Stings... 1. kompozicionāli, cik nu atļāva izvēlētie trīs kadri, kopīgais kadrs ir ideāli salāgots lai paskaidrotu domu un emocionālo vēstījumu un sevišķi nelauztu vispārpieņemtos kanonus; 2. krāsu salikums, jau sākot no katra kadra RAW konvertēšanas līdz kopīgai hue/sturation piedzīšanai ir maksimāli pārdomāts (pieļauju dažas nebūtiskas lietas, kuras būtu tomēr jāpalabo, piemēram, magnetu pavilkt highlaitā nedaudz mazāku) 3. salikuma kļūdas tikai milzīgā palielinājumā redzamas (dažās vietās gan tik dikti samazinot failu (no 200MB TIFF uz 470MB JPG) tomēr izlec neparedzēti gļuki) Ja es pats nebūtu pārliecināts, tad nemaz neeksponētu šo bildi. Šī ir procentuāli vairāk pabeigta līdz izdrukai, kā iepriekšējās bildes. Bet! Racionālu kritiku neesmu dzirdējis pagaidām (izņemot par horizontu, kas man liekās smieklīgi, jo tieši horizonta vieta ir 1:1 bez izmaiņām, salaidums sākas daudz augstāk). Tā kā joprojām gaidu kritiku...
par to, ka es nejūtu emocionālo vēstījumu, jāvaino vien sevi.... bet kailo dzīvību neredzu... redzu uz sēkli uzskrējušu katamarānu, kam nekas slikts vairs nenotiks, jo krasts ir blakus.... katamarānu liktu vairāk uz kreiso pusi un zemāk, vajadz;etu vairāk to " Iesēdināt ūdenī" slapjumiņš arī derētu lielākai ticamībai, jo [ie tādiem viļņiem jahta visu laiku pludo.... viss... tāpat tūlīt būs rejas... .... neko vairs neteikšu, jo kam man klausīties pēc tam to žulti, ar labu nakti!
Es nosaukumu vairāk interpretēju no skolas laika latviešu literatūras mācību programmas, kur paplašinātā veidā tika šis termins ļoti plaši iztirzāts. Burtiski, protams, kaut kāds bomžs uz tizla paštaisīta plosta ar savāktu visādu miskasti ielikts jūrā protams, kas ar viņu vairs var notikt... bet nu tādi man tie oriģināli bija. Gleznā, protams, es būtu darījis daudz savādāk (ehh, kur tie gadi, kad otas rokā neesmu ņēmis). Otrkārt, uz vienas no plosta laivām kleķerīgi uzkrāsots numurs LV... ar ko es vilku paralēles ar Latvijas pašreizējo īstenību (arī šeit "kailās dzīvības" ideja vistiešāk nolasās). Kaut kā tā. Bet, protams, ja nav vēlmes iedziļināties un domāt, nvienam neko neuzspiežu. Ir taču gan šaterī gan blogā gan citur tik daudz brīnišķīgu darbu.
Eltons, ai - es ik pa briidim labsirdiigi pasmiinu par komentaariem dazhiem ..... BET nu - ja publicejamies internetaa, tad ir jaareekjinaas ar VISU ;-)
dansiga:Eltons, ai - es ik pa briidim labsirdiigi pasmiinu par komentaariem dazhiem ..... BET nu - ja publicejamies internetaa, tad ir jaareekjinaas ar VISU ;-)
Eltons:Jo manas bildes šā kā tā atpazīstamas. Un ažiotāža ap tām.
Pirmo reizi apskatīju, jo ēterā (te) bija dzirdami ne īsti vaidi, ne īsti jaunu zemju atklāšanas saucieni. Kaut kas ir mainījies arī ellē - ne velns/welns/uelns vairs cepina citus, bet izskatās, ka svilina viņa miesu. Vismaz kliedza tieši viņš. Nasing spešal, jau piemirsies, kas tur īsti bija. Kaut kāds digitaļščinas lipinājums, pēc manas izpratnes. Tavs kadrs?
Eltons - man domāt, ka Tu pārāk glorificē bildes tehnisko pusi - to, ka visi kadri ir Tevis paša bildēti, ka fails sveri 200mb (par to vien izcili sanāk jāliek), ka Tavuprāt viss tehniski ir daudz maz ideāli nostrādāts utt - Tu kļūsti pats sevis iepriekš uzņemto kadru vergs - t.i. pats arī saki, "...bet nu tādi man tie oriģināli bija..." - attiecīgi ir sajūta, ka Tu veido nevis tādu bildi kādu Tu pats vēlies, bet gan tādu kādu Tu vari no tiem kadriem saveidot. Attiecīgi esi zaudējis fotoaparātam un datoram ļaujoties tam, lai viņš vada Tevi, nevis pats vadi viņus. Tāpēc varbūt citiem bieži vien ir grūtāk pieņemt Tavus darbus..
Elton-jo vairāk viedokļu par bildi,jo labāk visiem.Es no Taviem darbiem pamācos,ko izsviest,ko paņemt.Plikie patīk balsojumi ir garlaicīgi un nevirza uz attīstību.Tā kā viss ir štokos. Pieņemu,ka Stingu pazīstu vairāk ,un zinu,ka cilvēks ir saprātīgs un viņas pasaules uztvere man tuvāka.
stings:. Elton, pastāsti, kas tai bildē ir labs, ko man kā iesācējai vajadzētu mācīties? kompozīcija laba? krāsu salikums harmonisks? vairāku bilžu salikšana kopā, ka nekur piesieties? tikai lūdzu bez peronāliju iztirzājumiem,,,"D
vai nav jociigi, es paris dienas par to pasu domaju, macities gribaas , bet skatos , ka nepatik man to top bilzu kopskats
"attiecīgi ir sajūta, ka Tu veido nevis tādu bildi kādu Tu pats vēlies, bet gan tādu kādu Tu vari no tiem kadriem saveidot."
Nav tik traki. Pasūtījuma un prieka pēc iestudētajiem darbiem sižetus speciāli uzstādu un bildēju lai pēc tam montētu. Dažus veidoju no arhīva krājumiem paņemtām bildēm, kā šo konkrēto. Pēc ideāla tik tiecos vēl... Ko arī citiem iesaku. Visādā ziņā, esmu pateicīgs par viedokļiem un uzmanības pievēršanu. Varbūt arī strīdos dzims patiesība.
............redzu uz sēkli uzskrējušu katamarānu, kam nekas slikts vairs nenotiks, jo krasts ir blakus.... ui nosmeejos , veetras apstaakljos patiesiibaa taadam peldliidzeklim diez vai kas vareetu buut biistamaaks par krasta tuvumu , ne velti veetrai saakoties parasti visi normaali cilveeki censhas doties peec iespeejas dziljaak juuraa...
a par teemu shim zhanram vienmeer buss tehniskas neatbilstiibas -eenas ,gaismas krishanas lenki utt. bezjedziigi saliidzinat ar klasisku fotograafiju, biezhi vien shiiis neatbilstiibas tiek pat speciaali izceltas, respektiivi jebkurai kolaazhai vienmeer var atrast pie kaa piesieties, tikai ja piemeeram fotograafijas tiek kombineetas ar beerna ziimeejumu nevienam nenaak praataa pateikt ka beerna ziimeetaa saullite tur izskataas kaukaa nedabiski un eena no prieksmeta kriit ne taa viss ir ieksh autora ieceres. Es neesmu pret viedoklju dazhaadiibu , bet te jau iet runa par zhanra kaa taada nolikshanu. nu tipa elja ir kruta akvarelis ir suu un ja Tev ir akvarelis kapeec vinsh neizkataas tik kruta kaa elja , nu varbuut nau tas veiksmiigaakais saliidzinaajums e kaukaa taa....
Vanderfons:"te jau iet runa par zhanra kaa taada nolikshanu"
Kā sauc šo žanru? Es tiešām nezinu.
Fotoblogaa vinsh laikam nosaukts datorgrafika vai kaukaa taa bet te jau laikam iet runa par kolaazhu cik sapratu ...
Žanrs... saucas "Digital Photo Art". Par datorgrafiku to nedrīkst saukt, jo bilde veidota no fotogrāfijām; darorgrafika ir virtuāli radīti attēli. "Kolāža" ir novecojis standarts jo kolāžas veido ar šķērītēm izgrieztu krāsainu papīrīšu salikumu, ko vēlāk analogajā fotogrāfijā panāca ar daudzkārtēju projekciju uz fotopapīra. Vēl man patika nosaukums "eltonisms"...
Labi, tagad tālāk - jo es nezinu. Kā to varētu īsumā aprakstīt? Ir kādi paņēmieni, kritēriji, kas kādu kadru padara par šim žanram atbilstošu. Vai neatbilstošu? Es neko par to nezinu.
Nu jaa Eltons taga izsmeljoshaak paskaidroja tajos terminos tak var kalu nolauzt bet nu ja nu fotosaitaa ir sadalja datorgrafika tad domaaju ka zem taa tas pats digital photo art domaats...
Vanderfons:Labi, tagad tālāk - jo es nezinu. Kā to varētu īsumā aprakstīt? Ir kādi paņēmieni, kritēriji, kas kādu kadru padara par šim žanram atbilstošu. Vai neatbilstošu? Es neko par to nezinu.
Par "eltonismu" es ne velti pazobojos. Paņēmieni un kritēriji man tiek veidoti tīri autodidaktiski. Pareizi, nepareizi, diletantiski vai ģeniāli, to formulēt vēl nav nācies. Jo neesmu vēl pilnībā izslimojis bērnišķīgo slimību... Vēl jau tikai taustīšanās, izzināšanas un testēšanas process. Piedodiet, ja kādu esmu netīši maldinājis! Veiksmi visiem radošajos meklējumos!
Fotoblogaa vinsh laikam nosaukts datorgrafika vai kaukaa taa bet te jau laikam iet runa par kolaazhu cik sapratu ...
Žanrs... saucas "Digital Photo Art". Par datorgrafiku to nedrīkst saukt, jo bilde veidota no fotogrāfijām; darorgrafika ir virtuāli radīti attēli. "Kolāža" ir novecojis standarts jo kolāžas veido ar šķērītēm izgrieztu krāsainu papīrīšu salikumu, ko vēlāk analogajā fotogrāfijā panāca ar daudzkārtēju projekciju uz fotopapīra. Vēl man patika nosaukums "eltonisms"...
kautkā jums te pilnīgā pakaļā ar terminoloģiju - galugalā terminoloģija 2D attēlu sakarā nav nekas abstrakts, bet ļoti konkrēta padarīšana
šādu gabalu TEHNISKI dēvē par KOLĀŽU (nejaukt ar APLIKĀCIJU ko piemin Eltons) - skatot sīkāk pēc izmantotiem resursiem šī kolāža ir īstenota FOTOMONTĀŽAS tehnikā - vēl sīkāk var precizēt, ka ciparu
savukārt ŽANRISKI šādu bildi pieskaita ROMANTISMAM (kā lielāko daļu Eltona bildes) ar apakšsadaļu MARĪNISMS kā sauc visus romantisma gabalus ar jūras sižetiku
romantisma ziedu laiki Eiropā ir 18gs. beigas 19gs. sākums, bet tā ietekme turpinās līdz pat mūsdienām īpaši AUSTRUMU virzienā - arī marīnisma galvenie paraugi ir no turienes
gan romantisma, gan marīnisma pārstāvji vienmēr ir balansējuši uz BANALITĀTES robežas, bet neskatoties uz šo faktu, tehniski parasti ir centīgi ļaudis
lai veidotu reālistiskas kolāžas jāzin tonālā perspektīve (ļoti primitīva - tuvākās vietas tumšākas/košākas, tālākās gaišākas/blāvākas) un lineārā perspektīve - šīs abas lietas Eltonam klibo - arī šajā bildē - tāpēc horizonts ''nāk pretī''
savukārt ŽANRISKI šādu bildi pieskaita ROMANTISMAM (kā lielāko daļu Eltona bildes) ar apakšsadaļu MARĪNISMS kā sauc visus romantisma gabalus ar jūras sižetiku
Labi, saprotu, Maris ir saskatījis līdzības ar Tērneru (to, kas gleznoja) (es it kā ne). Ja to pašu sili un pilsoni nofotografētu bez 3 RAW kadriem un to salikšanas kopā, tas arī būtu t.s. digital art? Un ja uz plēves? Arī "nobeigts" marīnisms?
greenman:Kā, vēl vienā letiņu fotosaita topā atrodas šis baisais izstrādājums?! Ak mī un žē, kas notiek ar fotoamatierismu pie mums..
A kam tur būtu jāatrodas?
Nē nu saprotams ka topos ir popsa, bet vismaz labas fotogrāfijas pazīmēm būtu jābūt, ne? Cik ir redzēts citzemju lielākajos fotosaitos. Nevis salipinājums bez nevienas labas fotogrāfijas pazīmes, vienas kļūdas tikai!
greenman: Nē nu saprotams ka topos ir popsa, bet vismaz labas fotogrāfijas pazīmēm būtu jābūt, ne? !
Pēc tavas galerijas spriežot, laba fotogrāfiskā gaume ir kukaiņu un puķīšu tuvplāni, nedaudz pāršarpoti. (?)
tieši pretēji, ja kāda mana bilde nokļūtu topā es būtu tikpat pārsteigts(un sašutis) kā pašlaik. Vairums no mums ciena un mīl labu mūziku, filmas, ēdienu, mākslasdarbus u.t.t., bet vai esam spējīgi to visu paši sev pasniegt savā izpildījumā?
Ja par terminoloģiju, tad kolāža (colligo, collage) ir bilde, kas taisīta no daudzām bildēm (fotogrāfijas, teksta, diagrammām, zīmējumiem etc) izvietojot tās uz vienas lapas. Tipiskais piemērs - žurnāla vāks. Savukārt daudzas fotogrāfijas uz vienas lapas, kas apvienotas tā, lai veidotos viena bilde, sauc par montāžu (mixtura, montage). Katrin Eismann. Photoshop Masking & Compositing p.8
Ja nu te kādam pa zobiem vajag, tad perversajam Alloxam, par tēmu maitāšanu ar savām beztēmas, purnogrāfiskajām ķeskām. Sanāktu varens svilpotājs.
Nez, kurš šo iecēlis par ekspertu. Nejauši Fotoblog lietotāju saspaidītas pogas un nekādi nematerializējams reitings? Parasts atkarībnieks, ar greizu mūli.
Vanderfons, kur tavas zagtās nikbildes, ko... palika kauns, vai FB serveris gļuko
Tava "pirmsvēlēšanas kompānija" FB iet uz beigām, ko!? Aiz skaistiem vārdu palgiem izrādījās slēpjas sīkulīga, skaudīgA un (daiļrades)impotenta dvēselīte... nu ko, ir, laikam, atnācis laiks nomAinīt kārtējo niku - ielogoties parjaunu.
Neaizmirsti, pirms projām iešanas, izdzēst savus spamdokus...
tā arī neiebraucu par ko cepiens? Vai tad ir kāds kurš uzskata ka "fotoblogs" ir kautkas tāds uz ko tiekties un kur skatoties bildes var kko iemācīties?
kasparsf:tā arī neiebraucu par ko cepiens? Vai tad ir kāds kurš uzskata ka "fotoblogs" ir kautkas tāds uz ko tiekties un kur skatoties bildes var kko iemācīties?
Man ir, no kā mācīties, FB! - citādi, manis tē nebūtu...