Upgreida laiks ir pienācis, bet auzas ir tajā, ka nevaru izšķirties vai mainīt ticību uz Canon vai palikt pie Sony, kas jau gadiem kalpo tīri tā neko...
Izvēle kritusi starp divām kamerām Sony A850 vai Canon 7D, cenas sanāks + - tādas pašas jo priekš Sony man ir gan objektīvi, gan zibspuldze, Canonam viss būtu jāpērk no sākuma...
Lūk tāda mana bēda, itkā visus plusus un mīnusus apzinos katrai kamerai, bet izvēlēties nevaru, tagad mēs visi varētu izdiskutēt līdz es vairs nekā nesaprotu pat no tā ko saprotu un izvēlētos Nikonu, kas galīgi neietilpst manos plānos
Nevaru izšķirties starp šiem abiem variantiem, jo canon vienozīmīgi piedāvā vairāk fīčas nekā sony (kas nav mazsvarīgi), protams, arī mazākus trokšņus pie lieliem ISO un jestrāks viņš ir ar saviem 8 kadriem sekundē, BET sony ir FF ar augstāku dinamisko diapazonu nekā canonam un izcils Minoltas un Carl Zeiss optikas klāsts...
Lūk tas man dod pa nerviem un neļauj izdarīt vēl galīgo izvēli...
Gudri... Nelietojams sūds tas ir tikai tad, ja tu nemāki no rokas fokusēt, reklāmas filmē ar fotoaparātiem, un atšķirību no videokameras saskata tikai profesionāļi...
g3:Gudri... Nelietojams sūds tas ir tikai tad, ja tu nemāki no rokas fokusēt, reklāmas filmē ar fotoaparātiem, un atšķirību no videokameras saskata tikai profesionāļi...
Pirmkārt nevajag lamāties, paskaidrošu, es kā videoinženieris, kurš strādā televīzijā un kuram jāzin jaunākās lietas, kas saistītas ar video sfēru, varu droši apgalvot, ka ārzemēs tā ir kļuvusi par ļoti populāru lietu, tā kā lūdzu nebraukt augumā pirms neesi visu noskaidrojis!
g3:Full HD video, Live view, zemākais trokšņu līmenis un vēl dažas, tas pēc manām domām, ko varu teikt kā Sony lietotājs.
video bez AF nelietojams suuds....live view reaali esmu izmantojis laikam vienu reizi...troksni vairāk par 200 nekad negriezhu
Filmēšana NAV bez AF.
Klipu vai kino filmēšanai Canona video kontrasta AF der pilnībā. Tas neder TIKAI UN VIENĪGI (pamatā sporta) reportāžai (piem, kaitborda filmēšanai neder, jo AF nav sekojošais- nu, skaitās, ka ir, bet dzīvē savu funkciju nepilda).
Tā kā Gudri- labāk nemurgo par to, par ko tev nav NE MAZĀKĀS sajēgas!
g3:Pirmkārt nevajag lamāties, paskaidrošu, es kā videoinženieris, kurš strādā televīzijā un kuram jāzin jaunākās lietas, kas saistītas ar video sfēru, varu droši apgalvot, ka ārzemēs tā ir kļuvusi par ļoti populāru lietu, tā kā lūdzu nebraukt augumā pirms neesi visu noskaidrojis!
Tiešām- ārzemēs TV ir tik nabagas, ka jāfilmē ar aparātiem, kas dod ārā ļoti sakompresētu video, kuru kādai puslīdz normālai apstrādei pirms tam jāpako vaļā uz kādu kvalitatīvāku formātu??????
g3:Upgreida laiks ir pienācis, bet auzas ir tajā, ka nevaru izšķirties vai mainīt ticību uz Canon vai palikt pie Sony, kas jau gadiem kalpo tīri tā neko...
Izvēle kritusi starp divām kamerām Sony A850 vai Canon 7D, cenas sanāks + - tādas pašas jo priekš Sony man ir gan objektīvi, gan zibspuldze, Canonam viss būtu jāpērk no sākuma...
Lūk tāda mana bēda, itkā visus plusus un mīnusus apzinos katrai kamerai, bet izvēlēties nevaru, tagad mēs visi varētu izdiskutēt līdz es vairs nekā nesaprotu pat no tā ko saprotu un izvēlētos Nikonu, kas galīgi neietilpst manos plānos
Ja jāveic izvēle starp FF un CROP, bet nav naudiņas, pameklē lietotu veco 5D! Bilžu kvalitāte (krāsas) man, personīgi, patīk pat labāk kā MarkII. Sony ir dubultdārgi objektīvi.
Savukārt ja esi gadžetists (iekārtu apmīļotājs), tad protams, pērc ko tehnoloģiski jaunāku, kur MENU satur visādas papildus opcijas! Bilžu saturu tās gan neiespaido nekādā mērā. Kvalitāti iespaido mikroskopiski (piem, hailait prioritī vai nedaudz augstāks iso...).
Kā saprotu, 7D ir diezgan labs AF. Cik palasījos atsauksmes, tad labāks kā 50D. Interesanti šieķiet arī jaunie AF režīmi, tik ņemot vērā lielo pikseļu skaitu, gan jau ka būs diezgan trokšņaina kamera. Video iespējas ar šai ir labas - kā saprotu uz šo brīdi labākās Canon spoguļkamerām.
Protreti, par video kompresiju nav nemaz tik slikti. Manējā Sony EX1 dod ārā ~30MB/s un kvalitāte ir pietiekama priekš TV. Kā saprotu, tad spoguļkameras dod ārā līdzīgu datu apjomu, kas gan ir jāpārkodē priekš pēcapstrādes. Bet nu lai cik labs būtu DSLR video, ja grib kaut ko nopietni filmēt, tad investīcijas audio lietās un pēcapstrādes softā stipri pārsniegs par 5D Mk 2 cenu
Portreti... Nezinu vai to par nabadzību var nosaukt, bet naudas ietaupījums ir mērāms vairākos tūkstošos, un fotokameras lielākais sensors nodrošina augstāku gaismspēju nekā videokameru sensori un optika ir ļoti laba un cenas ziņā arī krietni izdevīgāka, vienīgā problēma, ka videokamera ir ērtāka filmēšanā (loģiski), bet, ja jau cilvēks piešaujas, tad noteikti nav nekādu problēmu uzņemt video ar fotokameru... Pats esmu redzējis ko var panākt ar 5D Mk2 video, nu fantastiska kvalitāte...
g3:Pats esmu redzējis ko var panākt ar 5D Mk2 video, nu fantastiska kvalitāte...
Kur tu liksi to kvalitāti? Jutūbē? Lūk, filmēts ar 1 mpix rokas automātisko vienmatricas Sony camcorderi un 0,3 mpix mazo Hero uz-pūķa kameriņu. www.youtube.com...
Man youtube tiešām nav vajadzīga, man personīgi tā būtu patīkama ekstra, kuru varētu izmantot ģimenes video uzņemšanai, ja kādreiz gadīsies kāda cita vajadzība, tad arī noderēs šī funkcija...
g3:Man youtube tiešām nav vajadzīga, man personīgi tā būtu patīkama ekstra, kuru varētu izmantot ģimenes video uzņemšanai, ja kādreiz gadīsies kāda cita vajadzība, tad arī noderēs šī funkcija...
Ģimenes video? Bērnus ar manuālo fokusu un ļoti mazu asuma dziļumu??? Nu, nu...iesaku pamēģināt kaut ko nofilmēt, pirms iedomāties, ka 5D ir foršs verķis reportāžas filmēšanai!
g3:Man youtube tiešām nav vajadzīga, man personīgi tā būtu patīkama ekstra, kuru varētu izmantot ģimenes video uzņemšanai, ja kādreiz gadīsies kāda cita vajadzība, tad arī noderēs šī funkcija...
Tad iesaku tev pirkt lietotu veco 5D, nevis jaunu 7D, ja nav naudas! Priekš ģimenes video pietiks ar mazu HDD kameriņu! Ja nauda ir- iesaku pirkt 5DII.
Nezinu, man kaut kā ticība neļauj pirkt vecu lietotu bodiju... Man plānā ir iztērēt no 1k līdz pats pats maksimālākais 1,5K, tā kā 5D mk2 varētu atļauties, bet optika gan tā pašvakāk uzreiz un negribās labu kameru ar necik labu optiku. Par asuma dziļumu piekrītu, bet ja piešaujās tad nevajadzētu būt problēmām, protams laiks vajadzīgs, jo fokusēšana nav tik ērta kā videokamerām.
Fotokamerām ir lielākas matricas nekā daļai videokameru, nemaz nerunājot par mazajām kameriņām kurām ir 1/8daļ matricas, tas nodrošina lielāku gaismspēju, pārējo lūdzu pameklē google, jo pastāv arī visādi aspekti ko nezinu un kur varu kļūdaini pateikt, tas ko es saku, ir tas ko esmu lasījis internetā plus manu kolēģu stāstītais plus paša redzētais. Baigi šī diskusija ir iegājusi par to video.
Jūsu viedoklis par manu izvēli pašlaik vairāk sliecas uz Canon, tikai ne 7D bet 5Dmk2, pieņemsim, ka uz brīdi atmetu 7D... Tad A850 un 5D mk2 galvenās atšķirības būtu canon augstā ISO panesamība un video un Live view, bet tā lēnām apdomājot, baigi jau bieži man nesanāk tos augstos ISO lietot, bet live view gan gan priekš makro būtu patīkama lieta...
Es tev ieteiktu paņemt videokameru un fotoaparātu un notestēt pie vienādiem gaismas apstākļiem un apskatīties, kas notiek, tad vairs nebūs vajadzīga šī diskusija...
g3:Es tev ieteiktu paņemt videokameru un fotoaparātu un notestēt pie vienādiem gaismas apstākļiem un apskatīties, kas notiek, tad vairs nebūs vajadzīga šī diskusija...