Vēlreiz tiem, kas iekš T34 un šļemafonos. Izkāpiet tak no tanka un novelciet cepures. Kopš 2005. gada janvāra lats ir piesaistīts pie eiro pēc kursa 0.702804 lati par eiro. Tas nozīmē, ka eiro kraha gadījumā arī latam būs "tukla polārlapsa", jo tikai desmitā daļa no lata ir segta ar zeltu, pārējais segums ir eiro. Jau 8 gadus mēs reāli esam eirozonā, bet kā idioti turpinām atdot bankām un dažādiem kantoriem procentus par papīrīšu samainīšanu, vai virtuālo konvertāciju kontos.
Var tikai apbrīnot blējējus, kas pirms kariņa var ar putām uz lūpām strīdēties nevis par to, vai labāk būtu rakt ierakumus, būvēt bunkurus, slēpties mežā, vai iet psihiskajā uzbrukumā, bet vai parādes mundieri darināt ar vienu vai divām pogu rindām. Kur var bāliņi tik tupi būt...
f-foto:Labklājības pieaugumu pēc eiro ieviešanas aizgūtnēm sola? Sola. Ja ir labklājība, tad nav arī parādu. Jo, ja ir parāds, tātad kādam nav labi un nav labklājības.
novēlu tev dzīvē kādreiz iemācīties elementārus ekonomikas pamatus. Šobrīd tu izliecies, ka kautko zini. Zini nesanāk.
ņemot vērā, ka iepriekšējais čehu prezidents zēmans ideju par eiro ir noraidījis pašā saknē, es teiktu, ka čehi pašlaik sper platu soli tā ieviešanai. tieši tāpat kā poļi un lietuvieši.
Runājot pārsteidzoši vaļsirdīgi, K. Konrāds, zinātniskās padomes, kas konsultē valsts Finanšu ministriju, priekšsēdētājs,
mums pašiem savu klaunu pietiek lai klausītos vēl vāciešus. trīspusējā padomē sēž tādi āksti, kurus arī var pēc vajadzības nosaukt par valdības padomdevējiem un sākt tiražēt viņu murgus.
Te domas dalās, es teiktu, ka Vilks ir Latvijas visu laiku labākais finanšu ministrs, kaut gan klauni šajā amatā bijuši ir, atcerēsimies Parexa glābēju Slakteri...
wibi:
Foto pierādījumu par pēcpuses apgalvojumu studijā!!! Citādi tukši vārdi vien, visa temata garumā.
Ej pie acu ārsta un mācies latviešu valodas frazeoloģismus. Divas kājas tev ir.
Ar vai bez eiro tu turpināsi dzīvot vienā no vistrūcīgākajām un ekonomiski, politiski un citādi visslimīgākajām valstīm, ko kāds, jādomā, ironiski ir nosaucis par Dievzemīti. Eiro tavas problēmas nenovērsīs. Mani šajā stāstā interesē, cik tālu latviešus kā izmirstošu un diezgan jau nevarīgu tautu aizvedīs ekonomisks aprēķins un politiski meli. Arī PSRS pietiekami daudzi stājās un to slavināja ar tādu pašu degsmi, kā to šodien tāda paša kaluma aktīvisti mēģina darīt ar ES. Šie cilvēki ir Latvijas nodevēji.
Tā ka vai nu runā argumentēti, vai ej pie acu ārsta un mācies latviešu valodas frazeoloģismus (par saliektu muguru utt., saistībā ar pārcentību ES regulu un starptautisko aizdevēju prasību izpildē uz pašu tautas rēķina).
Mmm, par eiro neko neprasīju, savu viedokli neizteicu, tik uzprasīju par pēcpusi. Tāpēc arī īsti nesaprotu, ko man argumentēti vajadzēja rakstīt. Man arī problēmu itkā nekādu nav, latvieši nu noteikti nav izmirstoša tauta, kuri bija tie daudzi, kas psrs stājās un slavināja to? psrs slavināja tikai partija - iedzīvotāji tad, kad to lika darīt. Kādā ziņā "šie cilvēki" ir Latvijas nodevēji? Es domāju, ka laiks slēgt šo tēmu, tāpat principā beztēma ir aizgājusi, kad kāds cilvēks te mēģina pārliecināt citus par savu ticību. Un ja jau liekas, ka Latvija iet uz dirsu, tad kāpēc par to runāt tikai foruma ietvaros - iesaku f-foto labāk kaut kur plašsaziņas līdzekļos izpausties ar savām bažām par naudu, aizgājušo laiku godību un politiķiem-valsts tirgotājiem.
Ja nu kādu interesē mans viedoklis, tad esmu PAR eiro. Šai manai nostājai ir daudz argumentu, bet kā būtiskāko es minētu šo - Latvija ir sīka valstele, kurai (gribi,negribi) kaut kam ir jāpieslienas - vai nu Krievijai, vai nu Eiropai. Pasaules pieredz rāda, ka sīkvalsteles ir īslaicīga parādība. Šveice ir izņēmums un tāpēc nav vērā ņemama.
jg101:Ja nu kādu interesē mans viedoklis, tad esmu PAR eiro. Šai manai nostājai ir daudz argumentu, bet kā būtiskāko es minētu šo - Latvija ir sīka valstele, kurai (gribi,negribi) kaut kam ir jāpieslienas - vai nu Krievijai, vai nu Eiropai. Pasaules pieredz rāda, ka sīkvalsteles ir īslaicīga parādība. Šveice ir izņēmums un tāpēc nav vērā ņemama.
...tad jau Latvija ir ielene-kas vairāk maksā ,tas drāž
jg101:Ja nu kādu interesē mans viedoklis, tad esmu PAR eiro. Šai manai nostājai ir daudz argumentu, bet kā būtiskāko es minētu šo - Latvija ir sīka valstele, kurai (gribi,negribi) kaut kam ir jāpieslienas - vai nu Krievijai, vai nu Eiropai. Pasaules pieredz rāda, ka sīkvalsteles ir īslaicīga parādība. Šveice ir izņēmums un tāpēc nav vērā ņemama.
...tad jau Latvija ir ielene-kas vairāk maksā ,tas drāž
biežāk izskatas, ka piemaksajam lai mus izdrazh. ka tas bus eiro gadijuma, uz garantiju.
nu ne tik kategoriski, bet tuvu tam... Latvija pat teorētiski nespēj būt neatkarīga un atrauta no pārējās pasaules... 1940.gads tam ir spilgts piemērs... ir tikai 2 ceļi - Latvija Eiropā vai Latvija Krievijā, trešais ceļš, ka Latvija ir patstāvīga valsts ir tikai īslaicīgs risinājums un nav domāts ilgstošai perspektīvai... atcerieties, ka Latvija tikai 2 reizes ieguvusi neatkarību un abas reizes tad, kad kremlī bija sajukums un haoss.. es neesmu par Latvijas teritorijas iekļaušanu Krievijas sastāvā, es tikai spriežu loģiski. ka šis variants ir samērā reāls, ja Latvija tālāk neintegrēsies Eiropā...
es gan domāju, ka par PSRS kā tādu, tā kā būtu jāaizmirst... tas tak skaidrs. Mūsdienu Krievija baro lielu daļu rietumnieku, bet mēs spītīgi izliekamies, ka to neredzam. Vai krievi taisās uzbrukt Latvijai? Nu ko jūs, mums ir 2,7 helīši un 3 ejoši kāpurķēžu bruņneši, nemaz nerunājot par ļotenēm, kuras šad tad palido tā kā nekāda uzbrukšana nav teorētiski iespējama, guļat mierīgi bet kas attiecas uz eiro= ar vai bez, tam nav nekāda sakara ar Krieviju, tikai un vienīgi ar mums pašiem. Baigi sliecos domāt, ka tieši Krievijai varētu būt riktīgi izdevīgi, ka mums euro, protams arī mums šajā kontekstā, ja vien to mācēsim diplomātiski izmantot sev par labu un nebūsim ietiepīgi spītīgi par katru vcenu..
... ja ne 40. gads, gan jau nāktos raudādamiem maksāt parādus, bet tā jau neērta tēma. Tak Latvijas bekons, sviests... izvilktu no bēdu ielejas, ja tik atkal zviedri neiekostu
f-foto:Wibi, bet ej un taisi savas tēmas - un slēdz tās. Kas Tev liek rakstīt tieši šajā, turklāt atzīstot, ka "savu viedokli neizteicu"? Ir vēl daudzas citas!
Demogrāfs Mežs saka: "Ja tuvākajos trīs līdz piecos gados Latvijā netiks iegūts dzimstības uzrāviens, situācija kļūs kritiska, stāstīja Mežs, skaidrojot, ka pēc šiem gadiem iestāsies jauno cilvēku "demogrāfiskā bedre", būtiski saruks fertilajā vecumā esošo sieviešu skaits un Latvijas iedzīvotāju izmiršanu varēs novērst vairs tikai ar "Āfrikas līmeņa dzimstību", par kuru Latvijas apstākļos sapņot būtu nereāli." Ticamāks ir speciālista (šeit - demogrāfa) teiktais.
Par "pēcpusi" viss būtu noskaidrojams arī pašam, tikai nelaime tāda, ka Tu nemāki lietot tīmekļa meklētāju.
Par ko tad tu īsti izsakies - par Latvijas iedzīvotājiem vai latviešiem, kas tad īsti izmirst, jo latvieši un Latvijas iedzīvotāji nav viena un tā pati lieta. P.S. Eh, pašam jau nu nemaz nav skaidrs par tīmekļa meklētāju, pateikšu tikai tā - tīmekļi ir daudz un dažādi, arī meklētāji katrā tīmeklī ir ļoti daudz, ja konkrēti par www vai web 2.0 - tad pateikšu, esmu lietas kursā par meklētājiem. Ja Tu runā par citu veidu tīkliem, tad par to meklētājiem informācija būtu jāpameklē, lai precīzi varētu izteikties
f-foto:Nu, un ko es teicu, brīdinot, ka būs iespītēšanās? Tagad arī matu skaldīšana.
Definīcija: "A web search engine is a software system that is designed to search for information on the World Wide Web." Iztulkot (par maksu), vai pats atradīsi un sapratīsi atslēgas vārdus "search engine, software, information search, www"? Bet nu to nevar saprast, ja Tev acis jau nav rādījušas visas diskusijas garumā.
Latvieši un Latvijas [pastāvīgie] iedzīvotāji būtībā ir nodalāmi tikai dažos aspektos. Ja ticam tam, ka latviešu īpatsvars arvien pieaugot (www.kasjauns.lv...), arī procentuāli ir liekama vienlīdzības zīme. Vai ar to domāji etniskās tīrības ideju? Pie kuras grupas pieskaitīsi tādas ģimenes bērnu, kurā māte ir Latvijas krieviete, bet tēvs - Latvijas latvietis, un visi ir LR pilsoņi? Pazīstu vismaz divas tādas ģimenes. Un tādu nav maz (nra.lv...). Ar māti runā krieviski, ar tēvu - latviski.
Eiro ir tikai maksāšanas līdzeklis un neatrisinās tās lietas, kas ir samilzušas varas un pilsoņu attiecībās.
Pirmkārt par web search engine Tu neko neteici, teici par tīmekļa meklētāju, kas nav viens un tas pats, jo tīmekļu ir daudz un dažādi, ne tikai web. Otrkārtja runā par to, ka latvieši izmirst, tad tā arī runā, kā par tautu, bet ja runā, ka Latvijas iedzīvotāju skaits samazīnās demogrāfisku apsvērumu sakarā, tad izmanto citus izteiksmes līdzekļus un vārdus, jo šādi jaukt ir rupja kļūda. Un nē, es ne par kādām etniskās tīrības idejām nerunāju, mani pasaules uzskati ir citādāki.
f-foto:Ja esi sācis rakstīt, tad paskaidro, kāpēc tā ir "rupja kļūda".
Un kāpēc "tīmekļa meklētājs" un "web search engine" nav viens un tas pats? Kur vēl Tu meklētu iedzīvotāju domas par Dombrovska dibenu?
Paspēlēsim Tavu šaha spēli ... Tikai tad atbildi pilnos teikumos.
Tīmeklis - network. Tātad network search engine, nevis web search engine. Web search engine - world wide web search engine - atšķirību proti izlasīt vai pašam ar redzitā čābīgāk? Kāpēc uzreiz man jāmeklē iedzīvotāju domas - gribu uzzināt, kas Tev liek Dombrovskī saskatīt kaut kādu pēdējo kretīnu, kurš ir "atbildīgs pie visām problēmām". Varbūt kādreiz arī paanalizē notikumu cēloņus, nevis tikai sekas - tādā veidā Tavi posti nebūs tik sekli un truli kā tikai prasta demagoģija vien. Prasta virtuves saruna sanāk, kladzina par kaut ko, īsti līdz galam neizprotot ko un ietiepīgi paliek pie sava.
versatile:gan jau izies no situācijas, atsaucoties uz pirmajiem Ulmaņlaikiem.
Cik nu zinu tad ulmaņlaiki sākās pēc 1934.gada 15.maija. Tā kā ieiej ka situācijā. Tas jau pamazām kļūs acīmredzams, ka eižopijas apoliģētu un Latvijas pretinieku zināšanu līmenis ir apgriezti proporcionāls nopirkto diplomu un grādu lielumam, un tieši prporcionāls amerikāņu seriālos gūto atziņu lielumam.
Cik zinu, tad Latvijā ir bijusi vēl citi finanšu ministri, jebšu Tu uzskati, ka tikai postsovjetiskais fiziķu-ģeogrāfu režīms ir piemiņas vērts?
nubet droši! sauc tos vīrus, kas bija labāki. viens lūgums - ar norādi uz viņu izcilajiem darbiem. es tik labi nepārzinu ne pirmās republikas, ne padomju laika ministrus, tāpēc man būs interesanti palasīties par cilvēkiem, kas ir labāki par pašreizējiem.
GunarsII: ..es teiktu, ka Vilks ir Latvijas visu laiku labākais finanšu ministrs..
Šito arī esi kādā amerikāņu seriālā noskatījies?
Ironiju nesapratu, jo neskatos nekādus, kur nu vēl amerikāņu seriālus. Bet mans ministru vērtējums ir ABSOLŪTI SUBJEKTĪVS, sastāvošs no daudziem, it kā nemanāmiem ikdienas faktiem. No pēdējiem notikumiem - Vilks manuprāt bija pirmais, kurš izteica skaidru un nepārprotamu viedokli par Liepajas metalurgu, līdz ar to "uzstādīdams latiņu" populistiem un tukšmuldētājiem. Bet ja nu nejauši šeit, Fotoblogā kāds varēs salīdzināt ministru darbus OBJEKTĪVI, nu tad vīņš pats ir pelnījis gandrīz vai līdzvērtīgu posteni. Tāpēc, turpinot mūsu, manuprāt, pilnīgi subjektīvo (un tas nav nekas slikts!) viedokļu apmaiņu - nu nosauc savu labāko, jeb pasaki, ka neviens nav labs, vai visi brīnišķīgi. Jautāju bez jelkāda zemteksta, tiešām interesē.
nez kāpēc šķiet, ka ievērības cienīgi ir arī Osis un Šķēle, kaut arī kopumā tie bija pavisam citi laiki un citas prioritātes. Var neptikt personības, bet ne jau mīlestība šajā gadījumā noteicošā.
manuprāt, šī valdība visnegodīgāk iekoda "tautas kājā", brīdī, kad vissmagāk bija. Ja salīdzinam ar citām ES valstu valdībām šajos krīzes laikos, tad tika izrādīta diezgan liela pretestība taupības pasākumiem, kuru rezultātā Briselē vēl nerimst strīdi par tiem. Cik man nācās novērot, tad LV tieši kā ar nazi sākās naudas pieturēšana, kad tika skaļi pasludināts taupības režīms. Cilvēki sāka mazāk tērēt, daudzi atlika investīcijas ražošanai, jo baidījās par kredītu atmaksu. Tas ir vesels riņķa dancis un naudai visu laiku jābūt apritē.
No pēdējiem notikumiem - Vilks manuprāt bija pirmais, kurš izteica skaidru un nepārprotamu viedokli par Liepajas metalurgu, līdz ar to "uzstādīdams latiņu" populistiem un tukšmuldētājiem.
Tad nu gan arguments,lai uzskatītu par labāko finminu. Es jau to pateicu,kad nogalvoja pirmos 100 ļimonus.
talavietis:manuprāt, šī valdība visnegodīgāk iekoda "tautas kājā", brīdī, kad vissmagāk bija. Ja salīdzinam ar citām ES valstu valdībām šajos krīzes laikos, tad tika izrādīta diezgan liela pretestība taupības pasākumiem, kuru rezultātā Briselē vēl nerimst strīdi par tiem. Cik man nācās novērot, tad LV tieši kā ar nazi sākās naudas pieturēšana, kad tika skaļi pasludināts taupības režīms. Cilvēki sāka mazāk tērēt, daudzi atlika investīcijas ražošanai, jo baidījās par kredītu atmaksu. Tas ir vesels riņķa dancis un naudai visu laiku jābūt apritē.
Patiesībā mūsējie par maz piegrieza tēriņus. Vajadzēja vēl vairāk - šī bija iespēja būtiski samazināt valsts budžetu. Tā vietā valsts ir aizņēmusies vairākus jardus, kuri būs jāatdod un par tiem jāmaksā procenti. Tas protams nebūs jādara ne Vilkam, ne Dombrovskim.
Tā ka nav tāda Latvijas veiksmes stāsta, ko atnesa politiķi - ekonomika nedaudz atkopās pat, neskatoties uz to ko darīja politiķi, kā arī palīdzēja aizdevuma nauda. Otrais iemesls gan ir bīstams un pieaugums uz šādas naudas rēķina ir īslaicīgs. Labā ziņa gan ir tā, ka mūsu ekonomika ir tik maza, ne šāds aizdevuma stimulēts pieaugums, ne politiķu rosīšanās to neietekmē. Bet, protams, Dombrovskim un Vilkam ir devis iemeslu pa kādai medaļai sev piekarināt.
Jebkurā gadījumā - pēc šāda pieauguma, kas tiek stimulēts ar ārēju naudu iestāsies kārtējā krīze un varam sākt tai laicīgi gatavoties
Tad nu gan arguments,lai uzskatītu par labāko finminu. Es jau to pateicu,kad nogalvoja pirmos 100 ļimonus.
Es tik talredzīgs nebiju, bet atkārtošos vēlreiz, ka, manuprāt visi mūsu viedokļi ir ļoti lielā mērā subjektīvi. No šībrīža ministriem Vilks un Viņķele ir tie, kas sauc lietas īstajos vārdos, runā to, ko domā un dara, ko pirms tam solījuši. Daudzsološs bija arī Ķīlis, bet manuprāt, ne tik labs administrators un par maz "slīpēts" vilku baram. Bet būtu saturīgāka runa, ja Tu vienkārši nosauktu savus favorītus, nevis aprobežotos ar "tas nu gan ir arguments!"
ekoists:www.apollo.lv... Redz,favorīts atklāj kārtis. Kur lai es atrodu sev tīkamo?
Katram sava recepte, savu viedokli uzspiest nemēģinu, bet mani vispārīgie apsvērumi ir apmēram šādi: Latvija ir jauna demokrātija, mēs nevaram atļauties kā angļi vai amerikāņi - 12 gadus valda viena partija, tad nākamos 12 - otra u.t.t. Laba mācība bija Tautas partijas valdīšana 2 termiņus pēc kārtas, kas korupciju un visatļautību pacēla neiedomājamos augstumos. Mums jāmaina varas partijas katru reizi, jo tas rada jaunus un lielus izdevumus koruptantiem. Gan politiķi, gan ierēdņi jāuzpērk atkal no jauna, tāpēc korupcijas līmenis VISMAZ NEPAAUGSTINĀS. Minēto apsvērumu dēļ balsošu par Reformu partiju, tas ir visjaunākais no man pieņemamajiem politiskajiem spēkiem, viņu ministri uz šo brīdi nav no sliktākajiem un vismazāk jūtams, ka tie darbotos kāda intresēs. Ir jau mīnusi- zems reitings, nelaimīgā "Olšteina bundzinieku" ievilkšana parlamentā u.t.t., un vispār - kurš no mums ir bez grēka?
jampampiņ, pastāsti lūdzu, kaut vienu versiju par 9. septembri. en.wikipedia.org... iedvesmai - bet drīksti, protams, atsaukties arī uz kādu akadēmiskāku avotu. Uz kasjauns.lv gan labāk ne, piedod.
fufeli, aizvien gaidu komentārus par 9. septembri un par piedāvātaām alternatīvām budžeta cirpšanai, kas neietvertu turpināt vājprātīgo uzdzīvošanu uz kredīta.