Gudri, cik zinu, tad Dinamo bildē viens cits fotogrāfs. Lutums tik sākumā bija bildējis to kas notiek ap spēlēm un dažas pirmās spēles un dažas pēdējās, kad īstais fotogrāfs bija apslimis. Bet ņemot vērā, ka galvenais studijā praktiski nebildē, tad iespējams, ka Lutums ir bildējis šo kalendāru. Kad satikšu mārketinga meiteni no Dinamo uzjautāšu, ja pirms tam nebūsiet tikuši skaidrībā
Bet jebkurā gadījumā, kalendārs izskatās domāts mazajām tīnēm, kuras fano par Dinamo un gejiem.
ja par to labi samaksāts, tad skauž. nu, neizskatās, ka es ar tām bildēm traki lepotos, ja būtu tās ņēmis. tak ja maz maksā, varu pavisam sūdīgi arī uzbildēt.
Nav nedz labi, nedz slikti. Un tas jebkurā darbā, manuprāt, ir pats briesmīgākais.
Bet no otras puses. Ja klients par to ir samaksājis un arī tūkstošiem fanu ir gatavi par to maksāt, tad jau laikam viss ir OK, un tas esmu es, kurš līdz galam nav sapratis tirgus konjuktūru.
Darbs izskatās pēc Luņa proponētā principa "es BILDĒJU kā MAN patīk un maksātspējīgie KLIENTI tikai pārskaita MANAI grāmatvedei atbilstoši RĒĶINIEM" ilustrācijas.
ko var ņemties, normāls kalendārs. Visi baigie profiņi sajutušies un tagad spriedelē, kas ir labs/slikts, kurš varētu labāk/sliktāk, kam tas vajadzīgs??? Vajadzēja pieteikties un sabildēt, tagad jau par vēlu.
aitinaa:parasts patērētājs vērtē patīk/nepatīk. var jau sataisīt lielo mākslu ar perfektām gaismām un nez ko vēl- bet kas to pirks un kas par to maksās
Vienas darba dienas laikā Alora varētu safočēt daudz labāk un paņemt par to 70 Ls+ studijas īre 40 Ls+ vizāžists 40 Ls. Kopā 150. Tas ir dārgi????
Kārtējo reizi visi forši speriedelē. Ne mēs zinam kas bildēja, ne cik saņēma, ne cik laika bij atvēlēts...
Portreti:
aitinaa:parasts patērētājs vērtē patīk/nepatīk. var jau sataisīt lielo mākslu ar perfektām gaismām un nez ko vēl- bet kas to pirks un kas par to maksās
Vienas darba dienas laikā Alora varētu safočēt daudz labāk un paņemt par to 70 Ls+ studijas īre 40 Ls+ vizāžists 40 Ls. Kopā 150. Tas ir dārgi????
Nedomāju ka viņa sabildētu labāk... visticamāk sūdīgāk...
vai darbs ir labbs vai slikts gruuti spriest, jaazin klienta veelmes un attieciigais finansejums
Vai nevajadzētu spriest tā: ja darba apstākļi, noteikumi un cena neapmierina, tad no tā godīgi atsakās? Nevis - cena nosaka, kā es strādāju. Maz maksā - fotografēju laiski. Liekas, šādu shēmu var piekopt tikai fotogrāfijā.
P.S.Par bildēm neko neteikšu, jo īsti nezinu, kas ir Rīgas Dinamo.
Vai nevajadzētu spriest tā: ja darba apstākļi, noteikumi un cena neapmierina, tad no tā godīgi atsakās? Nevis - cena nosaka, kā es strādāju. Maz maksā - fotografēju laiski. Liekas, šādu shēmu var piekopt tikai fotogrāfijā.
es ar šito nesaprotu ! Pa manam - ja jau uzņēmies, tad strādā tā, lai nav jākaunas, kā minimums. Pats tak savu vārdu čakarēsi savādāk. Nu un ja kas liekas nepieņemami - nestrādā a tā kā pie padomēm - mēs tēlojam ka kapājam, šie ka maksā PS pavirši skatot galīgi nepatika. piekritīšu Jurim - blogā ir kā minimums 10 ļaužu, kas to nokārtotu labāk produkts līdzīgs dinamo kolai...
man ir bijjushi klientu, kuri paraada bildi ka viniem taadu vajag. es saku es varu labaak. vini saka ka nevajag labaak.
es uz darbiem luukojos tagad savaadaak. pirmais ir jaazin ir komercdarbs vai personaldarbs. ja komercdarbs tad "laža" ir atkariiiga no daudziem faktoriem, ja personaldabs lažai nav vietas !
andre:man ir bijjushi klientu, kuri paraada bildi ka viniem taadu vajag. es saku es varu labaak. vini saka ka nevajag labaak.
es uz darbiem luukojos tagad savaadaak. pirmais ir jaazin ir komercdarbs vai personaldarbs. ja komercdarbs tad "laža" ir atkariiiga no daudziem faktoriem, ja personaldabs lažai nav vietas !
+++
Es ar savādāk skatos uz maksas pasūtījuma darbiem... Gadās ka klients no fotosesijas izvēlas manuprāt sūdīgākās bildes, bet neko nevar darīt viņš maksā viņš pasūta mūziku.
Vēl jāņem vērā ka bieži apstrādi un maketēšanu veic cits cilvēks... tad no labām bildēm var uztaisīt sū un no sliktām var šo to uzšopot...
Neesmu es šo bilžu autors Piedāvāja man, bet tad atrada lētāku variantu. Un neesmu es ofic Dinamo fotogrāfs - akreditācija man ir uz visām viņu spēlēm, bet mani piesaista ik pa laikam - ja jānomaina vai jāsabildē portreti. Kāpēc es neesmu - tas jau ir cits jautājums - dažam labam forši čomi Domāju, ka Kozoils nav šo bilžu autors - cik pa ausu galam esmu dzirdējis, fotogrāfs esot sieviete, bet 100% apgalvot nevaru.
Daži veči ok - puskaili, ar cimdiem un slidām, bet daži kostīmā - man biku garlaicīgi tādas studijas bildes. Būtu kāda kailā sesija bijusi - dušā, ģērbtuvē vai uz ledus, ... Es teiktu, ka fons tāds vienmuļš, dinamikas un spēka pietrūkst. Ja basketa meitenes spēja normālu kailfoto sesiju veidot, ko tad veči - nespēja ... Varbūt fotogrāfs (fotogrāfiene) nespēja pierunāt vai budžets neatļāva? ...
Lutum, es saprotu, ka Raimonds Dinamo bildē, jo ir piedāvājis mazāku ciparu nekā Zālmanis. Cik zinu, viņu uz cenu aptauju paaicināja jo pazīst dažus cilvēkus no Iteras. Kaut kad pirms sezonas Priede, kad tikāmies par citām lietām, arī man piedāvāja vai negribu piedalīties konkursā. Tā ka konkurss bija gana atklāts. Nu un cik zinu šie baigi uz šādiem sīkumiem taupa
Tas viss ir fufels , bildes smukas Bet tas tads ikdienisksj strunts kadus razjo kaudzem kaut izpildijums normals pats isstradajums nekas ipasj. Es te vakar rokoties NAPA servissā atradu jokainas bildes un beigas ari pasju "Isstrādājumu" tas gan bija labais KALENDARS www.swagcalendar.co.uk