NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nekonvertē šopā!!! Tas strādā vairāk ar canon krāsām! Un konvertējut NEFus riktīgi nolaiž tām saturāciju! Esmu kaudzi programām izmēģinājusi. Šops ir ērts leitošanā, bet nedod labu rezultātu! Īpaši to var pamanīt, pabildējot Vivid režīmā un nokonvertējot uz jpg, starpība būs šausmīga! Ar View NXu var nokonvertēt kā ir, un tad jpegu pielabot šopā. Vai Capture NX, bet tur jākonvertē pa vienai. Lightrooms arī neder. Visas progas, kas balstās uz PS čakarē krāsas!"
p.s. - bet kāda velna pēc te to iekopēji forumā? Tiko to diskusiju atradu un ja jau tur neviens neko nerubī tad tak varēji ierakstīt "pareizo atbildi". Šis te izskatās pēc kārtējas augsnes sagatavošanas smukai aplikšanas kampaņai.
Domugrauds pamatots,dažādi raw konvertori dod dažādus rezultātus,gan krāsās,gan trokšņos,gan bildes struktūrā.Ja ir runa par nef+adobe+cilvēkģīmji,tad drusku jāpabīda selektīvās krāsas,tad ir ok.Bez tam cilvēka sejas krāsa ir baisi subjektīvs pasākums,citam patīk riktīgi sarkandzeltenas,cits kategoriski pieprasa sivēnrozā ģīmi.
Absolūti nekas neliedz krāsas atsevišķi regulēt, piemēram, ar Lab a/b līknēm. S, L, V, Z vai citā formā. Izņemot iemaņu trūkumu, protams. Nekas neliedz ielikt kadrā pelēko, balto un melno punktu un atsevišķi noregulēt kontrastu. Pie tam tas ir iespējams arī makro komandas veidā. Ak, jā, kadrs vairs nebūšot dabisks. Tā ka tās ir blēņas. Meiča sazagusies programmas pa stūriem, nevienu īsti nejēdz izmantot.
a kur problēma? cilvēks pajautā domubiedros, kur katram ir iespēja izteikt savas domas. atšķirībā no k-kādiem eksemplāriem ,kas tikai k-ko k-kad k-kur dzirdēju es godīgi atbildēju pēc savas pieredzes, jo tiešām esmu izmēģinājusi kaudzi ar progām, lai atrast tādu, kas sniedz manuprāt labāko rezultātu. Man jau prieks, ka Jonatans respektē manu viedokli. ^_^
Tipiska fotobloga izklaide, paņem kāda vārdus un tik bliez diskusiju, lai ir par ko parēkt un "apdirst"... Nožēlojami. Vismaz es varu par savu viedokli pastāvēt ar savām bildēm!
Ir bijuši gadījumi, kad jaunais censonis nepamana, ka vienā konvertētājā pēc noklusējuma ārā iznāk sRGB, bet citā Adobe RGB attēls. Un simts un viena cita lieta. Vēl varētu saprast, ka ģitāra un klavieres, lai arī abi savā ziņā sitamie stīgu instrumenti, skan atšķirīgi. Bet, ka konverteris traucētu ...
"Vismaz es varu par savu viedokli pastāvēt ar savām bildēm!"
Tad nu K-K-K ieliec vienu un to pašu K-K-K bildi, iegūtu ar K-K dažādiem RAW konverteriem. Pati K-K pieteicies.
Margarita, nu fishka Tev ir, par to varu teikt ka man pat patiik tavi domu gaajieni, bet citaadaak.. atliek tikai daudz daudz tehnisko dalju maaciities, ja preciizaak, tad apstraadi. Nepatiik man tas, ka pilniigaakaas muljkjiibas tu staasti. Bez nekaadas apdirshanas vai citaadaak!
Oj oj, nu shuume, kas nu te ir ielikts! Tad ko neej apkarot patiesos bezsakarus forumaa? Nu gan pieseejies! ;D Bet kaa redzams, teema nopietna un gana daudzi te ko uzzinaaja jaunu.