir iebūvēta fokusēšanās sistēma... Tādejādi iegūstot pietiekami lielu vadošo skaitli. Gaisma veidojas šaurā kūlī un 'asa'.
Publicēts: 16.12.09 16:50 labots
 citēt
Nu rekā es uzminēju!

Klau Gudris, ja vēlies pret noteiktu finansiālu attlīdzību varu Tev par zibspuldzēm un studijas lietām pastāstīt... ;)
Publicēts: 16.12.09 16:55
 citēt
Eh Gudris... Gudris... ko lai ar Tevi dara... ?
Publicēts: 16.12.09 16:58 labots
 citēt
Gudri,bet bowens 500w jau gan ir stipri jaudīgāka par kameras blici,vai ne?
Negudrais Vilberto,būtu labāk pircis vēl kādu 580 ex un izcirstu visas studijas blices....
Publicēts: 16.12.09 17:01
 citēt
Jūtu,ka būs derības,vai tpoiks aizies uz vairākām lapām.varbūt arī kāda fotoskola radīsies.
Publicēts: 16.12.09 17:24
 citēt
Jo dziļāk mežā jo vairāk koku....

Gudris, Man ir Profoto 7b 1200, ja es uzlieku savai Pro 7b galvai reflektoru kurš nāk līdzi uz atzīmes 4, tad vadošais skaitlis man sanāk 45... sūdīgāks rādītājs kā kaut kāda parastai zipenei... Ko nu?

Ja jau sāki par tiem vadošajiem skaitļiem, tad palasies kārtīgi un uzmanīgi... ;)
Publicēts: 16.12.09 17:27
 citēt
ekoists:Jūtu,ka būs derības,vai tpoiks aizies uz vairākām lapām.varbūt arī kāda fotoskola radīsies.

Jap laba iedeja, jāpiedāvā Gudrim saderēt.... Gudris teica ka ar bjūti dišu starpības nekādas...
Publicēts: 16.12.09 17:40 labots
 citēt
Gudris:luxferre protams ka stdudijas zipene ir plašāk izmantojama regulējama vadāma utt. ...bet ne par to runa

Pag mēs te tak par jaudu runājam...

Nu tad ko saderam? Vai Tu palasīsies un apdomāsies kā tur īsti ir... ?
Publicēts: 16.12.09 17:46
 citēt
Gudris:
Luxferre:
Pag mēs te tak par jaudu runājam...

Nu tad ko saderam? Vai Tu palasīsies un apdomāsies kā tur īsti ir... ?
un kā doma testu veikt ? nestādos priekšaa

Nu tak Tu teici ka ar bjuti dishu esot vienalga studijas blece vai uz focika liekamā... droši varam saderēt. Uz lielo henesy konjaku...
Publicēts: 16.12.09 17:55
 citēt
uzliksim... tad nu problēma...
Publicēts: 16.12.09 18:00
 citēt
Gudris:
Luxferre:uzliksim... tad nu problēma...
a davai bez nekādiem dišiem...vienkārsi tāpat kā ir :)

Oki ņemam fokusējošo reflektoru un freneļa tipa stikliņu no tavas zipenes nost un bildējam...
Publicēts: 16.12.09 18:07 labots
 citēt
Oki šaujam pret sienu un mēram atstaroto gaismu... nekādu problēmu.

Kad?

vēl derētu nodefinēt attālumu līdz sienai un pozīciju kurā tiek mērīts... ;)
Publicēts: 16.12.09 18:27
 citēt
Lieta tāda ka Tu teici ka jauda tik pat liela kā 400W studijas zibspuldzei, bet izvairies no jebkādiem objektīviem mērīšanas veidiem.... !

Kas saistīts ar mazajām (uz fočika liekamajām) zipenēm tad:

a) Parasti viņi melo par GN
b) mazo zipeņu ražotāji vadošo skaitli mēra pie paša šaurākā safokusētā leņķa, savukārt studijas zibspuldzēm parasti mēģina unificēt izvēlas apmēram 60 grādu reflektoru.
c) arī pie šī šaurākā leņķa gaismas blīvuma sadalījums pa izvēlēto kadru ir ļoti nevienmērīgs.
Publicēts: 16.12.09 18:29
 citēt
Esmu mēģinājis izspiest no mazajām zipenēm viņu uzrādītos skaitļus pagrūti... kā sacīt samērīts viņiem tā kā vajag.

Tas Tavs izteiciens par bildēšanu saulē. Tas attkal ir pavisam no citas operas. Tur stāsts par ātru sinhronizēšanos....
Publicēts: 16.12.09 18:30
 citēt
Bet konīti droši vari atnest... ;)
Publicēts: 16.12.09 18:33
 citēt
Parastai uzkameras zibspuldzei izlādes jauda ir ap 50 ws max. Gaisma 8-10 reizes vājāka.

Gudris stulbis!
Publicēts: 16.12.09 18:34
 citēt
Gudris:Nu tā jau man likās ka Tu esi gudrāks par visiem ražotajiem ;)

tātad piemēram ... ja mēs piemēram gribam izgaismot smuku čiksu no 5 metriem ar parasto zipeni GN50 un studijas zipeni GN50 tad ar studijas zipeni gaisma būs stiprāka un f būs vairaak jāver ciet ?

Tu mani kaitini, vai tiešām esi tik stulbs?
Publicēts: 16.12.09 20:29
 citēt
Nākamreiz salīdzinās automašīnas tālās gaismas ar pildspalvā iebūvēto lāzeru. Pildspalva būs jaudīgāka, jo lāzers no tās velk krietni tālāk par mašīnas gaismām!
Publicēts: 16.12.09 20:32
 citēt
Es nodomāju, ka nez cik piedāvājumu saradušies, bet izrādās, ka tiek apspriestas studijas un parastas kameras zipenes plusi un mīnusi ...:)
Portreti - paldies par piedāvājumu. Ja pareizi sapratu - jauns maksā 120 Ls, bet Tu man pārdod par 150 Ls. Mhmm - labs bizness. Šoreiz nesanāks. Mani interesē vismaz Bowens ...:)
Publicēts: 16.12.09 20:47
 citēt
Gudris: ... vienīgais mīnus parastajām zipenēm, kādēl viņam nevar likt priekšā lielus softboxus, jo kūlis iet taisnu nevis uz visām pusēm kā studijas gaismai ...

Jā, Gudris - tieši šis ir galvenais iemesls, kāpēc man vajadzīga studijas zipene, jo 140cm octaboxam man ar parasto Canon 580 II nekas nesanāk ...;)
Vēl tāds nieks, ka Fresnel spotam man tā studijas zipene arī noderēs, jo ar parasto kameras zipeni no Holivudas portretu stila arī nekas nesanāk ...;)
Publicēts: 16.12.09 22:07
 citēt
Gudris kur mans konjaks?
Publicēts: 16.12.09 22:10
 citēt
Vilberto, jauna Portreti piedāvātā zibspuldze ar piegādi uz LV maksā nedaudz virs 200ls. Ja Portreti nav ļoti viņu nolietojis, tad tas ir labs piedāvājums.
Cik netā esmu lasījis, tad šis ir kaut kāds Walimex pro klases kopija (ja vien nejaucu), jo poļiem ir ļoti daudz saradies kopētāju, tur pat Auroras un Bowens korpusus var atrast, bet ar citiem brendiem.

Portreti ir taisnība par labajām atsauksmēm.
Publicēts: 16.12.09 23:05
 citēt
Pievienojos Volberto ::

Es ar labprat iegadaatos divas Bowens 500 watiigaas blices .... samaksa tuuliteeja skaidriitee ...

gatis.upitis@gmail.com

m:26331533
Publicēts: 16.12.09 23:10
 citēt
Andreass: ... Portreti piedāvātā zibspuldze ar piegādi uz LV maksā nedaudz virs 200ls ...

Kā lai Tev saka - pašcieņa neļauj iepirkt lētu zipeni, kuras jauncena ir zem 350 Ls ...;):D
Publicēts: 17.12.09 00:18
 citēt
Gudris:
Luxferre:Gudris kur mans konjaks?
par ko man Tev konjaks jādod...Tu man ta arī nepierādiji ka GN atšķiras lielajaam no mazajaam ;)

Ņem konjaku un nāc ciemos. Jāsarunā tik laiks.
Publicēts: 17.12.09 01:44
 citēt
Yutrubistu paaudze tas ir viens riktīgs "Udensgalvu" spiets , tiko kāda sieragalva Trubā piemet kādu no savām "Izpausmēm" no serijas "Kīniešu maģis ar 1500w skaļruņiem" tā šie špricē sajusmā un metās pirkt Kitajozu balaikaikas:) Kas attiecās uz "Kameras blicēm @ studijas blicēm" arī 100w STUDIJAS blice ir gandrīz 2x jaudīgāka par 580 CANON blici , esmu personīgi baudijis ar FLAŠMETRU abas uz pilnu klapi blakus :):) 3m attālumā ar CANON 580 uz 100 ISO uz pilnu manuālu jaudu bija f11 , bet ar 100 W Elinchrom blici bija virs 16 :):) Tas pie nosacijuma ja FLASMETRU turēja TIESJI pretī BLICEI tiko pagāja pa labi vai kreisi tā 580 bez izkliedējošā difuzora jauda kritās apmēram par 1f ~1,5m un 45* leņķī jau bija vairs tikai f.5,6 :):)
Publicēts: 17.12.09 03:47
 citēt
eh, Gudri, Gudri....

zini, ka studijas galvām jauda tiek izteikta J (džoulos) vai Ws (vattsekundēs), t.i. impulsa izlādes vienībās?... Einsteins no foobloga... Gudris...

un GN ir pēdējā lieta, pēc kura salīdzinat dažādu tipu sistēmas
Publicēts: 17.12.09 09:36
 citēt
Tā nu gan nevajag. Ne vienmēr dārgas mantas ir labākas par lētākām. Jā ir dzirdēts, ka Walimeksam pat Pro sērija netur kondiķus, bet arī Bowensam šī problēma ir.
zinu vairākus cilvēkus, kas ir laimīgāki, ka nav nopirkuši pa dārgo Bowensu, bet paņšmuši kādu lētāku kompelektu ar aksesuāriem. Jāsaprot sākumā vai tie 500w ir vajadzīgi.
Ja tu domā likt tajā "studijā" par ko runāji, tad es tev ieteiktu paskatītis varbūt uz kādu lētāku bet digitāli vadāmu kompektu. Tur pat Portreti norādītajā adresē var atrast.
Bet nu tas ir IMHO un katrs jau vērtē pēc savām finansēm un vajadzībām.
Ja kāds tev piedāvās par tevis nosaukto cenu, tad jā tas ir tā vērts, bet par jauncenu gan nezinu vai ir vērts. Nu nav tie citi "noname" brendi tik slikti.

Vilberto:
Andreass: ... Portreti piedāvātā zibspuldze ar piegādi uz LV maksā nedaudz virs 200ls ...

Kā lai Tev saka - pašcieņa neļauj iepirkt lētu zipeni, kuras jauncena ir zem 350 Ls ...;):D
Publicēts: 17.12.09 12:58
 citēt
Gudris:
petersonsphoto:

pēc kā tad var izmērīt cik kurš stiprs ?

redz studijas zibspuldzēm ir definēti noteikumi kā mērīt GN. tas tiek darīts ar standarta reflektoru, kā arī vērtība tiek mērīta dažādākajos atālums. Vēl vairāk tiek mērīts telpiskais gaismas intensitātes sadalījums.

Savukārt mazo zibspuldžu režotāji mēra pie šaurākā fokusa... paši izvēlas noteikumus lai dabūtu to GN augšā....

Tālāk, piemēram canon 580EX II GN pie 105mm fokusa sanāk ap 45, bet pēc pāpīriem jābuūt 58.
Pie 24mm fokusa tikai kādi 11....

Kas attiecas par jaudām ko sākumā runāji ka jauda tādi pat kā 400Ws zibspuldzei, bet piemēram canon 580 jauda ir ap 60-70 Ws....

Tā ka esi vīrs nes man konjaku!
Publicēts: 17.12.09 16:12
 citēt
Andreass: Walimex pro klases kopija

Nevis kopija, bet ražota tajā pašā rūpnīcā, tikai pasūtīti savādāki uzraksti.
Publicēts: 17.12.09 16:13
 citēt
Gudris:
petersonsphoto:

pēc kā tad var izmērīt cik kurš stiprs ?

Tev taču, idiņ, saka- vatsekundēs vai džoulos, kas ir viens un tas pats!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas