Kā veidots šāds efekts. Cik saprotu ne viena vien kamera tur izmantota. Esmu redzejis ko līdzīgu arī ar 1 kameru uztaisītu. Ka to dabū gatavu? www.youtube.com...
Onkulis:Kā veidots šāds efekts. Cik saprotu ne viena vien kamera tur izmantota. Esmu redzejis ko līdzīgu arī ar 1 kameru uztaisītu. Ka to dabū gatavu? http://www.youtube.com/watch?v=Q5QKKmIooOQ
Reizēm tavi teksti izskatās tīri sakarīgi, tomēr reizēm Janbo un Gudra sajaukums + milzu (neadekvāta) pašpārliecinātība.
KUR tu esi redzējis ko tādu taisītu ar vienu kameru? KUR????
apkārt sakrāmē fotoaparātus daudz un tad vienā reize tie nofočē apkārt vienu kustību , kuru pēcāk samonte iekš video . 30 ziepnjbļodas uz stātīviem sakrāmē pusaplī un nosinhronizē tos
Extreme chanel uz aizpagājušā gada Skeitu rampā bija uztaisjis ko līdzīgu 26 HD kameras kas filmē ar nedaudz pārklātiem laukiem, visas izvietotas elipsē, efekts tas pats, leciens stopkadrs un to parāda pārbraucot pa 150-160 grādiem
JRJ:apkārt sakrāmē fotoaparātus daudz un tad vienā reize tie nofočē apkārt vienu kustību , kuru pēcāk samonte iekš video . 30 ziepnjbļodas uz stātīviem sakrāmē pusaplī un nosinhronizē tos
ja ar daudziem aparātiem, tad skaidrs, tik vismaz PIRMAJAI un PĒDĒJAI jābūt videokamerai.
Onkulis: P.S. es nestrīdos par lietām, kuras nepārzinu par visiem 100%
Šos 100% tu iegūsti no šāda apgalvojuma "tasisīts ar VIENU kameru www.youtube.com..."?
Nevis 100% nevis par to ko jautāju, bet gan par to ko apgalvoju! Portreti, tur reizēm liekas esi tīri saprātīgs, bet reizēm vari apgriezt visu kājām gaisā un iztēloties par pilnīgu cietpauri - es šeit JAUTĀJU kā tas varētu būt uztaisīts, nevis apgalvoju kaut ko. Jā zem video ir autora texts: "just one camera was used, and a rolly chair. it is a trick effect, nothing high tech ". Es jau teicu ka šis ir pirmais, kas patrāpijās. Tas ir labi ka Tu visu pārzini perfekti >> ok, paskaidrošu, kas man šajā, te minētajā piemerā likās dīvains: 1) lai izveidotu panu par vairāk ka 270grādiem ir vajadzīgas daudz kameras, vai tas šādam mājas video būtu lietderīgi, 2) fotografējot bez zibspuldzes krītošu bumbiņu pie tik maza apgaismojuma viņa nevar būt neizkustējusies, Mana versija, ka verētu būt bumbiņas vai nu iekārtas griestos (ātrāk un letāk) vai norenderētas softā
Shitajaa konkreetaja video izskataas ka viena kamera ,ta jaa briidi kad itkaa laiks apstaajas bumbinjas paliek kaa no leetas 3d progas visticamaak ka taisiits ar after efects 360 roteeshanas tuuli pie kam filma paartruukst kur beidzaas zhongleeshana un saakas grieshanaas, nav jau probleem nostaaveet gandriiz nekustiigi kareer taa kamera apshljuuc apkaart
Koba:Shitajaa konkreetaja video izskataas ka viena kamera ,ta jaa briidi kad itkaa laiks apstaajas bumbinjas paliek kaa no leetas 3d progas visticamaak ka taisiits ar after efects 360 roteeshanas tuuli pie kam filma paartruukst kur beidzaas zhongleeshana un saakas grieshanaas, nav jau probleem nostaaveet gandriiz nekustiigi kareer taa kamera apshljuuc apkaart
Bumbiņām ēnas un gaismas mainās diezgan pareizi. Cilvēks ir nekustīgs pilnībā. Protams, ka var sarenderēt 3D...bet...tu sākumā nostāvi pavisam nekustīgi, pamēģini nofilmēt!
Tas, ka ir izmantota kaut kāda programmiskā stabilizācija, ir redzams uzreiz, bet cilvēka kustību tā nestabildēs tik lielā mērā.
Koba:Reku kaukaads tutoriaalis nau jau obligaati telpa jaagriezh rinkii var tajaa scenaa ielikt arii tikai objektus tobish taas bumbinjas
Būs diezgan konkrēta ņemšanās ar tām ēnām un atspulgiem, es saku! Bet ir jau visādi datorfrīki...
bla, bla, bla..... visu zinu, visu protu, visu māku... Cilvēks, kas sevi pozicionē, kā foto pasniedzēju patiesībā nav spējīgs nokomentēt elementāru bildi- www.fotoblog.lv... Bet ir viedoklis, padoms un zināšanas visās jomās, tagad arī par video....
Te cilvēki ar akadēmiskām izglītībām un pieredzi neko prātīgu uztaisīt gadiem nevar (ar izņēmumiem kad visu ar karoti mutē iebāž), bet visu zin un noteikti arī prot...
Kā piemērs režisora Aija Strazdiņa un operatora Uvis Burjāns sasniegumi Latvijas video
Onkulim- vienkārši pamēģini nobildēt kādas 100 bildes ar fočuku, ielādē āfterefektos, nosaki freimreitu un liec, lai āfterefekts saģenerē starpkadrus- sanāks ļoti smūthīgs video!
Galvenais, lai tās bildes virzās pa noteiktu secību, pikseļu nobīdes ziņā, piemēram- fučuks uz statīva, brauc pa dolly un ik pa 5 cm fočē!
Onkulim- vienkārši pamēģini nobildēt kādas 100 bildes ar fočuku, ielādē āfterefektos, nosaki freimreitu un liec, lai āfterefekts saģenerē starpkadrus- sanāks ļoti smūthīgs video!
Galvenais, lai tās bildes virzās pa noteiktu secību, pikseļu nobīdes ziņā, piemēram- fučuks uz statīva, brauc pa dolly un ik pa 5 cm fočē!
Bez starpkadru ģenerēšanas izskatīsies apmēram šādi www.youtube.com... nebūs smūthīgi. Smūthīgumu panāksi, kad uztaisīsi noteiktu kadru skaitu, pēc tam liksi saģenerēt starpkadrus, samazinot freimreitu un vēl vari padarboties ar stabilizācijas tūli, un pēc tam var izkropot www.youtube.com...
Portreti:Onkulim- vienkārši pamēģini nobildēt kādas 100 bildes.....
tīņa gados zīmētās multenes ar čaļiem taisījām uz 8mm, tā ka tik daudz jau nu saprotu ka bildes saliekot secībā kustība veidojas. Arī "specefekti " filmās tika veidoti realtime, bez kādiem softiem apmēram šādi tas arī notikās www.youtube.com...
Portreti: liec, lai āfterefekts saģenerē starpkadrus-
Nezinu, vai tas kaut kur ir aprakstīts, tāpēc aprakstīšu te, kā apmēram iedomājos:
Pirmais- ielādē safočētos jpegus! Tālāk uztaisi jpeg sekvenci. Nu, tas skaidrs, vai ne! Teiksim, 5 fps.
Pēc tam ar time warp (pixel motion versiju) funkciju pastiep šos 5 fps uz piecreiz garākiem 50 fps, efekti paši saģenerēs iztrūkstošos kadrus ar plūdenu slow motion. Pēc tam šo slow motion uztaisi par normāla ātruma motion, piemēram premierē ielādējot izveidoto klipu un labais klikšķis "interpret footage" ieraksti frames, cik vajag, lai normāls ātrums klipam būtu- tas arī būs, bez pārrenderēšanas. Vai turpat efektos sarenderē kādu ātrumu un freimreitu klipam gribi! Pamaklēšu tutoriāļus...jutūbē uzreiz neatradu...palasi šiten livedocs.adobe.com...livedocs.adobe.com...
Plūdenums būs atkarīgs no kameru vai jpeg "kadru" attāluma vienam no otra. Matrix efekts būs atkarīgs no fočika kustības taisnuma, tāpēc būs jālieto dolly!