Andreass:Tā nu gan nevajag. Ne vienmēr dārgas mantas ir labākas par lētākām. Jā ir dzirdēts, ka Walimeksam pat Pro sērija netur kondiķus, bet arī Bowensam šī problēma ir.
Kondiķi jūk visiem. Un dabūt vietā viņus nevar. Ozijs pasūtināja man Aurorām jau pasen...
Cik nopietni esi meklējis? Ja ne pārāk, tad atsūti datus, mums darbā ir vairāki piegādātāji detaļām, iespējams, ka var kaut ko sameklēt. Oriģinālos nesolu, bet labu alternatīvu noteikti var dabūt. Neticu, ka Aurora pati ražo viņus.
Portreti:
Kondiķi jūk visiem. Un dabūt vietā viņus nevar. Ozijs pasūtināja man Aurorām jau pasen...
Nu man jau arī liekas, ka nav nekāds kosmoss... Pat ja pati ražotu, parasti jau kaut kādi tehniskie dati virsū ir, pilna pasaule ar radiodetaļām tak...
Tu esi čalis vai neesi, atnes konjaku Luxferre ...
Andreass:Tā nu gan nevajag. Ne vienmēr dārgas mantas ir labākas par lētākām. Jā ir dzirdēts, ka Walimeksam pat Pro sērija netur kondiķus, bet arī Bowensam šī problēma ir.
Līdz šim dārgās mantas man vienmēr ir bijušas labākas nekā lētās. Teiksim Canon 5DMII man ir labāks nekā Canon 40D. Man škiet, ka pats par to esi pārliecinājies. Tāpēc attiecībā uz studijas zipenēm man jāsaka, laikam jātēmē vēl biku augstāk - Aurora vai Profoto ...... Tad es pieteikšos nākošgad pie Tevis pēc labas alternatīvas potenciāli plīstošajiem kondīšiem ...
Vilmār, par kamerām nestrīdos, tur tev taisnība. ar studijas gaismām negribu strīdēties, nav tik lielas pieredzes. Protams, ja salīdzina Brīvības ielas telpu gaismu ar Bowens, tad kā nakts pret dienu, bet nu esmu dzirdējis, ka ir diezgan daudz labu alternatīvu neprofesionālai izmantošanai. Kā jau teicu, ja pa tevis noteikto summu piedāvā, tad ir super.
Vilmār, tev kondiķus nedomāju ka kādreiz vajadzēs, diez vai tik aktīvi lietosi.
Andreass: Vilmār, tev kondiķus nedomāju ka kādreiz vajadzēs, diez vai tik aktīvi lietosi.
Droši vien ar izīrēšanu neaizraušos, jo ir pietiekoši daudz studiju, kas to piedāvā. Bet pašam padarboties savā studijā - to jau sen vēlos. Kaut vai nesen - top viens neliels pasūtījums web lapas produktu bildēm, tieku galā ar pašreizējām lampām, bet jūtu, ka nepietiek variacijas iespēju gaismas kūļa un intensitātes regulēšanā ... Attiecībā par kondīķiem. Tā ir tikai piegādes loģistika - noskaidrot rezerves variantus, piegādes laikus un cenas - tas samazinās dīkstāves laiku gadījumā, ja kaut kas noplīst ... Droši vien neviens nepiedāvās Bowens. Labi - ņemšu Auroru, līdz Profoto nevelk ...
Andreass:Cik nopietni esi meklējis? Ja ne pārāk, tad atsūti datus, mums darbā ir vairāki piegādātāji detaļām, iespējams, ka var kaut ko sameklēt. Oriģinālos nesolu, bet labu alternatīvu noteikti var dabūt. Neticu, ka Aurora pati ražo viņus.
Portreti:
Nu, nu...330wv, 500uF Tie ir mazākie, lielākie farads un vairāk. Darbības apstākļi- momentāla izlāde, faktiski īssavienojums.
Portreti: Nu, nu...330wv, 500uF Tie ir mazākie, lielākie farads un vairāk. Darbības apstākļi- momentāla izlāde, faktiski īssavienojums.
Nu, nu - kas gan ir 330 WV? Varbūt domāti - 330 Volti? Vēl gan raksta Vac vai Vdc - maiņstrāvas vai līdzstrāvas varianti, Bet WV? Mhmmm ... Cik nu atceros - kondensatoram norādīts spriegums un farādi. Bez tam ir dažāda veida kondensatori - keramiskie, elektrolītiskie, vēl tur kādi ... Jautājums - nu tad kādi kondensatori uziet gaisā?
Bljaaa nu dzeeki, paspiideejat pietiek, man piemeeram pofig cik faradu cik veel kaukadu WV [tas ko volksvageni ?] utt. Man kaa interesentaam, kursh meklee blices, bljin pusstundu jaaparlasa juusu spams, a mazums kads tajaa starpa iespraudis "pardodu blices pa leeto !" ...
Zirgucs:Bljaaa nu dzeeki, paspiideejat pietiek, man piemeeram pofig cik faradu cik veel kaukadu WV [tas ko volksvageni ?] utt. Man kaa interesentaam, kursh meklee blices, bljin pusstundu jaaparlasa juusu spams, a mazums kads tajaa starpa iespraudis "pardodu blices pa leeto !" ...
akal karteejais offtopics ....
Man vaig 2 x Bowens 500
ir kaadam ?
mdfoto.lv ir.
Šeit ir čatiņš, kāpēc gan lai te kādam būtu zibspuldzes, ko tev pārdot. Vēl jo vairāk, ka gribēsi tās par kaut kādu nereāli zemu cenu, droši vien...citādi sen jau būtu aizgājis uz veikalu un nopircis.
Portreti: Nu, nu...330wv, 500uF Tie ir mazākie, lielākie farads un vairāk. Darbības apstākļi- momentāla izlāde, faktiski īssavienojums.
Nu, nu - kas gan ir 330 WV? Varbūt domāti - 330 Volti? Vēl gan raksta Vac vai Vdc - maiņstrāvas vai līdzstrāvas varianti, Bet WV? Mhmmm ... Cik nu atceros - kondensatoram norādīts spriegums un farādi. Bez tam ir dažāda veida kondensatori - keramiskie, elektrolītiskie, vēl tur kādi ... Jautājums - nu tad kādi kondensatori uziet gaisā?
Volti gan, bet tā nu viņus reizēm raksta uz kondensatoriem. Varbūt tas apzīmē kaut kādus vatvoltus, vai ko, nezinu, neesmu speciālists radiodetaļu apzīmējumos.
Es kaut kā stulbi jūtos,ja gribu kaut ko nopirkt pa lēto,vienmēr liekas,ka aiz savas alkatības nodaru kādam pāri,tādēļ reti kaulējos.Daudz labāk samaksāt tik cik prasa.Skatos SS.lv viens iemetis sludinājumu-pērku 5D-cena 150-200ls(var būt ar objektīvu),nesapratu cilvēka domu gājienu(tautību).
ekoists:Es kaut kā stulbi jūtos,ja gribu kaut ko nopirkt pa lēto,vienmēr liekas,ka aiz savas alkatības nodaru kādam pāri,tādēļ reti kaulējos.Daudz labāk samaksāt tik cik prasa.Skatos SS.lv viens iemetis sludinājumu-pērku 5D-cena 150-200ls(var būt ar objektīvu),nesapratu cilvēka domu gājienu(tautību).
Es bij līdzīgā neizpratnē kad par manu 70-200F2.8L Is viens atsūtīja meilu ar piedāvājumu 350Ls...
Nez šitie piedāvājumi mok domāti narkomāniek kas zog fototehniku...
Luxferre:Un vispār Gudri kā palika ar manu konjaku?
Gudris - Tu esi čalis vai neesi? Tiešām - kur ir konjaks? Es gandrīz nopirku otru 580, lai izcirstu studioblices ...
Zirgucs: Bljaaa nu dzeeki, paspiideejat pietiek, man piemeeram pofig cik faradu cik veel kaukadu ... ir kaadam ?
Ja dienas laikā nav atbildes, ka ir, tātad nav ... Par tiem sprāgstošajiem kondiķiem vari apdomāt. Tad, kad tie uzprāgs un zipene neies, tad sāksi domāt - a ko darīt. Tad varbūt Tevi sāks interesēt - kādi volti, kādi faradi, un galvenais - kādi lati. Vismaz lati varētu būt ap 40, ja vēl zipenes spuldze nojūk, tad vēl tikpat daudz klāt. Piemet vēl vienu simtiņu un var nopirkt jaunu un lētu studioblici ... Tā kā šeit var mierīgi turpināt gan ontopik, gan offtopik, gan spamotopik par studioblicēm ...
Es vairs nepērku Bowens Gemini, bet domāju kādus palaidējis izmantot Aurora Fusion 600 galvām ... Varbūt kāds spečuks ar studijas lampu pieredzi varētu man kaut ko ieteikt. Paldies jau iepriekš ...
Reāli lētākais un optimālākais no "Noturīgajiem" variantiem , pietam var jūgt klāt DA JEBKAM ar to kas komplektā www.foto-mueller.at... DROŠA un stabīla sistēma no kruta ražotāja. Komplektēta var kaut 1-2-3-4-5 uztvērējus pēc vajadzības. Reku katalogs www.foto-mueller.at...
Lunis - paldies par info. Palasīju pdf dokumentu par EL-Skyport Elinchrom Wireless System. Tas gan ir labs variants - caur laptopu redzēt un koriģēt Elinchrom RX tipa blicenes ... Raidītāja apraksts: Skyport Sender EL19351 - darbības radiuss - laukā ap. 120 m, studijā - 50 m, 8 frenvenču kanāli, lai novērstu interferences ...
Elinchrom RX uz to gan nevaidzētu ķerties , tā ir ļoti dārga sistēma . Man te tiem friču čomiem ir Elinchrom visa tehnika un gaismas pilnībā 100% vadās no kompjiem , viņiem vispār viss tur vadās no centrālās pults. Bet musdienās sen ir DAUDZ lētāki un vienkaršāko risinājumi. Tādi attaisnojās tikai ja regulāri jābildē sarežģitas lielbudzeta lietas. Ja gluži alksti "Vadību kā no ģenerātora" tad tavām Aurorām var piepirkt sistēmu ka viss vadās no tādas kā TV pults
Vispār jau esot dabūjama sistēma, kur caur bluetooth no kompa var visu iestellēt. Dikti jau labi...visu var saglabāt, gribi setupu Nr.14...nospied pogu un ir...