Tautas balsojumam maza jēga, īpaši pēc šādas apmaksātas euro kampaņas. Daudziem smadzenes ir sakruķītas un tā būs lieka naudas izmešana, j0 rezultāts tāpat skaidrs, ja tik Brisele piekritīs. Daudzi skatās vispār tikai sava personīgā krekla attālumā un tiem galīgi pofig, kas ar valsti vai tās brīvību. Arī man būtībā personīgi krājas euro kontā un tērēju ārā latus, bet ja euro neieviesīs, būšu cemmīgs uz euro pretiniekiem, bet saprotu, ka Latvijai labāk būtu palikt pie lata.
Dīvaini tie lata aizstāvji. Varētu padomāt, ka viņiem viņu latus kāds atnemt taisās. Nevienam tak nost neņems ar varu. Katram tak brīva izvēle. Var rāmjos likt, makā turēt vai apavu kastē. Eiro zonā mēs jau gana sen esam. Kopš brīža kad lats tika piesiets pie eiro ar nemainīgu kursu. Viss pārējais ir lirika. Kipru nav ko jaukt iekšā. Jebkuram augļotājam pienāks vāks, kad klienta mantu sāks putināt savam patēriņam.
it kā tagad situācija Vācijā un Francijā mūs neietekmētu. Jā, tevi un tavu brālēnu tiešā veidā varbūt arī neietekmē, bet valsti kopumā - kā vēl. Nez kāpēc tie, kam ir eksportējošs bizness, teju visi kā viens ir par eiro?
Igauniju eksportā aizmirsi. Bet ne jau tikai naudas maiņā ir sāls. Bet, nav vērts, tāpat nesapratīsi. labāk paskaiti kaut ko svešos maciņos - biļetes, naudiņu...
Swedbank nupat pārdeva savas filiāles/meitas RUS un Gruzijā. Koncentrēšoties Baltijā. Pieņemu, šāds plāns balstīts arī daļēji pieņemot un akceptējot valstu kopēju kursu, virzību uz Eiro, utt. Mūsu pēdējā brīža Nē, te sacels šūmēšanos un diez vai sweda akcionāriem tas patiks. Tās "zviedru bankas" Latvijā ir parastas akciju sabiedrības, kuras var pārdot jebkurā brīdī. Pircēju kapitāla izcelsmi, domāju, tālu nav jāmeklē. Vot tad arī jutīsimies tā, un vēl trakāk.
Lēmums par EUR ir politisks, jo eiro lata izskatā mums jau ir. Visam, ko mēs, kā ES dalībvalsts darām, ir sava ietekme uz ES kopējo tēlu, tai skaitā EUR stabilitāti.
Ja Latvijā Saeimas vēlēšanu procedūra paredzētu dienu pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas iespēju atlaist jaunievēlēto Saeimu, baidos, ka vēlēsanu process būtu bezgalīgs. Nevienam neizdevās katoļu baznīcu pārliecināt, ka Kopernikam ir taisnība un viņu nevajadzētu dedzināt uz sārta. Starp citu, tieši pčoli un nesaskaņas savus vēlētājus 20 gadu garumā ir jājuši daudz vairāk, nekā jebkura cita no partijām. Tā ka, baidos, nebūs tev par ko balsot.
ak jā, varbūt atceries - pāris vēlēšanas atpakaļ viens karognesējs kliedza - viens lats = divi eiro. Ko par viņu tolaik domāji, vai varbūt pat nobalsoji? Kādu labklājību būtu nesis šis postulāts?
versatile:Swedbank nupat pārdeva savas filiāles/meitas RUS un Gruzijā. Koncentrēšoties Baltijā. Pieņemu, šāds plāns balstīts arī daļēji pieņemot un akceptējot valstu kopēju kursu, virzību uz Eiro, utt. Mūsu pēdējā brīža Nē, te sacels šūmēšanos un diez vai sweda akcionāriem tas patiks. Tās "zviedru bankas" Latvijā ir parastas akciju sabiedrības, kuras var pārdot jebkurā brīdī. Pircēju kapitāla izcelsmi, domāju, tālu nav jāmeklē. Vot tad arī jutīsimies tā, un vēl trakāk.
Lēmums par EUR ir politisks, jo eiro lata izskatā mums jau ir. Visam, ko mēs, kā ES dalībvalsts darām, ir sava ietekme uz ES kopējo tēlu, tai skaitā EUR stabilitāti.
----------------------- es vairāk pieņemu, ka tas ir vienkārši loģisks un saprotams biznesa solis, kurš sakrīt ar LV iestāšanos eurozonā, jo kā raksta, tad no Ukrainas jau sen gribēja izvākties, tāpat kā to jau sen izdarīja SEB, vācu Commerzbank.
"Стоит отметить, что Swedbank обнародовал планы сворачивания розничных операций на Украине еще в 2011г. В связи с продажей украинского подразделения и прекращением деятельности в стране Swedbank придется списать в I квартале 2013г. 340 млн шведских крон (40,6 млн евро).
Swedbank стал не первым западноевропейским банком, который отказался от операций на украинском рынке. В частности, ранее свой бизнес здесь закрыли шведский SEB и немецкий Commerzbank
Mēs vienīgi varam būt lepni, ka mūs slauks zviedru slaucējas Man nereti mēģinājuši zviedri uzsākt sarunu par zviedru banku slikto reputāciju Baltijas valstīs, uz ko es atbildu vienkārši- neviens nelika to naudu riekšvām grābt bez apdoma. Saprotu to, ka zviedri šo rīcību nosoda. Esmu no tiem, kurš vienmēr visus kredītus laikā nomaksājis, pēdējo pat gadu ātrāk. Tā kā mani neuztrauc zviedru banku klātbūtne personīgi. jā, es glabāju tajā naudu, izmantoju karšu un online pakalpojumus, par to viņiem samaksāju un punkts.
talaviet, tieši tā. Nav zviedri vainīgi pie tā, ka gribējās paņemt dzīvoklim, x5 un ceļojumam krītu, lai gan faktiski atļauties varēja tikai ceļojumu... Nu ok, drusku vainīgi ir, bet kurš gan negribētu pelnīt? Tur gan ir cits stāsts tālāk, kas notiks ar atsavināto īpašumu portfeļiem, kas ir gana resni. + dažas lietas varēja darīt savādāk, piemēram, tā pati likuma izmaiņa par piespiedu pārdošanas vērtību, nevis vērtētāja iepriekš noteikto, utt... Bet, ko darīt.
Jābrīnās, ka pa nedēļas nogalēm jau vairāk kā gadu pa mūsu lielveikaliem nešeptējas bāleliņi... 30% cenu pieaugums... Un kāds tam tic. Nu jā...
Jā, cenas kāps. Jā, izmaksas ir. Un ne mazas. IT sistēmas pielāgošana vien būs skaitlis ar 4 nullēm. Daudz, protams. Bet uz kopējo gada apgrozījumu lielam uzņēmumam kā RPK tas neveido 30% pieaugumu. Pat ne 3%. Da pat ne 0,3... Paskatieties labāk, kas notika ar Rasas, Manas saimes un Limbažu (RPK) cenām pēdējā pusgadā - ir skaidrs, ka viņiem tās būs jāceļ, un kur nu vēl labāks iemesls par EUR.
"Sāksim kaut vai ar mūsu datoriem, to pārprogrammēšanu, kases aparātiem, blankām, čekiem, līgumiem un visu pārējo" 1) jums ir veci datori, ja tos "jāpārprogrammē" eiro ieviešanai, parasti pārprogrammē programmas, kas arī izklausās ir ļoti vecas; 2) blankas Latvijā neeksistē - ir veidlapas; 3) iepriekšējais punkts liecina par Krievijas (vai psrs ietekmi šī vīra spriedumos) - tālāk šo vīru var neklausīties; 4) čeki un kases aparāti, protams ir nesaistītas lietas. Jāsarunā vairāk, lai gudrāk izskatās. 5) līgumi - ja būtu lasījis EUR ieviešanas likumu, tad zinātu, ka ar tiem nekas nav jādara 6) visu pārējo - lasīt, nu es nezinu ko vēl lai izdomā.
Mamuti, kas jautrajos gados par vieglo peļņu sapirkās eiro un cerēja par tiem pēc lata devalvācijām te skaisti iepirkties un tapt vēl bagātāki, nav pavisam izmiruši. Kā lai viņi tagad neaurotu pret eiro, jo vairāk ja droši zina – sirdsgudrā bāreņu tauta brēks līdz.
f-foto jautāja: “kas Tev par sāpi?” Atzīšos godīgi – sāpe tiešām ir. Miesīgajā dzīvē pirms daudziem gadiem mazliet pieliku roku tiem procesiem, kuru rezultātā mūsu kopīgā (pagadām) valsts tika atjaunota. Divu apkārtnē populāru komiteju vērtējums manām tā laika izdarībām un dažu kolēģu viedokļi ļauj domāt, ka gluži pa tukšo tas nebija. Tāpēc tagad sāp, ka Tevis un domubiedru dēļ valsts tiks pad…-ēta. Diemžēl vairs neceru, ka to izdosies novērst, šādas situācijās primitive iracionāli viedokļi parasti vinnē. Vienīgais mierinājums – bērni pa šo laiku nostādīti uz kājām un spēs izdzīvot arī emigrācijā, kad pilnībā ieviesīsies tā laime, pēc kuras tik aizrautīgi sludini.
Es tā kā būtu iesaistīts politikā, lemtu Latvijas bankā vai MK u. tml.
Varbūt labāk tad pasaki, ka atkal pie visa Kalvītis vainīgs (tas jenotiem ilgspēlējams hīts; lai kas nenāktu priekšā impotentu politikāņu bariņam, visur kāds cits bijušais vainīgs).
Atvaino, atbildot nebiju novērtējis, kādā līmenī Tavi argumenti. Vairs neuzbāzīšos.
Tātad no konvertācijas ieguvējas ir bankas. Tad man ir jāsecina tikai viens - ministri ir ieinteresēti labā sadarbībā ar bankām
ja jau ministri ir tik ļoti ieinteresēti labā sadarbībā ar bankām kuras tik ļoti interesē valūtas konvertācija, kāpēc viņi par varītēm cenšas ieviest eiro?
jg101:Ar eiro es jutīšos kā Eiropas pilsonis, ar latu es jūtos kā LATIŠ v gorode Rige. Riga horošij gorod, toļko v ņom sliškom mnogo latišei = pochti 40%!
Tu gribētu justies kā Eiropas pilsonis, bet, kad būsi ar kādu Rietumeiropas pilsoni atklāti parunājis, nāksies vien Tev secināt, ka Eiropa vairumam beidzas uz Vācijas - Polijas robežas. Nopietni. Vairumam vienkāršo mietpilsoņu mēs esam krievi, labākajā gadījumā - no Lithuania.
Eiro ir viens no būtiskiem instrumentiem, ar ko šo apziņu pakāpeniski mainīt.
jg101:Ar eiro es jutīšos kā Eiropas pilsonis, ar latu es jūtos kā LATIŠ v gorode Rige. Riga horošij gorod, toļko v ņom sliškom mnogo latišei = pochti 40%!
Tu gribētu justies kā Eiropas pilsonis, bet, kad būsi ar kādu Rietumeiropas pilsoni atklāti parunājis, nāksies vien Tev secināt, ka Eiropa vairumam beidzas uz Vācijas - Polijas robežas. Nopietni. Vairumam vienkāršo mietpilsoņu mēs esam krievi, labākajā gadījumā - no Lithuania.
Bet ... viena lietuviešu madāma šodien latviešiem vēstīja, ka lietuvieši sevi tagad iztēlojoties nevis kā austrumeiropiešus, bet kā ziemeļeiropiešus. Laikam lieki stāstīt, kā viņus Anglijā, Zviedrijā un citur tomēr iztēlojas citi.
nu nezinu ka ar ziemeljeiropu un lietuvu, tachu tajā skolinja kur kan meita tagad studee leishu ir daudz, bet latvieshi 2,3... tā apceriigi apskatoties varbūt nemaz nav slikti ka mees izmirstam...jo tik melanholisku un viegli vadaamu baru ka pie mums nekur nevar atrast, visa pasaulē pat briinaas.
Bet ... viena lietuviešu madāma šodien latviešiem vēstīja, ka lietuvieši sevi tagad iztēlojoties nevis kā austrumeiropiešus, bet kā ziemeļeiropiešus. Laikam lieki stāstīt, kā viņus Anglijā, Zviedrijā un citur tomēr iztēlojas citi.
Nezinātajiem: Baltijas valstis pieder pie ziemeļeiropas!
Nu bet protams... baurim vienmēr būs ar ko aizbildināties. Un cik lielam procentam no tiem pašiem rrespondentiem ķermeņa masas indekss "zaškaļivajet" krietni aiz nopietnas aptaukošanās robežas? Kā rezultāts sirds un asinsvadu slimības, paaugstināts diabēta risks, utt. Tas, ka veselīgi ēst ir dārgāk, ir mīts. To jebkurš mediķis paskaidros. Vienkārši bāliņi, sevišķi laukos ir gadsimtiem rijuši kā cūkas visu pēc kārtas, jo treknāk, sāļāk un apdūmotāk, jo labāk. Un tad kad tu cilvēks nonāc tādā laucinieku kompānijā, vienmēr tie, kas smērē sadedzinātus cūku taukusvismaz cm biezā kārtā uz maizes vēl paņirgāsies, ka rīdzinieki jau nav nekādi cilvēki un neēd normālu "latviešu ēdienu".
Sapper:Nu bet protams... baurim vienmēr būs ar ko aizbildināties. Un cik lielam procentam no tiem pašiem rrespondentiem ķermeņa masas indekss "zaškaļivajet" krietni aiz nopietnas aptaukošanās robežas? Kā rezultāts sirds un asinsvadu slimības, paaugstināts diabēta risks, utt. Tas, ka veselīgi ēst ir dārgāk, ir mīts. To jebkurš mediķis paskaidros. Vienkārši bāliņi, sevišķi laukos ir gadsimtiem rijuši kā cūkas visu pēc kārtas, jo treknāk, sāļāk un apdūmotāk, jo labāk. Un tad kad tu cilvēks nonāc tādā laucinieku kompānijā, vienmēr tie, kas smērē sadedzinātus cūku taukusvismaz cm biezā kārtā uz maizes vēl paņirgāsies, ka rīdzinieki jau nav nekādi cilvēki un neēd normālu "latviešu ēdienu".
mani lauku radi, kas pieraduši ēst kā visu pēc kārtas, ir tievi kā skali. visi. lieta tāda, lai gan viņi ēd daudz, viņi arī strādā ne pa jokam. līdz ar to aptaukošanās viņiem nedraud. atšķirībā no pilsētniekiem, kam pakaļas plakanas nesēdētas.
Sapper:Nu bet protams... baurim vienmēr būs ar ko aizbildināties. Un cik lielam procentam no tiem pašiem rrespondentiem ķermeņa masas indekss "zaškaļivajet" krietni aiz nopietnas aptaukošanās robežas? Kā rezultāts sirds un asinsvadu slimības, paaugstināts diabēta risks, utt. Tas, ka veselīgi ēst ir dārgāk, ir mīts. To jebkurš mediķis paskaidros. Vienkārši bāliņi, sevišķi laukos ir gadsimtiem rijuši kā cūkas visu pēc kārtas, jo treknāk, sāļāk un apdūmotāk, jo labāk. Un tad kad tu cilvēks nonāc tādā laucinieku kompānijā, vienmēr tie, kas smērē sadedzinātus cūku taukusvismaz cm biezā kārtā uz maizes vēl paņirgāsies, ka rīdzinieki jau nav nekādi cilvēki un neēd normālu "latviešu ēdienu".
Ir dārgi ēst veselīgi diemžēl. Aptaukošanās un liekais svars parasti ir dēļ tā ka ēd neveselīgi - kartupeļi, makaroni, maize, saldumi un daudz kas cits veicina aptaukošanos.
Jau labu laiku atpakaļ sabiedrības veselības mācībā bija stāsts par to, kāpēc tauta ēd to, ko reklamē, nevis to, kas ir veselīgs. Diezgan pārspīlēta ir tā dārgā veselīgā ēšana. Nu kas jums liek pirkt Kellogsus, Aktimelus, sevišķi tīro "bioloģisko" pārtiku? Blefs tas ir, mārketinga triki. Kāpēc neviens nereklamē siļķi, biezpienu un burkānus? Jā. lieliski ir ēst burkānus ar sēklām un olīveļļu, bet var iztikt arī tikai ar burkāniem! Maize un makaroni ir veselīgi - saprātīgās devās, ēdienam jābūt sabalansētam, tas ir galvenais! Un vēl - jāēd gaļa, piena produkti, dārzeņi, graudaugi utt, bet ne gaļas, piena un tamlīdzīgie IZSTRĀDĀJUMI - nost ar desu, cīsiņiem, limonādēm, un būs jums veselīga ēdiens! Labāk mazāk, bet labāk. Jā, un aktimels ir tas pats kefīrs, jo tā baktēriju piedeva ir tik minimāla, ka ietekme ir simboliska. Nu tad vismaz ņemiet biokefīru ar bifidumbaktērijām, litrīgā iepakojumā, būs nu ļoti izdevīgāk, nekā Aktimels, bet efekts tieši tāds pats
Reiz domāju, kā tas tā, ka pamatā Latvijā saimnieko Zviedru bankas, bet mēs raujamies uz euro, kaut gan zviedri paši i nedomā no savas smukās kronas atteikties?
f-foto:Grieķija jau vismaz pusgadu strādā pie iespējas pieprasīt no Vācijas reparācijas par nacistu izpostīto valsti un iznīcinātajiem 650 000 cilvēku - ~ 113 miljardus eiro, kā arī vēl ~ 50 miljardus par Grieķijas bankai tai pat laikā to pašu nodarīto.
Attiecīgi - pēc šādu prasību nonākšanas tiesā tā jau būs cita Eiropa un cita Vācija.
Bezcerīgi. Tādā gadījumā vispirms būtu no Itālijas piķis jāpiedzen. Ja Musolini nebūtu sataisījis sūdus ar savu avantūru, tad iespējams mēs šodien varbūt 3. reihā dziīotu. Hitlers bija ieinteresēts, lai Balkānos būtu mierīgi. Duče izdomāja "iezīmēties" un uzbruka Grieķijai. . Rezultātā pa dirsu no angļiem un fričiem bija jānodarbojās ar "lietu sakārtošanu". Tas viss aizkavēja uzbrukumu PSRS pa kādām 6 nedēļām. Apmēram tik daudz fričiem pietrūka labvēlīgu laikapstākļu, lai tiktu galā ar PSRS.
f-foto, esmu gatavs saderēt uz pudeli laba XO, ka raspizģaji grieķi varēs paturēt arbūzu, nevis kaut kādas mistiskas reparācijas 70 gadus pēc kariņa. Slima suņa murgi. Ir jau friči nokompleksojušies par savu pagātni, bet tik slimi viņi arī nav.
ak34:Aptaukošanās un liekais svars parasti ir dēļ tā ka ēd neveselīgi...
Permanenti nepareizi. Dēļ tā, ka uzņem vairāk kā atdod. Man tepat netālu ir dzīvs piemērs. Kā cilvēks, kura ienākumi nav mainījušies, pusgada laikā pateicoties ēšanas paradumu un dzīves veida maiņai ir ticis vaļā no liekā svara un arī dažām veselības problēmām.
es teiktu tā, ka aptaukošanās ir apgriezti proporcionāla izglītības līmenim(spilgt piemērs ASV - resnie lumpeni un tievie bagātnieki). Laba izglītība lielās ripās dod labākus ienākumus...tā kā var teikt ka jā... neaptaukoties izmaksā dārgāk, jo tie kas vairāk pelna vairāk arī tērē;D
ak34:Aptaukošanās un liekais svars parasti ir dēļ tā ka ēd neveselīgi...
Permanenti nepareizi. Dēļ tā, ka uzņem vairāk kā atdod. Man tepat netālu ir dzīvs piemērs. Kā cilvēks, kura ienākumi nav mainījušies, pusgada laikā pateicoties ēšanas paradumu un dzīves veida maiņai ir ticis vaļā no liekā svara un arī dažām veselības problēmām.
200++++ Kad uz darbu braucu ar mašīnu, pāris mēnešos svars pieauga dramatiski. Nomainīju mašīnu uz trolejbusu un 15min ar kājām un nu viss ir normāli. Vasarā ar darbu uz riteni, un tad ir jāpiedomā, lai svars nemazinātos
P.S. Ēdu visu, ieskaitot limonādes, cīsiņus un bulciņas un alu.