Teikšu kā ir- reāli piebesījuši gadžetisti, kuri to vien dara, kā apspriež fototehniku, video, pideo, ujideo, pikseļus, ujikseļus... bet paši tā arī neko nav ne nofilmējuši, ne safočējuši...un tjipa izturas tā, ka nopērkot nākošo gadžetu...NU TIK BŪS, NU TIK TAD SĀKS FOČĒT UN FILMĒT!!!!! ŪuuuUUUUu!!! Ne jau tikai blogā, Vimeo arī un citos importa forumos tādi ir kā dubļu...čatā spēks, a portfolio kā Norčam- viena Evka pie vecas koka būdas, tā pati oho laikos fočēta...ā, un vēl vienreiz BMW lukturis uz Kijev platfilmas...uuuu, krutttta!!!
Patiniet filmu atpakaļ un atcerieties- cik daudz jums deva pāreja no EOS 350D uz EOS 450D (vai Nikon D80)! Sākāt fočēt vairāk?
starpcitu es tevi pieskaitu pie tiem pashiem uz kuriem tu brauc augumaa nikon zibene te vinam pa siltu, te back un front fokus nelauj bildeet, te veel sazin kas...
andre +++ asuma dziļuma testētājs utt. Bet taisnība tevis teiktajā ir: apspriež fototehniku, video, pideo, ujideo, pikseļus, ujikseļus... bet paši tā arī neko nav ne nofilmējuši, ne safočējuši...un tjipa izturas tā, ka nopērkot nākošo gadžetu...NU TIK BŪS, NU TIK TAD SĀKS FOČĒT UN FILMĒT!!!!! ŪuuuUUUUu!!!
Es gūstu baudu no procesa kā tāda kas ar ko par ko un KĀ man P/x , ka tik rezultāts attaisno ieguldījumus i vhisi priecīgi Man kādreiz bija viens gudrs Vācu meistars skolotājs , tipisks "Amatnieks" , viņam bij funktiers pavisam vienkarš kas ļava šim mierīgi dzīvot un ne par ko nespringt. Dari bix labāk kā citi baix ātrāk kā citi un bix savādāk kā citi un prasi bix lielāku naudu kā citi UN BUS LABI , darbojās vienkarši perfexti Ja grib baisi vipendrīties un "Zīmēties" tas ir cits gadijums ar "Amatu" nav saistīts. Reiz es no gara laika šā studijā ar šā ilggadīgo asistentu Mareku spaidijām ģenerātoru , nu sagribējās man visādas tā fīčas papētīt "Grāmatu" biju plaukā atradis. Kamera studijā bija 8x10 . Rezultātā uzražojām kautko stroboveidigu multibildi ar foršām daudzkrāsu gaismām utt. Beigās nokopējām 60x90 plakātu un abi ar Mareku laimīgi stāvam skatamies tur tāds gaismenieks krasenieks tur šitāds BAISAS kā musdienās teiktu "Fotosjopārts" , vecais ienāk mes LAIMĪGI , šis paskatās un sak KUR jūs šito mēslu liksiet ? Mes abi rezē BET BAIGI KRUTĀ BILDE!! Uz ko vecais pasmējās un atbildēja BAIGI KRUTĀ BILDE ir tā bilde par kuru tev maksā BAIGI KRUTO PIĶI , par šo sūdu tev neviens neko nemaksās ot aizbrauciet uz Alten Celle šodien mācītājs ar ģimeni jānobildē ZOLĪDI un būs jums BAIGI KRUTA BILDE par ko mācītājs man un es jums abiem algu samaksāšu.
Gudris:runājot par tehniku visvairāk mani uzjautrina ka noliekat blakus webā Hasselblad MarkII un Oly bildes neviens nevar pateikt kas ar ko uzbildēts
to, ka vīriņi un sieviņas, kuri lieto haseli utee tee kameras, minētos rīkus lielākoties darbina lai rezultātu drukātu lielformātā, nevis geju saitos ar 500 mpix garāko malu, laikam neiedomājies. Es gan zinu vismaz vienu gadījumu, kad novije russkije pasūtīja reportāžu ar haseli un dabūja arī
Luxferre: Duriks pēc kaut kādiem maziem sū web failiņiem + apstrāde, neko nepateiksi...
ņemot vērā ka 98% uzņemto bilžu nekur tālāk par kompi vai webu netiek tas ir vērā ņemams faktors
Ibio katram aparātam ir savs mērķis un pielietojums... ja meklē fotoaparātu lai krāmētu bildes iekš web, tad haselis šim mērķim ir pilnīgi un galīgi nepiemērots...
Ja ir kāds tehnisks uzdevums, kas jātrisina, tad atradīsies arī līdzekļi kā šo uzdevumu atrisināt....
NilsS: Es gan zinu vismaz vienu gadījumu, kad novije russkije pasūtīja reportāžu ar haseli un dabūja arī
es ar ik pa laikam redzu džekus ar poršiem Rīgas centrā propkās ..neko ātrāk viņiem tas poršs uz priekšu netiek
Porše domāts lai pazīmētos nedēļas nogalē ar sievu vai mīļāko izbrauktu kādā izbraucienā... Tam nav nekāda sakara ar Hasselblad vai līdzīgām kamerām... Tās kameras džeki pērk lai bildētu konkrētus uzdevumus....
Piemēram cik zinu 2 no Latvijas hasselbladiem ir pie tiem kaut kādiem mežsaimniekiem. Šamējie no lidmašīnas fotogrāfē mežus. Lielā izšķirtspējā ar lielu asumu... Un tur svarīgs ir sensora izmēs (piezīme gudrim, jo pikseļi izvietoti lielākā atālumā viens no otra jo lielāks kontrsts starp tiem. Maziem sensoriem optika utt neizvelk to kontrstu.). Tā ka viņiem tas hasellblad ir tīri tehniskam pielietojumam, nevis kā Tev meiču bildēšanai...
Ibio katram aparātam ir savs mērķis un pielietojums... ja meklē fotoaparātu lai krāmētu bildes iekš web, tad haselis šim mērķim ir pilnīgi un galīgi nepiemērots...
Ja ir kāds tehnisks uzdevums, kas jātrisina, tad atradīsies arī līdzekļi kā šo uzdevumu atrisināt....
tieši tāpēc man nāk smiekli ka amatieri pērk amatieru MarkII ar 21 piseli un bildē 6 pikseļu režīmā
es atkal pārrēcos par digitālo optiku vs analogo tas joprojām ir hīts nr 1 manā topā
kasparsf:nu ja, pirms pus gada pēdējā bilde bet tajā laikā vismaz 1k ar spamu. Būt labāk gājis bidēt nevis sēdējis blogā un vilcies! ;-)
Nav tik traki, dažas fotosesijas nedēļā joprojām uzfočēju. Pārsvarā ģimenes un bērnus. Vienkāršas bildes. Mākslas nav, tāpēc blogā nelieku, reizēm nopublicēju mājaslapā.
Video gan filmēju pie katras iespējas! Pamazām sāku šo to arī apgūt.
Rīgas studijā kliedz nebalsī - pēc pusstundas Bauskā redz mazu zaļu pa Baznīcas ielu skrienam. Kas tas ir?
Reiz nopirku ziepi DSC-P93. Patika. Tad nopirku 350D. Nepatika. Nopirku EOS-500. Patika. Nopirku D70s. Palietoju. Nopirku EOS-30. Iepatikās. Ziepi (joprojām strādā) vienalga lietoju bieži. Lietots tikai un vienīgi iesācēja komplekts. Arī ar Nokia var bildēt veiksmīgi, tiesa, ne vienmēr iegūto var drukāt palielākā izmērā.
Vakar gan visus atkritumus padzēsu. Jaunus var sataisīt klusējot.
Portreti:Teikšu kā ir- reāli piebesījuši gadžetisti, kuri to vien dara, kā apspriež fototehniku, video, pideo, ujideo, pikseļus, ujikseļus... bet paši tā arī neko nav ne nofilmējuši, ne safočējuši...un tjipa izturas tā, ka nopērkot nākošo gadžetu...NU TIK BŪS, NU TIK TAD SĀKS FOČĒT UN FILMĒT!!!!! ŪuuuUUUUu!!! Ne jau tikai blogā, Vimeo arī un citos importa forumos tādi ir kā dubļu...čatā spēks, a portfolio kā Norčam- viena Evka pie vecas koka būdas, tā pati oho laikos fočēta...ā, un vēl vienreiz BMW lukturis uz Kijev platfilmas...uuuu, krutttta!!!
Patiniet filmu atpakaļ un atcerieties- cik daudz jums deva pāreja no EOS 350D uz EOS 450D (vai Nikon D80)! Sākāt fočēt vairāk?
Vanderfons:... Vakar gan visus atkritumus padzēsu.
Pareizi darīts! Fotoblogā ieliktu bildi skatās tikai pirmajā un otrajā dienā, trešajā dienā apskata tikai gadījuma pēc, vecākas bildes skatās tikai tad, kad forumā gribas pierādīt, ka manas bildes ir labākas nekā tavējās, līdz ar to es esmu pareizāks un tev būs muti turēt. Bildes likt ir vērts tikai tur, kur skatās arī vecas bildes, piemēram, photo.net, bildes skatās arī vairākus gadus pēc izlikšanas apskatei. Un, galu galā, ja sevi uzskati par fotogrāfu, tad vari piereģistrēties foto.lv uun ja redaktori prasīs arī bildes galerijai, tad vizītkartē vari ierakstīt, ka esi fotogfrāfs. Un nebūs nekas nevienam jāpierāda ar vairākiem simtiem nožēlojamu bildīšu Fotoblogā. Vai jāizmanto Fotoblogs kā ārējais HDD.
P.S. Vienmēr vēlams ieskatīties saitā, kurā gribi reģistrēties.
P.P.S. Foto.lv mērķis ir apkopot un publicēt iespējami daudz kvalitatīvas informācijas par Latvijas fotogrāfiem. Ikviens fotogrāfijas laukam piederošs autors, kas izrāda vēlēšanos papildināt fotogrāfu sarakstu ar savu vārdu ir laipni lūgts pieteikties redakcijā, izmantojot kontaktformu vai rakstot uz e-pasta adresi redaktors@foto.lv. Redakcija izskatīs visus iesūtītos materiālus un publicēs informāciju par visiem autoriem. Uzaicinājumu publicēt fotogrāfijas foto.lv autoru galerijā redakcija nosūtīs autoram personīgi. Publikācijas saturu un īpašus noteikumus redakcija un autors apspriedīs sarakstē.
Foto.lv nedos priekšroku nevienam no fotogrāfijas virzieniem vai parādīšanās veidiem, tomēr paturēs prātā fotogrāfiskas izteiksmes līdzekļu apzinātas un mērķtiecīgas lietošanas pirmsvarīgumu.