Kurs statiivs peec buutiibas ir ar labaaku uzbuuvi? Krietni eertaak lietojams likaas pirmajaa bildee (3588), a otrs (3589) bija gandriiz 2x daargaaks, lai gan bija atlaide, tad vinji maksaaja vienaadi (~80ls). A taka otrajaa bildee man liidziigs ir, bet kaitinoshi ir 5x paarvilkt katru no skruuveem. Kam ir taads ar lodveida galvu, kaa vinji lietojaas? re ku links uz piemeeriem: foto1.inbox.lv...
Pārsvarā jau ja pērk tad pēr to, kas liekas ērtāks lietošanā pašam nevis Pēterim Ir cilvēki, kam patīk lodes galvas (es starp tiem), bet ir cilvēki kam riebjas lodes galvas. Lietot veiksmīgi var abus variantus. Es personīgi par lodes galvām (man ar šķiet ērtāk un ātrāk operēt ar tādu, kurai ir jāpieskrūvē viena skrūve nevis 3) - jo vismaz man bildējot no statīva parasti ir svarīgāk, lai varu ātri pārkadrēt un ātri nofiksēt vēlamajā pozīcijā. Tev varbūt savādāk, bet ja skaties lodes galvu, tad skaties tādu, kurai ir līmeņrādis (vispār statīva galva bez līmeņrāža man domāt nevar iztikt). Taču ja taisies kaut ko ļoti precīzu ar to statīvu bildēt tad drošvien lodes galva varētu nederēt, jo mēģinot piedzīt kkādam precīzam iedomātam kadrējumam, ko vēlies panākt (nevis improvizējot uz vietas atkarībā no situācija) ar lodes galvu varētu būt nedaudz lielāka čakarēšanās, kā ar standarta 3kloķu galvu.
limenjraadisvismaz tai bija ar lodes galvu, nez cik preziicam jaabuut statiivam, lai bildeetu naktiis pilseetu, uc, tad jau laikam der. re ku konkreetais modelis lifeofsoony.blogspot.com...
Katram savi plusi un savi tarakāni. Man uz tripoda Cullmann Magnesit 525 ir Manfrotto 486RC2, uz monopoda Manfrotto 679B ir parastā 234. Fotografēšanai ērtāka ir lodgalva, kuru var atbrīvot un piefiksēt ar vienu skrūvi, bet ja arī filmē, tad videokamerai tas nav tik labi - grozīšanai tā jātur rokā, mikrofonā visādi trokšņi parādās, arī panoramēt līdzenāk var ar parasto 3-way. Tam man ir Slik 6600U. Vispār jau CerambyX pareizi saka - kā var zināt, kas ir ērtāks tieši TEV, pie visa jāpiečamdās pašam.
Kāda galva ērtāka pašam ir jāsaprot. Pats bildēju ar lodes galvu, bet pazīstu fotogrāfus, kas to ir pamēģinājuši un atzinuši par neērtu, turpinot lietot 3D galvu.
Vienīgi izvēloties galvu jāapceras, ka tā ir ne mazāk svarīga par statīvu. Un norādītās kravnesības parasti ir jādala ar 3-4
ar lodes galvu liekas daudz eertaaks kaa ar 3 dazhaadiem reguleeshanas priboriem. Tik nobazhiijos par lodes galvas izturiibu, kas arii te apstiprinaas. Naakamo statiivu noteikti njemshu ar lodes galvu. Paldies par viedokliem.
Ja skatās pēc izturības un kravnesības, tad parastās 3D galvas ir nīgrākās. Lodes galvu var piemeklēt praktiski jebkurai fototehnikai, jo ir tādas kurām kravnesība ir > 50kg. Ja vajag precīzas un pavisam izturīgas, tad jāmeklē ar zobratiem. Arca Cube esot laba
Protams, ja intersē pavisam liela kravnesība (> 10 kg) un līganas kustības, tad tikai video galvas, bet tās labas tad sanāk kompaktklases auto cenā. par bez satīva
Es te vienu dienu dabūju papētiju SUPER statīviņu , viegls kompakti saliekams uz muguras nesams ARKĀRTĪGI precizss "galvas megānisms" fiksējās jebkurā pizīcijā un vādās fiksējās ar vienas rokas trim pirkstiem neskatoties. Kravnesība ~50kg kaut pats svēra nu burstiski 3-4kg, kaut gadzets kas uz viņa balstās nesver vairāk pār ~10kg tācu + atsitiens , kad uzzināju ~ cenu sapratu KUR paliek budzeta piķis un kāpēc man tāda nekad nebūs