vakar pa ilgiem laikiem izstaigāju igauņu veikalus. Bija ar ko salīdzināt cenas, jo 4 mēnešus biju iepircies tikai pamatā vācu veikalos. Lai arī vācu cenas šogad strauji palēcās uz augšu elektrības tarifu dēļ, tomēr, igauņu veikalu cenas precēm, kuras nav vietējās nozīmes vai poļu, bija krietni augstākas kā vācu veikalos. To var arī saprast- transporta loģistikas izmaksas nākas nosegt. Tā kā, ja gribam dzīvot un iepirkties par mums pieņemamām cenām, jāražo pēc iespējas vairāk savu, jābūt pašiem noteicējiem un saimniekiem..
Bilance ir pārskata perioda beigās kontu formā sastādīts uzņēmuma valdījumā esošā īpašuma (aktīvu) un kapitāla (pasīvu) pretstatījums. Algas bilancē tieši parādīsies tikai dažos gadījumos, piemēram, ja nebūs pilnībā izmaksātas.
Algu norēķini parādās naudas plūsmā un peļņas un zaudējumu aprēķinā, no kurienes bilancē pie pašu kapitāla ceļo gala cipars - nesadalītā peļņa vai zaudējumi. Protams, var visu mēģināt salikt vienā formā, bet neesmu redzējis nevienu gada pārskatu, kur tas tā būtu darīts - nav pārskatāmi un neatbilst standartiem, ja pareizi atceros. Tad bilance kļūtu par bilanci periodam, nevis stāvokli uz konkrētu dienu.
Palieku pie sava, normālā bilancē gada laikā izmaksātās algas neredzēsi.
Fufeli, es gan vairāk uztrauktos, ka pašam, piemēram, meitiņa duračka ar vieglu uzvedību neizaug - ar tādu tēvu neko labu nevarētu gaidīt... Citu radu rakstus pētot, ka pats savus nelpalaid garām
versatile:Fufeli, es gan vairāk uztrauktos, ka pašam, piemēram, meitiņa duračka ar vieglu uzvedību neizaug
Ko tu ar to gribēji internetā teikt? Klātienē spēsi atkārtot?
Pirmais ģimenē ielīdi, man par tēvu taisoties. Kā pareizi atzīmēji, vājā vieta; jā, ir gan. Turklāt, mans teksts ir 100% taisnība - būs man meita, es arī uztraukšos...
saulīt zaķīt bumbulīt - nedirs nu pats. Daudz ko varu pacciest, bet ka tāds īblis mani par dēlu mēģina saukt, ir mazliet par tālu. Nelien manā ģimenē, un es neizlikšos, ka mani interesē tavējā. Un es zinu, kur ir mans tēvs. Jau aptuveni 27 gadus savu atrašanās vietu nav mainījis.
Nocitēsi, lūdzu, manis teiktās sliktās lietas par bērniem? Kaut kā neredzu. Par ībļiem, troglodītiem un vēl nez ko - arī pirmais sāki... Nav ko spert zem jostasvietas, ja atbildes spērienus nespēj paciest.
Man patiesi šķiet, ka vecākim vajadzētu vairāk pievērst uzmanību bērniem - uz to arī mudināju. Un ja ģimenē ir cilvēks, kam vissirslikti, pilnīgi reāli, ka arī bērniem kādā brīdī parādās depresija šīs defomētās pasaules uztveres iespaidā. Palasi zoo stacijas bērnus - ko dara depresija, garlaicība un visatļautība kombinācijā.
Kad krievu armija atstāja LV teritoriju, tad izplatīta parādība bija paliekošās infrastruktūras izdemolēšana un savu izkārnījumu atstāšana galda vidū par piemiņu. Spriežot pēc f-foto aktivitātēm oponentu viesu grāmatās, gēnu aicinājumu apslāpēt ir grūti un reizēm pat neiespējami.
Sapper:Kad krievu armija atstāja LV teritoriju, tad izplatīta parādība bija paliekošās infrastruktūras izdemolēšana un savu izkārnījumu atstāšana galda vidū par piemiņu. Spriežot pēc f-foto aktivitātēm oponentu viesu grāmatās, gēnu aicinājumu apslāpēt ir grūti un reizēm pat neiespējami.
nu par nozheloshanu jaatdzist, ka padumja armija 95% gadijumos visu atstaja ljoti kartigu!!! demoleja, lauza logus, grieza metala un dirsa telpas latvietis/krievs vulgaris - LR pilsonis vai patstavigais iedzivotajs...
Ja esi pamanījis, viena no frāzēm, ar kuru zombē Latvijas vientiešus, ir izteikumi, ka eiro ieviešana ļaus "salīdzināt cenas dažādās valstīs". Domāts laikam, ka vietsēži nezin kādā veidā salīdzinās cenas Cēsu veikalā ar cenām Kohtla Jarvē un attiecīgi izlems, kur tiem lētāk iepirkties todien.
"Līdz ar eiro ieviešanu Latvijā būs vieglāk salīdzināt preču un pakalpojumu cenas ar kaimiņvalstīm."
Tātad cilvēki to saredzēs (tikai - kādā tādā veidā?) un burtiski pavēlēs komersantiem cenas nolaist. Šis ir viens no debilākajiem Vilka izteikumiem, kas no makroekonomiska papīra līmeņa ir tieši pārcelts uz Zaņas pagasta Jāņonkuļa un 18 gadus jaunās, skaistās krievu meitenes, rīdzinieces Ženijas sadzīvi.
Ja es tranzītā braukšu uz Igauniju un redzēšu, ka tur cukurs kilogramā par 10 centi lētāks, tak nopirkšu. Tagad: a) galvā pārrēkinot EUR-->LVL šādas atšķirības nebūs pamanāmas. b) naudas atšķirība. Tīri psiholoģiski tādiem leišiem un igauņiem gadās izbraukt cauri un ne kapeikas neiztērēt (jo kabatā nav līdzi konkrētās valsts papīrīši) - a ja nu kartes neņem u.t.t.
Tieši tāpat būs ar degvielu - visādi turp šurp braukātāji bieži pirks tur, kur par tiem dažiem santīmiem būs letāk. Mazu valstu situācijā cenu atšķirības ir nelielas, attiecīgi konkurence uzlabosies un cenas vēl vairāk izlīdzināsies.
Jāaaa, dižais entelektuālis pat lasīt nav iemācījies Bet forši, kad vārīgā vietā trāpa, ne? Nepadomāji, ka neesi vienīgais, kam šajā jomā ir zināmas iemaņas? Aizej pa priekšu manam tēvam blakus apgulies; tad par maniem izteikumiem par bērniem varēsim padomāt un parunāt. Tik nav jau par ko, jo es neko sliktu nepateicu, visu pats savā slimajā prātā izdomāji
f-foto:Vaards, ko nu muldies tagad pa ķešu. Kāds vēl cukura tūrisms? Un cik kilogramus lētāka cukura dienā tad tu taisies patērēt? Kāpēc visi ir līdzīgi tev un brauc kaut kur tranzītā? Kaut ko pilnīgi šķērsām tagad laid.
Uzvelc minisvārciņus un pastaigā pa Rīgas apvedceļu. It īpaši ieteicams Bauskas šosejas apkaimē - tad redzēsi, ka plūsma ar importa numuriem ir ievērojama. Daļa no viņiem piestās Latvijas tankos, veikalos, ēstūžos, hoteļos, pie prostitūtām - jo Eiriku visiem šādiem braucējiem ir kabatās. Leišos mazāk naudiņas tērēs.
nezin, kas aizvedīs - bet Pavisam Svētajos Riktīgi Superīgajos gados uz Tallinu pēc Rīgas desām cilvēki brauca - un privāto auto bija n reizes mazāk, nekā tagad. Un arī tagad uz Poliju mēbeles iepirkt cilvēki brauc un grupas organizē. Ja atmaksāsies, tad brauks. Pēc iepriekš paustajiem briesmīgajiem 30% cenu sadārdzinājumiem nākamajā dienā pēc euro ieviešanas - tak noteikti atmaksāsies. Vai ne?
versatile:nezin, kas aizvedīs - bet Pavisam Svētajos Riktīgi Superīgajos gados uz Tallinu pēc Rīgas desām cilvēki brauca - un privāto auto bija n reizes mazāk, nekā tagad. Un arī tagad uz Poliju mēbeles iepirkt cilvēki brauc un grupas organizē. Ja atmaksāsies, tad brauks. Pēc iepriekš paustajiem briesmīgajiem 30% cenu sadārdzinājumiem nākamajā dienā pēc euro ieviešanas - tak noteikti atmaksāsies. Vai ne?
Ieviesīsim Eiro kā tādu zlobu (lai piespiestu f-foto un viņa brālēnu braukt uz poļiem iepirkties).
Uzvelc minisvārciņus un pastaigā pa Rīgas apvedceļu. It īpaši ieteicams Bauskas šosejas apkaimē - tad redzēsi, ka plūsma ar importa numuriem ir ievērojama. Daļa no viņiem piestās Latvijas tankos, veikalos, ēstūžos, hoteļos, pie prostitūtām - jo Eiriku visiem šādiem braucējiem ir kabatās. Leišos mazāk naudiņas tērēs.
Šoreiz tev ticu, ka esi to jau pārbaudījis. Man gribējās uzzināt kaut ko ne tikai par tavu seksuālo dzīvi un pienākumiem sutenera lomā, bet arī par to, kā iespēja uzzināt par cukura vai citas preces cenu Kohtla Jarvē vai Jārva Jāni un Gavdosas salā vai Kabo de Rokā palīdzēs dzīvot 67 gadus vecai Rucavas Alvīnei ar nelielu pensiju. Tas, ka tu no Ālandu salām brauc atpakaļ ar pa ceļam iegādātām cukura pakām, ir labi, jo zivis taču var nopirkt arī veikalā.
Tātad - kā Alvīne uzzinās par to, ka cukura cena Jārva Jāni ir zemāka nekā Rucavā. Kas viņu turp aizvedīs un cik tas maksās? Neaizmirsti - cukurs ir tikai viena no precēm, ko Alvīne pērk.
Tantei Alvīnei pievedīs klāt busiņš. Jau šobrīd skatos kā šāds busiņš sestdienās no poļiem pieved klāt tantei Vaļai, Gaļai, Maņai un Žeņai Vangažu tirgus laukumā. Neticēsi, bet rinda ir kādi 10m gara parasti - tantes pērk poļu bāzēs pirktus augļus, putraimus, cukuru u.t.t.
Kas zin, pēc Eiro ieviešanas uzskaitītās tantes tiks pie vācu bāzēs uzpirktām precēm?
pie dirsas tās cenas.Patika,kad katram bija sava valūta.MAN TAS PATIKA.Tagad,kā bērnu nama audzēkņi ar vienādu valūtu.Vai tiešām dēļ to dažu latu izdevību cilvēki ir ar mieru mainīt valūtu.Kas bija slikts kad bija franki,liras,kronas utt.
Jolan:pie dirsas tās cenas.Patika,kad katram bija sava valūta.MAN TAS PATIKA.Tagad,kā bērnu nama audzēkņi ar vienādu valūtu.Vai tiešām dēļ to dažu latu izdevību cilvēki ir ar mieru mainīt valūtu.Kas bija slikts kad bija franki,liras,kronas utt.
Tas, ka man bundžiņā ir pa kādiem 50 LVL no vairākām šādām valūtām. Mainīt atpakaļ rokas neceļas (gan jau vēl ievajadzēsies)... Bet smieklīgākais, ka zviedru un norvēģu kronas kaut kur iestūķētas burciņā stāv (vairāki simti no katra veida), bet ir sanācis pabūt šajās valstīs atkārtoti un šo naudu aizmirst paņemt līdzi.
Lasi - man personīgais un sāpīgais zaudējums dēļ dažādām naudām ir ahūni lielāks.
jaa lasiju peera izteikumus bbc... labakais tas, ka izskatas, skotijai draud neatkariba no uk...shie tagad spriezh ka nu bus skoti atstas gbp vai ieviesis savu marcinju. Pashreiz tas skotu marcinjas pat visos veikalos nepienjem. argumenti par/pret lidzigi ka mums ar eiro, kas tiek apskatits ka viens no skotu scenerijiem
Pietiek reiz ar to globalizēto latu. Jācīnās par to, lai Ventspilī – venti, Daugavpili – daugi, Rēzeknē – rēzusi, Limbažos – limbi, Balvos – balvas, Varakļānos – vari, bet Priekuļos – prieki! 1 rēzus=2 prieki, 1 balva=5 limbi. Tikai tā mēs būsim neatkarīgi un konkurētspējīgi!
jg101:Pietiek reiz ar to globalizēto latu. Jācīnās par to, lai Ventspilī – venti, Daugavpili – daugi, Rēzeknē – rēzusi, Limbažos – limbi, Balvos – balvas, Varakļānos – vari, bet Priekuļos – prieki! 1 rēzus=2 prieki, 1 balva=5 limbi. Tikai tā mēs būsim neatkarīgi un konkurētspējīgi!
jg101:Pietiek reiz ar to globalizēto latu. Jācīnās par to, lai Ventspilī – venti, Daugavpili – daugi, Rēzeknē – rēzusi, Limbažos – limbi, Balvos – balvas, Varakļānos – vari, bet Priekuļos – prieki! 1 rēzus=2 prieki, 1 balva=5 limbi. Tikai tā mēs būsim neatkarīgi un konkurētspējīgi!
Pareizi būtu " Vai citu reizi izlasīt neizdodas?", vai " Vai citās reizēs izlasīt neizdodas?"
Kur Tu esi mācījies?
Jūsu zināšanai, f-foto : jautājuma teikums nav obligāti jāsāk ar "vai" un terminu "citas reizes" nav obligāti jāloka. Jūs vispār esiet mācījies vai "Vai jūs vispār esiet mācījies?". Vai arī jūs esiet mācījies tā, ka "vaivaivaivai"?
f-foto:No pūrista viedokļa jautājuma teikuma sākšana bez partikulas "vai?" tomēr ir tiešs pārcēlums no krievu valodas. Ja to vēl var pieņemt vai pieļaut leksiskajā līmenī, tad gramatikā bez savas valodas īpašajiem izteiksmes līdzekļiem nevar iztikt. Lai gan, ko gan es te stāstu, ja jau vairums latviešu, runājot Latvian English, cenšas būt brīvi un neievērot laiku secības likumu. Ignorēt gramatiku - tas ir latviešiem dziļi iekšā(s). Disidenti! Tu - viens no viņiem.
"Esiet" ir pavēles izteiksmē.
Bist Du dumm? Kā redziet, arī vācu valodā gandrīz visi jautājumi ir bez partikulām. Mums savukārt gramatikas pamatlikumi ir pārņemti galvenokārt no vācu valodas. Izņemot tādus strīdīgus jautājumus, kādas galotnes likt locījumos darbības vārdiem : -at vai -iet. Kā zināms, patreiz valodnieku vidū aktuāla ir nostāja izbeigt šīs neauglīgās diskusijas par un ap darbības vārdiem ar galotnēm -īt, -īties un -ināt, -ināties, tādējādi uzskatot, ka abas galotnes -at un -iet- ir pielietojamas visos locījumos.
talavietis:nekādi gramatikas pamatlikumi no vācu valodas nav pārņemti. Vācu valoda ir mana ikdienas sarunvaloda..
Protams, ka viss ir pilnīgi otrādi - latviešu valodas gramatika ir vēl senāka par latīņu valodu, vācu gramatika faktiski veidojās latviešu valodas ietekmē un 1761.gadā vācieša Stendera vācu valodā izdotā ,,Neue vollständigere lettische Grammatik’’ (,,Jauna pilnīgāka latviešu gramatika’’ ) ir tikai vēsturisks pārpratums ))
talavietis:nekādi gramatikas pamatlikumi no vācu valodas nav pārņemti. Vācu valoda ir mana ikdienas sarunvaloda..
Protams, ka viss ir pilnīgi otrādi - latviešu valodas gramatika ir vēl senāka par latīņu valodu, vācu gramatika faktiski veidojās latviešu valodas ietekmē un 1761.gadā vācieša Gotharda Frīdriha Stendera vācu valodā izdotā ,,Neue vollständigere lettische Grammatik’’ (,,Jauna pilnīgāka latviešu gramatika’’ ) ir tikai vēsturisks pārpratums ))
-------------- latviešu[/url] valoda tiešām ir sena valoda un ar ģermāņu valodām ir tikai šķietama līdzība. Ja runājam par vācu valodas līdziniecēm, tad jā- holandiešu, dāņu, norvēģu, zviedru valodas gan man šķiet līdzīgas, ja prot vācu un angļu, bet ar latviešu valodu tik vien, cik barona laiku kalpoņu aizņemtie "virtuves" vārdi.
tik tiešām : Johans Georgs Rehehūzens (vāciski Johann Georg Rehehusen, dzima skolotāja ģimenē Vācijā. No 1613. gada studēja teoloģiju Erfurtes universitātē) bija tīrasiņu latvietis 10. paaudzē f-foto - galva ir priekš tā, lai realizētu patreizējā LMT reklāmas saukļa pirmo daļu
_"Ein aufmerksamer Leser wird in meiner Grammatik ein lempus mehr und neue ZVlo^os finden. Niemand lasse es sich befremden: denn ich habe diese Gramatik nicht nach dem Leisten der Lateinischen, sondern ohne Rücksicht auf Grammatiken in andern Sprachen eingenchtet."
šis ir paša autora oriģinālteksts, var atrast vecajā vācu drukā. "....ohne Rücksicht auf Grammatiken in andern Sprachen eingenchtet" Tātad, saprotu, ka gramatikai nav izmantota vācu valoda par pamatu. Pat vēl vairāak, nav arī citas valodas izmantotas.