Karlis70:Lux, nu nomierini mani, duraku, nav tak kā Gudris saka a?
Nezinu 'pēc kādiem parametriem gudris salīdzina... visticamāk jau pēc vadošā skaitļa....
Lieta tāda ka mazajās zipenēs kas lielas uz kamerām ir iebūvēta fokusēšanās sistēma... Tādejādi iegūstot pietiekami lielu vadošo skaitli. Gaisma veidojas šaurā kūlī un 'asa'.
Gudri,bet bowens 500w jau gan ir stipri jaudīgāka par kameras blici,vai ne? Negudrais Vilberto,būtu labāk pircis vēl kādu 580 ex un izcirstu visas studijas blices....
Gudris, Man ir Profoto 7b 1200, ja es uzlieku savai Pro 7b galvai reflektoru kurš nāk līdzi uz atzīmes 4, tad vadošais skaitlis man sanāk 45... sūdīgāks rādītājs kā kaut kāda parastai zipenei... Ko nu?
Ja jau sāki par tiem vadošajiem skaitļiem, tad palasies kārtīgi un uzmanīgi...
Lieta tāda ka Tu teici ka jauda tik pat liela kā 400W studijas zibspuldzei, bet izvairies no jebkādiem objektīviem mērīšanas veidiem.... !
Kas saistīts ar mazajām (uz fočika liekamajām) zipenēm tad:
a) Parasti viņi melo par GN b) mazo zipeņu ražotāji vadošo skaitli mēra pie paša šaurākā safokusētā leņķa, savukārt studijas zibspuldzēm parasti mēģina unificēt izvēlas apmēram 60 grādu reflektoru. c) arī pie šī šaurākā leņķa gaismas blīvuma sadalījums pa izvēlēto kadru ir ļoti nevienmērīgs.
Gudris:Nu tā jau man likās ka Tu esi gudrāks par visiem ražotajiem
tātad piemēram ... ja mēs piemēram gribam izgaismot smuku čiksu no 5 metriem ar parasto zipeni GN50 un studijas zipeni GN50 tad ar studijas zipeni gaisma būs stiprāka un f būs vairaak jāver ciet ?
Nākamreiz salīdzinās automašīnas tālās gaismas ar pildspalvā iebūvēto lāzeru. Pildspalva būs jaudīgāka, jo lāzers no tās velk krietni tālāk par mašīnas gaismām!
Es nodomāju, ka nez cik piedāvājumu saradušies, bet izrādās, ka tiek apspriestas studijas un parastas kameras zipenes plusi un mīnusi ... Portreti - paldies par piedāvājumu. Ja pareizi sapratu - jauns maksā 120 Ls, bet Tu man pārdod par 150 Ls. Mhmm - labs bizness. Šoreiz nesanāks. Mani interesē vismaz Bowens ...
Gudris: ... vienīgais mīnus parastajām zipenēm, kādēl viņam nevar likt priekšā lielus softboxus, jo kūlis iet taisnu nevis uz visām pusēm kā studijas gaismai ...
Jā, Gudris - tieši šis ir galvenais iemesls, kāpēc man vajadzīga studijas zipene, jo 140cm octaboxam man ar parasto Canon 580 II nekas nesanāk ... Vēl tāds nieks, ka Fresnel spotam man tā studijas zipene arī noderēs, jo ar parasto kameras zipeni no Holivudas portretu stila arī nekas nesanāk ...
Vilberto, jauna Portreti piedāvātā zibspuldze ar piegādi uz LV maksā nedaudz virs 200ls. Ja Portreti nav ļoti viņu nolietojis, tad tas ir labs piedāvājums. Cik netā esmu lasījis, tad šis ir kaut kāds Walimex pro klases kopija (ja vien nejaucu), jo poļiem ir ļoti daudz saradies kopētāju, tur pat Auroras un Bowens korpusus var atrast, bet ar citiem brendiem.
Yutrubistu paaudze tas ir viens riktīgs "Udensgalvu" spiets , tiko kāda sieragalva Trubā piemet kādu no savām "Izpausmēm" no serijas "Kīniešu maģis ar 1500w skaļruņiem" tā šie špricē sajusmā un metās pirkt Kitajozu balaikaikas Kas attiecās uz "Kameras blicēm @ studijas blicēm" arī 100w STUDIJAS blice ir gandrīz 2x jaudīgāka par 580 CANON blici , esmu personīgi baudijis ar FLAŠMETRU abas uz pilnu klapi blakus 3m attālumā ar CANON 580 uz 100 ISO uz pilnu manuālu jaudu bija f11 , bet ar 100 W Elinchrom blici bija virs 16 Tas pie nosacijuma ja FLASMETRU turēja TIESJI pretī BLICEI tiko pagāja pa labi vai kreisi tā 580 bez izkliedējošā difuzora jauda kritās apmēram par 1f ~1,5m un 45* leņķī jau bija vairs tikai f.5,6
Tā nu gan nevajag. Ne vienmēr dārgas mantas ir labākas par lētākām. Jā ir dzirdēts, ka Walimeksam pat Pro sērija netur kondiķus, bet arī Bowensam šī problēma ir. zinu vairākus cilvēkus, kas ir laimīgāki, ka nav nopirkuši pa dārgo Bowensu, bet paņšmuši kādu lētāku kompelektu ar aksesuāriem. Jāsaprot sākumā vai tie 500w ir vajadzīgi. Ja tu domā likt tajā "studijā" par ko runāji, tad es tev ieteiktu paskatītis varbūt uz kādu lētāku bet digitāli vadāmu kompektu. Tur pat Portreti norādītajā adresē var atrast. Bet nu tas ir IMHO un katrs jau vērtē pēc savām finansēm un vajadzībām. Ja kāds tev piedāvās par tevis nosaukto cenu, tad jā tas ir tā vērts, bet par jauncenu gan nezinu vai ir vērts. Nu nav tie citi "noname" brendi tik slikti.
Vilberto:
Andreass: ... Portreti piedāvātā zibspuldze ar piegādi uz LV maksā nedaudz virs 200ls ...
Kā lai Tev saka - pašcieņa neļauj iepirkt lētu zipeni, kuras jauncena ir zem 350 Ls ...
un GN ir pēdējā lieta, pēc kura salīdzinat dažādu tipu sistēmas
pēc kā tad var izmērīt cik kurš stiprs ?
redz studijas zibspuldzēm ir definēti noteikumi kā mērīt GN. tas tiek darīts ar standarta reflektoru, kā arī vērtība tiek mērīta dažādākajos atālums. Vēl vairāk tiek mērīts telpiskais gaismas intensitātes sadalījums.
Savukārt mazo zibspuldžu režotāji mēra pie šaurākā fokusa... paši izvēlas noteikumus lai dabūtu to GN augšā....
Tālāk, piemēram canon 580EX II GN pie 105mm fokusa sanāk ap 45, bet pēc pāpīriem jābuūt 58. Pie 24mm fokusa tikai kādi 11....
Kas attiecas par jaudām ko sākumā runāji ka jauda tādi pat kā 400Ws zibspuldzei, bet piemēram canon 580 jauda ir ap 60-70 Ws....