video kartei ari ieteicams nevajdzetu but iebuuveetajai. bet par cik rendereeshana eniwai notiek 2d (tb, windows gdi) tad es domaju ka ar kaut kaadu nvidias vai ati ~128mb buus vairaak kaa pietiekosi
mjaa RAMa nepiecieshamiibu izjuutu loti.. nacaas Vakar taisiit darbu uz 40x60, ar 10 layeriem... :P Kameer vinsh saglabaaja PSD es dabuuju gaidiit 20 min ar saviem 512.. atraak jaadabuun vel vismaz tikpat!
nu nez ja lieto fat32 tad ir jeega defragmentaacijai, bet ja ntfs tad ljoooti reti kad juut jeegu tam pasaakumam, incanti kaa lai regjistru kaarto :shock: ar tiem fufeljiem softeljiem kuri pa labi un kreisi meetaajas jeb ar rocinjaam - gribeetu redzeet taadu "specu" ? tas taads beernudaarza - iesaaceeja liimenis :roll: piedevaam vispirms vajag pagoogleet ko iisti regjistrs dara un kaa ietekmee pc aatrdarbiibu, ja gribas aatraak lai PS palaizhas atsleedz nevajadziigos pluginus, iedod sapraatiigu devu ram (taa lai arii sisteemai kas paliek) un nevajag kraameet visus free softeljus un skinus kuri tikai resursus rij bet neko vairaak par simultantiivu ieguvumu nedod... rami ir svariigi tas tiesa jo lielaako dalju darbiibu tas veiz uz tjipa ramdrive, nu ja aatrs hdd tad var pieshkirt shopam scratch disku, man ar 1gb ram un duo 3,4 pentium + asus eax1300 256mb shops veras ~8-4sek un skrien ar pieklaajiigi starp citu, maatesplatei vajadzeetu pieveerst lielu uzmaniibu jo sakraameejot labas lietas uz s..ainas maatenes nekas labs nebuus :!:
njap, mans celeron 800 un 512 rams (133 mhz) nobaal... nekas, driz bus upgrae, likshu 1,2 ghz proci
laabs detalajs par velti neviens nedod. nu veras man shops CS2 12 sekundes valjaa, veras. A4 no 6 pilna izmera layeriem un kaut akdiem 20 mazakiem arii vietumis iebremzee, bet principaa, stradat var...
njap, mans celeron 800 un 512 rams (133 mhz) nobaal... nekas, driz bus upgrae, likshu 1,2 ghz proci
laabs detalajs par velti neviens nedod. nu veras man shops CS2 12 sekundes valjaa, veras. A4 no 6 pilna izmera layeriem un kaut akdiem 20 mazakiem arii vietumis iebremzee, bet principaa, stradat var...
ja shvaks kompis, iesaku photoshop 7.
tas gan :idea: , atceros kad veel lar 6to shopu zem 98win ciinijos, nekaada vaina, biku naacaas pagaidiit bet ja gribas ko sastraadat tad tas nav shkeerslis, jaunie softi rij speeeciigi vairaak resursu bet ne vienmeer tas atmaksaajas...
nu nez ja lieto fat32 tad ir jeega defragmentaacijai, bet ja ntfs tad ljoooti reti kad juut jeegu tam pasaakumam, incanti kaa lai regjistru kaarto :shock:
ja shvaks kompis, iesaku photoshop 7.
tas gan :idea: , atceros kad veel lar 6to shopu zem 98win ciinijos, nekaada vaina, biku naacaas pagaidiit bet ja gribas ko sastraadat tad tas nav shkeerslis, jaunie softi rij speeeciigi vairaak resursu bet ne vienmeer tas atmaksaajas...
taa vish ir. shodein uz 7. shopa dreboshaam rocinjaam veru valjaa 2us failus, taisitus uz CS2, aks bija uz tipografiju jasuta, pirms tam OBLIGATI veicot korekcijas... atvera, discardoja paris smart objektu gan, jo 7ajam taadas fiichas nava, bet nu visu izdariiju, tiffu uzgjenereju un nosutiju...
un ar office97 ari var tiri cilvecigi stradat. nav TIK ljoti uzlabojies tas 2003ais lai vinju pirktu, ipashi, ja 97ais savulaik pirkts... ok, pauerpoints un jekselis varbut ir piedzivojushi dazhu labu noderigu izmainju,bet words... kads bija tads ir.
un jaunais words taapat cik pamaniiju tikai skins mainiijies nekas jauns un labaaks nav naacis klaat :twisted:
ja jaunais ir domāts 2003 tad varbūt, bet ja runa iet par 2007 ta nu gan tu maldies. 2007 ofiss vienkārši sper dibenu, i perfomances ziņā i jauninājumu ziņā.
Da vienalga cik viņiem laba apetīte... Windows XP vairāk par 2 GB neatbalsta... pārējos viņš neņem pierē un vispār nedarbina... bet nu to jau laikam to zini un mēs vienkārši nesaprotamies un es laikam atkal izgāzos...
videokartes atmiņai nav nekādas nozīmes - gluži otrādi tas norāda uz kartes piederību spēļu kartēm - 2d grafikai ir speciālas kartes statiskam kadram ar uzsvaru uz toņu gradāciju un kontrastu starp blakus esošiem punktiem - jebkurš 8 gadus vecs MATROX ar 4mb atmiņu vilks 21` crt moni 10x labāk par 256mb nvidiju
bet nu ja nav grafikai domāta moņa tad arī no kartes nebūs jēga
vecs 21`mitsubishi crt pa 100 lashi būs minimums
tad pa vidu vairs nekā (no jaunām lietām) līdz apple lcd pa 800ls.
Da vienalga cik viņiem laba apetīte... Windows XP vairāk par 2 GB neatbalsta... pārējos viņš neņem pierē un vispār nedarbina... bet nu to jau laikam to zini un mēs vienkārši nesaprotamies un es laikam atkal izgāzos...
4gb xp splito 2vaas daljaas 2gb opsistemas vajadzībām 2gb aplikācijām, kaut gan var arī iekš boot.ini ielikt /3GB switču un tad opsistēmai paliek 1gb un aplikācijām 3. tākā xp lieliski prot izmantot 4gb atmiņas un tas arī ir maximums ko jams spēj uzturēt. x64 prot 128Gb bet tas laikam varētu būt gana sālīti
grafiskai apstradei labak pirkt p4 (nezinu amd pasauli, bet celerons atpuushas), RAM 1gb min, nu un atru SATA disku. par videokarti - shaubos ka stradajot ar photoshop ta tiek noslogota.
Nū tagad ir ko pagremot,i makā lūkoties!Kas bij domāts par swichu uz 3Ghz? Bet vispār liels pāldies!
tas ir 3Gb ne 3Ghz switch - latviski runājot ieraksts vienā no datnēm uz cietņa, lai operētāj sistēma zinātu cik daudz operatīvās atmiņas atstāt lietojum rīkiem, un cik pašai operātāj sistēmai. Brr, pats no šī teksta bobijos...
grafiskai apstradei labak pirkt p4 (nezinu amd pasauli, bet celerons atpuushas), RAM 1gb min, nu un atru SATA disku. par videokarti - shaubos ka stradajot ar photoshop ta tiek noslogota.
kas tas tads? nee nopietni, kur prikols? esmu ljoti novecojis...
tu esi sens palicis kaa kur prikols? cpu tev ir nevis 32-bit registri bet 64 biti. os var adreset vairak neka 1 terabaitu :mrgreen: bet vispar - geimos shis prikols tev iestaajas... sistemas shina tev ir plataaka
kas tas tads? nee nopietni, kur prikols? esmu ljoti novecojis...
tu esi sens palicis kaa kur prikols? cpu tev ir nevis 32-bit registri bet 64 biti. os var adreset vairak neka 1 terabaitu :mrgreen: bet vispar - geimos shis prikols tev iestaajas... sistemas shina tev ir plataaka
jā tikai ļoti žēl ka lielāka daļa programmatūras tomēr ir kompilēta uz 32 bit arhitektūras un ja tu tādu darbināsi uz x64 tad tikai caur 32bit emulāciju, kas aiz sevis var vilkt perfomances lejupslīdi. arī tas pat Pshops ir 32 bit aplikācija tākā stipri apšaubu x64 lietderība pshopam .
jā tikai ļoti žēl ka lielāka daļa programmatūras tomēr ir kompilēta uz 32 bit arhitektūras un ja tu tādu darbināsi uz x64 tad tikai caur 32bit emulāciju, kas aiz sevis var vilkt perfomances lejupslīdi. arī tas pat Pshops ir 32 bit aplikācija tākā stipri apšaubu x64 lietderība pshopam .
protams daudzas progas ir uz 32 kompiletas. reals boosts ir ari .net aplikacijam kas griezas uz .net x64. ja tev ir jaemule 32 biti - tas pat ir nelietderiigak neka nativi griezties uz 32