bet, viens mans čoms ar canon filminieku Aļaskā pirms diviem gadiem BAIGI labi ziemeļblāzmu sabildēja. skatoties uz bildēm, nerodas gan priekšstats, ka nebija vērts bildēt.
alvils:skatoties uz bildēm, nerodas gan priekšstats, ka nebija vērts bildēt.
protams, ka normalu blazmu ir verts bildet. taas, kuru es redzeju, ari butu bijis verts - bet... tolaik mans labakais fotoaparats bija kodak star EF, ar kuru TIESHAM nebija verts.
Diemžēl, kad es pie Novajaszemļas biju ziemeļblāzmu epicentrā, nebija nekādas iespējas nobildēt... Tagad tik pēc atmiņas varu mēģināt attēlot. Luņa Flickra bildes tikai nedaudz un daļēji attēlo to krāšņumu.
Oms... labs piemērs: tais platuma grādos, kur tik mitra atmosfēra un augu valstī pat koki sastopami, pēc definīcijas ziemeļblāzma nevar būt siplgta, spoža un detalizēti krāsaina.
Schnircks:Ieteiktu nobruņoties ar labu stīvu, plus vēl ND un PL filtriem.
Saprotu, ka visa bagāža sastāvēs no foto ar pričendāļiem, video un statīva Tagad vēl jāpiedomā pie ND filtra un jāpatrenējas pie naksnīgo debešu bildēšanas.
Statīvs, pults, kamera uz bulb. Nekādus PL vai ND!! Jo garāka ekspozīcija jo vairāk blēzma izsmērējas, jo viņas visai ātri mainās. vajag gaišu platleņki un miers.