fandango:Nu re, kaut ko labu šis strīds, pat ne strīds, ir devis, Zo jau izmanto. kāds modelis Tev ir . Zō?
Es patiesi neesmu ieinteresēts šeit pierādīt savu taisnību, būtu ļoti priecīgs, ja tāpat, kā uzzināju par Exp Delay, uzzinātu vēl kaut ko labu par Nikon. tāpat zinu arī Canon supergaišo objektīvu nelāgās īpašības.
man ir d300 un ir objektīvi gan af-s gan ar kardānu, gan MF). desmitās sērijas nikons nekad nav bijis. arī tādu (d40) esmu lietojis tikai ar af-s stikliem, varbūt tāpēc man viss patīk.
Ēēee - tiešām D80 ir ''блокировка зеркала'', jau nobijos ka nava, un ne to verķi esmu nopircis. Un tikai tagad sapratu kāpēc manas bildes ir tik draņķīgas. Atradu netā infu, ka ''spoguļa nepacelšana'' ietekmē attēla kvalitāti slēdža ātrumos no 2s līdz 1/50 s. Kritiskais ''G'' punkts esot 1/15 s. Vispār pauze 0,4 sekundes ir liela, pa to laiku gan pat aizmidzis gliemezis var pamosties un un aizrāpot, gan enģelis nokrist vai izlidot no fokusa. Vajadzēs kādreiz no statīva pabildēt un salīdzināt rezultātus. Varbūt kāds jau ir veicis testus, tā starpība ir pamanāma??
etwas:Ēēee - tiešām D80 ir ''блокировка зеркала'', jau nobijos ka nava, un ne to verķi esmu nopircis. Un tikai tagad sapratu kāpēc manas bildes ir tik draņķīgas. Atradu netā infu, ka ''spoguļa nepacelšana'' ietekmē attēla kvalitāti slēdža ātrumos no 2s līdz 1/50 s. Kritiskais ''G'' punkts esot 1/15 s. Vispār pauze 0,4 sekundes ir liela, pa to laiku gan pat aizmidzis gliemezis var pamosties un un aizrāpot, gan enģelis nokrist vai izlidot no fokusa. Vajadzēs kādreiz no statīva pabildēt un salīdzināt rezultātus. Varbūt kāds jau ir veicis testus, tā starpība ir pamanāma??
nu tik traki arī nav no rokas bildējot ir 101 cits iemesls kas bildi padarīs neasu, diez vai tas būs dēļ spoguļa kustības bildējot no statīva, uz lēnām ekspozīcijām vai macro.. tur gan varētu tas parādīties
Angleni nejēdzu, tulkoju sev ar googli, oriģinālteksts -
Re: Nikon D80 mirror lockup Posted: 6 Mar 2008 at 4:24 GMT Hans touched on a point I have been waiting to bring up. On regular photography forums I have read articles and discussions on the pros and cons of mirror lock up. The gist of all that is a feeling and some actual testing and proof that the importnce of miror lock-up is very dependent on shutter speed. No one can deny that MLU causes a vibration in the camera, worse the less mass there is in the camera. But the actual functional importance of that vibration testably centers around the shutter speed of 1/15. As shutter speed gets faster (Hans mentoned 1/50th) the shutter is open and closed before the MLU vibration really occurs. At faster shutter speeds such as 1/250 there is no detectable difference in an exposure. At longer shutter speeds (Hans mentions 2 sec) the MLU vibration DOES occur when the shutter is open but the time frame of that vibration becomes a progressively smaller percentage of the total exposure time so the "vibration image" fades to undetectable with progressivly longer exposures.
I suspect some here are committed to MLU as a standard matter of course for all their shooting, but this can be misleading to newbies given the variety of cameras out there shooting pans. The point should be made that the MLU question is NOT unique to VR panoramas, that this issue has been well recognized and worked out in regular photography, and that it's importance and value exists only basically between 1/50th and 2 sec exposures and peaks at 1/15th.
Thanks Hans for bringing up and clarifying that point.
Es ari, protams, gadījumos, kad steiga nevietā, lietoju taimeri 2 s vai pulti. Ja ekspozīcija kaut kur ap 1/10 s, tad ar rokām maigi apkampju statīvu. Bet to, ka kaut kāc štrunta gramīgs spogulis pie 1/200 s var nodrebināt manus 90+ kg, man neviens neieborēs!. + Oskarz par to 101 iemeslu
zo , dod gan ... ja balso par lielaako dalju bloga blizhu - tad jau neredz atshkjiriibu ... bet "pieshuata acss"ljtoi labi redz a tshkjiribu .....
Gudri, ja es pacelju spoguli - znach lietoju palaideeju ... PAC LASHARA .... Bet tu vari palikt pie svaaam domaam, ka taa ir fiicha prieksh lunjiem ...
gudris tak nesaprot par ko iet runa. vinsh domaa ka iet runa par kameras kustiibu spiezhot sleedzha pogu, bet iistais staasts ir par to ka kamera tiek sakustinaata arii briidii kad spogulis paceljaas.
dansiga:zo , dod gan ... ja balso par lielaako dalju bloga blizhu - tad jau neredz atshkjiriibu
gribi teikt ka es balsoju par lielaako dalju bloga bilzhu?
Tikai tagad lasu šo diskusiju, diemžēl no iepriekšējām lapām citēt nevar. Opēšu Fandango - kā zināms, tev ir pavisam labs Mac dators, bet lieto PC. Un Mac izmanto mērķiem, kā es savulaik PC. Es no PC jau esmu atteicies pilnībā, jo visu nepieciešamo varu izdarīt uz Mac (izņemot jaunāko Corel failu, kuriem vēl izmantoti plagini, konvertāciju uz mac formātu). Man meitiņas Canon nepatīk aiz tā, ka nikon pierastāks - funkciju atrašana līdzīgāka. Par supergaišajiem stikliem - ir taču zibspuldzes un statīvi. OK, ja ar to pelni naudu - tad var iepirkt gaišus stiklus, bez kuriem hobija līmenī var iztikt eleganti. Kāda starpība slēdža skaņai? Un vecie stikli ir nostrādājuši gadus divdesmit un strādā vēl šobaltdien, kamēr jaunie ir redzēti beigti - cik atminos pats ķīlēji vienu tādu. Cik garš viņu mūžs - to vēl neviens nezina - savulaik solīja, ka CD matricas būs mūžigas, tomēr kasetes darbojās vēl šobaltdien, kamēr daudzi CD jau sen neskan. Es par D90 + hiperzūms 18-200 + SB800.
Par triiceeshanu un pie kaada laika triic - viss ir atkariigs no roku stingriibas, pareizas staajas un elpas. Bet arii objektiiva smagums speelee savu lomu un te vecajiem stikliem ir savs pluss - es ar 80nieku heliosu varu mieriigi bliezt 1/10, bet ar mazo vieglo nikora 50nieku - nesanaak... vot kaada jeega apspriest kardaanu/hrenardaanus, vai nikon/canon krusta karus ja olas traucee dejot?
No sevis varu tikai pateikt, ka esmu fočējis gan ar C gan ar N un abi ir labi.. katram savas nianses, bet tās jau ir tikai nianses. Ir lietas, kas labāk patīk C, un ir lietas kas labāk patīk N. Tā kā tā viennozīmīgi pateikt, ka viens vai otrs ir labāks, nevar. Tagad brālis pērk fotoaparātu un es nevaru viņam tā viennozīmīgi pateikt, ka jāpērk Nikon.. saku arī, ka Canon ir ievērojami plusi utt. diskusija aizgāja tik tālu, ka es pats nevarēju atbildēt, ko īsti pirktu, ja tā būtu mana pirmā kamera
kasnukas:Fandango, pirmo reizi dzirdu apgalvojumu, ka ar Mac ir grūtāk šķirot lielu skaitu bilžu!
Starp citu jā. Arī man tagad ir diezgan radikāli jāmaina domāšana lai iemācītos operatīvi sašķirot bildes ar MAC. Taču to apzinājos vēl pirms ābola pirkšanas - ka tagad būs jābrauc mašīnā ar stūri labajā pusē un motorā visas skrūves būs ar kreiso vītni