Sveiki visi! Jautājums? Čoms ir nopircis nikon D90 un interesējas kādus objektīvus jāpērk ja vēlas bildēt ģimeni un sportojošus (savus) bērnus. Nepieciešami vidējas klases (ne dārgie) objektīvi. Zinu ka šis (70-200mm f/2.8G ED VR II) sportam būtu vislabākais bet nedomāju ka viņš tādu gribēs pirkt. p.s. viņš ir zviedrs un dzīvo Zviedrijā
Atvaino par spamu, bet vai zviedriem Zviedrijā ir kādas īpašas prasības pret objektīviem? Vai arī norāde uz atrašanās vietu domāta, lai atturētu gribētājus notirgot savus krāmus no piedāvājumu izteikšanas? Ja nezin ko grib, lai ņem Nikon 18-200 un pucē vaļā!
18-200 jūs domājat (18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II) www.nikonusa.com... Viņš ir OK?
Man vienkārši nav saprašanas no Nikon un arī negribu censties baigi iedziļināties, ja runa būtu par Canon tad es piedāvātu kādu 24-105 f4 vai 24-70 f2,8 vai 17-40 f4 un noteikti 70-200 f4
kasparsf:18-200 jūs domājat (18-200mm f/3.5-5.6G ED VR II) www.nikonusa.com... Viņš ir OK?
Jā, tas pats vien ir. Man ir pirmās paaudzes VR (nevis jaunais VRII kā Tevis pieminētajā linkā), līdz ar ko par atšķirībām neko pateikt nevarēšu. Lietoju aptuveni gadu un ar saviem ikdienas uzdevumiem tas galā tiek teicami. Lielākais pluss, manuprāt, ka nav jāmaina objektīvi - uzliec un aizmirsti.
VRII ir 4-stopu stabilizacija, redzeju testus un izskatās ka tā arī ir, labs esot. bet ja jau čoms prasa caur pazinu kurš vel forumā prasa, tad izskatās ka nekādu skill nav un tur pat 70-200VRII nelīdzēs.
D90 pieļauj ISO pacelšanu, tāpēc 18-200 būtu sākumam gana labs, kamēr sapratīs, ko tieši grib. Jebkurā gadījumā arī pēc gaišāku objektīvu iegādes 18-200 būs lielisks "visurlīdziņemamaisatvaļinājumiemideālais" objektīvs.
nu es ieteiktu Tamron 17-50 F/2.8 ar vai bez VC (Image Stabilizer uz Canon saucās viņš tā tā jau gaumes lieta, ar VC primāri patīk, ka gabarīti ērtāki un materiāli labāki izmantoti. cenas bez stabilizātora 230LS ar stabilizātoru 345LS, abi ir uz vietas
ģimenei ar 17-50 pilnīgi pietiek, sportam nē, prasās tomēr normāls telenieks.
Ja 70-300 VR, tad normāli, bet bez VR virs 200 ne īpaši... Ja grib salīdzinoši lētāk, gaiši un labi, tad tīri neko būtu paņemt Tamron 17-50 + Sigma 50-150 un sākumam pilna laime garantēta!
P.s. Nu es jau sāku spamot, gandrīz vai par spīti Portretu blakus topikam par gadžetistiem!
kasparsf:Sveiki visi! Jautājums? Čoms ir nopircis nikon D90 un interesējas kādus objektīvus jāpērk ja vēlas bildēt ģimeni un sportojošus (savus) bērnus. Nepieciešami vidējas klases (ne dārgie) objektīvi. Zinu ka šis (70-200mm f/2.8G ED VR II) sportam būtu vislabākais bet nedomāju ka viņš tādu gribēs pirkt. p.s. viņš ir zviedrs un dzīvo Zviedrijā
Nikon 70-300 VR cenas/kvalitātes ziņā ~ ir līdzvērtīgs canon 70-200 f4
Desmitniekā!!! Turklāt tagad ar jaunajiem Nikona verķiem var piecelt ISO un nesatraukties par 4,5-5,6 caurumu Taču ja runājam par lietu, tad lai tas zviedru čoms pērk jau iepriekšminēto 18-200 VR - būs labs un ilgam laikam.