Ļooooti savdabīgs piedāvājums. Kaut kādā krievu saitā, krievu pusamatieri ar savu mentalitāti tagad vērtēs latviešu bildes. Es, piemēram, tādam vērtējumam neuzticos. Alloxa, ar ko šis pūļa vērtējums atšķiras no, teiksim, ERfoto, Fotoblog vai Pogas vēertējuma? Kāpēc to vajadzētu uzskatīt par autoritatrīvu?
Mana atbilde būs vienkarša: tur ir anonīms vērtējums un anonīms posts = ne draugu "atbalsts", nē gudri šļurpsti (pašreklāma) tur neiet cauri - tiek vērtēti tikai darbi. Citus līdzīgus resursus nezinu... Starpcitu, resurs ir internacionāls - kurā piedalās arī visādu starptautisko un *FIAPu kunkursu laureāti!!!
Bet kas ir vērtētāji? Cilvēciņi, kas sper savus pirmos soļus fotogrāfijā un labas fotogrāfijas standarts viņiem ir saulriets pie jūras. Kuriem tādi jēdzieni kā tēls, stils, kadra tīrība u.c. ir no ķīniešu ābeces? Interesanti kādu vērtējumu tur dabūtu Inta Ruka, Nana Goldina, Diāna Arbusa, Ričards Avedons, Helmuts Ņūtons u.c. ?
Bet kas ir vērtētāji? Cilvēciņi, kas sper savus pirmos soļus fotogrāfijā un labas fotogrāfijas standarts viņiem ir saulriets pie jūras. Kuriem tādi jēdzieni kā tēls, stils, kadra tīrība u.c. ir no ķīniešu ābeces? Interesanti kādu vērtējumu tur dabūtu Inta Ruka, Nana Goldina, Diāna Arbusa, Ričards Avedons, Helmuts Ņūtons u.c. ?
Visām vērtēšanas sistēmām ir savi trūkumi... arī Tevis piedāvātajai....
Un Tu gribi teikt ka Diana Arbusa, Ričards Avedons, Helmuts Ņūtons bija FIAP biedri?
Piemēram iedod bildi novērtēt Lapinam un vēl Bindem... rezultātā būs atšķīrīgi vērtējumi, kaut abi ir labi čomi...
aitinaa:viss skaidrs, te drīkst rakstīt tikai fotto. pārējie marš būdā
Parādi vietu, kur es to būtu apgalvojis! Ja runā par Frīdi, tad tā ir diskusija gadu garumā - viņš grib piedalīties sarunā, bet kad apsīkst argumenti, tad pāriet uz miliča leksiku, sāk slēpties aiz citu muguras etc.
aitinaa:viss skaidrs, te drīkst rakstīt tikai fotto. pārējie marš būdā
Parādi vietu, kur es to būtu apgalvojis! Ja runā par Frīdi, tad tā ir diskusija gadu garumā - viņš grib piedalīties sarunā, bet kad apsīkst argumenti, tad pāriet uz miliča leksiku, sāk slēpties aiz citu muguras etc.
Tā kā slēpies aiz segvārda un nav arī bižu, tad mēs apkārtējie nevaram zināt par jūsu ilgadējajām diskusijām ar Frīdi...
Luxferre: Piemēram iedod bildi novērtēt Lapinam un vēl Bindem... rezultātā būs atšķīrīgi vērtējumi, kaut abi ir labi čomi...
Abiem vīriem būs atšķirīgs, bet profesionāls vērtējums. Atšķirība būs tikai katra individuālajā gaumē. Bet gaume vai nu ir, vai nav. Abiem džekiem tā ir, ko nevarētu teikt par kaut kāda publiskā saita vidējo vērtētāju.
Ja par Frīdi - izlasi drusku augstāk šajā pašā lapā rakstīto un izlem cik tas teksts ir vērsts uz diskusiju, tēmas apspriešanu vai arī tas ir vienkāršs mēģinājums kasīties.
fotto:
Ļooooti savdabīgs piedāvājums. Kaut kādā krievu saitā, krievu pusamatieri ar savu mentalitāti tagad vērtēs latviešu bildes. Es, piemēram, tādam vērtējumam neuzticos. Alloxa, ar ko šis pūļa vērtējums atšķiras no, teiksim, ERfoto, Fotoblog vai Pogas vēertējuma? Kāpēc to vajadzētu uzskatīt par autoritatrīvu?
Mana atbilde būs vienkarša: tur ir anonīms vērtējums un anonīms posts = ne draugu "atbalsts", nē gudri šļurpsti (pašreklāma) tur neiet cauri - tiek vērtēti tikai darbi. Citus līdzīgus resursus nezinu... Starpcitu, resurs ir internacionāls - kurā piedalās arī visādu starptautisko un *FIAPu kunkursu laureāti!!!
Pakatījāmies ar, bilde ar 2. augstāko reitingu www.photoforum.ru... Saulriets, diezgan zemas kvalitātes kollāža, ielīmētās debesis pilnas artefaktiem, trokšņiem. Nedaudz atgādina Jūsu Alloxa kollāžas, domāju arī šejienes "labākajam" fotogrāfam tur ietu no rokas, slāvi kāri uz izkrāšļotu kiču, lubočnaja kartočka kā stils visos slāvu fotosaitos rullē. Skatamies tālāk, topā pilns ar banāliem saulrietiem, lai gan ir arī pāris nesliktas ainavas, bet diemžēl mazākumā. Bet šis www.photoforum.ru... uzreiz visu izskaidro kāpēc tiek reklamāta šī vietne par labāko pasaulē, kur mani godina, tur man ir labi! Gandrīz visi populārie amatieru fotosaiti slimo ar tām pašām kaitēm, vairāk kā puse fotogrāfēt nemāk, ražo miskastes produkciju un protams fano par to pašu. Bet ir arī izņēmumi, viens no tādiem 1x.com Pirmām kārtām tehniskas lažas tur cauri netiek, vētīts tiek pamatīgi, arī anonīmi. Domāju daudziem šejienes "varoņiem" tur iekļūt ir bezcerīgi.
1x.com - vairumā (kā visur) PS izlaizītas banālas ainavas... (dažas nav sliktas) Visu laiku gribēju uzzināt - kāda līmeni fotografs ir greenman... un nu no šī: "Pirmām kārtām tehniskas lažas tur cauri netiek" palika skaidrs - kārtējai pikseļdrāzejs (gudri pļūrksteetais)... un Alloxa'm tūdaļ palika skumji - разочаровал ты меня, дружок, ой, разочаровал...
Ne jau tikai Mārtiņš Gončars. Arī Luxferre Luxferre Luxferres dēls, piemēram.
Alloxa neatsaucas uz pirmo piedāvājumu - kaut vispār nesaprotu, kāpēc vizītkaršu sakarā te sāka runāt par karu, kurā dažiem dalīs ordeņus, dažus nošaus! -, jo saprot, ka fotto žūrija digitaļščinu var arī nepieņemt. Sanāks neFIAPS, tā teikt.
Alloxa:1x.com - vairumā (kā visur) PS izlaizītas banālas ainavas... (dažas nav sliktas) Visu laiku gribēju uzzināt - kāda līmeni fotografs ir greenman... un nu no šī: "Pirmām kārtām tehniskas lažas tur cauri netiek" palika skaidrs - kārtējai pikseļdrāzejs (gudri pļūrksteetais)... un Alloxa'm tūdaļ palika skumji - разочаровал ты меня, дружок, ой, разочаровал...
ok, ja jau par banalitāti Tops 1x.com 1x.com... un tops photoforum.ru www.photoforum.ru... Tātad Jūsu iemīļotajā slāvu saitā ir "nebanālākas"? Jebšu vienkārši labi apzināties ka augstāk par savu dibenu(to pašu banālo kollāžu kuras tik ļoti mīl krievu tauta) neuzleksiet?
Vanderfoniņ, mans vienīgais iebildums (gan šeit, gan senajās ER Foto diskusijās) ir augstprātība. Manuprāt, ja cilvēks ir kādas kopienas (fotobloga) biedrs, viņš cenšas draudzīgi komunicēt, nevis regulāri nākt un konstatēt, cik zems līmenis ir FB "pūlim", un cik riebīgi un izvirtīgi ir dažnedažādie tusiņi, pirtiņas, jumtiņi utml. Kāda tad jēga? Laikam jau pazīmēties? Nu takš lai zīmējas FIAP utml. Bet tur laikam nedavelk- šeit vieglāk vecam pensim Frīdim un jauniem naiviem gurķiem aizbāzt muti ar savu daiļrunību. Padalīties ar plašajām zināšanām? Nu nē- to Maestro dara tikai par labu samaksu kursos ar pretenciozu nosaukumu. Parādīt kādu bildi? Ko nu- a ja nu Fotobloga plebeji apšauba ģēniju- nevarēs vairs gudri runāt...
Kau kas līdzīgs, kā šajā disputā vienmēr ir bijis Latvijas fotogrāfu vidē. Subjektīvās atmiņās par to M. Zelmenis savulaik ir dalījies ar interneta ļaudīm: www.latfoto.lv...
Friidis:Vanderfoniņ, mans vienīgais iebildums (gan šeit, gan senajās ER Foto diskusijās) ir augstprātība. Manuprāt, ja cilvēks ir kādas kopienas (fotobloga) biedrs, viņš cenšas draudzīgi komunicēt, nevis regulāri nākt un konstatēt, cik zems līmenis ir FB "pūlim", un cik riebīgi un izvirtīgi ir dažnedažādie tusiņi, pirtiņas, jumtiņi utml. Kāda tad jēga? Laikam jau pazīmēties? Nu takš lai zīmējas FIAP utml. Bet tur laikam nedavelk- šeit vieglāk vecam pensim Frīdim un jauniem naiviem gurķiem aizbāzt muti ar savu daiļrunību. Padalīties ar plašajām zināšanām? Nu nē- to Maestro dara tikai par labu samaksu kursos ar pretenciozu nosaukumu. Parādīt kādu bildi? Ko nu- a ja nu Fotobloga plebeji apšauba ģēniju- nevarēs vairs gudri runāt...
Ahā! Nu jau esam nolaidušies līdz prastai melošanai? Bailes nav? Ka būs atkal jāvaimanā par augstprātīgo snobu, kurš iedzinis labo Frīžonkuli stūrī. Gribi? Es varu!
Fotto, es nevis meloju, bet izsaku savas domas! Varu atkārtot- manuprāt, gana bieži tu tiešām esi augstprātīgs un kašķīgs snobs (IMHO). Par "meliem" gan lūdzu konkretizēt- īsti nesaprotu, kurā vietā tie domāti? Par stūrī dzīšanu- piekrītu, mana "mēle" nav tik labi trenēta un, ja muļķīgi iesaistīšos tevis prasmīgi vadītā un man nevajadzīgā strīdā, formāli varu tikt "iedzīts stūrī". Bet tikai formāli. Manas domas tas nemainīs. Un ceru, ka arī pārējiem FB kolēģiem jau ir izveidojies reāls priekšstats par tevi! Pie tā arī paliekam
greenman, "Jebšu vienkārši labi apzināties ka augstāk par savu dibenu(to pašu banālo kollāžu kuras tik ļoti mīl krievu tauta) neuzleksiet?" protams man neuzlekt augstāk par savu dibenu... tāPēC PIEDAVāJU tev (tur) uzlekt līdz Alloxa's dibenam... ja nē, nu tad vismaz līdz Karlis Keisters dibenam = www.photoforum.ru... bet esmu pārliecināts, kā ar šīm te, savām, bildēm www.fotoblog.lv... tev pat puknutj neizdosies, ne tikai palekties
ceru, ka arī pārējiem FB kolēģiem jau ir izveidojies reāls priekšstats par tevi!
Redzi, Frīdi, tomēr nav tik vienkārši. Šajā teikumā Tu neapzināti vai apzināti, bet kūdi cilvēkus pret fotto. Tas nav labsirdīgi. Tas ir mobings. Savu iepriekšējo piezīmi es dzēšu.
Padalīties ar plašajām zināšanām? Nu nē- to Maestro dara tikai par labu samaksu kursos ar pretenciozu nosaukumu.
Jā, bet Tu arī nerādi viņam paraugu. Šai spēlei ir meklējams skaidrojums arī psiholoģijā.
Kā kas, tā "ja nu tu lasi arī krievu valodā, varu ieteikt RUS saiti". Apmēram šādi, vai ne? Kur paliek Tavs pienesums no lielās prakses, kāds tas īsti ir?
Katram ir savs reāls priekšstats par citiem. Kur te kūdīšana? Vari dzēst arī citas piezīmes- pārdzīvosim...))
Par to krievu valodu- vainīgs, atzīstu, ka esmu "nepilnvērtīgs" un angļu valodu diemžēl nepārvaldu. Vairs nav jaunie gadi un valodas tik labi nepadodas.. Bet tu man tā arī kādreiz neatbildēji- ar ko praktiskā informācija krievu valodā ir mazvērtīgāka par angļu?
Ai, nu beidz. Sevišķi daudzskaitlī. Tā arī ir tā pretenzija uz manipulāciju. Daudzskaitļa forma ir vai nu augstprātības izpausme, vai slēpta resursu mobilizācija neredzamai aizstāvībai, jo kāds jau vienmēr atradīsies.
Piezīmi dzēšu, jo Tu - adresāts, izlasīji. Vai tad Tu gribēji ko citu, nevis 1:1 komunikāciju? Citiem arī jālasa tas, ko saku vienam?
Starp citu, par tiem plenēriem runājot, varu Tev droši teikt, ka mums pirtī par dzelžiem nekas nebūtu runājams. Kaut kā vienaldzīgi tas viss, stingri ņemot.
ar ko praktiskā informācija krievu valodā ir mazvērtīgāka par angļu?
Man visas svešvalodas, kurās varu lasīt, ir un paliek svešvalodas. Nekādas starpības. Starpība būs manāma (sub)kultūrā vai vērtībās, ko tās valodas lietotāji izplata. Turklāt, ja krieviskais teksts satur daudz anglicismu, kāda vēl tur krievu valoda, tā stingri ņemot. Drīzāk kaut kāda lingua franca.
Tava piezīme ir tikai vispārīga teoretizēšana. Es krievu lapās meklēju to praktisko informāciju, ko valodas nezināšanas dēļ nespēju pilnvērtīgi izlasīt citās lapās. Un nedomāju, ka tas ir kautkas slikts, ja vajadzības gadījumā iedodu kolēģiem linkus uz krievu lapām. Kam vajadzēs- izlasīs..
Vanderfon, "Jedem das seine". Katrs "trako" pa savam. Katram savas intereses. Man vairāk interesē tehniskā (praktiskā) , tev mākslinieciskā un filozofiskā puse. Ko mums te dalīt? Vnk jāmēģina "pieciest" vienam otru un viss! Par mācīšanu- pareizi, neesmu skolmeistars, bet iespēju robežās tomēr cenšos palīdzēt. Kā māku, tā "maunu"... Par foto galeriju- arī palieku pie sava-tomēr labāk ja tāda ir un nevis kašķa meklēšanai vai atriebībai, bet interesei un savstarpējai sapratnei. Un pietiks- man izbeidzās "kašķa lādiņš"...
Friidis:... ar ko praktiskā informācija krievu valodā ir mazvērtīgāka par angļu?
sorry, Frīdi, ceru, ka neņemsi smagi - es jautātu "ar ko praktiskā informācija krievu valodā ir mazvērtīgāka par praktisko informāciju angļu valodā?"
Vanderfons:Harald, paldies.
paldies par paldies un paldies par gudrā vārda "Emotikons" atgādināšanu - zināju, bet biju aizmirsis! nu, foto dot lv piereģistrējos un jau palaidu tastatūru - uzbraucu par valodu!
Vanderfons:P.S. Emotikonus galvenokārt lieto cilvēki, kas baidās tikt pārprasti.
ir tāda lieta. ne tādēļ, ka nesakarīgi izteiktos. pieredze. nu - sen nav RPI un RIP, bet cilvēki, kuri neatšķīra Rīgas Politehnisko INSTITŪTU no Rīgas Industriālā PoliTEHNIKUMA vai nu vēl pie veselības, vai atstājuši cienīgus pēctečus. redaktrises kopš (kā pašas saka "NO" (ot zabora do obeda!) 1905. gada arī manus tekstus nesaprot!).
Harald, labi, ka vēl ir vecās paaudzes cilvēki, kas seko latv.valodas tīrībai. Bet baidos, ka velti- dažās lapās dažu jaunās paaudzes latviešu diskusiju valoda jādešifrē kā spiegu slepenraksts...
1.Padalīties ar plašajām zināšanām? Nu nē- to Maestro dara tikai par labu samaksu ... Maestro to dara par baltu velti uz sava personiskā laika, naudas un miega rēķina. Savā blogā, kuru apmeklē apm. 100 cilvēku dienā. Tie, iespējams, nav Frīža meli, bet tāda sīka vēlamā uzdošana par esamību. 2. Nu takš lai zīmējas FIAP utml. Bet tur laikam nedavelk- Davelk. FIAP un PSA ir publicēti visi dati kurš, no kuras valsts un kurā vietā. Tāpat ir grupu izstādes un personālizstādes, publikācijas presē un visa pārējā sīkumu būšana. Šā gada sākumā būs arī grāmata. Nu pieņemsim, ka Frīdis to vienkārši nezin, bet ja ļoti gribas parunāt, tad jau var. 3. Parādīt kādu bildi? Frīdis ļoti labi zin kur stāv manas interneta bildes, bet nez kādēļ nedalās šeit ar linkiem un saucieniem: "Skat kādus mēslus šis sabildējis! Es, amatnieks būdams, i to, varu labāk!" Interesanti kāpēc, ja ņem vērā labsirdīgā Frīža nepārvaramo tieksmi iečurāt kādam čībiņās? 4."... cik riebīgi un izvirtīgi ir dažnedažādie tusiņi, pirtiņas, jumtiņi utml. " nu to tev prasītos pierādīt pašam: kur, kad un kādā formā tu šādus tekstus esi redzējis. Iespējams, ka rakstīts bija kas cits, bet tev tik ļooooti gribējās izlasīt tieši šādi, ko?
Fotto, nekavēšu laiku ar citēšanu, pietiks atbildēt pa punktiem . Tur, kur man nav taisnība- protams atvainošos! Par saviem vārdiem jāatbild. Un ne jau tāpēc, ka bail. 1. Attiecībā par zināšanām- bija domāts darbs "Digital Guru", ļoti šaubos, vai tas ir bezmaksas labdarības projekts. Par pārējo nezināju un ņemu savus vārdus atpakaļ. Tomēr palieku pie uzskata, ka šeit tu ar savām zināšanām praktiski nedalies. 2. Par visu FIAP & Co Frīdis, protams zin maz . Manā tekstā bija domāts, ka zīmēšanās "augstākajā fotosabiedrībā" nav tik efektīga, kā "FB & Co pūlī", "nedavelk"- ka statuss nebūt nav top'a pirmajā desmitniekā. Tātad piekrītu, ka teksts ir nekorekts ārējās izpausmes, bet ne būtības ziņā. 3. Par "iečurāšanu" pie bildēm- šoreiz klaji meli un fantāzijas no tavas puses- es vienmēr esmu tikai atzinīgi vērtējis tavu reālo fotodarbību un pie bildēm "atriebties" nemēdzu. 4. Ja lasīsi uzmanīgi, pārliecināsies, ka tevis iztirzājamais teksts bija rakstīts Vanderfonam un konkrēti tie vārdi attiecināmi vairāk uz viņu. Speciāli nemeklēšu, bet tādus uzskatus viņš regulāri pauž. Taču jāatzīmē, ka arī no tevis esmu jutis izteikti skeptisku attieksmi pret fotolapu biedru komunicēšanu "dzīvajā".
Bet pie sava uzskata palieku- manuprāt, nav visai korekti ienākt ciemos, netieši nodefinēt pārējos par "neautoritatīvu pūli" un gudri runāt par lielo fotopasauli (08.01.10 16:50). Audzināt tautu vajag, bet ne tik augstprātīgi .
Nu labrīt Lasu un priecājos, priecājos un lasu, bet kur var redzēt dažas biedru FOTTO un VAFONA bildes, tiešām kļuvu ziņkārīgs. Kāds varētu pateikt, lūdzu?