Nepārmaļot jau zināmo, neatkārtojot lietotāja "fotto" publicēto piedāvājumu/norādi ...
vai var teikt, ka [url=www.foto.lv]www.foto.lv[/url] nepārstāvētie autori,fotogrāfijas neizmanto visas publicitātes iespējas, neatbilst stingriem satura-kvalitātes kritērijiem? Varbūt jums nemaz nav labu darbu, lai kvalificētos augstākam līmenim, un te sabalsotais ir māņi, šķietamība?
Ha ir jau alternatīvas Reku piemēram "LABĀKIE" , bet skatoties liekas ka gandrīz visi uz vienu šniti izņemot dažuswww.photoroom.lv... UN wwww.Foto.lv man jau no paša sākumā piedāvāja un regulāri piedāvā , TAČU es LV nedz strādāju nedz arī ko pārāk ARTos taisu taka man kautkā tas nešķiet vajadzīgi , vismaz šobrīd nē.
[url=www.foto.lv]www.foto.lv[/url] ir konkrētu cilvēku (redaktore/redkolēģija) viedoklis par to, kas ir "okej" Latvijas fotogrāfijā + saites uz projekta atbalstītājiem. Tātad - vēl viens viedoklis, manuprāt izteikti informatīvs, par Latvijas fotogrāfiju, blakus visām citām tēvzemes fotolapām Nu, un aktīviem gūglētājiem vēl viens acu apsārtuma veicinātājs...
Savulaik ārzemnieki man daudzkārt jautāja kur var iepazīties ar latviešu fotogrāfiju, jo līdz šim viņi par tādu vispār nebija neko dzirdējuši. Nu un ko man viņiem bija rekomendēt? Fotoblogu, Pogu, ERfoto vai Šatteri? Tagad varu iedot linku uz foto.lv, kur varbūt nav pārstāvēta visa latvju fotogrāfija visās tās izpausmēs, bet vismaz izteiktu diletantisku mēslu tomēr nav.
fotto:bet vismaz izteiktu diletantisku mēslu tomēr nav.
Atlāušos nepiekrist , vienu brīdi mani gandrīz pielauza BET tad es atšķiru pirmo lapu un ko es tur ieraudziju I am ze best of ze best! Un man monentā razgribējās pievienoties Bestam A meklētāji darbojās labi man diezgan daudz klientu NO NE LV ir tiesji no Gobļa @ Yahoo
Man arī ir pietiekoši daudz pretenziju pret konceptuālo fotogrāfiju un pret tās lecīgajiem un agresīvajiem pārstāvjiem. Un tieši tādēļ es tur nopublicējos, lai skatītājam no malas būtu skaidrs, ka latvieši nav tikai konceptuālisti, eksistenciālisti un plānā galdiņa urbēji.
Godīg sakot es nejūtu iekšēju vajadzību būt tur un vispār LV publicēt kautko. Kad man pedējo reiz ņemās cenzēt kolekciju sāka to cenzēt ar vārdiem "Nu nekāds Playboys mums te nebūs , mums tomēr ir zolīds projekts" es sapratu ka man te nav ko lovīt pietam neprotot atšķirt Playboy no Penthouse Taka "Man vēl augt un augt" lidz ieklūšanai www.foto.lv kad izaugšu tad ja uzaicinās tad mož saņemšos ko ielikt , kā teicu personālisstādes piedāvātājiem es tās LV rīkošu tikai pēc 50 gadu jubilejas ar noteikumu JA man būs kas jauns ko gribēšu šeit rādīt tipa "Puķītes , skuķites , pelķites" stilā
Drausmīgi. Kā vispār tie šoferi tālbraucēji lai tagad skatās acīs citiem saprāta brāļiem-lapu dīrātājiem, kad foto.lv šādu fundamentālu kļūdu ir pieļāvis.
Fotogrāfijas virtuālajā vidē bieži vien ir tikai iekopētas saites attālumā, tāpēc jautājums "Kur ir tavas bildes?" bieži vien ir tukša laika šķiešana. Par daudz to uzspēlēto nespējnieku atrast saites, atvērt Google meklēšanai pēc atslēgas vārdiem, iemācīties kādu noderīgu svešvalodu.
Patiesība jau ir uz to pusi, ka, lai foto nodarbē kādu (bez sava līdzjutēju bara) ņemtu par pilnu, drīzāk caur to reprezentatīvo foto.lv būs jāiet nekā caur poga.lv. Protams, pie jebkurām durvīm ir jāklaudzina pašam.
"Mana adrese nav ne iela, ne nams, mana adrese ir Fotoblog."
:"Savulaik ārzemnieki man daudzkārt jautāja kur var iepazīties ar latviešu fotogrāfiju, jo līdz šim viņi par tādu vispār nebija neko dzirdējuši."
par foto.lv arī nedzirdēs nekur ārpus LV, ja nepievienosiet Angļu valodu . ja neuztaisisiet pareizu SEO, valodas, un nenomainīsiet drūmos toņus, kas piešķir jau tā "sēru sajūtu" etc.
Schnircks - pat Fotoblogā ir pa kādam talantīgam cilvēkam, kuram var palīdzēt sarīkot izstādi, ieteikt pasniedzēju vai piedāvāt piedalīšanos workšopos. Tas arī ir iemesls kādēļ viens otrs nopietns fotogrāfs šeit piestaigā. Bet nebaidies - uz tevi tas nekādā ziņā neattiecas, tevi netraucēs!
Czar - iespējams, ka tas viss ir pareizi, tikai labie padomi ir jāvērš foto.lv redakcijas virzienā. Man ar to nav nekāda sakara.
www.photoroom.lv... - fotogrāfs - lepni skan. pārlieku lepni, ja tas domāts amats, ne vaļasprieks. Nu wwww.Foto.lv - jātsperās un jāpačolē.
viens Zaķis reiz teica par "The Rezidents" vai par "Zamla mamas manna": "kas tā vispār ir par grupu, ja es viņu nezinu!". bet ne tas Zaķis, kurš pie lentu plaukta, kurā bij kādi 50 km lenšu, teica: "jesljiBoņi eM njet, to virubai!". par ko dziesma un raidījums- man nav pretenziju, ka tie nav fotogrāfi, kurus nezinu. bet pims gadiem 10 - 15, kad fotogrāfam bija jāprot arī plēvi ielikt kamerā, pazinu personāli 1/3 - 1/2 fotogrāfu, kurus vērts pazīt (pār mēru lecīgos pie tiem, kurus vērts pazīt, nepieskaitu!), Mihailovski, Tugaļevu un hudožnieku Pavlovu piefiksēju pa 1-ai bildei redzējis. a te man sveši 97,32% goda vārdu. :face-surprise:
"Fotto" ieteikums acīmredzami ir virs normas. Iemesli, kāpēc to neizmantot sava vārda un redzējuma popularizēšanai, varētu būt triviāli, vai arī gluži otrādi - dalība [url=www.foto.lv]www.foto.lv[/url] ir augstāka latiņa/smalkāks siets.
Rezumējam: no atbildēs teiktā var noprast, ka 6,45 balsojums Fotoblogā autoram rada visa pietiekamības sajūtu, ka tie ir darbības un prezentācijas griesti. Tēmu var slēgt.
Vanderfons:Rezumējam: no atbildēs teiktā var noprast, ka 6,45 balsojums Fotoblogā autoram rada visa pietiekamības sajūtu, ka tie ir darbības un prezentācijas griesti. Tēmu var slēgt.
Vārdi par atzinību un baudu no kadra reitinga 6.6 arī izklausās pārliecinoši tikai uz brīdi, līdz atnāk cits kadrs, pie kura līdzīgi klusu ciešot tiek saspaidītas pogas, kas pabīda malā veco. Kaut kur taču ir jābūt arī tai komerciālajai veiksmei, Zaulon, ja tāds ar 6.6 novērtēts kadrs visiem tik ļoti patīk.
Foto.lv nav panaceja, nav ceļš uz citu galaktiku, tā ir vienkārši iespēja. Piemēram, ja cilvēki neizmantotu katru iespēju, tie diez vai drukātu tik daudz vizītkaršu un dotu tās visiem, ko sastop biznesa sakarā. Plus vēl vieta, kur atrast labu kompāniju.
Mani nolūki bija citi, un manu darbu tur nav. Jādomā pozitīvāk!
Phe - divi "guru" apspriezh bildes ar reitingu 6.6. ..... it kaa nezinaatu, ka tas, kas patiik gandriiz visiem - ir absoluuta viduveejiiba/peleeciiba tieshi ar to , ka patiik VISIEM ;-pppp
nu komerciaalas bildes ir komerciaalas bildes, par ko maxaaa - to razhojam .... bet sheit, cik sapratu, bija runa par maaxlu ;-) Un manis teiktais attiecas ne tikai uz maaxlu virtuaalajaa telpaa, bet arii IRL
Dansiga, nu un kur Tu sūtītu cilvēkus, kas prasītu: "Kas ir modernā latviešu fotogrāfija? Parādiet man, lūdzu."
Par komerciālo runājot, tie var būt arī tikai tukši vārdi. Piemēram, ārsts var veiksmīgi pelnīt naudu, operējot triviālas aklās zarnas. Bet var arī izvirzīt sev akadēmiskajā teorijā un praksē daudz vērtīgākus un augstākus mērķus. Protams, no tā, kam patīk ārstēt pinnes, doktora disertāciju neviens īsti jau negaida.
Mūzika šeit nebūs veiksmīgs līdzību piemērs, jo visi zina, kas ir t.s. krievu popsa - veiksmīgi pastāv un pat izplešas. Komercprodukts, līdzīgs siltai baltmaizei. Tiklīdz atdziest, vairs nav lietojams.
Visi zina, kas ir dziedāšanas tēlošana - skanot fonogrammai. Visi zina, kas ir karaoke. Visi zina nosaukt vairākus nodzertā, āža vai nebalsī rūcošus slavenus tipus - Joe Cocker, the Rolling Stones, Leonard Cohen, Bob Dylan, Avril Lavigne, Linkin Park solists ... ārprātā daudzi. Daži gan pamanās no tā noķert tīrāko stilošanas kaifu.
Tik maz cilvēku spēj adekvāti uztvert vai paši nospēlēt J.S. Baha darbus.
Par foto.lv cik dzirdēts autoru mērķis bija radīt šo lapu dēļ tā, ka palikās kauns ja ārzemju foto māksliniekus ir jāsuta uz erfoto, fotoblog shuteri( protams ir izņēmumi erfoto/shuteri kautvai tas pats visiem labi zināmais Tugaļevs ). Foto.lv - tā ir lapa kur kuru katru neņems publicēties un ir prasības uz saturisku fotogrāfiju. Pagaidām ļoti klusi šamējiem iet jācer, ka projekts izvērsīsies plašāk.
dansiga:nu komerciaalas bildes ir komerciaalas bildes, par ko maxaaa - to razhojam .... bet sheit, cik sapratu, bija runa par maaxlu ;-) Un manis teiktais attiecas ne tikai uz maaxlu virtuaalajaa telpaa, bet arii IRL
Nu pag, pag... tādu mākslu mākslai cilvēki sākuši ražot tikai pēdējos 10-20 gados... Vangogs, Sezans u.c., visi dižie komponisti, visi dižie filmdari - VISI taisīja pasūtījuma darbus!
Tāda tīrā maaxla ir pieaugušo brīvā laika aizpildīšanas(kameru pirkšanas), tālākizglītības(maksas kursu mārketings) un pārāk labas dzīves(cilvēki vairs nestrādā 12-15 stundas dienā fizisku darbu) blakus produkts
Zaulons:Nu par vietējo vērtējumu es nerunāju vispār, tas ir ļoti neadekvāts, un neadekvāts tapēc ka oir pec principa es Tev Tu man... Tas ir praktiski visu fotoresursu sindroms, kur ne viens neskatās uz kvalitāti, bet vairāk uz tādu pašu balsojumu pretēji, un protams vēl prīvātie kontakti ļoti ietekmē autora reitingu jeb kurā fotosaitā , gan arzemju gan vietējos. Neesmu šā dzīvesveida piekopējs, jo pats ražoju vis maz 80% komerciālās bildes pēc pasūtītāju velmēm.
Zaulon, Lablaika gadījumā tu vienkārši pārskrien pāri detaļām un niansēm. Cilvēkiem ir visai atšķirīgi priekšstati par skaisto un neglīto, traģisko un komisko. Arī par provokatīvo - kā Zaulona ieraksts manā profilā un daži komentāri šajā tēmā.
Ne jau visi par abstrakcijas gleznu savas dzīves telpai ir gatavi maksāt lielu naudu, ne visi saprot, kas tāds labs vispār ir Van Goga portretētajos cilvēkos, vai kā būtu interpretējami M. Šagāla rentgena zirgi ar kumeļu vēderā.
Foto.lv, manuprāt, piedāvā publicitāti, itin neko nesolot. Tā ir vienkārši iespēja. Salīdzināt ir lieki.
Zaulons:Kārli- Sezans gan maz ko taisija uz pasūtijuma, jo savas psihiskās novirzes dēļ ļoti bieži bildēja vienu un to pašu kalnu DD Nu protams bija viņam daudz visādu citu darbu, bet tie nebija komerciālie.
Nu labi sezāns, varbūt nebija labākais piemēriņš... Bet nu pa lielam skaidrs ir tas, ka vairums darbiņu ir radušies savulaik uz tiešu pasūtījumu pamata. Tas gan ir būtiski, ka daudz kas ir atkarīgs no pasūtītāja izskolotās gaumes un poņas Bet tas jau ir cits stāsts - saprāta līmenis uz pasaules ir konstants, bet iedzīvotāju skaits visu laiku pieaug...
Kādreiz lumpeni strādāja daudz un tiem bija maz brīvā laika un finanses, tagad cilvēki sadzimuši tik daudz, ka tiem(lumpeniem) nopārdodamo preču aupjoms ir vislielākies, tālāk jau attiecīgi piekoriģējas TVkaste, prese utt...
Kādreiz lumpeni strādāja daudz un tiem bija maz brīvā laika un finanses, tagad cilvēki sadzimuši tik daudz, ka tiem(lumpeniem) nopārdodamo preču aupjoms ir vislielākies, tālāk jau attiecīgi piekoriģējas TVkaste, prese utt...
nu blje... es domaaju ka es cinikjis, bet te jau iet valjaa pa nopietnam....
Par bankām nepateikšu, bet iļjiča lozungs māksla pieder tautai izsaka visu...
Pilnīga oftopika sakarā:
Visi šās zemes iedzīvotāji caur mūsu valdības aizņēmumu no SVF(būtībā svensoniem) ir nostādīti tādā bedrē, kāda tuvojas situācijai, kāda rakturota mītā "700 gadu jūgs"
Privātpersonas ir kredītu parādos, no kuriem vēl būtu varējušas izķepuroties šā tā...taču valstsvīri paņēma vēlvienu lielo krītu, kuru atdos no budžeta...kur rodas budžets??? Tak atņems tām pašām privātpersonām nodokļu veidā, tādējāti katram tiek uzkrauts vēl viens kredīta maksājums...
Faktiski nepietiek, ka ~ 400t cilvēku uzturēja pensionārus, veselības aizsardzību, valsts tēriņus, klāt nāk vēl SVF aizdevums, un viss tikai tāpēc, ka svensonu banku lobijs panāca to, ka valdība pieņēma lēmumus, kas pēc būtības rūpējās galvenokārt par privātiem kantoriem - bankām
a kaads sakars svensoniem ar parexu, kuraa iepludinaata miljardu kuru tagad aiznjemas un kuru mees visi atdosim °visu muuzhu?????????????????????????????????
Presē nule daudz komerciālā tonī raksta par tiem, kas miruši no jaunās gripas, un nekad nemin vārdā tās mistiskās hroniskās slimības, kas bijušas pamatā. Varbūt tāpēc, ka tad medicīniskās aprūpes sistēma un valsts sociālie dienesti pēkšņi parādītos daudz neglītākā gaismā. Ka ir valsts, kur nenodrošina elementāras lietas. Farmācijas bizness gan nav pamanījis, ka trauksme par atdzimstošu mēri kā potencālu draudu dotu vēl lielākus ienākumus. Tā arī ar bankām ... kāds tās ielaiž tirgū bez kontroles, kāds gadiem nesakārto likumus, bet cilvēkiem borē: "Nu un ko tu aizņēmies? Vai tad tu ar godīgu un vienkāršu darbu nevari nopelnīt savām vajadzibām." Spīd cauri, bet ne krūšturis vai biksītes (runājot blogeriem pierastākos vārdos).
Laciz... sūds ar parexu, tur tikai diviem ebreju puišiem dzīvību izglāba, lai krievu obšaks savus noguldījumus varētu izņemt... (pēc būtības mūsu uzkrāto sociālo būdžetu, nu nebūs mums pensijas, nebūs)
Sakars ar svensoniem ir tāds, ka nepieņēma likumu, ka visas saistības ārvalstu valūtā Latvijas teritorijā var atdot latos, pēc kursa N uz X datumu, pēc tam neuztaisīja kontrolētu devalvāciju(lasi neemitēja naudas apjomu, kāds mūsu ekonomikai šobrīd trūkst, lai uzņēmumi spētu normāli strādāt, iedzīvotāji tērēt un valdība sapprātīgi iekasēt nodokļus)...
Nu ko...dažu PRIVĀTU kantoru intereses stādija par prioritārām attiecībā pret Latvijas pilsoņu interesēm.
Kas tad ir tā slavenā lata stabilitāte? Vnk latvijas banka tur apgrozībā pietiekami maz latu, lai to vajadzība liktu tos pirkt par notektā koridora cenu, nekas jau cits Būtībā - kontrolēts deficīts
Atgriežoties pie tēmas, lūgtu pēdējos komentētājus Laciz un Kārli kaut ko par foto.lv kā publicēšanās iespēju tomēr pateikt. Varbūt ir paslīdējis garām kas nepamanīts Fotoblog.lv un Foto.lv līdzību un pretmetu sakarā?
Vanderfons:Atgriežoties pie tēmas, lūgtu pēdējos komentētājus Laciz un Kārli kaut ko par foto.lv kā publicēšanās iespēju tomēr pateikt. Varbūt ir paslīdējis garām kas nepamanīts Fotoblog.lv un Foto.lv līdzību un pretmetu sakarā?
Zaulon, pilnīgi piekrītu! Taču, kam tad ir valdība, tomēr it kā jāparūpējas par lumpenu baru, kam savulaik TV reklāma aizmiglojusi prātu ar sauļiem - "gribi kredītu - nosūti sms!"
Tā ir lielākā mūsu valsts nelaime, ka nacionālā profesija palēnām kļuva - es strādāju budžeta iestādē(lasi neražoju neko, nemaksāju nodokļus...)
Par to ES...nu kaņečna, bet ir tak tik forši, ja ar Tevi, vienkāršu puisi, runā kā ar čomu, iedzer šampiku dinejā, tad vēl tās valodas barjeras(nasingspeshal ir harizmātisks piemērs), nu kā tu pie kungiem sāksi sīkmanīgi kaulēties?
Tā autors. Tev ar šo atgādinājuma tēmu tiek dota iespēja pieteikties foto.lv kā autoram. Pat vēl viena iespēja - izteikt savu viedokli specializētas tēmas ietvaros.
"Interneta vietne Foto.lv ir fotogrāfijas nozares speciālistu labā griba atklāt visuresošo un tajā pašā laikā mazpazīstamo Latvijas fotogrāfiju un mūsu fotogrāfu spēju diapazonu.
Vortāla producenti un redkolēģija ir apņēmusies palīdzēt sakārtot priekšstatus par Latvijas fotogrāfijas lauku, tā mērķiem, tendencēm intelektuālā satura un formu daudzveidību. Foto.lv ir atvērts autoru un skatītāju radošām izpausmēm, viedokļiem un priekšlikumiem."
Par to bija arī raksts-diskusija Fotokvartālā. Un uzvārds Elcere tur arī pazib, ja kas.