g3:Es tev ieteiktu paņemt videokameru un fotoaparātu un notestēt pie vienādiem gaismas apstākļiem un apskatīties, kas notiek, tad vairs nebūs vajadzīga šī diskusija...
Savu pikseļdrāzšanu vari iebāzt sev kur vien vēlies! Apstākļos, kuros mēdz kaut ko filmēt, camcorderim un krutajam fočikam atšķiras tikai un vienīgi asuma dziļums. Atceries, ka camcorderim dēļ mazās matricas ir vajadzīga salīdzinoši neliela optika, attiecīgi tā sanāk ļoti gaismasspējīga, pat f1.4!
Savukārt, ja tu gribi nofilmēt pa nakti kā drātē sievu, camcorderim var ieslēgt infrasarkano filmēšanas režīmu, a spogulene var pastāvēt pie ratiem!
Pēc dofa diskusijas šitie teorētiķu gadžetistu spriedelējumi bišku kretinē...
Priekš makro laba lieta ir ziepis, kurš fokusējas no 1mm, nevis spogulene, kurai vajag 600Ls objektīvu un 300Ls zibeni, lai nofočētu cik necik normālu makro...teorētiķis, kārtējais...!
Nu ja sākās, šeit laikam viss, kas sākās ar mierīgu jautājumu beidzās kašķi... Es kašķi nemeklēju un jau iepriekš pateicu, ka nebūt visu nezinu, nemaz nešaubos, ka Portreti ir krietni kompetentāks par mani... Par zo gan es to neteikšu, kurš šķiet vienkārši visur kašķi meklē...
NilsS:kāpēc gan tad ne 40 vai 50 D - tas 7D tāpat ir īsti ne gaļa ne zivs
ne visiem vajag to pilno matricu. 7D ir labāks af par 40, 50 vai 5D cik var saprast. Arī darbības ātrumam jābūt labam, jo ir 2 procesori. Pats ar skatos uz 7D vecā 20D vietā
Nez, es, personiski, neredzu nekādu atšķirību Mark1DIII un vecā 5D AF darībbas ātrumā. Varbūt pat 5D strādāja nedaudz ātrāk. Abi aparāti bija justificēti. Jāpiezīmē, ka Nikon D3 gan bija stipri jo stipri lēnāks AF. Tā kā ļoti ātrs vai ļoti ātrs AF- nav baigie izvēles kritēriji.
Putniņiem tiešām pilnā matrica nafig vajadzīga, bet portretiem gan! Savukārt galvenais, ar ko vecais piecītis ir pārāks par visiem canon kropiem- jpeg krāsas. Nav jāčakarējas ar raw. 40 D nāk ārā tāds pats raw, bet ne tuvu tāds pat jpeg. Kaut ko viņi tur speciāli sačakarē, lai 40D krāsu kvalitāte būtu zemāka (krāsu ir maz un pustoņu vispār...)...
g3: Par asuma dziļumu piekrītu, bet ja piešaujās tad nevajadzētu būt problēmām, protams laiks vajadzīgs, jo fokusēšana nav tik ērta kā videokamerām.
Lūk, izlem pats- kā ir ar asuma dziļumu un vai bērni kustas ātri vai lēni! Un kā tu vienam izsekosi, ja gribi viņu visu laiku fokusā! www.youtube.com...
Portreti, ņemot vērā, ka bildē portretus, tad AF tev tiešām nav būtisks. Nikon D3 un C1DM3 af ātrumā un precizitātē ir stipri pārāki par mazajām kamerām. vienīgi portretus bildējot diez vai var uztvert atšķirību. par JPG bildēm no 40D vs 5D nezinu - man pieredze ir ar 20D/40D un C1DM3.
man 7D patīk bet man kā nefotogrāfam liekas stipri par dārgu tas aparāts lai pafočētu draugiem bildes bet 7D video patīk daudz vairāk nekā uz 5D dēļ ērtuma,video izmēru izvēlne plašāka un dēļ ātrdarbības manuālajam autofukusam
ja būtu jāizvēlas starp 50D un 7D tad viennozīmīgi 7D, man FF absolūti nav vajadzīgs ,crops dod gana labu result ar 85mm F/1.8 ,vot ja vēl būtu 7D ar kādiem 12mpix, tad vispār būtu manta.
ak34:Portreti, ņemot vērā, ka bildē portretus, tad AF tev tiešām nav būtisks. Nikon D3 un C1DM3 af ātrumā un precizitātē ir stipri pārāki par mazajām kamerām. vienīgi portretus bildējot diez vai var uztvert atšķirību. par JPG bildēm no 40D vs 5D nezinu - man pieredze ir ar 20D/40D un C1DM3.
Es fočēju arī diezgan daudz kāzas. 5D uzvar!!! D3 nācās atslēgt fokusa konfirmāciju vienā lampu gaismā, dejojošu pāri VISPĀR fočēt negribēja. A 5D pofig- fokuss un konfirmācija gandrīz reizē!
Vienas kāzas izfočēju un pārdevu to D3 naaaafig!!!!!!
Portreti, tas gan dīvaini, jo D3 ir reportāžu kamera un ar to bieži pavisam vāja apgaismojumā arī sportu bildē. tai asums jāķer arī uz vāja kontrasta objektiem. tas pats attiecas uz 1DM3. cik esmu paskatījies, tad 5D ir tāds pavisma vienkāršs verķis: fokusa punkti praktiski tik pa kadra centru, AF darbība nav konfigurējama, arī gaismas mērīšanas režīmus nevar sakonfigurēt. 7D līdzīgs, tik ar cerams ātrāku AF un vairāk kadreim sekundē.
Tik diez vai ka sanāks patestēt to 7D. Ja varētu to dabūt testiem uz 1-2 dienām un pabliezt hokeju kādā mazajā hokeja hallē un putnus ap saullēktu, tad būtu skaidrs vai jaunais AF der vai nē. Šobrīd tukša runāšana par specifikācijām .
Nu un protams 10 kadri sekundē ar strādājošu AF pret 4 ir būtisks arguments.
P.S. Patīkami ka atkal spams aizgājis galīgi ne pa tēmu
par 5 D af precizitāti es piekrītu Jurim ! regulāri bildējot naktsklubos uc gaišās vietiņās tas ir 100 pārbaudīts - ar L fiksiem fokusējas tik labi, cik tas vispār ir iespējams un tas BEZ zibsenes uz kameras. Garām nešauj nu un tie ntie kadri sekundē tiešām reāli vajadzīgi tikai dabas un sporta fotogrāfiem tā ka vērts apsvērt ko un cik bieži sanāk knipsēt
ak34:Portreti, tas gan dīvaini, jo D3 ir reportāžu kamera
No AF darbības viedokļa man tā nemaz nelikās, sevišķi, kad "otrā rokā" lietoju 5D vienlaicīgi.
AF ir koks ar diviem galiem,var ātri,bet neprecīzi,var precīzi,bet lēni.No maniem aparātiem visprecīzāk asumu stādija Pentax 645,bet toties lēēēni un prātīgi.Neviens jau neliedz D3 pērslēgt no fokusa prioritātes uz slēdža prioritāti visos fokusēšanas režīmos,tad būs iespēja pašrocīgi šķirot asas un gandrīz asas bildes.Cik zinu Canonam AF strādā pēc principa nomēriju,pagriezu objektīvu cik nepieciešams,pie ideālas ražošanas kvalitātes labs,ātrs un precīzs risinājums,bet reālajā dzīvē,kur ražošanai eksistē precizitātes pielaides uz vienu vai otru pusi,tas izraisa kameru lietotāju pastiprinātu servisa apmeklējumu ar mērķi noregulēt autofokusa sitēmu.Nikons un iespējams arī visi pārejie ražotāji ir gājuši citu ceļu.AF nomēra,pagriež objektīvu,nomēra vēļreiz,ja ir trāpīts asumā ieslēdz fokusa apstiprinājumu,ja nav tad koriģē kļūdu pagriežot objektīvu un atkal nomēra,u.t.t. ,tapēc sūdīgos gaismas apstākļos uz mazkontrastainu objektu viņš ilgi domā.
uzliec M , saliec visu presetus kā tev vajag, uzliec fokusēšanu centrā, spied Record un tad manuāli piefokusējies pie objekta ar AF-ON BET uz 7D to var darīt ar Shutter pogu turrot līdz pusei 7D fokusējās vislaik uz centru,galvenais nespiest līz galam ,tad būš bilde , vot tev i sanāk MANUĀLAIS AUTOFOKUSS un ar gaišiem fiksīšiem gana raiti fokusējās. Ir pat viens hokeja video tā uzfilmēts BET prasās IS, domāju ar 100mm F/2.8 IS varētu būt čoina to testēs nākamreiz.
No AF darbības viedokļa man tā nemaz nelikās, sevišķi, kad "otrā rokā" lietoju 5D vienlaicīgi.
AF ir koks ar diviem galiem,var ātri,bet neprecīzi,var precīzi,bet lēni.No maniem aparātiem visprecīzāk asumu stādija Pentax 645,bet toties lēēēni un prātīgi.Neviens jau neliedz D3 pērslēgt no fokusa prioritātes uz slēdža prioritāti visos fokusēšanas režīmos,tad būs iespēja pašrocīgi šķirot asas un gandrīz asas bildes.Cik zinu Canonam AF strādā pēc principa nomēriju,pagriezu objektīvu cik nepieciešams,pie ideālas ražošanas kvalitātes labs,ātrs un precīzs risinājums,bet reālajā dzīvē,kur ražošanai eksistē precizitātes pielaides uz vienu vai otru pusi,tas izraisa kameru lietotāju pastiprinātu servisa apmeklējumu ar mērķi noregulēt autofokusa sitēmu.Nikons un iespējams arī visi pārejie ražotāji ir gājuši citu ceļu.AF nomēra,pagriež objektīvu,nomēra vēļreiz,ja ir trāpīts asumā ieslēdz fokusa apstiprinājumu,ja nav tad koriģē kļūdu pagriežot objektīvu un atkal nomēra,u.t.t. ,tapēc sūdīgos gaismas apstākļos uz mazkontrastainu objektu viņš ilgi domā.
ar asumu raustās arī canons. tam canona af ar kuru strādāju ir diezgan daudz dažādu iestādījumu iespējams no kuriem vienkāršākais ir fokusa vai slēdža prioritāte. turklāt nav jau nemaz tik vienkārši kā raksti. kaut ko nekustīgu tādā veidā var uzbildēt, turklāt OneShotAF (kā to sauc Canon) praktiski nelietoju, Tikai sekojošo. Un tur iespēju uzmērīt ir vai nav praktiski nav, ja objekts kustās. Atliek tik minēt. Tad nu jautājums ir kura sistēma labāk uzmin kur jābūt fokusam un pie tā visa bieži vien bildējot ar daudziem kadriem sekundē.
Turklāt iespējams, ka tie, kas sūdzās par slikto D3 vai 1DM3 AF vienkārši nav iemācījušies to lietot. Tas ir "nedaudz" sarežģītāks par 5D vai citām mazajām kamerām. Būtu jāsaka RTFM Ar noklusētajiem iestādījumiem tas ir labs, bet ja pieregulē atbilstoši tam ko un kur bildē, strādā daudz labāk.
++RTFM. Mūsdienu AF sistēmas ir diezgan sarežģītas un konfigurējamas,priekš nikona D2&F6 sērijas lietotājiem iekš nikonians.org ir pagarš gabals par AF darbību lasāms.Arī jaunāku nikonu īpašniekiem būtu noderīgi to palasīties.Gan jau ka par canon AF darbību arī kāds gabals ir sarakstīts.
g3:Nezinu, man kaut kā ticība neļauj pirkt vecu lietotu bodiju...
labaak vecu bodiju, jo to visdriizaak paardod, jo grib apgreidoties, bet, ja paardod knapi knapi lietotu, gandriiz jaunu bodiju tur noteikti ir kaut kas "netiirs" es labaak pirktu no kaada paziitama jau palietotu, nevis uzreiz graabtu jaunu.
g3:Nezinu, man kaut kā ticība neļauj pirkt vecu lietotu bodiju...
labaak vecu bodiju, jo to visdriizaak paardod, jo grib apgreidoties, bet, ja paardod knapi knapi lietotu, gandriiz jaunu bodiju tur noteikti ir kaut kas "netiirs" es labaak pirktu no kaada paziitama jau palietotu, nevis uzreiz graabtu jaunu.
Daudzi izbijušie celtniecības palīgstrādnieki tagad pārdod savus 5D, ar kuriem tā arī neko nav nofočējuši, bet jānopērk bija- kruts fočuks, ja jau tik daudz maksā!