forum.gif
Par eiro.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Par eiro.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 15
  5. 16
  6. 17
  7. 18
  8. 19
  9. 20
  10. 21
  11. 22
  12. ...
  13. 41
  14. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.13 16:20
 citēt
versatile:Un vispār, nu ko jūs te ar mums, pakalpiņiem, nodevējiem ņematies - www.draugiem.lv... rekur domubiedri, būs tieši jums laikā :)

--------------
uzaicināsi draugos? :)
Publicēts: 22.01.13 16:34
 citēt
Citagaisma,
ir tik normāli, ja darbaspēks pārvietojas tur, kur tas var vairāk nopelnīt. migrāciju no Latvijas izsauca nevis krīze vai valsts pārvalde, bet darba tirgus atvēršana citās Eiropas valstīs Austrumeiropas iedzīvotājiem. Ja iekšzemes kopprodukts uz cilvēku atšķiras 3x, tad pārvaldi to Latviju kā gribi - daudzi pārcelsies uz to vietu, kur kopprodukts uz cilvēku ir lielāks. Nekā slikta tur nav.

Manu ikdienas dzīvi ne Dombrovskis, ne Rimšēvics praktiski neietekmē. Nestādos priekšā kā viņi var nopietnā veidā ietekmēt tādus uz patērētājiem orientētus biznesus kā pārtikas ražošana vai cilvēku ēdināšana un izklaides organizēšana. Kad bagātās Eiropas valstis sāka plānot atvērt savu darba tirgu mums, vajadzēja sākt plānot, ka tauta no Latvijas miestiem sāks uz turieni pārcelties.
Publicēts: 22.01.13 16:35
 citēt
versatile:Un vispār, nu ko jūs te ar mums, pakalpiņiem, nodevējiem ņematies - www.draugiem.lv... rekur domubiedri, būs tieši jums laikā :)

Arī Tu vēlies, lai šeit varētu rakstīt tikai lata kaprači? Vai tad šeit popularizēt drīkst tikai gļēvuļu pastās domas?
p.s. "Jeszcze Polska nie zginela, kiedy my zyjemy". Cer ka šādus vārdus varētu teikt arī par Latviju.
Publicēts: 22.01.13 16:39 labots
 citēt
ak34:Citagaisma,
ir tik normāli, ja darbaspēks pārvietojas tur, kur tas var vairāk nopelnīt. migrāciju no Latvijas izsauca nevis krīze vai valsts pārvalde, bet darba tirgus atvēršana citās Eiropas valstīs Austrumeiropas iedzīvotājiem. Ja iekšzemes kopprodukts uz cilvēku atšķiras 3x, tad pārvaldi to Latviju kā gribi - daudzi pārcelsies uz to vietu, kur kopprodukts uz cilvēku ir lielāks. Nekā slikta tur nav.

Manu ikdienas dzīvi ne Dombrovskis, ne Rimšēvics praktiski neietekmē. Nestādos priekšā kā viņi var nopietnā veidā ietekmēt tādus uz patērētājiem orientētus biznesus kā pārtikas ražošana vai cilvēku ēdināšana un izklaides organizēšana. Kad bagātās Eiropas valstis sāka plānot atvērt savu darba tirgu mums, vajadzēja sākt plānot, ka tauta no Latvijas miestiem sāks uz turieni pārcelties.

Tā ir ļoti ērta, taču ne pilnīgi patiesa valdības advokāta pozīcija.
p.s. Vispār nevis darbaspēks, bet gan Latvijas iedzīvotāji un latvieši, un projām brauc ne tikai naudas dēļ, bet gan vairāk pat bezpēcības un necilvēcīgās attieksmes dēļ.
Publicēts: 22.01.13 16:45
 citēt
Es nudien nesaprotu satraukumus par migrāciju.
Faktiski, lauki tika nolemti nāvei, kad pazuda sadales sistēmas, kas lika pēc augstskolas absolvēšanas atgriezties laukos jauniem cilvēkiem, kas veidotu ģimenes. Paralēli sagrābjoties bez jēgas privatizējamos ipašumus (ēdnīcu katlu un iekārtu nodošana metāllūžņos - vot zelta laiki bija, ne?), kā arī absolūta nevēlēšanās kaut ko mainīt dzivesveidā - specializēties, uzņemties atbildību, utt.
Tagad jauniešu izbraukšana nav šīs vai iepriekšējās valdības rīcības sekas, tā ir likumsakarība, kas iesākās 20 gadus senāk.
Darbaspēks samigrēja uz Rīgu, un uzgāja gaisā burbuļa laikā. Atpakaļceļa nav. Tā arī aizmigrēja tālāk.
Un darbaspēks ir migrējis vienmēr - tik mūsdienās tā migrācija nesaistās ar mēnešiem garu kātošanu, bet trim stundām Rainī.
Kad Vācija u.c. pēc jauno dalībvalstu iestāšanās neatvēra darba tirgu - tie tak bija sliktie, fui, mēs no viņiem to gan negaidījām. Kad atvēra un aizbrauca - fui, savāc mūsu smadzenes un rokas.
Publicēts: 22.01.13 16:49
 citēt
versatile:..Es nudien nesaprotu satraukumus par migrāciju..

Tu daudz ko nesaproti, un aiz to varbūt arī tik daudz glupības raksti.
Publicēts: 22.01.13 16:52
 citēt
Citagaisma,
Kā jau rakstīju - ir relatīvi vienkārši pārcelties uz UK, piemēram, un sākt tur strādāt, jo alga par līdzvērtīgu darbu gan jau ka ir ~3-5x lielāka atkarībā no tā no kuras vietas Latvijā uz kuru vietu UK brauc. Tas gan ir minējums. Kuram negribas ērtāku māju, labāku auto, kvalitatīvāku apkārtējo vidi un vairāk naudas vienkārši nopērkot lidmašīnas biļeti un nomainot darbu?

Bezspēcība un necilvēciskums ir dizgan neizmērāmi lielumi, pat grūti izprotami. Tas, ka gribu nodarboties ar lietu X vietā A, bet ekonomisku apsvērumu dēļ tas nav iespējams ir bezspēcība un necilvēciskums? Ikdienā vidējam Latvijas iedzīvotājam, tai skaitā latvietim saskare ar valsts pārvaldes aparātu ir minimāla. Cita lieta, ja gribas pabalstus, atbalstus u.c. haļavas saņemt - tad gan var sanākt "necilvēcīgi" ja tos samazina vai nemaksā
Publicēts: 22.01.13 16:54 labots
 citēt
Citagaisma:

Vai neieviešot eiro un saglabājot latu, emigrācijas problēmas mazināsies un tik daudz ļaužu neizbrauks no valsts?
Jo cik sapratu, tad tas ir būtiskākais, kas Tev traucē būt saimniekam. (Tas, kādēļ Tu līdz šim neesi bijis saimnieks savā valstī, es neprasīšu. Sevišķi, ja esi tik gudrs, cik stāsti :))

P.S. Tik absurdu domu kā - Ja piepeši Dombrovskis maina pozīciju uz "PRET EIRO", tad Citagaisma, spītējot vadošajiem politiskajiem spēkiem sāks vicināt plakātus - "Eiro jau septembrī", es nemaz neizskatu. Lai gan pēc visa spriežot vajadzētu. Visur ir vainīgi citi, galvenokārt valdība, tādēļ darīsim visu tai par spīti :)
Publicēts: 22.01.13 16:59
 citēt
Saimnieks esmu bijis, tik tas ir par spīti valstij un nevis pateicoties tai. Domāju, ka Dānijā vai Nīderlandēs man nebūtu bijis grūtāk saimniekot. ..un tas jau ir nepareizi.
Publicēts: 22.01.13 17:01
 citēt
Bzh:
Citagaisma:

Vai neieviešot eiro un saglabājot latu, emigrācijas problēmas mazināsies un tik daudz ļaužu neizbrauks no valsts?
Jo cik sapratu, tad tas ir būtiskākais, kas Tev traucē būt saimniekam. (Tas, kādēļ Tu līdz šim neesi bijis saimnieks savā valstī, es neprasīšu. Sevišķi, ja esi tik gudrs, cik stāsti :))

P.S. Tik absurdu domu kā - Ja piepeši Dombrovskis maina pozīciju uz "PRET EIRO", tad Citagaisma, spītējot vadošajiem politiskajiem spēkiem sāks vicināt plakātus - "Eiro jau septembrī", es nemaz neizskatu. Lai gan pēc visa spriežot vajadzētu. Visur ir vainīgi citi, galvenokārt valdība, tādēļ darīsim visu tai par spīti :)

Es jau arī par spīti tais saimniekoju!!!:-)
Publicēts: 22.01.13 17:04
 citēt
ak34:..
Bezspēcība un necilvēciskums ir dizgan neizmērāmi lielumi, pat grūti izprotami..

Pamazām sāku saprast, ka lata kapraču vidū ir pilns ar nesaprotošiem cilvēkiem. ..tas sāk palikt uzkrītoši.
Publicēts: 22.01.13 17:18
 citēt
Citagaisma:

Piedod, ne visiem lemts būt gudrāko Latvijas iedzīvotāju (varbūt pat pasaules mērogā?!) skaitā.
Publicēts: 22.01.13 17:21
 citēt
Ir pasmieklīgi lasīt publikācijas,par procesu, kur ar tautas viedokli neviens, nekad nerēķināsies...:face-sad:
Publicēts: 22.01.13 17:21
 citēt
versatile:
Citagaisma:

Piedod, ne visiem lemts būt gudrāko Latvijas iedzīvotāju (varbūt pat pasaules mērogā?!) skaitā.

Tev tapa piedots.
Publicēts: 22.01.13 17:30
 citēt
Voldemorts:Ir pasmieklīgi lasīt publikācijas,par procesu, kur ar tautas viedokli neviens, nekad nerēķināsies...:face-sad:

Neesmu manījis nevienu eiro ieviešanas atlikšanas pretinieku, kas brutāli mēģinātu eiro pretniekus izslēgt no tautas. Pretējais viedoklis zeļ un plaukst, kaut vai šajā postā. Skumji.
Publicēts: 22.01.13 17:43
 citēt
Voldemorts:Ir pasmieklīgi lasīt publikācijas,par procesu, kur ar tautas viedokli neviens, nekad nerēķināsies...:face-sad:

es nezinu cik ļoti ir jāņem vērā tādu cilvēku viedoklis, kas par ekonomiku neko nav dzirdējuši.

ja fotogrāfam kāds ieteiks kopēt bildes dienasgaismā, jo tad labāk saskatāms rezultāts, ko teiks fotogrāfs? pareizi, lai padoma devējs kaut kur aiziet.
Publicēts: 22.01.13 17:58
 citēt
zbmono. Par ekonomiku. Man ir aktuāli - nodrošināt juniora studijas Norvēģijā (studentu apmaiņa). Aktuāli veikt "eiro remontu" saviem zobiem (kad aizgāju pensijā, elements maksāja 20Ls). Šodien - minimālais - 45 Ls. Nieka piecos gados tik "lielisks"progress valstī. Nedomājiet, ka žēlojos - manas prasmes vēl arvien ir pieprasītas. Fotogrāfs kā profesija šodien...Piedodiet, neizteikšos.
Publicēts: 22.01.13 18:05
 citēt
Voldemorts:zbmono. Par ekonomiku.

tas bija par zobiem nevis ekonomiku.

tāpēc jautājums no manis paliek spēkā. cik ļoti profesionālim ir jāņem vērā absolūti nezinoša cilvēka viedoklis? džekam kurš liek satelītantenu tā ir jāliek uz ziemeļu sienas, jo tur labāk izskatās?

cik autoritatīvs viedoklis par lata saglabāšanu var būt cilvēkiem, kas padzirdot baumas par lata devalvāciju draudzīgā bariņā aizrikšoja to samainīt pret eiro un dolāriem?
Publicēts: 22.01.13 18:16 labots
 citēt
talavietis:

Gunār, trakākais kas ir noticis šajos gados, tas ir- patriotisms sadilis līdz santīmam. Bet bez patriotisma nav ticības rītdienai, valdībai.

Vienīgais kā man žēl, ka atdodam savu brīvību pa lēto, kaut mūsos būtu kripatiņa vairāk poļu rakstura...

Tik sabiedriski aktīvs neesmu, lai novērtētu patriotisma līmeni, tomēr gan sadzīviski, gan publiskajā telpā, piemēram, šeit, cenšos uzstāties pret "viss ir slikti" filozofiju un vaidētāju koriem nekad nepievienošos. Bet pamācīties no citiem gan derētu, kā jau Tu arī saki. Krievi bija patrioti gan pie cara, gan pie komunistiem, gan pie Putina. Kaut kur japamācās vienkāršs optimisms.

Vecs stāstiņš par itāļiem -
Ārzemju žurnālists jautā itālim:
- Jums te Itālijā atkal valdības krīze! Sakiet lūdzu, vai tas ir nopietni?
Itālis atbild:
- Jā, tas ir nopietni, bet tas nav SVARĪGI. Jo, redziet, Itālija ir zelta zeme zem saules, un dzīve turpinās neatkarīgi no tā, vai valdība Romā darbojas, vai nē.
Publicēts: 22.01.13 18:31
 citēt
zbmono:
Voldemorts:zbmono. Par ekonomiku.

tas bija par zobiem nevis ekonomiku.

tāpēc jautājums no manis paliek spēkā. cik ļoti profesionālim ir jāņem vērā absolūti nezinoša cilvēka viedoklis? džekam kurš liek satelītantenu tā ir jāliek uz ziemeļu sienas, jo tur labāk izskatās?

cik autoritatīvs viedoklis par lata saglabāšanu var būt cilvēkiem, kas padzirdot baumas par lata devalvāciju draudzīgā bariņā aizrikšoja to samainīt pret eiro un dolāriem?

ar tiem ekonomistiem ar nav vienkārši - viens no ja tā varētu teikt - labākajiem ekonomistiem, par ekonomiku kā zinātni ir teicis, ka tās uzdevums ir parādīt lēmumu pieņēmējiem cik maz patiesībā viņi zin par to ko mēģina izveidot. Tāpēc - kāpēc gan nejautāt tautai. Sliktāk noteikti nebūs. Tautas viedoklis var izrādīties arī par eiro - lai kā arī pretējo mēģinātu iestāstīt eiro pretinieki
Publicēts: 22.01.13 18:42
 citēt
ak34:
ar tiem ekonomistiem ar nav vienkārši - viens no ja tā varētu teikt - labākajiem ekonomistiem, par ekonomiku kā zinātni ir teicis, ka tās uzdevums ir parādīt lēmumu pieņēmējiem cik maz patiesībā viņi zin par to ko mēģina izveidot. Tāpēc - kāpēc gan nejautāt tautai. Sliktāk noteikti nebūs. Tautas viedoklis var izrādīties arī par eiro - lai kā arī pretējo mēģinātu iestāstīt eiro pretinieki

ekonomika, ja salīdzina ar matemātiku, ir riktīga ezotērika. bet tajā pat laikā arī teorētiskā fizika neko daudz no ekonomikas neatšķiras. pēdējā gadsimta laikā ir radītas desmitiem teoriju par lietām ko neviens nekad ne rokā turēs, ne redzēs. bet cilvēki strādā, runā par stīgām, laiktelpas liekumiem etc ;)
Publicēts: 22.01.13 18:48
 citēt
ak, Tev tiesham liekas, ka nebutu pratigak pagaidit paris gadus?
Ekonomiskas domas gigantu zb, bzh utml. domas man skaidras, to pa lielam nav.
Publicēts: 22.01.13 19:23
 citēt
imgfoto:ak, Tev tiesham liekas, ka nebutu pratigak pagaidit paris gadus?

Ar gaidīšanu kā ar ieiešanu aukstā ūdenī, ātrs lēciens daudz vienkāršāks. Savas monetārās politikas iespējas vairāk attiecas uz lielām ekonomikām, maza ekonomika kopā ar lielu valūtu tāpēc vien kļūs lielāka. Savas valūtas uzturēšana ir dārga tīri tehniski, tāpat kā ikdienas biznesā ir izdevīgi kaut ko uzticēt citiem, bet tos Eiro labāk iemācīties nopelnīt.
Publicēts: 22.01.13 19:26 labots
 citēt
Gunar...tuksha lirika un eksakta, pragmatiska lemuma, balstita uz risku izvertejumu, novirzishana pljapuudenii un liidziibas, piedod.
Publicēts: 22.01.13 20:16
 citēt
GunarsII:

Ar gaidīšanu kā ar ieiešanu aukstā ūdenī, ātrs lēciens daudz vienkāršāks. Savas monetārās politikas iespējas vairāk attiecas uz lielām ekonomikām, maza ekonomika kopā ar lielu valūtu tāpēc vien kļūs lielāka. Savas valūtas uzturēšana ir dārga tīri tehniski, tāpat kā ikdienas biznesā ir izdevīgi kaut ko uzticēt citiem, bet tos Eiro labāk iemācīties nopelnīt.

Ja var izlekt tik pat ātri no tā aukstā ūdens,tad jā.....
Publicēts: 22.01.13 23:08
 citēt

Es Tev tur diskusijas sākumā skaidroju par pagaidīšanu - šobrīd tiek apzināti slāpēta eknomika, lai tos Māstrihtas kritērijus varētu izpildīt (kas gana labi lielām ekonomikām, bet mazām var mainīties par būtiskiem cipariem un visai strauji).

Vienīgais prieks, ka referendums par Eiro ieviešanu nav vairs iespējams pat fiziski. Izejot visus ciklus ar parakstu vākšanu, tramvaja biļete maksās EUR 1.20.

:D
Publicēts: 23.01.13 01:44
 citēt
zbmono:

ekonomika, ja salīdzina ar matemātiku, ir riktīga ezotērika. bet tajā pat laikā arī teorētiskā fizika neko daudz no ekonomikas neatšķiras. pēdējā gadsimta laikā ir radītas desmitiem teoriju par lietām ko neviens nekad ne rokā turēs, ne redzēs. bet cilvēki strādā, runā par stīgām, laiktelpas liekumiem etc ;)

Re kur viena interesanta teorija. Apgalvo, ka vislielāko labumu konkurējošām pusēm dod stratēģija, kas balstās uz sadarbību, nevis pašlabuma gūšanu. Argumenti izskatās stipri nopietnāki kā vidēji statistiskajiem "latistiem" :)
en.wikipedia.org...
Publicēts: 23.01.13 07:08
 citēt
Vaards:

Es Tev tur diskusijas sākumā skaidroju par pagaidīšanu - šobrīd tiek apzināti slāpēta eknomika, lai tos Māstrihtas kritērijus varētu izpildīt (kas gana labi lielām ekonomikām, bet mazām var mainīties par būtiskiem cipariem un visai strauji).

Vienīgais prieks, ka referendums par Eiro ieviešanu nav vairs iespējams pat fiziski. Izejot visus ciklus ar parakstu vākšanu, tramvaja biļete maksās EUR 1.20.

Fantastiski!!!
Ar šo arī varam pasludinātu projektu - Latvija par laimīgi nobeigtu!
Nav neviena argumenta tam, lai ekonomiski kaut mazdrusciņ "noķertu" turīgākās valstis jo:
- nav vairs cilvēkresursu;
- nav savas valūtas un arī monetārās politikas( labi nebija arī tagad, bet ar šo pazūd cerība ka varētu būt bijis);
- nebūs savas fiskālās politikas - kaut kad nākam gad uz rudens pusi abi Andri atbrauks no Briseles un teiks MĒS PARAKSTĪJĀM, sak nekas neatliek kā saeimā ratificēt...un publika norīs uz GARANTIJU, TĀPĒC KA AUNU MENTALITĀTE).

Cilvēk labo, un kas notiks, kad te būs eiro, nebūs inflācijas, nebūs elites vēlmes tērēt vairāk kā nopelnam, nebūs otkatu no valsts būvprojektiem???? Maksāsim soda naudu(mums neatlaidīs kā Vācijai, Francijai)? No kā, no % maržas ko iegūsim aizņemoties un iemaksājot tālāk eiro stabilitātes fondā?:D

UN TIKAI PAMĒĢINIET KĀDS PĒC PĀRIS GADIEM NĪDĒT PAR TO, KA BRISELE ATĻĀVA SASTĀDĪT PĀRĀK PLĀNU BUDŽETU UN NEPIETIEK AUTOCEĻIEM VAI ČINKSTĒT PAR LIELAJIEM NODOKĻIEM, KURUS BRISELE UZSPIEDA... VISS TAS BŪS MĀRSTRIHTAS KRITĒRIJU VĀRDĀ.:face-kiss:
Publicēts: 23.01.13 07:45
 citēt
imgfoto:
Vaards:

Fantastiski!!!
Ar šo arī varam pasludinātu projektu - Latvija par laimīgi nobeigtu!
Nav neviena argumenta tam, lai ekonomiski kaut mazdrusciņ "noķertu" turīgākās valstis jo:
- nav vairs cilvēkresursu;
- nav savas valūtas un arī monetārās politikas( labi nebija arī tagad, bet ar šo pazūd cerība ka varētu būt bijis);
- nebūs savas fiskālās politikas - kaut kad nākam gad uz rudens pusi abi Andri atbrauks no Briseles un teiks MĒS PARAKSTĪJĀM, sak nekas neatliek kā saeimā ratificēt...un publika norīs uz GARANTIJU, TĀPĒC KA AUNU MENTALITĀTE).

Cilvēk labo, un kas notiks, kad te būs eiro, nebūs inflācijas, nebūs elites vēlmes tērēt vairāk kā nopelnam, nebūs otkatu no valsts būvprojektiem???? Maksāsim soda naudu(mums neatlaidīs kā Vācijai, Francijai)? No kā, no % maržas ko iegūsim aizņemoties un iemaksājot tālāk eiro stabilitātes fondā?:D

UN TIKAI PAMĒĢINIET KĀDS PĒC PĀRIS GADIEM NĪDĒT PAR TO, KA BRISELE ATĻĀVA SASTĀDĪT PĀRĀK PLĀNU BUDŽETU UN NEPIETIEK AUTOCEĻIEM VAI ČINKSTĒT PAR LIELAJIEM NODOKĻIEM, KURUS BRISELE UZSPIEDA... VISS TAS BŪS MĀRSTRIHTAS KRITĒRIJU VĀRDĀ.:face-kiss:

Pēc pāris gadiem Latvija būs tāda savdabīga čukčistāna Eiropas federācijā... Atslābinies un gūsti baudu...
www.tvnet.lv...:
Publicēts: 23.01.13 08:17 labots
 citēt
auniem līdzībām:
www.delfi.lv...
Publicēts: 23.01.13 10:01
 citēt
imgfoto:

Jo skaļāk bauro, jo vairāk "taisnības"??? :bad_smile:

Kas traucē pēdējos 20 gadus autoceļu budžetam novirzīt 80% no degvielas akcīzes, kā to nosaka Likums par autoceļiem? 12 pants, 4. punkts?
Publicēts: 23.01.13 10:27
 citēt
Vīri,jau 23 lapaspuses pierakstījām...vai ta vēl nav tas jevro ieviests?Jāaizkāpj līdz bodei jāpaskatās.
Es esmu egoists.Man pie kājas gan ekonomika,gan kritēriji gan tauta.Bet vot baigi sāp,ka reāli mans penzas maciņš kļūs plānāks.Un tas ir neizbēgami.Šito štelli man dikti gribētos novilcināt.:face-grin:Lai gan labi saprotu,ka tas jau sen ir izlemts un tādiem kā es jau nu atļauju neprasīs.:face-sad:
Publicēts: 23.01.13 10:33 labots
 citēt
Sapper:
zbmono:

Re kur viena interesanta teorija. Apgalvo, ka vislielāko labumu konkurējošām pusēm dod stratēģija, kas balstās uz sadarbību, nevis pašlabuma gūšanu. Argumenti izskatās stipri nopietnāki kā vidēji statistiskajiem "latistiem" :)
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Evolution_of_Cooperation

----------------

es domāju, ka tā ir tikai teorija, kura balstās uz simulācijas un nekāds "Tit for Tat" nav iespējams, jo zinot cilvēka dabu, pietiek ieslēgties skaudībai vai egoismam un viss lido pa vīlēm. Tā kā tā ir simulācija, tad nav iespējams nosimulēt reālu winnes garšu katram dalībniekam un tas ir tas pats, kas spēlēt zoli bez naudas.
Protams, kooperācija ir labākais modelis un viens nav karotājs, tikai šobrīd ne tikai mūs viegli uzņems euro zonā, bet liks arī pieslēgties glābēju komandai un komandā palikusi prakstiski tikai Vācija. Ja pirms tam bija arī Francija, tad tagad redzam, ka Departjē ar naudu laižas...
Tajā pašā laikā, arī Anglija nav bezparādniekos, bet tā euro zonai nav šajā situācijā jāglābj, jo nav ne pievienojusies, ne arī akceptējusi fiskālos noteikumus.
Manuprāt, nepieciešams palaist reāli cenas arī euro, lai cilvēki pierod, citādi būs neliela bremzēšana euro ieviešot, jo visiem maciņā būs šķietami vairāk naudas.
Publicēts: 23.01.13 10:39
 citēt
Viecha, nekreņķējies ne nieka un sagaidi eiras priecīgi dziedādams! Tavs maks šeturpmāk kļūs tikai biezāks - gan eiro banknotes, gan monētas ir lielākas/resnākas, nekā lati, turklāt to būs vairāk, jo lats taču ir vērtīgāks par eiro. :D
Publicēts: 23.01.13 11:11 labots
 citēt
Sapper:
zbmono:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Evolution_of_Cooperation

Problēma ar kooperāciju ir tāda, ka kooperēšanās rada efektu 1+1=3, bet ja viens no kooperatoriem paslepus velk deķi uz savu pusi (uzmet), tad viņam efekts sanāk 1+1=3,5. Bet otram paliek 1+1=2,5. Ja mazāk paliek, tad kooperācija vairs nedarbojas un uzmestais apvainojas.

Eiro piekritēji domā, ka mums kooperācija ir 1+1=2,7
Eiropretinieki domā, ka kooperācija mums ir 1+1= 1,7

Iedomājos vēl vienu lietu par to faktu, ka pret eiro ir neizglītotākā tautas daļa. Ja paskatāmies šeit, tad pret eiro vairumā ir tie cilvēki, kas skolu beiguši vēl padomju laikos. Un tehnikumu, augstskolu u.c. arī. Eoiro jautājumā to mierīgi var pielīdzināt cilvēkiem bez izglītības, analfabētiem - jo pēc neatkarības pasludināšanas gan vidusskolā mācīja politikas zinātnes, mikro un makro ekonomiku, gan universitātēs biezā slānī.

Eiro pretinieki zemapziņā ceļ augšā savu padomju skolas baili par sliktajiem buržujiem, kas tā tik vien domā okupēt un aplaupīt laimē un pārticībā esošoās sociālistiskās republikas. Laimi un pārticību pasvītorju, jo šī atskaites pozīcija savas dzimtās sociālistiskās republikas uztverei ir iezīdusies kā tāds patriotisks fundaments. Tas ir, netiek pat pieļauts reālistisks pieņēmums, ka MUMS vajag uz ceļiem līst un pievienoties eiro klubiņam, nevis mēs esam pārticības un saules zeme, kas tagad domā - vajag, nevajag.
Publicēts: 23.01.13 18:16
 citēt
uz celjiem liist, lai pievienotos klubinjam...:)
uz celjiem lidisim, lai harmonizetu nodokljus...
kas mums ljauj ceret, ka 20 gadu laika sasniegsim vismaz slovakijas pashreizoju liimeni, ja pashi busim atteikushies no jebkadiem instrumentiem..?:D
Publicēts: 23.01.13 22:13 labots
 citēt
imgfoto:uz celjiem liist, lai pievienotos klubinjam...:)
kas mums ljauj ceret, ka 20 gadu laika sasniegsim vismaz slovakijas pashreizoju liimeni, ja pashi busim atteikushies no jebkadiem instrumentiem..?:D

Kamdēļ tu lien uz ceļiem?
Un no kādiem instrumentiem taisies atteikties?
Publicēts: 23.01.13 22:40
 citēt

Vecīt, es Tev uzdevu konkrētu jautājumu. 20 gadus mums ir konkrēts instruments - likums par autoceļiem. Kas traucē viņu ievērot???? Sūdīgā eiropa? Šādu instrumentu mums ir pilna dirsa un pus cepure. Varbūt problēma tomēr ir mūsos un pašu pauti traucē kā sūdīgam dejotājam?
Publicēts: 23.01.13 22:46 labots
 citēt
Sapper:

Vecīt, es Tev uzdevu konkrētu jautājumu. 20 gadus mums ir konkrēts instruments - likums par autoceļiem. Kas traucē viņu ievērot???? Sūdīgā eiropa? Šādu instrumentu mums ir pilna dirsa un pus cepure. Varbūt problēma tomēr ir mūsos un pašu pauti traucē kā sūdīgam dejotājam?

...tad kas mainīsies nomainot valūtu.Pautus nogriezīs???Varbūt ir vērts pašiem ar sevi tikt galā un tad mainīsim valūtu
Publicēts: 23.01.13 23:09
 citēt
talavietis:
es domāju, ka tā ir tikai teorija, kura balstās uz simulācijas un nekāds "Tit for Tat" nav iespējams, jo zinot cilvēka dabu, pietiek ieslēgties skaudībai vai egoismam un viss lido pa vīlēm. Tā kā tā ir simulācija, tad nav iespējams nosimulēt reālu winnes garšu katram dalībniekam un tas ir tas pats, kas spēlēt zoli bez naudas.

Darvins arī domāja, ka mīlestība un sadarbība ir evolūcijas uzslāņojumi, kas pamatlīmenī dabā nepastāv.
Sadarbība dabā tomēr pastāv sākot ar vienšūņiem, kas kolektīvi sagremo barību un beidzot ar starpsugu sadarbību Tepat man tagad netālu putniņš ielien Nīlas krokodila mutē atbrīvot to no parazītiem – krokodils „meitas firmu” neaprij. Par skudrām un bitēm tak ar nevaiga neko stāstīt, imho? Varbūt cilvēkiem ir pienācis laiks aizmirst to herņu, ko mācīja partijas skolā, ka kapitālisms ir nežēlīgs un izdzīvo tikai stiprākais, negodīgākais un alkatīgākais, par spīti dabā novērotajam????
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. ...
  4. 15
  5. 16
  6. 17
  7. 18
  8. 19
  9. 20
  10. 21