Ir pienācis mirkis, kad jāsāk meklēt studijas zibspuldzes. Šo to paguglēju tomēr sapratu, ka labāk uzjautāt kādam kas ar tādām ir strādājis. Sapratu ka studijas zipspuldzes iedalās monoblokos un ar ģenerātoru darbināmās, gribās ar vienu gājienu nošaut divus zaķus, gaismas iepirkt arī viegli transportējamas un izmantojamas ārpus studijas, cik saprotu tad tam būtu nepieciešams papildus baterejas akulumātors, kāda tad šajā gadījumā būtu labāka izvēle monobloki vai ar ģeneratoriem? Patīkami būtu arī ātri zibspuldžu uzlādes laiki un pietiekama jauda, lai nofočētu arī uz 1/250, iso100, F16-22 studijā. Pavisam jauki būtu ja šis viss jau sadarbotos ar pocket wizardiem, kaut gan tas jau ir sekundāri. Sākumā pietiktu ar divām gaismām, ar domu ka varētu šo komplektu papildināt. Baigi daudz jau te esmu sarakstījis, bet būtu jauki dzirdēt ko tad varat ieteikt, $ šoreiz nav gavenais, kavlitāte gan ir, bet nu astronomiju arī man nepavilkt.
F 22 !!!???? Tur būs jālieto kvalitatīva optika, lai bilde nezaudētu asumu pie tādām diafragmām!
Tev vajadzēs monobloku ap 1200 ws. Andrez tieši tādas Auroras tirgo vai 1000 ws...pameklē topikos! Vienīgais, kas tās varēs iedarbināt ārpus studijas, ir tronix explorer.
Ar jebkādiem wizardiem sadarbosies jebkura zibspuldze.
1/250 pavilks jebkura zibspuldze, ja vien fočuks tādā ātrumā spēs sinhronizēties. Tiesa gan, kamdēļ tik mežonīgi ātrs slēdža laiks studijā, nav skaidrs.
Pēc visa tevis rakstītā, rodas priekšstats, ka tev nav NEKĀDAS sajēgas par darbošanos ar zibspuldzēm. Iesaku apmeklēt kursiņus, teiksim, pie Luxferres!
Pirnībā piekrītu Portreti - man nav NEKĀDAS sajēgas par darbošanos ar STUDIJAS zibspuldzēm. Tādēļ arī jautāju, ko eksperti varētu ieteikt, bez prusakiem un dīzeļģeneratoriem.
es ieteiktu pamēģināt iznomāt dažādas studijas un apskatīties kādas gaismas un cik jaudīgas, cik daudz tiek lietotas. Iespējams, tas dotu kādu priekšstatu. Vai pie portreti.lv, smitsphoto.com, fotopreces.lv, imagine.lv paņemt nomā studiju uz dažām stundām, pastrādāt tur un saprast vai der vai vajag ko labāku.
Andreass:es ieteiktu pamēģināt iznomāt dažādas studijas un apskatīties kādas gaismas un cik jaudīgas, cik daudz tiek lietotas. Iespējams, tas dotu kādu priekšstatu. Vai pie portreti.lv, smitsphoto.com, fotopreces.lv, imagine.lv paņemt nomā studiju uz dažām stundām, pastrādāt tur un saprast vai der vai vajag ko labāku.
Ieteiktu izīrēt mašīnu bez priekšzināšanām, pat neapmeklējot autoskolu?
Snorkels:Pirnībā piekrītu Portreti - man nav NEKĀDAS sajēgas par darbošanos ar STUDIJAS zibspuldzēm. Tādēļ arī jautāju, ko eksperti varētu ieteikt, bez prusakiem un dīzeļģeneratoriem.
Es kā eksperts, iesaku apgūt fotoaparāta darbības pamatus. Ja nevēlies tērēt naudu par kursiņiem, tev būs sākumā jāizlasa fočuka manuālis, pēc tam jāpalasās gūglē!
Gūgle: ettl, ttl, x-sync, flash strobe durations, high speed sync, focal plane shutter, optics diffraction (par to f22), studio flash strobe speed...ai, apnika...pārējo prasi pārējiem!
Andreass:es ieteiktu pamēģināt iznomāt dažādas studijas un apskatīties kādas gaismas un cik jaudīgas, cik daudz tiek lietotas. Iespējams, tas dotu kādu priekšstatu.
Domāju, ka nekādu priekšstatu tas nedotu. Nav jēgas skatīties no malas, pilnībā neko nesaprotot no notiekošā.
Portreti:P.S. Studijā bez 4 gaismām diez vai kaut kas puslīdz normāls sanāks. Ja vien tavs vienīgais plāns nav tikt pie plikumu aplūrēšanas caur studiju...
tā jau nu gan nav, ar divām gaismām + atstarotājiem var radīt lieliskus darbus ir lietas ko vispār fočē tikai ar vienu gaismu un atstarotājiem
Portreti:P.S. Studijā bez 4 gaismām diez vai kaut kas puslīdz normāls sanāks. Ja vien tavs vienīgais plāns nav tikt pie plikumu aplūrēšanas caur studiju...
tā jau nu gan nav, ar divām gaismām + atstarotājiem var radīt lieliskus darbus ir lietas ko vispār fočē tikai ar vienu gaismu un atstarotājiem
Snorkels:Ir pienācis mirkis, kad jāsāk meklēt studijas zibspuldzes. Šo to paguglēju tomēr sapratu, ka labāk uzjautāt kādam kas ar tādām ir strādājis. Sapratu ka studijas zipspuldzes iedalās monoblokos un ar ģenerātoru darbināmās, gribās ar vienu gājienu nošaut divus zaķus, gaismas iepirkt arī viegli transportējamas un izmantojamas ārpus studijas, cik saprotu tad tam būtu nepieciešams papildus baterejas akulumātors, kāda tad šajā gadījumā būtu labāka izvēle monobloki vai ar ģeneratoriem? Patīkami būtu arī ātri zibspuldžu uzlādes laiki un pietiekama jauda, lai nofočētu arī uz 1/250, iso100, F16-22 studijā. Pavisam jauki būtu ja šis viss jau sadarbotos ar pocket wizardiem, kaut gan tas jau ir sekundāri. Sākumā pietiktu ar divām gaismām, ar domu ka varētu šo komplektu papildināt. Baigi daudz jau te esmu sarakstījis, bet būtu jauki dzirdēt ko tad varat ieteikt, $ šoreiz nav gavenais, kavlitāte gan ir, bet nu astronomiju arī man nepavilkt.
Tāds komplektiņš pirmēram ir profoto B2 vai profoto 7B 1200W... ar divām galvām jauns LV būs kaut kur pie 3-4 štukām latos...
puisis tak nav uzraxtījis no kada attaluma tas blices krāmēs , lai f22 dabūtu. Izklausās pec makro, vai klusās dabas bildēm. Iespējams ka viņš liks blices pusmetra attālumā, tad jau nemaz tik lielas jaudas nesanāk. Tiesa par to F22 gan vajag kārtīgi pārdomāt, cik no tā iegūsi un ko zaudēsi!
pirmais jaaprasa cik lielas ir finanses. ieteikt jau var visu, bet vai to speej pavilkt ?
veel ja skataas uz bron vai pro foto ir jaaspver vai buus nauda un finanses veelaakai aksesuaaru iegaadei. citaadi neredzu jeegu ja noperk tikai gaismu.
veel loooti iesaku skatitiies cik ir gaismai minimaalaais iespeejamais. es loti biezhi bildeeju uz 5 un 10w
Cik saprotu tad profoto jau ir kā beterejas ģenerators. Kādas ir alternatīvas profoto 7b komplektam ? Skatījos šo - Bowens QUADX, bet tas liekas nav akulumators. Ārpus studijas, tad būtu jāņem atsevišķi Tronix Explorer XT vai Alienbee Vagabond II, jo liekas ka šie no elektrības pa tiešo nestrādā ?
Es kā bez studijas zipenēm gudri varētu teikt, ka vajadzētu skatīt ne tikai uz max jaudu, bet arī uz min jaudu un jaudas soli. lai, piemēram, pie iso100 un pie 1m var atvērt diafragmu pat līdz f2 ...
uzskatu ja nav naudas bronam un pro foto tad uz citiem generatoru razhotaajiem nav veerts skatitiies. tad jaanem monobloki ar tronix. bet uzmaniig jaaizpeeta kuri monobloki straadaas kopaa ar tronixu
Vilberto:Es kā bez studijas zipenēm gudri varētu teikt, ka vajadzētu skatīt ne tikai uz max jaudu, bet arī uz min jaudu un jaudas soli. lai, piemēram, pie iso100 un pie 1m var atvērt diafragmu pat līdz f2 ...
ar nopietnākas jaudas zibsenēm tas diez kā nesanāks, turklāt kas gan ir F 2 - daudziem ir fiksi arīdzan ar 1.8 1.4 un pa kādam 1.2 ar. Starp citu - labs ieteikums, ja vien fočē tādā stilā
Vilberto:Es kā bez studijas zipenēm gudri varētu teikt, ka vajadzētu skatīt ne tikai uz max jaudu, bet arī uz min jaudu un jaudas soli. lai, piemēram, pie iso100 un pie 1m var atvērt diafragmu pat līdz f2 ...
ar nopietnākas jaudas zibsenēm tas diez kā nesanāks, turklāt kas gan ir F 2 - daudziem ir fiksi arīdzan ar 1.8 1.4 un pa kādam 1.2 ar. Starp citu - labs ieteikums, ja vien fočē tādā stilā
es ieteiktu labaak noiireet gan bronu (bfs.lv), gan bowens generatoru (studio imagine), gan pro foto (ja sanaaks sarunaat ar konkreetiem fotoblog cilveekiem), gan monoblokus (mdfoto.lv) .pabildeet, izmeeginaat. jo daudz kas atkariigs no konkreetaa fotograafa bildeeshanas stila un iemaņām. un tad sapratiisi ko gribaas, ko var atlauties.
Reku MD foto piedāvā Bowens QUAD 2400 ar divi golvi pa ~1500Ls + Vissi pricindali tipa stativi zontjiki boxsi tas buss minimums ~2- 2,5 t Pietam tas ir laikam sinhronais ģenerātors Reku smuks lēts skuķu zibināmais uz īsiem laikiem upmalā www.foto-mueller.at... ja mazak exstrēm tad šitais der BAIG LAPSS cena ar www.foto-mueller.at...
Par to jau ir tā runa. Var jau regulēt jaudu neko nemainot zipenē, bet palielinot attālumu (zipene - objekts), bet droši vien jēdzīgāk ir regulēt jaudu, nekā kustināt zipeni. Pieņemu, ka attālums ietekmē arī gaismas kūli, kas objekta izgaismošanā varētu būt pietiekoši svarīgs ... Labs ir - ņemu Aurora Fusion ...
andre:uzskatu ja nav naudas bronam un pro foto tad uz citiem generatoru razhotaajiem nav veerts skatitiies. tad jaanem monobloki ar tronix. bet uzmaniig jaaizpeeta kuri monobloki straadaas kopaa ar tronixu
Portreti: andre:uzskatu ja nav naudas bronam un pro foto tad uz citiem generatoru razhotaajiem nav veerts skatitiies. tad jaanem monobloki ar tronix. bet uzmaniig jaaizpeeta kuri monobloki straadaas kopaa ar tronixu
Man nav bijis neviens, kas nestrādātu.
Elinchrom D-Lite 4 un 2 serija nestrādā! Vismaz uz Tronix 1200 točno nē! Mēģinājām palaist neslēdzās nemaz iekšā pati blice.