forum.gif
Lētā gala Zibspuldzes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lētā gala Zibspuldzes
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.12.09 15:12
 citēt
Mani interesē jūsu viedokļi par Zibspuldēm, lietotām, līdz kādiem 50-70ls priekš Canon'a. Interesē tas, vai vispār ir vērts pirkt tādas, varbūt tad var iztikt ar orģinālo zibspuldzi...?
Publicēts: 20.12.09 15:53
 citēt
Par 80 var dabut 430ex. 420ex var dabut vel letak.
Publicēts: 21.12.09 02:58
 citēt
visss atkarājas no tā cik daudz tu gribi čakarēties... ja zipeni liksi uz aparāta un bildēsi īpaši neiedziļinoties tehniskajās lietās, un vairāk sekosi tam ko bildē, tad bez variantiem piekrāj kaņonam - TTL režīms diezgan veiksmīgi piegaismos. lētākie ķīnīzeri nav to vērti.

mana recepte ja jābildē kāds pasāciens tumšās telpās(derēs arī ar iebūvēto zipsni) = ISO 800-1600 , diafragma max vaļā, noexponēju M režīmā pēc apkārtējās telpas t.i. k/kur 1/10 - 1/60s un tik piekompensēju zipenes jaudu.
Publicēts: 21.12.09 08:13
 citēt
nezinu kā jūs te puikas bildējat, bet es TTL herņu esmu izmantojis ~2% gadijumu kad esmu bildējis ar zibsni.
M -režīms ROCK

TTL manuprāt vajag tikai reportāžās.
Publicēts: 21.12.09 11:17 labots
 citēt
Es par 70 Ls pirms gada pusotra pārdevu 550EX.
M režīms vai nu studijā, vai arī hor imeņi Pjatņickogo - Zenīts + FIL.
Rock - režīms "A". Arī reportāžās.
E-TTL - reps, šlāgeris, bumsī-bumsī, umpampā, galīgi pakaļā, piedodiet par atklātību...
Publicēts: 21.12.09 15:30
 citēt
Schneider:Es par 70 Ls pirms gada pusotra pārdevu 550EX.
M režīms vai nu studijā, vai arī hor imeņi Pjatņickogo - Zenīts + FIL.
Rock - režīms "A". Arī reportāžās.
E-TTL - reps, šlāgeris, bumsī-bumsī, umpampā, galīgi pakaļā, piedodiet par atklātību...

BEIDZOT uzzināju, kādā levelā klasificējos.
es no tiem cirvjiem, kuri ap 80% gadījumu zibseni lieto M režīmā
Publicēts: 21.12.09 15:40
 citēt
Tumsā tur viss skaidrs, emmmm vai ujemmmm...viens pīpis- bet spilgtā saulē HSS ir neizvietojams. Līdz ar to iesaku pirkt tikai oriģinālo zibspuldzi!
Publicēts: 21.12.09 15:59
 citēt
NilsS: BEIDZOT uzzināju, kādā levelā klasificējos.

Es esmu otrs cirvis - 99,99% gadījumu lietoju Metz-58 "A" režīmā, bet 580 EXII apput plauktā par rezerves blici.
Publicēts: 21.12.09 16:14 labots
 citēt
Schneider:
NilsS: BEIDZOT uzzināju, kādā levelā klasificējos.

Es esmu otrs cirvis - 99,99% gadījumu lietoju Metz-58 "A" režīmā, bet 580 EXII apput plauktā par rezerves blici.

man atlikušie 20 % sanāk reportāžās, kur vide mainās dikti strauji, tur ja nav laika piešauties visi tie ttl tīri labi noder.
Publicēts: 21.12.09 18:46
 citēt
Man tikpat kā viss - kāzas, koncerti, pasākumi - sanāk reportāža. Bet nu besī tā anālā E-TTL īpatnība, ka blices impulsa jauda tiek precizēta pēc tā eksponometra segmenta, kurā atrodas aktīvā AF zona. Lietoju tikai centrālo, tādēļ pietiek centrā būt līgavas kleitai, baltam kreklam, da kaut vai galdautam, kad uz tā varēs saredzēt auduma faktūru un visus mežģīņu kruzuļus, bet sejas sanāks nedaeksponētas. Arī kameras evaluative metering ne visai saprotu, kaukā parocīgāks liekas c/w, šeit sanāk c/w arī blicei.
E-TTL slēdzu tikai tad, ja jāpiegaismo saulainā laikā, ar A nestrādā HSS.
Publicēts: 21.12.09 18:59
 citēt
Schneider:eksponometra segmenta

Kanonam. Nikonam ir BL režīms- piepildošais. Tajā parasti nekādu ekspozīcijas gļuku nav.
Publicēts: 06.01.10 22:36 labots
 citēt
Uzdošu stulbu jautāumu - kāda vaina TTL režīmam? Es to vien lietoju (Pentaksim) un no tā nemaz nekaunos.
PS. zaļo režīmu kamerai nelietoju, lietoju gandrīz tikai Av
Publicēts: 07.01.10 13:46 labots
 citēt
Tāda vaina, ka no DSLRiem TTL režīms ir tikai Pentaksiem līdz DS2 ieskaitot, kad varēja lietot vecās labās AF 500FTZ blices. Citiem tā vienkārši nav.
Av Pentaxam liek slēdža ātrumu pēc objektīva fokusa attāluma, Canonam tas darās čerz pakaļu - pēc esošās gaismas, t.i. istabā ar visu blici uzliks 1 sekundi, kā rezultātā būs divas bildes - asa virsū izsmērētai.
Ja kas, esmu Canonists, bet redzu un atzīstu savas sistēmas trūkumus.
Publicēts: 07.01.10 13:51
 citēt
a kas vainas P-TTL?
Publicēts: 07.01.10 14:02
 citēt
Schneider:Tāda vaina, ka no DSLRiem TTL režīms ir tikai Pentaksiem līdz DS2 ieskaitot, kad varēja lietot vecās labās AF 500FGZ blices. Citiem tā vienkārši nav.
Av Pentaxam liek slēdža ātrumu pēc objektīva fokusa attāluma, Canonam tas darās čerz pakaļu - pēc esošās gaismas, t.i. istabā ar visu blici uzliks 1 sekundi, kā rezultātā būs divas bildes - asa virsū izsmērētai.
Ja kas, esmu Canonists, bet redzu un atzīstu savas sistēmas trūkumus.

Gribēji būt gudrs, bet sanāci stulbs.

Pentaksim zibspuldze slow sync modē strādā nevis Av režīmā kā Canonam, bet gan Tv. Ja būtu kaut reizi palasījis lietotāja instrukciju, nebūtu šitādu stulbību par "izsmērēto Canon zibspuldzes 1 sekundes ilgo bildi Av modē" uzdrukājis! Vienkārši palasi user manual par zibspuldžu "slow sync" modi un kam tā ir paredzēta!
Publicēts: 07.01.10 16:51
 citēt
Portreti: Gribēji būt gudrs, bet sanāci stulbs.

Pentaksim zibspuldze slow sync modē strādā nevis Av režīmā kā Canonam, bet gan Tv. Ja būtu kaut reizi palasījis lietotāja instrukciju, nebūtu šitādu stulbību par "izsmērēto Canon zibspuldzes 1 sekundes ilgo bildi Av modē" uzdrukājis! Vienkārši palasi user manual par zibspuldžu "slow sync" modi un kam tā ir paredzēta!

Ar "stulbs", palūgtum uzmanīgāk, neesam kolhoza darbnīcās algas dienā.
Man ir bijuši 4 Pentakši un 5 Canoni, Kur un priekš kam tu vispār izraki to slow sync modi??? Man to nevajag.
Ar Pentaxi es varu ārā HSS piegaismot ēnas, tikpat kā neatraujot no acs, ieskriet istabā un turpināt bildēt, Canonam vēl jāatceras pārslēgt kameru uz M, kurā uzlikta kāda "telpas kombinācija".
Vienkārši paņem Pentaxu ar jebkuru 360/540 vai atbilstošu Metzu, uzliec Av, ieslēdz visu, ieej tumšā istbā, ja objektīvu zūmosi uz 28 mm, slēdža ātrums būs 1/30, ja uz 90 mm - 1/90.
Uzliec uz Av Canonu, ieslēdz, ieej tumšā istabā un paskaties, ko viņš rāda. Ja neesi mēģinājis, paņem 580-II manuāli un izlasi 12 lpp. Tur, kā par izmieklu vēl dots padoms, ja slēdža ātrums par ilgu, lietot statīvu.
Publicēts: 07.01.10 17:21
 citēt
Schneider:

Man ir bijuši 4 Pentakši un 5 Canoni, Kur un priekš kam tu vispār izraki to slow sync modi??? Man to nevajag.
Ar Pentaxi es varu ārā HSS piegaismot ēnas, tikpat kā neatraujot no acs, ieskriet istabā un turpināt bildēt, Canonam vēl jāatceras pārslēgt kameru uz M, kurā uzlikta kāda "telpas kombinācija".
Vienkārši paņem Pentaxu ar jebkuru 360/540 vai atbilstošu Metzu, uzliec Av, ieslēdz visu, ieej tumšā istbā, ja objektīvu zūmosi uz 28 mm, slēdža ātrums būs 1/30, ja uz 90 mm - 1/90.
Uzliec uz Av Canonu, ieslēdz, ieej tumšā istabā un paskaties, ko viņš rāda. Ja neesi mēģinājis, paņem 580-II manuāli un izlasi 12 lpp. Tur, kā par izmieklu vēl dots padoms, ja slēdža ātrums par ilgu, lietot statīvu.

...ko nu lai dara canonu īpašnieki? :face-grin:
Publicēts: 07.01.10 17:23
 citēt
varbuut var mainiit ticiibu? :D
Publicēts: 07.01.10 17:30
 citēt
Da neko. Esmu jau piešāvies, M nekam citam nelietoju, uz tā uzlikts kaut kāds vidusmēra parametrs tipa 60/5,6. Ejot istabā, parslēdzu uz M. Un viss.
Publicēts: 07.01.10 17:33 labots
 citēt
Schneider:

Piekrītu, ka TEV ir labi, ka Pentaksim Slow Sync mode atrodas nevis Av, bet gan Tv režīmā. Savukārt Canons uzskata, ka svarīgi ir izgaismot ne tikai priekšplānu ar proporcionāli jaudīgu zibspuldzi, bet arī tālāko kadru, sabalansējot zibspuldzi ar telpas kopējo ekspozīciju, tāpēc ir izražojis SLOW SYNC modi Av režīmā, ja tu gadījumā ieejot telpās, gribētu vienmērīgāk izeksponētu kadru, ar redzamu mugurplānu. Sevišķi šī padarīšana ir visai noderīga jaunajiem modeļiem ar lielo iso spēju.

TAGAD saprati, kāpēc es "izraku slow sync modi"?
Publicēts: 07.01.10 17:36
 citēt
P.S. Pieļauju, ka tas, ko es uzrakstīju, ir rakstīts arī user manuālī. Palasi!
Publicēts: 07.01.10 17:57 labots
 citēt
Nu tur neko nepadarīs. Manuāli tieši tā arī ir rakstīts, tik jūs abi ar Canonu domājat, ka man jābildē interjeri. Tik neviens nepadomājāt, ka, man pa tiem interjeriem vienmēr staigā cilvēki, kur kustīgiem objektiem ne par kādām slow sync modēm nevar būt nekāda runa.
Vispār mēs te kuļam tukšu gaisu, tev svarīgi portreti studijā, man - reportāža, kur katram ir pavisam citāda pieeja.
Publicēts: 07.01.10 19:19
 citēt
Gudris:tagad arī studijās mēdz izmantot TTL ;)
gan jau var arī ar F-1 sūdus izvest.
NilsS:es no tiem cirvjiem, kuri ap 80% gadījumu zibseni lieto M režīmā
es retāk. sarunas karstumā zem M saprotam arī M/2, M/4 un M/64? :what:
Publicēts: 07.01.10 20:27 labots
 citēt
Schneider:Nu tur neko nepadarīs. Manuāli tieši tā arī ir rakstīts, tik jūs abi ar Canonu domājat, ka man jābildē interjeri. Tik neviens nepadomājāt, ka, man pa tiem interjeriem vienmēr staigā cilvēki, kur kustīgiem objektiem ne par kādām slow sync modēm nevar būt nekāda runa.
Vispār mēs te kuļam tukšu gaisu, tev svarīgi portreti studijā, man - reportāža, kur katram ir pavisam citāda pieeja.

Es vasarā fotogrāfēju daudz reportāžas un neredzu nekādas problēmas telpās variēt starp Av un M modi, darbojoties ar zibspuldzi. Abi režīmi noder. Tava prioritāte, cik saprotu, ir labi sagaismoti PRIEKŠPLĀNĀ REDZAMIE cilvēki. Par mugurējiem pofig...
Publicēts: 07.01.10 20:47
 citēt
Mana prioritāte ir KUSTĪBĀ NEIZSMĒRĒTI CILVĒKI, kas tev, cik saprotu, pofig.
Bet nu varbūt beidzam šo neauglīgo strīdu, katram savs. Jūtu, ka ļauži to visu lasa ujn ķiķina.
Labāk paecējamies par tematu: Kāds motorizēts verķis cilvēkam dzīvē svarīgākais - baiks šosejnieks vai motorzāģis?
Publicēts: 07.01.10 20:49
 citēt
Schneider:Mana prioritāte ir KUSTĪBĀ NEIZSMĒRĒTI CILVĒKI, kas tev, cik saprotu, pofig.
Bet nu varbūt beidzam šo neauglīgo strīdu, katram savs. Jūtu, ka ļauži to visu lasa ujn ķiķina.
Labāk paecējamies par tematu: Kāds motorizēts verķis cilvēkam dzīvē svarīgākais - baiks šosejnieks vai motorzāģis?

Reizēm viņi mēdz arī apsēsties. Jeb tavējās reportāžās nemitīgi virpuļo?

Nez, ko tad dara nabagi ar pavisam lēnā autofokusa 85 1.2 objektīviem? Tač neko kustošu nevar dabūt dofā...!
Publicēts: 07.01.10 21:12
 citēt
Ai,Juri,citiem ir pofig,ka pakaļplāns melns kā naktī un pakaļplānā virpuļojošos viesus redzēt un nojaust nemaz nevajag.Izdomāsi vēl,ka uz griestiem zibeni jāpagriež(tas noēd baterijas).Citi liek telpās f 11,lai viss būtu fokusā un slēdzi 1/200,lai rokas nenotrīc.Vēl tagad modē ir ēnas uz sienām...
Publicēts: 07.01.10 21:26
 citēt
Portreti: Reizēm viņi mēdz arī apsēsties. Jeb tavējās reportāžās nemitīgi virpuļo?

Ē, nu būsim tomēr godīgi, pēc šitā es varu tev pajautāt - Jeb tavējās reportāžās tikai sēž?

Portreti:Nez, ko tad dara nabagi ar pavisam lēnā autofokusa 85 1.2 objektīviem? Tač neko kustošu nevar dabūt dofā...!

A kas man par daļu, tā ir viņu nelaime. Man tāda objektīva nav.

ekoists: Izdomāsi vēl,ka uz griestiem zibeni jāpagriež(tas noēd baterijas).Citi liek telpās f 11,lai viss būtu fokusā un slēdzi 1/200,lai rokas nenotrīc.

Tieši ģīmi praktiski vispār nespiežu, baterijas pofig. Līdzi vienmēr lādētājs un čupa akuļu. Caurumu vairāk par 5,6 nespiežu, slēdzis, atkarībā no apgaismojuma, ISO u.c. apstākļiem - no 1/30.

Paklau, kurš zāģis labāks - Stihl, Dolmar vai Yamaha Virago?:face-wink:
Publicēts: 07.01.10 21:45
 citēt
ko domā zāģēt?motorzāģis,ripzāģis,divrocis...
jādomā būs ar visiem zāģiem,lai kājā neiezāģētu...
Publicēts: 07.01.10 22:21
 citēt
ekoists:un slēdzi 1/200, lai rokas nenotrīc.
trīc jau šā kā tā. un mazāk mana tikai uz lustrām, kuras kadrā un ari tikai, ja tās traki gaišas.
sarunas karstumā zem M saprotam arī M/2, M/4 un M/64? :what:
Publicēts: 07.01.10 22:58 labots
 citēt
ekoists: lai kājā neiezāģētu...

Uzsiti nelāgu atmiņu, pat šermuļi pa kauliem... Pirms 2 gadiem ar Jonseredu plaukstas malā ieķēru, labi, ka vēl pirksti kustas...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):