forum.gif
f skaitļa kalkulēšana bildējot ar padomju zipeni
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / f skaitļa kalkulēšana bildējot ar padomju zipeni
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 25.12.09 15:39 labots
 citēt
Tāāātad
Meklēju kādu, kas ir saskāries ar analogās fotogrāfijas bildēšanu izmantojot zipeni. Manā gadījumā zipene ir Луч-М1 (www.poiskfoto.ru...), izmanto spuldzi un ar zenītu sinhronizējas izmantojot to, ko varētu saukt par cold shoe. Tai ir trīs režīmi 36J, 68J, 104J + instrukcija krievu, bet lieta tāda, ka lasu es krieviski burtojot, nemaz nerunājot par vārdu krājumu.

Tas ko es vēlos atrast ir kāda formula vai tabula pēc kuras varētu vadīties. Zipenes augšā ir nesaprotams kalkulators.
Es drīz pevienošu saites uz instrukciju bildēs

paldies jau iepriekš,
k

p.s. jāā, man šis fetišs sagādā baudu, tāpēc tie, kuri nav analogisma fetišisti vai nespēj sniegt saturīgas atbildes, nespamojam.

Un fotoaparāts būtu zenīts 11 vai E, nav tik būtiski ar kuru bildēšu
un, protams, zenīts ir lielisks ar to, ka sinhronizējas tikai pie eksp. ilguma 1/30. Ar lielāku slēdža ātruma tas beidzoties ar visādiem eroriem, kurus es negribu redzēt.
Publicēts: 25.12.09 15:52
 citēt
Man kaut kāda padomju laika zipene mētājas, tik citā adresē. Rīt tikai uz turieni braukšu. Vienu filmiņu ar to zipeni esmu izbildējis, daudz maz pieņemami sanāca, tik neatceros, kā visas tās jaudas un ekspozīcijas rēķināju.
Publicēts: 25.12.09 15:58
 citēt
O, man tādas pašas divas ir mājās...tā arī nesapratu kā pie nikona piesinhronizēt..:)
Publicēts: 25.12.09 16:11
 citēt
Karlis70:O, man tādas pašas divas ir mājās...tā arī nesapratu kā pie nikona piesinhronizēt..:)

ja nikonam ir hot shoe, tad droši vien var izmantot pāreju
Publicēts: 25.12.09 16:14
 citēt
rekur flickr sets ar visām lapām
www.flickr.com...

ērtāk nekā saite uz katru bildi

un šeit, cik saprotu, kalkulators. atrodas zipenes augšā, kā jau minēju iepriekš
www.flickr.com...
riņķis, trijstūris un rombs attiecīgi atbilst 36J, 68J un 104J, ja pareizi atceros
Publicēts: 25.12.09 16:18
 citēt
tā tabula gan jau satur tādus rādītājus, kā jūtība[ jāpaštuko, kās atbilst ISO ] F ciparus un metrus. piemet cik metru, uz aci vai no objektīva, atkarībā kāda filma ISO, nolasi F vērtību
Publicēts: 25.12.09 16:20
 citēt
p.s. ja bliez griestos, tad blendi[ F ] vienu - divas vienības vairāk vaļā kā pēc tabulas
Publicēts: 25.12.09 16:24
 citēt
negatIvs:p.s. ja bliez griestos, tad blendi[ F ] vienu - divas vienības vairāk vaļā kā pēc tabulas

o, kā reiz pa galvu maisījās jautājums par griestiem, pāldies. protams, atkarīgs no griestiem ar

"tā tabula gan jau satur (...)" kuru tabulu tu domā?
Publicēts: 25.12.09 16:24
 citēt
Nu, pēc manas saprašanas, cik var no tām ripām izlobīt - ISO vienības norādītas Gostos - tur jāpameklē tabulas, kas ISO izsaka Gostos. Pēcāki, pret attiecīgās jutības filmas Gost ciparu iestāda vai nu aplīti, rombu vai trijstūri (atkarībā no režīma), un pretī uz ārējās ripas attāluma cipara (attālums līdz objektam) uz iekšējās nolasa vajadzīgo diafragmu, jeb "f"
Publicēts: 25.12.09 16:26
 citēt
GOST ~= ar ASA
Publicēts: 25.12.09 16:28
 citēt
kasparsk:
negatIvs:p.s. ja bliez griestos, tad blendi[ F ] vienu - divas vienības vairāk vaļā kā pēc tabulas

o, kā reiz pa galvu maisījās jautājums par griestiem, pāldies. protams, atkarīgs no griestiem ar

"tā tabula gan jau satur (...)" kuru tabulu tu domā?
ir ripu varianti, un tabulu varianti, princips līdzīgs - filmas jūtība, metri = F skaitlis
Publicēts: 25.12.09 16:35
 citēt
ahā, lūk to es nevarēju saprast, kam daži no tiem skaitļiem atbilst
sapratu, ka ir f skaitļi, bet neiedomājos par GOST vērtībām un metriem, paldies

GOST - ISO tabulas ir izmētātas pa visu tīmekli, tās nav tik grūti dabūt

paldies par atsaucību!
Publicēts: 25.12.09 16:36
 citēt
Publicēts: 25.12.09 16:40 labots
 citēt
Cik atceros, tas kalkulators uz Lučiem nebija tik sarežģīts. Parasts vadošā skaitļa kalkulators (metri reiz diafragma) , atkarībā no jaudas un jūtības.
Nācās gana daudz bildēt (visvairāk jau "Luč-70" ar 300V bateriju "Molņija" somiņā).
Bet tas "eksponometrs" jau toreiz bija galvā automāta režīmā...:)
Ar reāliem eksponometriem (Ļeņingrad, Sverdlovsk) ikdienā vairāk sanāca ņemties, dipiņus bildējot.
Publicēts: 25.12.09 21:08
 citēt
bliežot pret griestiem aizmirsti par kalkulatoru - tur tikai pēc izjūtam. Tiešā tēmejumā pagriez to ripuli uz attiecīgajiem metriem, cik līdz objektam un tad nolasi nepieciešamo diafragmas vertību atkarībā no jūtības. Filmai droši vari pieņemt ka GOSt ir tas pats kas ISO, jo tāpat attālumu arī ar metra mēru nemērīsi. Ja nu gribas pavisam precīzi, tad paskaties netā cik tur ta nobīdē GOSTam ar ISO un ieskrapē uz ta ripuļa savas atzīmes
Publicēts: 25.12.09 21:25
 citēt
Kā šito drāšanas veidu sauc?

Visiem tač digitālie- saregulē visu tur un pārliec settingus un zibeni uz savu akmens laikmeta tehnoloģiju!
Publicēts: 26.12.09 01:12
 citēt
Portreti:Kā šito drāšanas veidu sauc?

Visiem tač digitālie- saregulē visu tur un pārliec settingus un zibeni uz savu akmens laikmeta tehnoloģiju!

es lasu vārdus, bet tajos trūkst jēgas
nelga
tu tā tā arī neko neesi pateicis
sapūsti
un lai pārējie bradā tavus pīšļus
Publicēts: 26.12.09 09:31
 citēt
kasparsk:
Portreti:Kā šito drāšanas veidu sauc?

es lasu vārdus, bet tajos trūkst jēgas
nelga
tu tā tā arī neko neesi pateicis
sapūsti
un lai pārējie bradā tavus pīšļus

Tu vienkārši nesaprati! Varbūt pie vainas alkohols. :) Atlabsi, tad izlasi velrēiz- ieteicu nomērīt gaismas ekspozīcijas parametrus ar digitālo, un tad pārlikt uz filminieku!

Bučas, karoč! :) Bradātājs...!:D:D:D
Publicēts: 26.12.09 09:51 labots
 citēt
Karlis70:O, man tādas pašas divas ir mājās...tā arī nesapratu kā pie nikona piesinhronizēt..:)
tikai ar gaismu.
kasparsk:ja nikonam ir hot shoe, tad droši vien var izmantot pāreju
dakteri neiesaka. šodienas kameras rēķinās ar 2 - 5V uz sinhrokontakta un ar minimālu I. krievu blicei uz sinhrokontakta ≈ 200 V. var atsaistīt ar tiristoru. www.erfoto.lv Rudzītis aprakstījis.
Publicēts: 26.12.09 09:57
 citēt
Portretam bučas par samierinātāja misiju, kasparam"k" - fū par pārāk šerpiem vārdiem priekš ZS2...:)

Man gan šķiet, ka neko daudz no "digitālās infas" nevar ieborēt vecai filmu kamerai un vecai blicenei, kas truli spļauj ārā visu, ko spējusi uzlādēt savā kondensatorā....:)
Dabīgā gaismā bildējot- protams, digis var labi kalpot par eksponometru
Publicēts: 26.12.09 11:41
 citēt
Nu lūk ,viss kā parasti,tēma"dabuju padomju blici kā to lietot" beidzot nonāk līdz loģiskajam noslēgumam:receptes kā ar šis blices palīdzību no moderna fotoaparāta pagatavot vienreizejās lietošanas fotoaparātu.
Publicēts: 26.12.09 12:07 labots
 citēt
60uz5komats6:Nu lūk ,viss kā parasti,tēma"dabuju padomju blici kā to lietot" beidzot nonāk līdz loģiskajam noslēgumam:receptes kā ar šis blices palīdzību no moderna fotoaparāta pagatavot vienreizejās lietošanas fotoaparātu.

Lielās voltāžas palaidēji mūsdienās nav nekāds deficīts. Un ja reiz gribas ķēmoties (nevis vienkārši fočēt), tad karogs rokā!
Publicēts: 26.12.09 12:08
 citēt
Friidis:[/cite kasparam"k" - fū par pārāk šerpiem vārdiem priekš ZS2...:)

Tas tak čalis (vai blondīne) droši ka no Delfu portāla, viņiem tā tur pieņemts sarunāties!:)
Publicēts: 27.12.09 16:53
 citēt
Ja neesi ilgi lietojis Delfi, to nekādi nevar zināt.
Tātad Portreti ir viens no viņiem.

Jāparausta.
Publicēts: 27.12.09 21:08
 citēt
Portreti:Lielās voltāžas palaidēji mūsdienās nav nekāds deficīts.
gaismas palaidēju neesmu piedzīvojis, kurš neturētu arī tos 200 V.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):