forum.gif
www.foto.lv
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / [Slēgts] www.foto.lv
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 11
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.01.10 11:26 labots
 citēt
raksīja "TĒMU VAR SLĒGT", ne, ka slēgta.
nu jā, vispasaules pamperizācijas laikmetā, kura sauklis "ātrāk, lētāk, vairāk, sūdīgāk!" klasiskās vērtības jāpārvērtē. :shame::grimace:
Vanderfons:Un uzvārds Elcere tur arī pazib, ja kas.
fotobloga paroli aizmirsusi, tādēļ še neparādās, bet tā mana mīļotā jaunākā meita Laura! :face-smile::face-kiss:
Publicēts: 05.01.10 11:26
 citēt
Ar to var pelnīt naudu?
Publicēts: 05.01.10 11:29
 citēt
Vanderfon, ja mēs atgriežamies pie tēmas, kura it kā esot slēgta, it kā nav... tad man jāsaka godīgi - foto.lv ir tāds pats mini interešu pulciņš kā fotoblog.lv. Var mēģināt arast dziļāku jēgu un pielietojumu, iespējams - kādam tas vairo ilūzijas ka tā ir vēl viena/savādāka/labāka vieta kur kaut ko ņemt/gūt/dot. Ir tikai viena nelaime - tieši tik pat virtuāla kā jebkura cita. Man tomēr īstā dzīve ir reāla, fotografēju/rādu/stāstu/paužu viedokli reālā dzīvē reāliem cilvēkiem. Foto.lv varētu bū izejas durvis uz Sotebī izsoli vai Nobela miera prēmiju - tas neko nemainītu man kā indivīdam uztverē - ka tas ir tikai virtuāla rotaļlieta. Gluži kā pati Sotebī izsole vai Nobela miera prēmija. Tas mani nepadara augstāk stāvošu, bet pie vajadzības ciniski paņirgāties gan ļauj. Gan par vienu, gan otru, gan foto.lv gan fotoblog.lv :D
Publicēts: 05.01.10 11:40 labots
 citēt
Laciz: Foto.lv varētu bū izejas durvis uz Sotebī izsoli vai Nobela miera prēmiju - tas neko nemainītu man kā indivīdam uztverē - ka tas ir tikai virtuāla rotaļlieta.

Foto.lv varētu būt virtuāla vizītkarte. Ar prasību aprobežoties ar portfolio. Vai tas būtībā nav daiļrunīgi, pat šokējoši, ka autori, kas ir fotografējuši gadiem, kam te ir simtiem bilžu un reportāžu, var saņemties publikācijām Shutter, ERfoto, bet foto.lv iet apkārt ar līkumu, pat izdomā dažādas fantastiskas atrunas.

Piemēram, Google ir kļuvis par ko būtisku tādēļ, ka ļauj ātri atrast saiti uz resursiem pēc atslēgas vārdiem. Arī tas sāka ar pirmo dienu, pirmo klientu, pirmo meklējumu...

Nekas tur nevar īsti atturēt publicēties autoru, kam ir darbi. Jautājums tik, kurš no Fotobloga pirmais turp dosies un kuri šim piemēram sekos. Jā, un cik ātri tās pirmās bezdelīgas darbus izskatīs un tie tur parādīsies, tas arī, protams.

Šī tēma ir nesavtīga, personīgi neieinteresēta rakstītāja radīta.
Publicēts: 05.01.10 11:47
 citēt
Zaulons:Nu mani tur ne viens nepublicēs, ka ari diez vai es pats tur gribētu publicēties ja ari piedāvātu,

Bet parunāt par to, cik tur štruntīgi autori un štruntīgas bildes tomēr dikti gribas...
Būtu ignorējis, nevis lāpījis pasauli.
Publicēts: 05.01.10 11:47
 citēt
ejot drusku citā aspektā tālāk par tēmu foto un subjektīvo izpratni un uztveri:
man ir viens darbs, kuru es subjektīvi uztveru kā šedevru tik lielā mēra, lai vairs nevajadzētu ne pēc kā tiekties. Ar Zenit uzņemtais negatīvs gaida pārskanēšanu labākā kvalitātē un izdruku 2x3 metri un bums - pie sienas. droši vien katrs atradīs simts lietas pie kā piesieties un uzriet, bet manā uztverē tas neko nemainīs. www.fotoblog.lv...
Vai šis darbs varētu/vai tam vajadzētu atrasties foto.lv? Vai tas ko mainītu manā uztverē, ja to kāds atzītu par šedevru? Nē. Vai man to vajag? Nē. Tas norāda uz zināmu pašpietiekamību. Un pašpietiekamībai jau ir pilnīgi vienalga kurā pīļu dīķī pēŗties. Man divas ainavas stāv prominentās kultūras iestādēs ārzemēs pie sienas. Vai tas ko maina kādam par tēmu "Latvijas foto"? Drīzāk nē... Interjera elementi... tādi paši kā Sezanna gleznas. Ne vairāk un ne mazāk. Kādam tikai ķeksītis pašpietiekamības listē.
ps. Mārtiņ, pamēgini kādam pārdot savas bildes kalendāram ar citu vārdu - sanāks?
Publicēts: 05.01.10 11:50
 citēt
Schnircks:Bet vispār Vanderfonam šajā topikā taisnība.
Bez zemtekstiem.
Tad, ja Tu nolaistos no astumiem tuvāk zemei, tad bieāk pamanītu, ka viņam ĻOTI bieži ir taisnība.
Publicēts: 05.01.10 12:01
 citēt
Bet, vispār, tēma sākās ar jautājumu - uz kuru vietu varētu pasūtīt ārzemnieku, kurš, savā dullumā, pēkšņi ir sagribējis uzzināt kaut ko par latviešu fotogrāfiju, saprast vai latviešu fotogrāfija ir tā pati lietuviešu, krievu, eiropiešu, international vai, teiksim konceptuālā fotogrāfija?
Un cik FotoBlogs atspoguļo fotogrāfiju Latvijā? Amatieru, profesionālo, nespējīgo, mākslas, tipoloģisko, piktoriālo vai kādu nu tur vēl citu no visiem fotogrāfijas paveidiem?
Publicēts: 05.01.10 12:08 labots
 citēt
Fotto - pamēģini tā: iedomājies šādu jautājumu saistībā ar... piemēram Dāniju. Un tagad sameklē man kādu lapu, kas atbild uz šiem jautājumiem attiecībā uz Dānijas foto. Vari????? Un vai vajag? Mēs katrs, ja esam pīle, tad sākam (kā izejas punkts) savā dīķī. Arī Tu un Vanderfons. Kā var zināt, ka tas dāņu dīķis ko atradīsi būs īstais un pareizais dīķis???

Zaulon - a kas var noteikt "meistarības līmeni"? Izstāžu skaits? Šodien izstādes par savu naudu var sarīkot simtiem... KO darīt, ja es domāju sevi esam par labāku fotogrāfu kā Binde? :D :D
Publicēts: 05.01.10 12:13 labots
 citēt
Pārsvarā jau tos ārzemniekus vajag sūtīt uz trim burtiem. It sevišķi ja tie nepērk Tavu šedevru. Nevienam no tā netiks nodarīts kaitējums. Ja nu vienīgi Flika kunga un ko biznesam.

Es varētu ironiski apvaicāties, fai FB ir vieta uz kurieni sūtīt novērtēt Latvijas foto diagnozi? Komplektā ar visiem pārējiem saitiem - droši vien...
Publicēts: 05.01.10 12:18
 citēt
Laciz:... piemēram Dāniju.

Un tagad tu domā, ka esi iebāzis mani maisā un izteicis dzelžainu, nesagraujamu argumentu. :-)

Nav tik traki, piemēram daudzās valstīs fotogrāfija ir daļa no kultūras un tiek attiecīgi finansēta no budžeta un mecenātu puses. Tāpat citās zemēs ir galerijas, kurās fotogrāfija tiek pārdota un apgrozījuma summq precīzi izsaka fotogrāfijas vērtību. Ir muzeji, kuros tiek apzināti vākta savas valsts fotogrāfija. Indikatoru pietiek. :-)
Publicēts: 05.01.10 12:19 labots
 citēt
Un pašpietiekamībai jau ir pilnīgi vienalga kurā pīļu dīķī pēŗties.

Labi, tas Tavā gadījumā skan ticami, jo nejauši uz Taviem darbiem citur LV pagaidām neesmu uzdūries.

Ja fotogrāfija ir komunikācija ar skatītāju, tad, spriežot pēc veiksmīgajiem ārpasākumiem - pirts, jumts, plenērs, kopīgs izbraukums brīvdienā, fotoblog šo mērķi sasniedz. Bet, vai tie ir visi mērķi? Vai tie vispār var būt mērķi? Eksistenciālā un ikdienišķā šajās izpausmēs tomēr ir pārāk daudz.

Ticu komerciālajam aspektam, jo caur to var mērīt jebkuru profesionāli un viņa darbu, kā to pareizi norāda Zaulons. Tomēr visus akcentus uz to nevar likt. Jau pieminēts ir feldšera veida mediķis, kas veic neatliekamas darbības, prot arī pieņemt teļa dzemdības. Bet kā tad paliek ar tiekšanos uz augšu? Pieprasītā un labi apmaksātā pasu foto jomā eksperimentiem nebūs vietas. Uz katru taksometra šoferi ir vien pa 0,00001 gaisa kuģa pilotam, tas gan.
Publicēts: 05.01.10 12:25
 citēt
Nu man pietiek mazo meerkju... saakot ar pasha fotograafiju pie sienas, ar savas zinjas iekodeeshanu miljoniem expo izstaades apmekleetaaju, bukletu Zviedrijas dizaina muzejaa, paaris publiceetiem staastiem...
Ljoti biezhi seetnieka darbs ir cieniijamaaks un vajadzigaaks par galvu rebinoshiem panaakumiem kaadaa jomaa...
Publicēts: 05.01.10 12:28
 citēt
runaajot par taam veertiibaam..... es atceros, kad bija Bindes izstaade pagrabaa zem RD, blakus vienaa telpinjaa bija kaada jaunaa censonja sviests izstaadiits. komplektaa ar biezu drukaatu katalogu. (es ceru, ka tas nebija ne fotto ne zaulons :D)
neizpranes un "fondu" sajaukums....
Publicēts: 05.01.10 12:29
 citēt
tomēr neticu, ka visi talantīgie pelna ar to naudu un nedara to, kas pašiem patīk, ja to nevar labi pārdot...
Publicēts: 05.01.10 12:33
 citēt
Ljoti biezhi komerciaalam profesionaalim van pilniigi nekaada sakara ar talantu. Tieshi foto jomaa es vareetu nosaukt veselu guuzmu piemeeru.
un tieshi preteeji - nezin, driizaak neticu, ka Ruka ir sapelniijusi baigo naudu ar saviem darbiem un ka iistais iemesls ir bakstiishanaas naudas truukuma deelj....
Publicēts: 05.01.10 12:37
 citēt
Zaulons:.Jo ja ir talantīgs cilvēks tad visās jomās ir talantīgs

nepiekriitu.
Publicēts: 05.01.10 12:38 labots
 citēt
fotto: Ir muzeji, kuros tiek apzināti vākta savas valsts fotogrāfija.

Jā, un ir pat tādas valstis, kurās stingri sargā savu tirgu, dzīvesveidu, darbavietas, sociālās garantijas, un atrod veidus, kā apiet dažādas globalizācijas mantras, vai vienkārši tādas ignorē. Ir arī valstis, kurās ābolu tonnas paliek zem sniega. Gan jau kāds ievedīs vaskotus importa sārtvaidžus pietiekamā skaitā.

Savādi tomēr, ka tik daudzi grib publicēties Photodom vai Photosight, bet, lai vietējā resursa izaugsmei roku nepieliktu, atrod arvien jaunus argumentus. Protams, viņi paši nepamana, ka šādi akcentējot vietējo resursu šķietamo maznozīmīgumu, uzvedina citus uz domu, ka paši ir aizstājami. Bet dzīvo viņi te - un algu saņem latos. Savādi tas viss ...
Publicēts: 05.01.10 12:40
 citēt
varbuut labaak dazhreiz tos aabolus (fotgraafijas) atstaat zem sniega.....
Publicēts: 05.01.10 12:44
 citēt
Zaulon, var atsaukties uz psihologu pētījumiem. Tas nekas, ka lielākā daļa no viņiem domā, ka cilvēks cēlies no pērtiķa.
Es pazīstu pietiekami daudz absolūti ģeniālus māksliniekus, kas nespēj par sevi parūpēties finansiāli. Varētu sākt kaut vai ar savu kusa vadītāju režisori Māru Ķimeli.
Publicēts: 05.01.10 12:45
 citēt
Laciz:

nepiekriitu.

+ Laciz
Publicēts: 05.01.10 12:48
 citēt
hm.. dīvainākais ir tas, ka es neesmu saticis vēl nevienu pircēju, kas bildi meklētu pēc parametra "fotografējis Latvijas iedzīvotājs". Ir manīta vēlme iegūt kādu Latvijas ainavu vai mirkli, bet par to pirmo gan nav nekas dzirdēts.....
Publicēts: 05.01.10 12:50
 citēt
Zaulons: A visi tāda veida kultūrfondu pasākumi rada izkropļotu sapratni par skaistumu un mākslu kā tādu.

Tas labi skan. Ka, teiksim, muzejs, rada izkropļotu sapratni par skaistumu, bet (komerciālais) haltūrīsts- kāzu fotogrāfs rada mākslu uz kuru būs tiekties masām. :-)
Publicēts: 05.01.10 12:52
 citēt
masas ir jaanotrulina. masam ir TV. nesen Londonaa pastaigaaju pa galerijaam 96,2% man likaas absoluuts shit....
Publicēts: 05.01.10 12:59
 citēt
Nu jā...cilvēks ir cēlies no dubļiem, kādi tur pērtiķi un babulis vulgaris ir cilvēka ribas transformācija...:D:D:D Laciz, pasaki vēl, ka cilvēks nav tāds pats zīdītājs, kā visi citi....:D
Publicēts: 05.01.10 12:59 labots
 citēt
Laciz:hm.. dīvainākais ir tas, ka es neesmu saticis vēl nevienu pircēju, kas bildi meklētu pēc parametra "fotografējis Latvijas iedzīvotājs".

Zini, bet glezniecībā tas strādā - ir vēlēšanās iegūt noteiktas skolas pārstāvja darbus. Un arī fotogrāfijā tas tā notiek - salīdzini latviešu un lietuviešu fotogrāfiju, pēc kompozīcijas, pēc kadra tīrības, pēc sižetiem. Vienīgā starpībā, ka gleznas (vairāk vai mazāk) pērk, bet fotogrāfam Latvijā lai izdzīvotu, ir nepieciešams bildēt visām iespējamajām vajadzībām - reklāmai, internetveikaliem, meitenēm, fototapetēm, presei & co. Un arī tad dzīvot uz trūkuma robežas.
Publicēts: 05.01.10 13:05
 citēt
...neredzu nekādu saistību starp glezniecību un foto. Vispasaules lumpenu liekās naudas un brīvā laika pieauguma rezultātā tā(fotogrāfija) ir pārlieku pieejama...
Publicēts: 05.01.10 13:08
 citēt
Vanderfons:Savādi tomēr, ka tik daudzi grib publicēties Photodom vai Photosight...

Tas jau gan ir cita iemesla dēļ - tā ir tuvāka mentalitāte. Pavēro, teiksim, cik un kādas TV programmas vēro apkārtējie - tur vieglāk ar savstarpējo saprašanos, valodu. Bet cik būs ļaužu, kuri varēs atrast kopīgu valodu, lai runātu par fotogrāfiju (kaut vai obbjektīviem:), ja sarunu biedrs nepārvalda latviešu un krievu valodas?
Publicēts: 05.01.10 13:11
 citēt
Karlis70:...neredzu nekādu saistību starp glezniecību un foto. Vispasaules lumpenu liekās naudas un brīvā laika pieauguma rezultātā tā(fotogrāfija) ir pārlieku pieejama...

Vai ir iznācis kādreiz būt galerijā, kur tirgo fotogrāfijas? Un paskatīties uz četrzīmju cenām? Ja iegadās būt, tad it īpaši atšķirīga liekas Līvu laukuma austrumu sienas glezniecība - cenas un vērtība.:-)
Publicēts: 05.01.10 13:21 labots
 citēt
neredzu nekādu saistību starp glezniecību un foto

Replika asprātībai: Apskati "Klods Monē - Kapucīnu bulvāris" > Google.

tur vieglāk ar savstarpējo saprašanos,valodu

Jā, ja vien "XOT", "!!!!" un tamlīdzīgi "Центр-Юстасу" ziņojumi ir saprātīgu būtņu vārdiskās saziņas līdzekļi. Varbūt tie atbilst līmenim, kurā fotografē nevis no savas pieredzes, no vēstījuma nodošanas punkta, bet no apslēptu, privātu vajadzību punkta, to nezinu. Vienveidīgiem kadriem - vienveidīgi komentāri. Cēloņsekas, tā teikt. Fotoblog laikam arī ar to pievelk, ka atbrīvo lietotāju - pietiek ar "Patīk!" multiplicēšanos nemainīgā formā. Par to pat reitingu piešķir! Kāds tur vēl foto.lv, tā teikt.
Publicēts: 05.01.10 13:32 labots
 citēt
Zaulons:[ un ne vienam nav noslēpums ka... iekrāmējot prāvas summas savās prīvātajās kabatās...

Man gan tas ir noslēpums. Bet ja reiz tev ir kaut kas zināms par to, kā Metropolitēna muzejs kopā ar MoMa taisa štelli, iepērkot kreisās bildes, tad klusēt tev nevajadzētu gan. Bagāts, varbūt, nepaliksi, bet pazīstams un populārs gan.
Publicēts: 05.01.10 13:47
 citēt
Zaulons:

Ja sarunu biedrs nepārvalda ne krievu ne latviešu tad var sarunāties angliski. personīgi brīvi pārvaldu 3 valodas un vēl divas ta viduvēji. Un ne kad nav bijis problēmas komunicēt.

Malacis! Cits būtu palielījies...

Bet pieredze rāda, ka ar angļu valodu cauri tikt var tikai retos gadījumos. Spāņu un portugāļu valoda pasaulē palīdz daudz vairāk.
Publicēts: 05.01.10 13:49
 citēt
gatisgatis: Esmu metinaataajs. Man patiik focheet.
kautkaads Juris laikam: Obanaa, Tev taads objektiivs, Tu tak vareetu naudu pelniit ar focheeshanu!!!
gatisgatis: Nifiga! Man patiik straadaat par metinaataaju un briivbriizjos pabildeet-tas ir mans valjasprieks, kuru negribu pabaazt zem naudaspelniishanas nastas. Savaadaak sanaaks taa-visu nedeelju pelniishu naudu ar bildeeshanu un briivdienaas tjip tiiri hobija peec gribeesies pametinaat-sho za bred!!!
Publicēts: 05.01.10 13:49
 citēt
šajā valstī vis ir vienos vartos, un reizēm pat ne no maka biezuma tas ir atkarīgs bet no naceonālās piederības

Opā! Un iepriekš likās, ka viss te ir vērsts uz f2,8 gaismspējas teleobjektīvu salīdzināšanu...

Katrā ziņā, tā aizrunāties prom no foto.lv tēmas ir jāmāk. Subjektīvi liekas, ka, lai tā uzrakstītu, nekāds lielais talants nav nepieciešams.
Publicēts: 05.01.10 14:42
 citēt
Zaulons:
gatisgatis:gatisgatis: Esmu metinaataajs. Man patiik focheet.
kautkaads Juris laikam: Obanaa, Tev taads objektiivs, Tu tak vareetu naudu pelniit ar focheeshanu!!!
gatisgatis: Nifiga! Man patiik straadaat par metinaataaju un briivbriizjos pabildeet-tas ir mans valjasprieks, kuru negribu pabaazt zem naudaspelniishanas nastas. Savaadaak sanaaks taa-visu nedeelju pelniishu naudu ar bildeeshanu un briivdienaas tjip tiiri hobija peec gribeesies pametinaat-sho za bred!!!

A kas ir hobijs?
shodien hobijs nozīmē brīvi līdzekļi. Tā nu dzimst Latvijas foto plejāde. Agrāk, lai ar to nodarbotos, bija vajadzīga arī pacietība, zināšanas un eksperimenti. Tagad var nopirkt pat pro līmeni - balts stikls un pro kategorija fotobloga.
Publicēts: 05.01.10 15:02
 citēt
Zaulons:AAAAAAAAAAA, nu tad man hobijs ir dzert koni un uzkost ar ikriem , ja tas attiecas uz brīviem līdzekļiem:money:
jap. vieniigaa atshkjiriiba, ka peec tam ar "gobeleeniem" nelepojies.
Publicēts: 05.01.10 18:30 labots
 citēt
Laciz:hm.. dīvainākais ir tas, ka es neesmu saticis vēl nevienu pircēju, kas bildi meklētu pēc parametra "fotografējis Latvijas iedzīvotājs". Ir manīta vēlme iegūt kādu Latvijas ainavu vai mirkli, bet par to pirmo gan nav nekas dzirdēts.....

Pats personīgi esmu pircis bildes gan Photodomā gan Blogā gan daudzkur citur no autoriem ,PASAKU KLIENTAM kur var apskatīties un tieši tāpēc es TUR un TE esmu.

Lai cik tas būtu dīvaini viens no cilvēkiem kurš vairakkārt ir teicis ka viņam Photodomā labi pērk bildes ir Andris Eglītis , slavenais Lavijas dabas fotogrāfs:)

Tavs čoms Alloha var "Paspīdināties" ka viņam "Saitos" perk bildes , pats personīgi esmu devis pirms pārs gadiem "Galus" klientam lai nopērk Allohas bildi kalendaram:):) Ne tikai "Smuki @ Kompene @ nostrādāts" bet arī tīr fiziskie darba parametri būtiski atškirās.

Visbeidzot KOMERCIĀLĀ fotogrāfija no "Makslas" atškirās ļoti kardināli , tas attiecās gan uz tehnisko gan stilistisko izpildījumu.

Viena no rerajām kura piemēram "Komercijā" lidz zināmam laikam spēja noturet "Makslas" parametrus bija draudzene "Sundew" bet tas prasa arkartīgi lielas darbaspējas vai laiku. Ar LAIKU ir iespējami tik divi varinati vainu ATRODI--APMAKSĀ kurš tavā vietā "Taisa mākslu" bet tu tik bildē vai arī turpini bildēt un pakapeniski minimalizē "Rrokdarbu mākslu" :) Taču ļoti labi ir redzām arī "Komerc foto" kurš spēj arī 'Makslu" ražot ja vaig bet kurš ir vienkarši "Piķa kāsējs haltīrists" kas neko nespēj:):):face-devil-grin:
Publicēts: 05.01.10 18:41 labots
 citēt
Vanderfons:Ja fotogrāfija ir komunikācija ar skatītāju, ...

komunikācija var būt 1-virziena un 2-virzienu. :grimace:
Karlis70:...neredzu nekādu saistību starp glezniecību un foto.

es redzu. skat. camera obscura, arī bromeļļu un sietspiedi. :face-smile:
Publicēts: 05.01.10 18:44
 citēt
Laciz:

nepiekriitu.

piekriitu. gan ar piebildi, ka tas talants var nevarāt izpausties kādā jomā - ja par provi, pilsonis, kurš visādi cieš no talanta daudz-1/2-īgas izpausmes, nemuzikāls, mūzikā viņa talants tomēr nekādi neizpaudīsies. :money:
Publicēts: 05.01.10 20:39
 citēt
Klau, snobi (Zaulon, Luni, Šņirk un citi, kam līdzīgas domas)! Kā jūs domājat, vai jūsu foto varētu raisīt uzmanību Phaidon, Steidl vai Aperture? Droši vien arī Venēcijas biennālē jūs savus darbus neliktu , pat ja šie lūgtos.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...