Sveiki Man ir diezgan vienkārš jautājums uz kuru atbildi vēl neesmu saņēmis.
Ir problēma strādājot ar PS un liekot rāmjus (stroke un iner glowe)
Problēma ir tāda , ja uzliek abus vai vienu , uz konkrētu size , tad pēc sglabāšanas , rāmis ir kļuvis lielāks (bieži nākas pāregulēt rāmja izmērus , lai tā nebūtu) , bet nav citas iespējas , lai atstātu , kā ir bijis pirms saglabāšanas ? Saglabāju progresivā ar 5 skaniem JPEG.
P.s UN NĒ ES negribu CANVAS SIZE , tagad interesē , kā novērst šo defektu ar stroke un inner glowe , kāpēc pēc saglabāšanas , tie cipari kļūst dažreiz lielāki ?
īsti nesaprotu. kā Tu izmēri, ka "kļuvis lielāks"? atverot saglabātu bildi, tā šķietami atškiras? par Stroke zinu tikai to, ka to var likt uz iekšu, uz vidu, uz āru, tātad, ja liec pa ārējo līniju, tad platums mainīsies. Bet kur ir Inner glow? un vai to arī liek attiecībā pret selektējuma līniju?
Nez, nepatiik man raamji, tak... varbuut maini image sizi pa starpu??.. un jamais saglabaa noraadiito raamja izmeeru??.. Varbuut Flatten Image taisi kad esi ticis galaa ar pashiem raamjiem?
nekad nesmu saskaries ar kauko tadu, mosh tapec ka nelietoju ramjus, bet laikam kad man bija vel kadi gadi 16 tad liku , bet tapat neaceros neko tadu .
Blending options, kur visi inner glovi, outer glovi un cita figņa, arī ēnas.... tur tak ir opcija spread, kuru izsaka PIKSEĻOS, ja tu to bildi nenoflatenē pirms izmēra mazināšanas/lielināšanas tur tak tā pat paliek tie, sacīsim, 10 px, lai arī attēls 2x mazāks... Varbūt tas?
tas jombo vispar nav tads bikit jobnots? kauko brauc virsu taka butu nenormali preztiz un fochetu ahujena labi nesaprotu sakaru paskatijos vina bildes un joprojam nesapratu ar tadu attieksmi gruuuti izdziivot!
anonims_:tas jombo vispar nav tads bikit jobnots? kauko brauc virsu taka butu nenormali preztiz un fochetu ahujena labi nesaprotu sakaru paskatijos vina bildes un joprojam nesapratu ar tadu attieksmi gruuuti izdziivot!
AHAHHA Vecīt TU esi unikāls bomārs. PAprasīju vai tu focēji Linu , jā. Uzrakstīju , ka nu es gan nevēlējos tās sīkās focēt , visu laiku plijās virsū atšuvu . Uzrakstu , tev , ka man prieks , ka atrada , kādu muļķi , kurš piekrita bildēt , meičukiem beidzot miers un anonīmam ar (nu jā viņam jau bij briivs vakars) . Tač ko cepies , nu sorry , ka neesmu tik kruts , un man senči nesponsorē 2-3 (nezinu cik) ārējās zibspuldzes , kā tev. Sorry , ka pats pa saviem līdzekļiem visu pērku. Neesmu tik krutas kā tu,t tik žēl , ka tu esi anonims , un nepalaid muti puisīt , labāk dzīvē pasaki visu ko domā , sīki un smalki
man ir viena zipene un man nav senchuu jaaaaau .....eeem........kopsh 15 gadiem, nesaprootu kapec es buutu mulkis? man jau leikas ka tu esi mulkis ka nemaki par saviem izmestajiem lidzekliem kauko sakarigu kaucik nobildet
Karlis70:Njefiga...tikko pārbaudīju šopā...samazinot bildi uz pusi, samazinājās arī visas blending options vērtības...
Moš kaut kāds kreisais šops viņam...
Pamēģini šādi izdarīt .
1.Atver kādu bildi 2.Uztaisi duplicate layer 3.Ej uz layer-layer styles-stroke (uzliec šādus parametrus)
Size-250 Postition - inside Blend mode - normal Opacity - 100 Melnā krāsā rāmi
4.Tad augstāk ej uz Inner glowe (saliec šādi parametrus)
Blend mode - lighten Opacity - 100 Nose - 0 Kraasu baltu Choke - 100 Size- 201
Parejo atstaj kaa bij - tad spied ok . Apskaties , ka esi ieguvis bildi ar melnu rāmi un , plānu iekšējo rāmi (baltā krāsā) Tagad paņem faltten image , un iekshē'jais (baltais) rāmis izmaina savus izmērus (uz lielākiem) un labā puse (iekšējam baltajam rāmim) vispār nav redzama.
Kas ir pie vainas choke pa daudz lieku vai kā ? Jā saprotu var kruķīties , un tad 10x taisīt , kamēr sanāk ko gribēju. Bet no kā tas ir atkarīgs , kkāda attiecība jāievēro vai kā ?
anonims_:man ir viena zipene un man nav senchuu jaaaaau .....eeem........kopsh 15 gadiem, nesaprootu kapec es buutu mulkis? man jau leikas ka tu esi mulkis ka nemaki par saviem izmestajiem lidzekliem kauko sakarigu kaucik nobildet
Atpakaļ pie topika tēmas - Blending options>Stroke>Structure. Izsaka lielumu pixeļos. Kā jau te pievērsa uzmanību kārlis70, "size" ir izteikts konstantos pikseļos, tātad opcija, kuru izpilda pašu pēdējo, pēc bildes samazināšanas/palielināšanas, gadījumos, kad maliņu veidošanai izmanto tikai "stroke". Ja neuztaisīsi pirms bildes izmēru maiņas "flatten image", tad konstantais "stroke" pikseļu skaits attiecībā pret mainīto bildes izmēru pikseļos, raqdīs iespaidu, ka rāmis palielinājies/samazinājies, atkarībā no bildes izmēru palielināšanas/samazināšanas.
Tāpat, izejot visas norādītās darbības ar ieteiktajiem parametriem (stroke+Inner glow), uz mana datora viss ir tā kā jābūt - melns rāmis, šaura balta iekšējā mala, attiecības nemainās arī samazinot/palielinot izmērus. Moš Tev monitora izšķirtspēja gļuko, m? Vai arī softa vaina, m?
viencmuzikanc:Tāpat, izejot visas norādītās darbības ar ieteiktajiem parametriem (stroke+Inner glow), uz mana datora viss ir tā kā jābūt - melns rāmis, šaura balta iekšējā mala, attiecības nemainās arī samazinot/palielinot izmērus. Moš Tev monitora izšķirtspēja gļuko, m? Vai arī softa vaina, m?
pec saglabāšanas baltā paliņa ir palikusi tāda kā ir ? MOshk tev choke nebij uz visiem 100 ? Ja viss ir tā kā man , tad vajadzētu tev būt , ka nesanāk , jo ne man vienīgajam tā ir bijis. Jāapskatās tas structure būs.... Bet n utagad es savādāk daru , ņemu canvas size uzlieku to kā rāmi (apkārt , nevis pa virsu bildei) un iekšējo maliņu taisu kā stroke.
anonims_:jo man patika bilde un runa iet par ramisiem taka paraugs lai redz kadi ramisi un taa
Es biju domajis vel planaku iekshejo ramiti BEt nu atbildes te jau sanjemu principā . Paldies! Tik nesaprotu to , vai ir jābūt kkādai prorporcijai attiecībā pret otru rāmi.
viencmuzikanc:Tāpat, izejot visas norādītās darbības ar ieteiktajiem parametriem (stroke+Inner glow), uz mana datora viss ir tā kā jābūt - melns rāmis, šaura balta iekšējā mala, attiecības nemainās arī samazinot/palielinot izmērus. Moš Tev monitora izšķirtspēja gļuko, m? Vai arī softa vaina, m?
pec saglabāšanas baltā paliņa ir palikusi tāda kā ir ? MOshk tev choke nebij uz visiem 100 ? Ja viss ir tā kā man , tad vajadzētu tev būt , ka nesanāk , jo ne man vienīgajam tā ir bijis. Jāapskatās tas structure būs.... Bet n utagad es savādāk daru , ņemu canvas size uzlieku to kā rāmi (apkārt , nevis pa virsu bildei) un iekšējo maliņu taisu kā stroke.
Uz "canvas" rāmis "iet uz āru", tb palielina bildes izmērus, nu... bet var arī tā, galvenais, lai bilde labi izskatās P.S. apzinātie kolēģi neviens ar kko tādu saskārušies naff... un choke bija uz 100